Teraz jest 28 lis 2024, 04:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 kwi 2010, 07:55 

Jeżeli chcecie sobie sprawdzić wydajność związaną z procesorem, to ciśnijcie ctrl+alt+del i odpalcie gre w okienku (tzn. nie w full screen). Następnie przejdzcie do zakładki wydajność; tam macie pokazane wykorzystanie CPU i RAM'u. Jeżeli nie osiągacie wydajności w granicach 90-100% to moim zdaniem nie warto ulepszać procka i kupować więcej pamięci. Wtedy zainwestował bym w lepszą karte graf. taką już z DX 11 oczywiście. Ale i z tym bym się wstrzymał. Narazie tylko ATI ma w swojej ofercie takie karty. Konkurencji jeszcze nia ma w postaci Nvidii, więc cenowo będzie troche drożej, a i karty też nie będą najmocniejsze.

Satyr, jak Ty odpaliłeś takie okienko ?_?

PostNapisane: 16 kwi 2010, 11:29 

Witam, mam takie pytanko. Czy jezeli grajac ze wszystkimi detalami na maxa (oprocz anisotropic, bo wyzej niz 1x nie mam w opcjach) mam w MP zawsze powyzej 20fps (tak mniej wiecej miedzy 25, a 35) to czy zmniejszac ustawienia czy tyle klatek wystarcza? Pytam sie bo kiedys jak gralem w ET (dawno temu) byla taka teoria ze im wiecej tym lepiej bo wtedy ten kto ma wiecej klatek jest nieznacznie szybszy. Czy to prawda? (Tzn. wiem ze lepiej jest miec 30 niz 15, ale czy jezeli ktos ma 50fps to czy ma jakas przewage nade mną?)

PostNapisane: 16 kwi 2010, 12:21 

kaczamanov napisał(a):
Witam, mam takie pytanko. Czy jezeli grajac ze wszystkimi detalami na maxa (oprocz anisotropic, bo wyzej niz 1x nie mam w opcjach) mam w MP zawsze powyzej 20fps (tak mniej wiecej miedzy 25, a 35) to czy zmniejszac ustawienia czy tyle klatek wystarcza? Pytam sie bo kiedys jak gralem w ET (dawno temu) byla taka teoria ze im wiecej tym lepiej bo wtedy ten kto ma wiecej klatek jest nieznacznie szybszy. Czy to prawda? (Tzn. wiem ze lepiej jest miec 30 niz 15, ale czy jezeli ktos ma 50fps to czy ma jakas przewage nade mną?)

Tak ma przewage. Wieksze panowanie nad celownikiem. Nie plywa mu jak w oleju. Im wiecej tym lepiej.

michal7187 napisał(a):

Satyr, jak Ty odpaliłeś takie okienko ?_?

To jest program do konfig grafiki w BF:Bc2. Jest dostepny do sciagniecia na tym forum. Wstawiony byl na glownej str za czasow BETY.

Ja mam spadek FPS jak odpale MCOMA i zapala sie to czerwone swiatlo! Zauwazyl ktos z was ta akcje? Bo nawet na filmikach YT to widzialem.

PostNapisane: 16 kwi 2010, 13:13 

A to co w takim razie moglbym ulepszyc w mojej konfiguracji?

amd athlon 64 x2 6000+
Gainward GeForce 9800GT 512MB
3GB ram (goodram)

Czy na razie nie ma sensu ulepszac i lepiej troche obnizyc ustawienia?

PostNapisane: 16 kwi 2010, 13:52 

Na Twoim miejscu jeśli miałbym coś zmieniać to jedynie procesor, ewentualnie dołożyć 1GB ram, bo cena RAM'ów i tak nie powala na kolana. :)

PostNapisane: 16 kwi 2010, 13:56 

Jacaaa napisał(a):
Na Twoim miejscu jeśli miałbym coś zmieniać to jedynie procesor, ewentualnie dołożyć 1GB ram, bo cena RAM'ów i tak nie powala na kolana. :)

Ale podobno XP i tak wiecej niz 3GB RAM-u nie obsluguje? Nie kupowalem wiecej bo myslalem ze nie ma to sensu...

