Teraz jest 25 lis 2024, 23:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 kwi 2010, 17:23 

a mi się tam podoba... ło do wczoraj.
Wskoczyłem wieczorkiem na chwilkę i było fajnie dopóty dopóki team balance się nie skopał.
Wyskoczyła informacja od administracji by wyrównać siły, zrozumiałem. Pomyślałem że jak zginę to się przerzucę...
z tą myślą pomknąłem do ataku i.... dostałem kick :D
Mam pytanie do administracji budynku:
Kicki w takiej sytuacji rozdawane są losowo, czy są jakieś kryteria ?
Czy istnieje coś takiego jak autobalance w opcjach zarządcy (coś na przykład starszych wersji gry ?) ? ułatwiło by to życie,
czasem zajęty człowiek polowaniem i nie patrzy jak zwierzyna stoi? ;)
pozdrawiam

PostNapisane: 14 kwi 2010, 17:45 
Moderator forum

Niestety, dzięki DICE mamy Bugfielda zamiast Battlefielda i normalny autobalans nie działa.
Do zarządzania używają Guardiana więc proces kicka za autobalans jest całkowicie z automatu.

PostNapisane: 15 kwi 2010, 06:42 

Dodam, ze wlasciciel serwera moze ustawic kick ostatniego, który wszedł do gry lub tego o najniższych statach.

PostNapisane: 16 kwi 2010, 10:14 

Krop. napisał(a):
Dodam, ze wlasciciel serwera moze ustawic kick ostatniego, który wszedł do gry lub tego o najniższych statach.

ow.. to wyjaśnia wszystko, dzięki
...ah no właśnie, jaki jest czas trwania kopniaka ?

PostNapisane: 17 kwi 2010, 11:45 

@UP:
Chyba 18 minut, z tego co pamiętam (dostałem kopa za bluzgi, ale się poprawiłem ;P)

PostNapisane: 19 kwi 2010, 07:00 

Damianos napisał(a):
Krop. napisał(a):

ow.. to wyjaśnia wszystko, dzięki
...ah no właśnie, jaki jest czas trwania kopniaka ?

Zależy od ustawien :D. Default to zero sekund, czyli mozna od razu wbijać. Najnowszy guardian ma mozliwosc przeniesienia ostatniego gracza do druzyny przeciwnej automatycznie - ale tego jeszcze nie potestowalismy na żywo.

PostNapisane: 20 kwi 2010, 11:31 

Od paru dni balanser PRZENOSI a nie kickuje. Jakbyście nie zauważyli
Co do banów.. i adminów. Nie ukrywam że większość @ jest z tzw łapanki. Ludzie są do weryfikacji. Część się nie nadaje. Część daje radę. Tak jak zawsze. Serwery się rozwijają i jest to proces naturalny.
Regulamin jest drakoński.. ale nie przypuszczam aby był pilnowany. Może to brzmi śmiesznie :) Ale regulamin oddaje tylko naszą wizję jakby było fajnie gdyby tak się grało. A to że większość graczy gra w quejka to .. już inna para kaloszy. Admini czasem usiłują wyręczać "Guardiana". Co jest niepokojące. Admin nie jest świętą krową na naszych serwerach .. i generalnie tworzenie podziały "my dobrzy gracze i tamci źli admini" jest nieco śmieszne zwłaszcza na G4G. Jestem ostatnią osoba która akceptuje adminowanie pod "siebie". Kto grał na G4G na innych serwerach gier ten wie co mam na myśli.
A tak swoją drogą w tej grze może popełnić błąd w ocenie sytuacji.

PostNapisane: 30 kwi 2010, 13:26 

Serwer fajny , mały ping i dość stabilny ale admini jacyś niedorobieni.
koleś lata robi TK , inny coś na mnie najechał to mu odpyskowałem to dopiero wtedy mnie wywalił.
Może jak dobieracie adminów to jakaś rozmowa z osoba, poprzeglądanie jego wypowiedzi na forach itp ?? bo aktualnie widziałem już parę podobnych sytuacji.

PostNapisane: 3 maja 2010, 09:18 
Redaktor Battlefield.pl

wiciu napisał(a):
Od paru dni balanser PRZENOSI a nie kickuje. Jakbyście nie zauważyli
Co do banów.. i adminów. Nie ukrywam że większość @ jest z tzw łapanki. Ludzie są do weryfikacji. Część się nie nadaje. Część daje radę. Tak jak zawsze. Serwery się rozwijają i jest to proces naturalny.
Regulamin jest drakoński.. ale nie przypuszczam aby był pilnowany. Może to brzmi śmiesznie :) Ale regulamin oddaje tylko naszą wizję jakby było fajnie gdyby tak się grało. A to że większość graczy gra w quejka to .. już inna para kaloszy. Admini czasem usiłują wyręczać "Guardiana". Co jest niepokojące. Admin nie jest świętą krową na naszych serwerach .. i generalnie tworzenie podziały "my dobrzy gracze i tamci źli admini" jest nieco śmieszne zwłaszcza na G4G. Jestem ostatnią osoba która akceptuje adminowanie pod "siebie". Kto grał na G4G na innych serwerach gier ten wie co mam na myśli.
A tak swoją drogą w tej grze może popełnić błąd w ocenie sytuacji.

