[Yossarian] napisał(a):
fulgrim7... JESTES NAPRAWDE SMIESZNY...
TEZ CIEBIE KOCHAM :*
Btw: Fajny filmik,tak spędzasz swój czas na serwerach?
Nie dziwie się ze ty taki po irytowany i spięty : D.
Co ludzie widza w takim graniu?Zresztą co mnie to obchodzi, są gusta i guściki a niektórzy przedkładają owieczki nad dziewczęta:>.
Dobra kończę prowokować flame bo mi się znudziło wkurzanie ludzi.Wracając do tematu...
...tak naprawdę ten patch jest kontynuowaniem błędów dice z bf2.
Niestety nie wiem jak to było z bf2142 gdyż nie grałem,więc nie będę się odwoływał do tej części w mojej wypowiedzi.
Tak czy inaczej kolejne patche do bc2 wychodzą i zamiast poprawiać rzeczy które naprawdę tego potrzebują, ingerują kompletnie nie potrzebnie w gameplay.Szczególnie nie podobają mi się zmiany w helce która i tak była niezbyt użyteczna.
Nóż owszem jest jakimś tam problemem ale jest wystarczająca ilość narzędzi mordu w grze by tego nie przeżywać.
Natomiast helka jest jednym z tylko 2 pojazdów latających w grze.Właśnie obecność tych pojazdów latających w których siedząc (lub kierując) można aktywnie gnębić ludzi jest jednym ze znaków szczególnych (rozpoznawalnych?) serii bf.A tutaj twórcy jedyne co robią to nerf,nerf i jeszcze raz nerf.
Nerfują nie tyle poprzez wpływanie na parametry jej samej a poprzez zmianę szybkości tracera , zwiększenie obrażeń działek przeciwlotniczych itp..
Kolejnymi problemami są np. fpsy z emocjonującego filmiku pana Yossariana ,freezy itd.
Ale tutaj trzeba się na jedną, bardzo ważną rzecz nastawić.Tak jak kiedyś do bf2 tak teraz do bc2 będą powstawały patche które usuwając błędy jednocześnie kolejne błędy będą dodawać.
Dodatkowo panowie z dice będą niejednokrotnie ingerować w gameplay, rujnując go tym samym .
I z tego co widać coraz gorzej będzie ze wsparciem dla sceny klanowej ( o ile w ogóle da się gorzej).
Już i tak nie ma obecnego w innych grach specta z fpp oraz nagrywania demek.
Pomimo tego wszystkiego gra się przyjemnie na pubie,no właśnie na pubie.I tylko tam.
Jest dużo broni i hitboxy nie są takie złe jak w bf2.
Co do trybów z większością nie jest źle, tdm wymiata i w Rush/sRush tez się przyjemnie gra.
Natomiast Conquest ssie i polega tylko na fragowaniu.
Sprowadza się to praktycznie tylko do przejęcia 2-3 flag (bo draina nie opłaca się zakładać) i tu kończy się taktyka.
To nie jest taki wielki minus gdyby tu chodziło o jakaś inną grę,z innej serii.Ale to jest battlefield który dzięki temu trybowi zdobył fanów.A teraz jest to tylko cień swojego bardzo grywalnego poprzednika z bf2,1942 itd.
Także pod względem technicznym gra jest do tyłu,ale szczerze nie chce mi się już pisać o tym , to by zajęło jeszcze ze 3 strony a mam ciekawsze rzeczy do roboty.
Na zakończenie...
Pewnie znowu ktoś jęknie "Malkontent" albo stwierdzi że " On jest wkurzony z powodu problemów z działaniem samej gry".
Może będzie w tym trochę racji ale najważniejszym u mnie ( i nie tylko u mnie,bo i u wielu których znam ze sceny ) problemem jest rozczarowanie samą gra.Spodziewałem się godnego następcy bf2 (lub ktoś inny 2142),gry przy której czas traciłem od 2006 roku.I prawie od początku w klanie.A tutaj otrzymaliśmy (zdychającego już z resztą) kompletnie wykastrowanego bfa2 z ładniejszą grafiką, modelem zniszczeń, z "cudownym" niezwykle rozbudowanym systemem statystyk i odznaczeń (które można zdobyć w kilka dni)
.
Już nie mówiąc o braku jakiegokolwiek wsparcia dla gamingu które już w bf2 było minimalne.
A więc dlaczego w ogóle interesuje się tą grą?
Ponieważ tak naprawdę nie ma alternatywy dla fana serii.
Eot jak dla mnie.
Jezuuu jak się rozpisałem, chaotycznie jak zwykle. Mam nadzieje że da radę rozczytać : ).
Tak mniej więcej widzę sprawy związane z bc2, a z kolejnymi patchami moja wizja robi się niestety coraz bardziej pesymistyczna.
gabcio napisał(a):
miec nadzieje ze nie...ale fulgrim prawisz dobrze z tym quakem:))
Ogarnąć trzeba będzie tego ctfa w końcu.
Już mnie łapska świerzbią by sobie znowu postrafe'ować jako attacker ! : D
ps: Daj znać jak ustawicie już ten serwer cpma na exavs.