Teraz jest 28 lis 2024, 09:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy patch
PostNapisane: 2 maja 2010, 16:56 

Fulgrim7 napisał(a):
Ooo a to ciekawe! A może jakieś źródło,miejsce gdzie wpisywali swoje żale gracze zniechęceni skutecznością noża? : DD

Malkontenctwo ? Przeczytaj sobie jakąś definicję najpierw zanim napiszesz.Wiem wiem trudne słowo.Miałeś prawo walnąć faila.Uważasz że np. całkowita nie możność grania w określonych godzina i wkur..wkurzenie tym to malkontenctwo? A Może po prostu bronisz swojej religii? I masz problem z każdym kto krytykuje bc2?

Wiesz co dla mnie to nie trudne slowo chyba ze ty masz z tym problem ??? Wiec wyjde na przeciw i przetlumacze ci "smieszny czlowieczku "
Kod:
malkontent człowiek niezadowolony ze wszystkiego, we wszystkim doszukujący się wad, niedostatków, ujemnych stron

A co do grania w BF:BC2 to albo jestes nieogarniety i nie potrafisz kilku rzeczy poustawiac , badz masz wspanialego uslugodawce internetu w ostatecznosci twoj PieCyk jest z d.... Od pierwszego zainstalowania gry nie mam zadnych problemow !!! Kurcze to zapewne " CUD " gdyz to chyba moja religia :evil: Jedyna rzecza ktora moze mnie niezadawalac to przedstawianie aktualnego pingu przez sama gre i freeze na serwerach 32 slotowych gdyz tam one wystepuja .

PostNapisane: 2 maja 2010, 18:36 

Kolejna sytuacja z nożem - przeciwnik i ja twarzą w twarz, w tym samym momencie uderzamy z noża i żaden z nas nie padł, nawet krew nie poszła mimo, że byliśmy bezpośrednio w zwarciu, dobrze że w miarę szybko się nie ogarnął, to zdążyłem serią z lkm-u go ściągnąć.

PostNapisane: 2 maja 2010, 19:25 

Wo1v3rin3 napisał(a):
Fulgrim7 napisał(a):
Ooo a to ciekawe! A może jakieś źródło,miejsce gdzie wpisywali swoje żale gracze zniechęceni skutecznością noża? : DD

Malkontenctwo ? Przeczytaj sobie jakąś definicję najpierw zanim napiszesz.Wiem wiem trudne słowo.Miałeś prawo walnąć faila.Uważasz że np. całkowita nie możność grania w określonych godzina i wkur..wkurzenie tym to malkontenctwo? A Może po prostu bronisz swojej religii? I masz problem z każdym kto krytykuje bc2?

Wiesz co dla mnie to nie balablabla....

[Yossarian] napisał(a):
dzieki Perley<- wlasnie o to mi chodzilo... bo na jeden noz w moich plecach przypada okolo 10 w tylkach wrogow... dlatego bronie swojego zdania, poniewaz wiem o czym pisze z DOSWIADCZENIA!
noz jest zrypany, ale nie tak jak inne fragmenty gry/fps np.../

ps Wo1v3rin3 ma 100% slusznosc co do malkontenta...
psps dochodze do konkluzji http://pl.wikipedia.org/wiki/Konkluzja , ze gra ta powinna byc sprzedawana za okazaniem dokumentu potwierdzajacego pelnoletnosc...

To tak głupie że mi i się specjalnie nie chce odpisywać. Czytanie wiki dobrze wam zrobi i czegoś się nauczycie (wątpię).
Aczkolwiek cytat/link z wiki jako dowód na rozumienie pewnych słów niszczy : DD.

Pełnoletnim tylko ? To co wy... ekhm forum było by bardzo nudne gdyby tak było :>

gladky napisał(a):
a mnie ciągle wnerwia brak solidnego wsparcia do grania w ligach

100% prawdy man :!:

PostNapisane: 2 maja 2010, 19:52 
Zbanowany

fulgrim7... JESTES NAPRAWDE SMIESZNY...
tak jak pisalem fps to wiekszy problem, niz noz/zwlaszcza jak sie nie ma pojecia jak go uzyc.../ http://www.youtube.com/watch?v=Dksj-KaCEuI <-fps :stupid:

PostNapisane: 2 maja 2010, 20:22 

Dzisiaj stał sobie biedny nieświadomy przeciwnik i postanowiłem sobie zrobić na nim testa gdzie walić nożem.
Plecy - nie zadziałało, zresztą ani razu w tym patchu
głowa z tyłu - nie zadziałało, jednak czasami działa
głowa z boku - podobnie
klata z boku - zadziałało
Wiem też, że uderzając w głowę z przodu nóż działa. Dziwne te hitboxy, oj dziwne.