Jako chyba prawdziwy dinozaur tej sceny powiem i wciąż to utrzymuję serwery od strony technicznej świetne, ale.. jeśli jeszcze raz dostanę kicka z komunikatem że złamałem 2,3 i 16 punkt regulaminu (grając snajperem) to będę z daleka te serwery omijał i odradzał je wszystkim moim znajomym :)
Dobry serwer to taki gdzie jest przyjemna atmosfera, każdy gra jak umie, i na miarę możliwości, wydaje mi się, co tam, twierdze że nie w gestii adminów leży ocenianie stylu gry graczy.
A oszołomów krzyczących do innych; "nie graj snajperem", "jak nie umiesz jeździć czołgiem to nie wsiadaj", "jak nie umiesz latać heli nie lataj" - zawsze znajdziecie na serwerach i takie zachowania powinni admini tępić - bo gra powinna łączyć ludzi a nie dawać pożywkę dla trolli.

PostNapisane: 3 maja 2010, 17:25 

Supelek mądrze mowisz... Mnie na serwerach mocno uderza chamstwo zwłaszcza na Polskich gdzie często klna ludzie itd. Dlatego wole grac na Serwerach Niemieckich francuskich czy Rosyjskich:)

Obrazek

PostNapisane: 5 maja 2010, 09:48 

Ich regulamin,ich serwery,ich prawo.Albo umiemy się dostosować, albo nie.
Jako jedyne z serwerów w Polsce a dokładniej [.pl] są z reguły pełne wiec polityka G4G jest dobra.
I jeden duży plus dla nich.Tępią trolowate zachowania,które psuja zabawę innym.

PostNapisane: 5 maja 2010, 12:40 

PAKA napisał(a):
Ich regulamin,ich serwery,ich prawo.Albo umiemy się dostosować, albo nie.
Jako jedyne z serwerów w Polsce a dokładniej [.pl] są z reguły pełne wiec polityka G4G jest dobra.
I jeden duży plus dla nich.Tępią trolowate zachowania,które psuja zabawę innym.

Śmiechu warte.
6 rund pod rząd jednostronnych bo w jednym teamie sami snajperzy. Polskie bagienko nic innego. A skretyniali admini zajęci dawaniem permów za pojedyńcze k*****

:lol: :lol:

A zasady to se mogą wymyślać a EUAla to inna kwestia ...

ale jak to :(

PostNapisane: 5 maja 2010, 15:09 

LipToN Earl Grey napisał(a):
Polskie bagienko nic innego. A skretyniali admini zajęci dawaniem permów za pojedyńcze k*****

O liptonek przyszedł potrolować. Dostałeś kolego bananka i szukasz serwera dla siebie ? :). Tak się wuja składa że logi naszych serwerów składowane są w naszej bazie. I faktycznie.. jesteś wybitnym przykładem dlaczego dojrzały polski gracz unika serwera z PL w nazwie. Właśnie dlatego że takie leszcze jak ty wyzywają tam wszystkich. Twoja kartoteka jest bogata. Uzbierało się ztego z całego miesiąca. Polecam ci serwery w Korei.. tam Koreańczycy nie będą rozumieli twojego bełkotu jaki będziesz wypisywał na czacie.

PostNapisane: 5 maja 2010, 16:41 

wiciu napisał(a):
LipToN Earl Grey napisał(a):
Polskie bagienko nic innego. A skretyniali admini zajęci dawaniem permów za pojedyńcze k*****

O liptonek przyszedł potrolować. Dostałeś kolego bananka i szukasz serwera dla siebie ? :). Tak się wuja składa że logi naszych serwerów składowane są w naszej bazie. I faktycznie.. jesteś wybitnym przykładem dlaczego dojrzały polski gracz unika serwera z PL w nazwie. Właśnie dlatego że takie leszcze jak ty wyzywają tam wszystkich. Twoja kartoteka jest bogata. Uzbierało się ztego z całego miesiąca. Polecam ci serwery w Korei.. tam Koreańczycy nie będą rozumieli twojego bełkotu jaki będziesz wypisywał na czacie.

Jak ty możesz grać w tą grę, przecież co drugie słowo Czarka czy Baki to k**** czy inne sk*******

dojrzały polski gracz unika serwera z PL w nazwie.

Masz na myśli tego co siedzi w krzaczku i potrafi zabić jedynie z mortara czy jego kumpla latającego z Gustavem bo nie potrafi zabić z czegokolwiek innego ?

:lol: :lol: :lol: :stupid:

ale jak to :(

PostNapisane: 5 maja 2010, 17:52 

Dobrze,że na G4G nie będę musiał już cię tolerować trolu.
Jak będziesz syfił na innych serwerach też Cię ścignę,masz jak w banku.
Na plackowe nawet nie wchodź,już masz bana.

@@
tak jak napisał Sokar....Korea to dobry pomysł.

Ostatnio edytowano 5 maja 2010, 18:00 przez PAKA, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2