Teraz jest 28 lis 2024, 17:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 kwi 2010, 17:41 

Przez dobre 5 lat grałem w starego dobrego CSa poświęcając tej grze w szczytowym okresie jakieś 2-3 godz dziennie :) Zawsze byłem zagorzałym przeciwnikiem konsol i padów - zwłaszcza w kontekście strzelanek maści wszelkiej...
Koniec końców zdecydowałem się na PS3 (żona mnie namówiła ;) ) bo pokój z PC zabrał syn a ja nadal chcę grać wieczorami...

Po przydługim wstępie krótko wyrażę opinię :) GRANIE NA PADZIE NIJAK MA SIĘ DO GRANIA GRYZONIEM... Wprawdzie na konsoli gram dopiero od ok. pół roku ale bezpośrednie porównanie jednak mam... Sam gram na PS3 w BC2 i widzę dzięki YT, że na PC to inna gra. Nie powiem czy lepsza - gorsza... Po po prostu inna... Faktycznie wolniejsza, momentami bardziej chaotyczna i przypadkowa. Inna sprawa, że wszyscy (no może 98%) grają na tym samym sprzęcie - wszyscy mają teoretycznie takie same szanse (nie ma znaczenia marka myszy i podkładki ani moc układu graficznego). Ja osobiście każdego wieczoru przeklinam to czarne ustrojstwo zwane padem bo dokładnie pamiętam jakie wrażenia zapewnia mysz - pełna, 100% kontrola tego co robię. Na padzie wszystko jest takie "mniej więcej". Mniej więcej celuję w głowę, mniej więcej strafe'uję :) Wieloletni użytkownicy konsol pewnie tego tak nie odbierają ale ja czuję jakby mi ktoś wyciął 3/4 skilla. A jak sobie okazyjnie włączę jakiegoś FPSa na PC to błogi uśmiech wędruję mi na gębę - czuje sie wtedy pewnie jak pacjent po odwyku wracający do używek :)

W podsumowaniu zaznaczam jednak, że mimo upośledzonego sterowania konsolowcy cieszą się Battlefieldem tak samo jak i PCtowcy. To genialna gra niezaleznie od platformy ;p

PostNapisane: 16 kwi 2010, 18:08 

Dokladnie tak. Ja nie mowie czy cos jest gorsze, lepsze po prostu inne ze swoimi wadami i zaletami.

Choc z drugiej strony ten moj kolezka pewnie to samo by powiedzial o graniu myszka ;) ("Ze czuje sie jakby mu ktos 3/4 skilla obcial")

PostNapisane: 18 kwi 2010, 12:52 

Nie wiem, może ktoś już napisał ale złoty dogtag nie jest od 46 poziomu. Dziś zabiłem z noża osobę z 42 poziomem i otrzymałem złoty dogtag.
Screen1 Screen 2

PostNapisane: 18 kwi 2010, 18:05 

sidh77 napisał(a):
Ja oglądając filmiki na YT mam wrażenie że wersje konsolowe mają mniej HP. Jakoś wróg pada szybciej niż na PC. Ale faktycznie jak Wierzbin zauważył brakuje tam dynamiki znanej z wersji na komputery osobiste.

Gram na PS3 i też to zauważyłem, ale to nie mniej HP tylko o 25% mocniejsze bronie.

PostNapisane: 18 kwi 2010, 22:43 

Wiecznie gralem w cod4 lub bf2, bc2 po prostu rwie kapcie. Bardzo mi podeszlo o dziwo, w porownaniu do mw2 ktore jak dla mnie jest czyms w rodzaju "service packa" do cod4 ;-) Od 2 dni zabijam wieczory... Cudo :)

PostNapisane: 18 kwi 2010, 23:01 

Ta plaga carl gustav'ów mnie już też dosięgła... ;/
Rozumiem raz, czy dwa przez całą mapę i jakbym się chował gdzieś w budynku, albo coś.
Ale nie... szanowny 'pan zza zachodniej granicy' trafił we mnie tym ustrojstwem chyba z 7 razy w ciągu ~20minut! :O
Myślałem, że przechodnie na ulicy będą mieli nowe części do kompa, tak mi ciśnienie skoczyło