PostNapisane: 2 maja 2010, 20:33 

Tylko ciekawe czy na komfort "klatkowania" wpływają jakieś zmiany w silniku, czy nowa rewizja serwera rozkłada tak grę, bo na co komu zabawa z nożem jak nieraz ciężko celować w warunkach w których przed patchem były formalnością.

PostNapisane: 3 maja 2010, 01:29 

[Yossarian] napisał(a):
fulgrim7... JESTES NAPRAWDE SMIESZNY...

TEZ CIEBIE KOCHAM :*

Btw: Fajny filmik,tak spędzasz swój czas na serwerach?
Nie dziwie się ze ty taki po irytowany i spięty : D.
Co ludzie widza w takim graniu?Zresztą co mnie to obchodzi, są gusta i guściki a niektórzy przedkładają owieczki nad dziewczęta:>.

Dobra kończę prowokować flame bo mi się znudziło wkurzanie ludzi.Wracając do tematu...

...tak naprawdę ten patch jest kontynuowaniem błędów dice z bf2.
Niestety nie wiem jak to było z bf2142 gdyż nie grałem,więc nie będę się odwoływał do tej części w mojej wypowiedzi.
Tak czy inaczej kolejne patche do bc2 wychodzą i zamiast poprawiać rzeczy które naprawdę tego potrzebują, ingerują kompletnie nie potrzebnie w gameplay.Szczególnie nie podobają mi się zmiany w helce która i tak była niezbyt użyteczna.
Nóż owszem jest jakimś tam problemem ale jest wystarczająca ilość narzędzi mordu w grze by tego nie przeżywać.
Natomiast helka jest jednym z tylko 2 pojazdów latających w grze.Właśnie obecność tych pojazdów latających w których siedząc (lub kierując) można aktywnie gnębić ludzi jest jednym ze znaków szczególnych (rozpoznawalnych?) serii bf.A tutaj twórcy jedyne co robią to nerf,nerf i jeszcze raz nerf.
Nerfują nie tyle poprzez wpływanie na parametry jej samej a poprzez zmianę szybkości tracera , zwiększenie obrażeń działek przeciwlotniczych itp..
Kolejnymi problemami są np. fpsy z emocjonującego filmiku pana Yossariana ,freezy itd.
Ale tutaj trzeba się na jedną, bardzo ważną rzecz nastawić.Tak jak kiedyś do bf2 tak teraz do bc2 będą powstawały patche które usuwając błędy jednocześnie kolejne błędy będą dodawać.
Dodatkowo panowie z dice będą niejednokrotnie ingerować w gameplay, rujnując go tym samym .
I z tego co widać coraz gorzej będzie ze wsparciem dla sceny klanowej ( o ile w ogóle da się gorzej).
Już i tak nie ma obecnego w innych grach specta z fpp oraz nagrywania demek.
Pomimo tego wszystkiego gra się przyjemnie na pubie,no właśnie na pubie.I tylko tam.
Jest dużo broni i hitboxy nie są takie złe jak w bf2.
Co do trybów z większością nie jest źle, tdm wymiata i w Rush/sRush tez się przyjemnie gra.
Natomiast Conquest ssie i polega tylko na fragowaniu.
Sprowadza się to praktycznie tylko do przejęcia 2-3 flag (bo draina nie opłaca się zakładać) i tu kończy się taktyka.
To nie jest taki wielki minus gdyby tu chodziło o jakaś inną grę,z innej serii.Ale to jest battlefield który dzięki temu trybowi zdobył fanów.A teraz jest to tylko cień swojego bardzo grywalnego poprzednika z bf2,1942 itd.
Także pod względem technicznym gra jest do tyłu,ale szczerze nie chce mi się już pisać o tym , to by zajęło jeszcze ze 3 strony a mam ciekawsze rzeczy do roboty.

Na zakończenie...
Pewnie znowu ktoś jęknie "Malkontent" albo stwierdzi że " On jest wkurzony z powodu problemów z działaniem samej gry".
Może będzie w tym trochę racji ale najważniejszym u mnie ( i nie tylko u mnie,bo i u wielu których znam ze sceny ) problemem jest rozczarowanie samą gra.Spodziewałem się godnego następcy bf2 (lub ktoś inny 2142),gry przy której czas traciłem od 2006 roku.I prawie od początku w klanie.A tutaj otrzymaliśmy (zdychającego już z resztą) kompletnie wykastrowanego bfa2 z ładniejszą grafiką, modelem zniszczeń, z "cudownym" niezwykle rozbudowanym systemem statystyk i odznaczeń (które można zdobyć w kilka dni) :roll: .
Już nie mówiąc o braku jakiegokolwiek wsparcia dla gamingu które już w bf2 było minimalne.
A więc dlaczego w ogóle interesuje się tą grą?
Ponieważ tak naprawdę nie ma alternatywy dla fana serii.

Eot jak dla mnie.

