Teraz jest 28 lis 2024, 13:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy patch
PostNapisane: 22 kwi 2010, 09:41 

MichelCat napisał(a):
Chodzi gorzej, mocniej haczy nawet czasem bez powodu, tutaj zdupili za przeproszeniem sprawę.
Widać podnieśli moc broni mechanika - to też plus.

O ktorych broniach mecha mowisz? Nie zauwazylem zmian, poza dociagnieciem 9A-91 do poziomu SCAR.
Sam patch oceniam kiepsko (lagi, wywalanie do pulpitu, bledy w historii i ulubionych serwach).

pzdrw,MM.

PostNapisane: 22 kwi 2010, 09:45 

U mnie poprawka skróciła ładowanie map, natomiast jeśli chodzi o freezy no to są raz na jakiś czas.Serwerów do ulubionych nie mogę dodać.Raz mnie wywaliło do pulpitu.Ilość fps-ów taka sama.CKM super ,że szybka działa pod dx9.
Broń dla meda to w tej chwili mg36, poprawili dmg broni engowi, carlson gustavson jest chyba bez zmian ,natomiast spas i neostead jakby zmniejszony jest damage.Dla assaulta to w tej chwili an94 dobrzy wypada, lepsza celność i dmg.
Jesli chodzi o kosę to ja mam chyba pecha bo zawsze od 1 razu dostane i po zawodach ,czy to z tyłu ,czy z przodu ,czy z bokowca.
Na HC nie grałem to się nie wypowiadam.
Po 4 godzinkach grania na różnych serwach zombiaków nie uświadczyłem.Lista przyjaciół do kitu.
Czekam na nowe popraweczki.

PostNapisane: 22 kwi 2010, 10:17 

Zmniejszenie skuteczności GL'a i Gustava na piechotę jest dobrym posunięciem i wczoraj doprowadziło mnie aż do śmiechu, kiedy na Valparaiso trzech typków próbowało upolować naszych czterech, pociski świstały przed nosem, przy uchu, uderzały niedaleko i ... tyle, a tamci padali od serii z broni mechanika i asfalta. Mam nadzieję, że to ich nauczyło by nie używać gusta już tak bardzo.

Inny fajny i zabawny moment, jak skończyła mi się amunicja w M16 - bo wyskoczyłem gdzieś z resztką magazynka, wyskoczył nagle jakiś Pan X, mi zabrakło amunicji, a ten skakał, zygzakował, machał, machał tym nożem, do czasu aż przeładował mi się M16 i machanie mu się skończyło. Wcześniej dawno bym już leżał. Może i też mogłem wyjąć kosę, wtedy machali byśmy sobie tak przez pół rundy. Jednak to mi się podoba, kiedyś za łatwo goście lecieli i kosili scyzorykiem.

Nie wiem czy założeniem twórców jest zbliżenie do dobrych proporcji w drużynach - zamiast 10 medyków, 3 snajperów i 3 asfaltów, wreszcie może będzie to 10 asfaltów i reszta to wsparcie, to by było dobre.

Cytuj:
O ktorych broniach mecha mowisz? Nie zauwazylem zmian, poza dociagnieciem 9A-91 do poziomu SCAR.
Sam patch oceniam kiepsko (lagi, wywalanie do pulpitu, bledy w historii i ulubionych serwach).

pzdrw,MM.

Być może to tylko wrażenie, ale częściej obrywałem z dystansu z AK-74, UMP czy PP2000

PostNapisane: 22 kwi 2010, 10:30 

ptaku71 napisał(a):
Po 2-3 godzinach gry jedyne co mi się przytrafiło to:

1. Cały czas freezy przy dołącz do gry.
2. Wszystkie serwery w historii i ulubionych na szaro.

FPS jakie były, takie są. Gra chodzi mi płynnie i wczytuje mapy nadal w ~10-15 sek, lagów niet.
To, że nie da się zabić z GL trafiając 2m od kolesia - jak dla mnie OK i tak można zabijać dość łatwo jak ma się cela.
A co do noża, jeżeli nie da się zabić kolesia stojącego 2 metry od nas i to jeszcze gdzieś z boku jednym auto aim machnięciem - to nie powód do płaczu. Wreszcie nóż będzie rozwiązaniem ostatecznym przy braku ammo a nie "biegnę na ciebie - instant kill - volverine/predator pazurem).

Widzę że wam wszystkim się podoba to co zrobili z nożem... Powiem tylko tyle w imieniu wszystkich co lubią noże, tego nawet dotykać się nie powinni. Predator Ci przeszkadza? Popracuj nad celem... w każdym BF NÓŻ zabijał od razu, 1 ciachnięciem.... i tutaj ma być inaczej? Przegięcie... Zwłaszcza dla mnie... Bo w końcu zaczął bym biegać z nożem tak jak w BF2 i BF2142 po 15k zabitych z noża.... No nerwicy można dostać.... Tam pracują nowi ludzie? Czy o co chodzi? Że nie wiedzą czego gracze chcą-.-...

