Teraz jest 25 lis 2024, 09:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 kwi 2010, 00:14 

Perley napisał(a):
Myli Ci się z M136AT4

A to dopiero badziew jest... W sumie to oprócz Gustawa inżynier nic specjalnego nie oferuje. :?

PostNapisane: 20 kwi 2010, 08:42 

Oferuje jeszcze RPG (mimo że mniej uniwersalny, jednak lepszy na pojazdy) i miny.

PostNapisane: 20 kwi 2010, 09:48 

RPG nie jest w cale taki zly. Trzeba sie go nauczyc. Ja wczoraj dwa razy helikopterek nim stracilem :) Od Gustava jest mocniejszy wiec lepszy na pojazdy wlasnie. Ogolnie szturmujacy mechanik to sobie chyba klasy pomylil, ale z drugiej strony: niech kazdy sobie gra jak chce, a jak cie team wkurza to zawsze mozna zmienic - przewaznie, ze od srody bedzie nowa przegladarka serwerow :wink:

PostNapisane: 20 kwi 2010, 09:59 

Sasek napisał(a):
Perley napisał(a):
Myli Ci się z M136AT4

A to dopiero badziew jest... W sumie to oprócz Gustawa inżynier nic specjalnego nie oferuje. :?

Mam platynę na aks. Fenomenalna broń cicha, celna, mały rozrzut i odrzut. Cholera można ja nawet sprayować ostatnio 3 typków zdjąłem w taki sposób. Obecnie zmieniłem, teraz gram scar-L , też nie jest źle pojedyńcze strzały na odległości potrafią ściągnąć snajperów, chociaż ta broń ma większy odrzut to rozrzut pocisków jest jeszcze mniejszy niż w aks. UMP mi nie podeszło z powodu celownika, chociaż może jak mi się kolejna broń znudzi będę nim grał. Fakt faktem, strasznie mała ilość amunicji w magazynkach może odstraszać, niestety jest to jedyna klasa która ma broń z tłumikiem (są jeszcze snajperki ale z nimi ciężko do budynków się wbić). Dla mnie ta klasa to typowy dywersant, a ja uwielbiam tak grać, co prawda często odłączam się od drużyny, ale takie udane odłączenie się skutkuje spawnem squadu na flance wroga, Co zazwyczaj kończy się wybiciem do nogi przeciwnika. Z gustava zdarzało mi się strzelać nawet pod nogi, ale co zrobić wychylam się zza murku żeby strzelić w czołg a tam koleś który właśnie do mnie strzela więc rachunek jest prosty nie? Patrzycie na wszystko w kategorii to jest złe to dobre, może spojrzeć w kategorii danych wydarzeń. Jasne ciągłe naparzanie z gustawa, granatnika jest po prostu słabe, lamerskie. Jest bez tego posmaku który sprawia, że gra tak smakuje.

Wszystkie powyższe uwagi odnoszą się do trybu HC

PostNapisane: 20 kwi 2010, 10:19 

Gram mechem z AKSu albo UMP + Gustaw bo nic tak dobrze nie ściąga heli.A co do dyskusji Gustaw a 40 mm ,nie bądźcie hipokrytami każdy bierze to co pozwala mu przetrwać.Jeden z kolegów stwierdził ze Gustaw=noob no pal sześć może i jestem noobem bo moje karabinki nie zabiją snajpera,nie rozwalą bolków za ścianą,nie zabiją wrogów zgrupowanych w jednym miejscu ,etc.Poza tym dla waszego zadowolenia będziemy biegać z rg rurą lub z M316 a wy nam zrobicie dziurę w zadzie z 40 albo powalicie serią z M60 lub mośkiem z kilometra.Tak do cholery jesteśmy noobami :D ale bez naszych min i działania AT żal wam d... ściska gdy czołg się przedrze :P

Richie HC rlz BF pokazuje swoje prawdziwe oblicze :)

PostNapisane: 20 kwi 2010, 10:31 

http://denkirson.xanga.com/722757523/bad-company-2/

link wklejał snipe313 w temacie o reconach, jeżeli ktoś nie wie od czego jest jaka broń mechanika niech sobie przejrzy.
A RPG 7 jest świetną ronią p.panc szczególnie jak ktoś umieści na czołgu albo helikopterze strzałkę naprowadzającą.
M136AT4 - nie współpracuje ze strzałkami naprowadzającymi ,używa tylko i wyłącznie własnego naprowadzania ,ale ogólnie jest to moja ulubiona broń p.panc tuż po minach.
A co do karabinków mechanika nikt nie każe używać klasowych , są jeszcze odblokowane z lvlem.
Gustav - broń z największym promieniem rażenia, świetna broń p.piechocie.

