OldSkoolKaczor napisał(a):
Witam , planuje zmiane procesora do BC2 .Obecnie posiadam C2D e4300 1.8@2.4 czy mógłby mi ktos odpowiedzieć czy zmiana na core i5 da mi jakąś znaczną poprawe bo słyszałem ,że BC2 lubi 4 rdzeniowce ale dowodów na to w google nie znalazłem.Może wypowie sie ktoś kto sie przesiadł z 2rdzeniowca na 4rdzeniowca?Taka zmiana niesie za soba oczywiscie zmiane plyty głównej oraz pamieci z ddr2 na ddr3 a wiec jest kosztowna i dlatego pytam czy jest sens ? A może lepiej na tym wyjde jak tylko karte zmienie? obecnie mam 8800 gt może jakiś gtx 260 wystarczy?
No i w końcu BF wpadł w moje łapska;). Tak jak się spodziewałem, wydajność znacznie wzrosła. Grałem co prawda tylko na singla(póki co) i mam średnio około 46-80fps. Spadki do 30 to rzadkość choć się zdarzają(nie rozumiem jak można mówić, że płynnie się gra w 30fps w tej grze:E). Ustawienia to high z wyjątkiem cieni na medium i wyłączonym HBO(czy jakoś tak), AAx2, AFx8. Ta wydajność jest też spowodowana niską rozdzielczością w jakiej gram czyli 1024x768. To dopiero początki gry więc jeszcze sporo może się zmienić(jestem w połowie misji w dżungli).
Jaki mam procesor? Phenom II X4 B50 kupiony za niespełna 360zł;). Należy tż zaznaczyć, że gram tylko na 1gb ramu.