PostNapisane: 22 kwi 2010, 10:37 

Na oficjalnym forum EA pojawiło się prwadopodobne rozwiązanie freeza przy spawnie:
http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-bad-company-2-pc/1056204-spawn-lag-fix-least-me-now.html

Generalnie i w skrócie:

W programie antywirusowym należy podać wyjątek, żeby nie skanował w czasie rzeczywistym folderu i plików w nim zawartych: C:\...\dokumenty\BFBC2\, można dodać też sam folder i pliki z instalacją gry i PB (niektórym dopiero to pomogło).

Jeżeli nie wiesz jak/nie możesz stworzyć takich wyjątków w programie AV to możesz wyłączać na czas gry ochronę systemu na bierząco, albo odinstalować AV.

PS
Nie wiem czy to działa u wszystkich - nie miej pretensji jak nie zadziała, nie biorę odpowiedzialności za ewentualne konsekwencje grzebania w oprogramowaniu AV.

Co do noża @up ^ ^ : nóż powinien zabijać jednym uderzeniem, ale niech to wymaga: 1. trafienia celownikiem na przeciwnika, 2. bycia bardzo blisko przeciwnika; Wcześniej nie wymagało ani tego, ani tego.

PostNapisane: 22 kwi 2010, 10:55 

W innym wątku było, zobaczcie czy u tych u których wszystko płynniej chodzi czy macie grę pod d9 czy 10 bo podobno przycinki się zdarzają tylko pod 10

PostNapisane: 22 kwi 2010, 11:04 

ja mam ustawione dx11 i przycinki są, jak nastawię na dx9 to mi tekstury migają na niektórych serwach

PostNapisane: 22 kwi 2010, 11:07 

ja gram na dx10 i nie mam przycinek takze to napewno zalezy od wielu czynnikow nie tylko od dx ale tak czy siak nie grywalna jest w tej chwili ta gra

http://www.youtube.com/watch?v=SSF9uAtsQIA
taki maly przyklad

wczoraj mialem takie akcje ze mozna bylo sie pochlastac
z dosc bliskiej odleglosci strzelam gosciowi z m95 w banke az go przechylilo ale co tam wraca do pionu i stoi dalej, drugi dodtaje rpg pod nogi + caly magazyn z aks i co? nic padlem ja ZENADA!!!
na HC po pol a nawet calym magazynku zeby typ padl

Ramka napisał(a):
Wyszukiwanie serwerów w trybie HC nie działa tak jak powinno - mimo że taką opcję miałem zaznaczoną cały czas to miałem wczoraj przypadki wejść na serwery które były w 100% normalne ( mini-mapa, znaczniki, spotowanie i HP przeciwników ).
Czyli w tej kwestii NIC nie zmienili mimo że na liście serwerów mamy wszystkie wyszukane serwery jako HC to i tak trzeba czytać opisy czy jest czy nie ustawiony HC a i tak nie mam pewności gdyż niektórzy admini to analfabeci i nie umieją dać odpowiedniego opisu.

niestety ale zrabali cos w wyszukiwarce i jesli cos zmienisz z rzeczy ktorych nie ma na HC (killcam, spotowanie, minimapa itd) to wtedy juz pokazuje ze serwer jest HC

PostNapisane: 22 kwi 2010, 11:33 

Ja nie mam starego kompa ale fakt lapka :arrow: LINK I wiem że PC jest wydajniejsze ale bez przesady. Tym bardziej że na tej samej konfiguracji systemu i sprzętu jeszcze przed update chodziło wszystko cacy. Więc co ja tu mam sprzątać czy robić z moim jak to powiedziałeś "przenośnym kalkulatorem" ? Jak to wytłumaczysz ?

Swoją drogą (pytałem na battlfield.pl) pytałem w kilku miejscach ( i nie tylko ja) o dwie rzeczy:

:arrow: Dlaczego na dx9 mam niby fullscreen ale z czarna ramka grubości 6-7cm do okoła ekranu ?? Dlatego gram na dx 11 w tedy na 1024 + fov chyba 74 jest ok. Ale na dx9 nie moge grac bo mam niby fullscreen a nie full screen. Oczywiście w ini na true. MOŻE mi ktoś Pomóc?

:arrow: Czy te stery do radeona trzeba przerabiać modtool'em na mobilne? Czy nie? Bo coś chyba nie chcą mnie się prawidłowo zainstalowac na mojej 5650.. Dalej dłuuugo się ładują mapy..