PostNapisane: 19 kwi 2010, 20:02 

BF Vietnam, BF 1942, BF2, BF2 Special Forces, BF2 Armored Fury, BF2 Euro Forces, BF2142, BF2142 Nothern Strike, BF Heroes, BF Bad Company 2 czyli 10 - 1 = 9
Nie jest to bug. :wink:

PostNapisane: 19 kwi 2010, 20:47 

kaczamanov napisał(a):
Ale Ty caly czas dajesz porownanie pad vs pad. Wtedy wszyscy sa rowni. Ale moim zdaniem pojedynek pad vs myszka+klawiatura ma rozstrzygniecie oczywiste.

Do konsoli jakoś idzie myszkę podłączyć ? I grać w BC2 ?

PostNapisane: 19 kwi 2010, 22:35 

Da się, jeżeli kupi się adapter jakieś zewnętrznej firemki.

PostNapisane: 23 kwi 2010, 11:48 

--->INTAK<--- napisał(a):
kaczamanov napisał(a):
Ale Ty caly czas dajesz porownanie pad vs pad. Wtedy wszyscy sa rowni. Ale moim zdaniem pojedynek pad vs myszka+klawiatura ma rozstrzygniecie oczywiste.

Do konsoli jakoś idzie myszkę podłączyć ? I grać w BC2 ?

Najpopularniejszy to FRAGFX2
Obrazek

Instrukcja podłączenia do konsoli =>KLIKEN MACHEN
Na PS3 "podobno" gracz grający fragiem szybciej się odwraca to jest opinia osób które widzą przeciwnika i domyślają się że ten gra fragiem :lol: ...
Qumpel który posiada to ustojstwo mówi że faktycznie lepiej chodzi się bokiem i "zza wegła" :wink: ... jednak obsługa jest dosyć kłopotliwa ... zamierzam wypożyczyć od niego to coś więc będę może za tydzień mógł coś więcej napisać.

Pozdrawiam

PostNapisane: 23 kwi 2010, 12:45 

Oho! Jak sa takie akcje na konsolke to chyba sobie kupie ps3 zeby z kumplem popykac w sieci :) Zdaj tylko koniecznie relacje jak sie to sprawuje. Cos czuje ze bedziesz miec spora przewage. Milego fragowania! :P

PostNapisane: 25 kwi 2010, 22:30 

Grać myszką z konsolowcami to już cheatowanie przecież. Ja nie mogę opanować pada nawet w AC II, a co dopiero walić heady w BF.
Dajcie im jakieś szanse. ;)

PostNapisane: 26 kwi 2010, 11:39 

Ta... Powiedz to konsolowcom. :) Prawie kazdy Ci powie, ze jakby mial pada na PC to by dopiero pokazal jak sie gra! (no offence) Oczywiscie chodzi o tych ktorzy nie graja na/nie uzywaja za duzo PC.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 13:45 

po co grać na konsoli skoro tam max graczy na serwerze to chyba 16...

PostNapisane: 26 kwi 2010, 13:54 

XerxesPL napisał(a):
po co grać na konsoli skoro tam max graczy na serwerze to chyba 16...

24 :)

kaczamanov napisał(a):
Ta... Powiedz to konsolowcom. :) Prawie kazdy Ci powie, ze jakby mial pada na PC to by dopiero pokazal jak sie gra! (no offence) Oczywiscie chodzi o tych ktorzy nie graja na/nie uzywaja za duzo PC.

Długo grałem na PC w FPSy (ET, CS), ale zawsze denerwował mnie spadek FPSów na danej lokacji/mapie. Między innymi dlatego kupiłem sobie konsolę. Na konsoli gra się zupełnie inaczej niż na komputerze i nie ma co tutaj porównywać obu platform. Trzeba przywyknąć do pada, sam na początku miałem spore problemy z tym, ale idzie się do tego przyzwyczaić.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2