PostNapisane: 20 kwi 2010, 10:39 

Taa ostatnio mi się dobrze grało z shotgunem, rozbudowanym o skupiające pociski i większy magazynek. Nawet z odległości ok. 20-30m można kogoś zabić 1 strzałem na HC. Boskie! :mrgreen:

PostNapisane: 20 kwi 2010, 19:05 

Sasek napisał(a):
Taa ostatnio mi się dobrze grało z shotgunem, rozbudowanym o skupiające pociski i większy magazynek. Nawet z odległości ok. 20-30m można kogoś zabić 1 strzałem na HC. Boskie! :mrgreen:

Tym to mozna stracic kogos przez pol mapy - ot, pocisk leci jak ten ze snajperki (czyli tez opada na dalsze odleglosci), minusem jest to, ze nie mozna celowac shotgunami :/

Skoro juz mowimy o tej broni i amunicji - Valparaiso, poczatek mapy, druzyna obroncow. Blackhawk koluje nad MComami, chcialem postraszyc pilota, strzelajac w helikopter. Jakie bylo moje zdziwienie, gdy pociskiem skupiajacym trafilem headshota pilotowi na wysokosci okolo 20m w ruchu. Sam nie moglem uwierzyc, ze ten spadajacy blackhawk to moja zasluga :mrgreen:

PostNapisane: 21 kwi 2010, 08:14 

Sasek napisał(a):

Dobry zestaw, sam uzywam. Proponuje Ci jednak do sprawdzenia, zamiast wiekszego magazynka, wziac ammo magnum. wprawdzie masz standardowa liczbe naboi, ale zadko sie zdarza zeby ktos przezyl jeden strzal z przycelowania, lub nawet z biodra. A nic tak nie cieszy jak wyraz zdziwienie asfalta ktory dostal taka kulke i padl, mimo perka kamizelka kuloodp. :-)

Polecam rowniez Neostada 2000 zamiast pompy - dobry jest na wieksze odleglosci, ale ma dluzsze przeloadowanie.

pzdrw,PP.

PostNapisane: 21 kwi 2010, 19:05 

Może i mechanicy są fajni ,ale na początek.Może i dostaniesz ok 300pkt za rozwalenie np.czołgu,ale... np. medyk kiedy ma rozpadającą sie drużyne ,lata z defiblihatorem(czy jakoś tak)i ożywia.6 ożywień i ma 300.Medyków jest mało więc możesz zarobić np 500pkt. za same ożywianie ,mech. jest dużo więc ile rozwalisz tych czołgów?1 może 2?A pozatym jest też "stationary AT".A co do broni spoko jest AKS lepszy niż shotgany.(sam mam 4 goldy na AkSie więc wiem o co biega.

PostNapisane: 21 kwi 2010, 19:58 

aks-74 gustaw lub RPG 7 colt 45 wiecej ammo ammo magnum i ostatni perk do pojazdów.
Ja używam gustawa na snajperów i na mapkach gdzie są heli tak to RPG 7.Mechanicy górą! :D

PostNapisane: 21 kwi 2010, 20:17 

Nie będe tu cytował bo za dużo roboty :D Ale powiem jedno - Ja granatnikiem nie grałem zasadą "ONLY 40MM" . Chodziłem z normalną bronią, a jak widziałem gościa za ścianą lub daaleko ode mnie to waliłem z granatnika 8) Z resztą Gustav jest przeciwpancerny, a 40MM przeciwpiechotny, więc nie wiem kto jest noobem Ty czy Ja :lol:

PostNapisane: 21 kwi 2010, 20:21 

nolft napisał(a):
Może i mechanicy są fajni ,ale na początek.Może i dostaniesz ok 300pkt za rozwalenie np.czołgu,ale... np. medyk kiedy ma rozpadającą sie drużyne ,lata z defiblihatorem(czy jakoś tak)i ożywia.6 ożywień i ma 300.Medyków jest mało więc możesz zarobić np 500pkt. za same ożywianie ,mech. jest dużo więc ile rozwalisz tych czołgów?1 może 2?A pozatym jest też "stationary AT".A co do broni spoko jest AKS lepszy niż shotgany.(sam mam 4 goldy na AkSie więc wiem o co biega.

Wypadało by coś sensownego powiedzieć ale nijak nie mogę na ten poziom intelektualny się wdrapać. :stupid:

PostNapisane: 21 kwi 2010, 22:24 

Adriano47 napisał(a):
Wypadało by coś sensownego powiedzieć ale nijak nie mogę na ten poziom intelektualny się wdrapać. :stupid:

Chciałeś napisać - spaść na ten poziom intelektualny :lol:

Teraz to chyba zmniejszyli troszkę szerokość rażenie pocisku z Gustava, jest teraz bardziej skupiony, co utrudnia troszkę trafienie piechoty wroga. Nawet takiego przebicia przez ścianę nie ma i przeciwnik siedzący w przeciwnym rogu, za M-Comem na przykład, już nie dostanie odłamkami :(

PostNapisane: 21 kwi 2010, 23:32 

robalxp napisał(a):
Mam platynę na aks.

Wszystkie powyższe uwagi odnoszą się do trybu HC

Czas spróbować PP2000, równie fenomenalna broń ;) Ja miałem poważny dylemat: AKsu czy PP. Miałem wrażenie, że PP zabija szybciej. Ale to tylko dlatego, że swoje 40 naboi wypluwa szybciej niż AKsu swoje 30. W dodatku jest cholernie celna, spraye latają jak miłe. Często grałem PP, jak źle mi szło wracałem do Małej Suki i odkrywałem ją na nowo ;) Trudno mi zrozumieć, że ludzie tak rzadko używają engie. A jeżeli już, to głównie ze względu na M2CG. Ta klasa oferuje fenomenalne bronie główne, które niekoniecznie zarzuca się na bark ;)

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2