Pomóżcie, choćby na PW a ja później założę ładnie osobny temat dla następnych którzy mają te same problemu co ja..
Pozdrawiam Rafał

Ostatnio edytowano 22 kwi 2010, 12:36 przez ryyyAv, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 22 kwi 2010, 11:39 

Po kolejnych godzinach stwierdzam że ten patch mocno mnie wk...ia. Wyłącznie wysypywaniem się na pulpit czasami. Na 5 godzin 5 razy ;p

PostNapisane: 22 kwi 2010, 11:42 

Dziś kolejna aktualizacja serwerów gry.
Lista zmian:
Kod:
1) SQDM and SQRUSH levels are no longer automatically classified as Hardcore.
The reason why they were classified as such, is that the game's autobalance is inactive in those two gamemodes. This caused the server browser's new hardcore-icon logic to always consider those servers to run in hardcore mode.

2) Favorites handling has been restored.
Some R10 servers made people's favorites' list show the same server in all entries. This is corrected with server R11. Once server R11 has been properly deployed, some people will have to rebuild their favorites list. I don't have any statistics on how many people are affected.

PostNapisane: 22 kwi 2010, 12:03 

a ja mam do Was pytanko, w nowej wyszukiwarce serwerów można teraz w kratkach zaznaczać lub wykluczać (ptaszki, krzyżyki) opcje wyszukiwania, teraz pytanie, bo ja nie potrafię sobie wytłumaczyć, po co jest opcja postawienia ptaszka i wyszukiwania serwerów pełnych/zapełnionych skoro i tak do żadnego z listy nie będzie można się podłączyć?

PostNapisane: 22 kwi 2010, 12:04 

marioseda napisał(a):
wczoraj mialem takie akcje ze mozna bylo sie pochlastac
z dosc bliskiej odleglosci strzelam gosciowi z m95 w banke az go przechylilo ale co tam wraca do pionu i stoi dalej, drugi dodtaje rpg pod nogi + caly magazyn z aks i co? nic padlem ja ZENADA!!!
na HC po pol a nawet calym magazynku zeby typ padl

To jest niestety problem, czasem mi tez sie to przytrafia i potrafi niezle wkurzyc

Aryman napisał(a):
Widzę że wam wszystkim się podoba to co zrobili z nożem... Powiem tylko tyle w imieniu wszystkich co lubią noże, tego nawet dotykać się nie powinni. Predator Ci przeszkadza? Popracuj nad celem... w każdym BF NÓŻ zabijał od razu, 1 ciachnięciem.... i tutaj ma być inaczej? Przegięcie... Zwłaszcza dla mnie... Bo w końcu zaczął bym biegać z nożem tak jak w BF2 i BF2142 po 15k zabitych z noża.... No nerwicy można dostać.... Tam pracują nowi ludzie? Czy o co chodzi? Że nie wiedzą czego gracze chcą-.-...

A co to ma wspolnego z rzeczywistoscia ze drasniesz kolesia w palec i nie zyje :stupid:, ja wczoraj po spaczowaniu podlecialem do snajpera w latarni i sru go nozem w ramie 3 razy, potem dopiero przycelowalem w glowe i bylo cacy :mrgreen: - kolo po tych 3 probach nawet nie drgnal :lol: a cisza tam byla jak w grobie.
Wogole powinni zrobic taki system obrazen ktory niesie za soba konsekwencje. Przykład: obrywasz w noge - wolnej chodzisz, w reke lub w ramie - pogarsza sie celowanie, a tak na HC czasem jak kolo siedzi za jakims wagonem czy innym ustrojstwem wystarczy ze walne w piete i death :stupid:

PostNapisane: 22 kwi 2010, 12:10 

maniujordan23 napisał(a):
... a tak na HC czasem jak kolo siedzi za jakims wagonem czy innym ustrojstwem wystarczy ze walne w piete i death :stupid:

pewnie w tętnice mu trafiłeś :lol:

PostNapisane: 22 kwi 2010, 12:17 

madeno napisał(a):
a ja mam do Was pytanko, w nowej wyszukiwarce serwerów można teraz w kratkach zaznaczać lub wykluczać (ptaszki, krzyżyki) opcje wyszukiwania, teraz pytanie, bo ja nie potrafię sobie wytłumaczyć, po co jest opcja postawienia ptaszka i wyszukiwania serwerów pełnych/zapełnionych skoro i tak do żadnego z listy nie będzie można się podłączyć?

Odpowiem przykładem z życia. Grasz w kilka osób na serwerze, ktoś chce dołączyć, a nie ma miejsca. Podajesz mu nazwę serwera, mówisz, że jest pełny, on go znajduje i czeka na wolnego slota.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2