PostNapisane: 16 kwi 2010, 15:02 

To nie jest kwestia czy mówimy o Viście, 7 czy może XP.
Liczy się to czy system jest 64-bitowy czy 32-bitowy.

PostNapisane: 16 kwi 2010, 18:55 

XP mam 32-bitowy. Czyli co, tak jak mowilem max. 3GB RAM-u?

Edit:
Cytuj:
To jest program do konfig grafiki w BF:Bc2. Jest dostepny do sciagniecia na tym forum.

Podklebalbys moze linka do tego programu (albo ktos kto go uzywa ;))?

PostNapisane: 16 kwi 2010, 20:55 

XP 32 bitowy obsługuje max 3.5 gb ramu

PostNapisane: 16 kwi 2010, 21:50 

A dokładnie 3,3 gb ramu

Co do tego procka : wymiana to procek,płyta i prawdopodobnie pamięci
Bo na tej platformie już raczej nie poszalejesz, poza tym inwestował bym raczej w intela np. i5, procesory amd mają kiepskie rozwiązanie jeśli chodzi o pamięć podręczną a to bardzo ważne w doborze procesora

PostNapisane: 17 kwi 2010, 00:00 

No wlasnie cos tak czulem, ze wszystko oprocz grafiki bedzie do wymiany (choc tez dobrze byloby wymienic :P). Intel dobry tylko 2x drozszy. :)

Swoja droga mam jakas dziwna akcje, jak ustawie grafike na maxa to chodzi dobrze, a jak smniejszam ustawienia to zaczyna zwalniac O_o

PostNapisane: 17 kwi 2010, 01:04 

OldSkoolKaczor napisał(a):
Witam , planuje zmiane procesora do BC2 .Obecnie posiadam C2D e4300 1.8@2.4 czy mógłby mi ktos odpowiedzieć czy zmiana na core i5 da mi jakąś znaczną poprawe bo słyszałem ,że BC2 lubi 4 rdzeniowce ale dowodów na to w google nie znalazłem.Może wypowie sie ktoś kto sie przesiadł z 2rdzeniowca na 4rdzeniowca?Taka zmiana niesie za soba oczywiscie zmiane plyty głównej oraz pamieci z ddr2 na ddr3 a wiec jest kosztowna i dlatego pytam czy jest sens ? A może lepiej na tym wyjde jak tylko karte zmienie? obecnie mam 8800 gt może jakiś gtx 260 wystarczy?

No i w końcu BF wpadł w moje łapska;). Tak jak się spodziewałem, wydajność znacznie wzrosła. Grałem co prawda tylko na singla(póki co) i mam średnio około 46-80fps. Spadki do 30 to rzadkość choć się zdarzają(nie rozumiem jak można mówić, że płynnie się gra w 30fps w tej grze:E). Ustawienia to high z wyjątkiem cieni na medium i wyłączonym HBO(czy jakoś tak), AAx2, AFx8. Ta wydajność jest też spowodowana niską rozdzielczością w jakiej gram czyli 1024x768. To dopiero początki gry więc jeszcze sporo może się zmienić(jestem w połowie misji w dżungli).

Jaki mam procesor? Phenom II X4 B50 kupiony za niespełna 360zł;). Należy tż zaznaczyć, że gram tylko na 1gb ramu.

PostNapisane: 17 kwi 2010, 01:25 

Hmmmm...............

Należy się spodziewać że w końcu osiągniesz to co nie uniknione . . .
Czyli on-line !!!

I tu niespodzianka

:_(

ping cię zabije !

PostNapisane: 17 kwi 2010, 01:44 

vara76 napisał(a):
Hmmmm...............

Należy się spodziewać że w końcu osiągniesz to co nie uniknione . . .
Czyli on-line !!!

I tu niespodzianka

:_(

ping cię zabije !

Chętnie bym sprawdził, ale nie wynajduje mi serwerów. Odświeża i odświeża a tu nic. Może trzeba singla wpierw przejść bo statsy innych wykrywa;).

PostNapisane: 17 kwi 2010, 09:20 
Moderator forum

Trzeba zaaktualizować grę najpierw.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2