Jezuuu jak się rozpisałem, chaotycznie jak zwykle. Mam nadzieje że da radę rozczytać : ).
Tak mniej więcej widzę sprawy związane z bc2, a z kolejnymi patchami moja wizja robi się niestety coraz bardziej pesymistyczna.

gabcio napisał(a):
miec nadzieje ze nie...ale fulgrim prawisz dobrze z tym quakem:))

Ogarnąć trzeba będzie tego ctfa w końcu.
Już mnie łapska świerzbią by sobie znowu postrafe'ować jako attacker ! : D

ps: Daj znać jak ustawicie już ten serwer cpma na exavs.

PostNapisane: 3 maja 2010, 01:58 

Patch jak Patch . Jak to juz bylo powiedziane wyzej malo zmieni na lepsze / wiecej na gorsze.
Fakt faktem jest taki, ze faktycznie na obecna chwile nie ma gry w ktora mozna by bylo pograc. Dlatego mimo tych wszystkich "baboli" firmy Dice gra nadal tak duzo osob.
Kazdy ma tutaj troche racji i nie ma sie co klocic :)

@Fulgrim wy tak z tym KOCHAM to na serio ?? ;P

PostNapisane: 3 maja 2010, 08:46 
Zbanowany

Zgadzam sie co do meritum z Fulgrimem. Po becie, mialem wiele sprzeczek z kumplami, ktorzy uwazali, ze gierka bedzie super hiper wymiatac<-fakt, gra jest fajna-> i nie chcieli przyjac do wiadomosci, ze wydawcy bardziej licza kase z rekordowej sprzedazy, niz zajmuja sie naprawa tego co sami spartaczyli<-co gorsza, psuja wiecej...
@Fulgrim
moze lepiej skonczym z tym dziecinnym konfliktem?
btw tak wlasnie spedzam czas na arice w tej fazie gry jako obronca/gdy gram jako snajper/:
spotuje, niszcze czolgi, oslaniam artyleria mcomy, staram sie/fps :stupid: / wyluskac snajperow wroga/zwlaszcza tych upierdliwych/, jestem na tyle blisko mcomow, zeby w razie czego/i to uwielbiam/ nozykiem wyciac druzynie przeciwnej chec zdobycia stacji przekaznikowej...<-no chyba jest to wlasciwe podejscie do gry, klasy, teamu?!
Poirytowany nie jestem, a spiety podczas gry, a i owszem tak.

Ostatnio edytowano 3 maja 2010, 15:18 przez [Yossarian], łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 3 maja 2010, 13:02 

Mam wrażenie, że problem dotyczy nie tylko noża i jest to kwestia HB, a przy kosie jest to po prostu najlepiej widoczne. Tak jakby serwer nie uwzględniał wszystkiego, albo przywieszał się przez co dmg jest anulowane, więc dochodzi do efektu "nieśmiertelności" oponenta i aby go położyć trzeba wypluć więcej kul, wyprowadzić więcej ciosów itd. Do tego dziwny efekt ruchów w smole, drobnego lagowania, zamrożenia co przed patchem i nową rewizją serwera nie miało miejsca, tak jakby panowie z DICE zepsuli coś w komunikacji klient<>serwer.

PostNapisane: 3 maja 2010, 14:21 

Mondello napisał(a):
@Fulgrim wy tak z tym KOCHAM to na serio ?? ;P

Oczywiście! Jak możesz wątpić w moje uczucia?! : (

[Yossarian] napisał(a):
Zgadzam sie co do meritum z Fulgrimem. Po becie, mialem wiele sprzeczek z kumplami, ktorzy uwazali, ze gierka bedzie super hiper wymiatac<-fakt, gra jest fajna-> i nie chcieli przyjac do wiadomosci, ze wydawcy bardziej licza kase z rekordowej sprzedazy, niz zajmuja sie naprawa tego co sami spartaczyli<-co gorsza, psuja wiecej...

@Fulgrim
moze lepiej skonczym z tym dziecinnym konfliktem?

True.Mi się już nie chce kłócić : D.

Ja mam czasami wrażenie że dice strasznie zazdroszczą sukcesu mw2.I to do tego stopnia ze będą chcieli zrobić grę jak najbardziej podobną do mw i "noob friendly" po to by jak największe masy po przyciągać do gry.Oni widza te miliony sprzedanych kopii mw2 i zgrzytają zębami.Tylko no właśnie to nie tedy droga.Powinni pracować nad bfem w swój własny sposób a nie próbować podpiąć się pod sukces mw zrzynając z niego rozwiązania.
Obiecywali kiedyś że bc2 będzie głównie robione z myślą o pcecie.Dostaliśmy port z konsoli ze wszystkimi ograniczeniami owych konsol.
Nie wiem jak to wygląda teraz ale swojego czasu (na początku) na wszystkich konsolach na jakie wyszło bc2 grało mniej ludzi niż na samym pececie(jeśli ktoś ma aktualne dane to chętnie się dowiem jak to wygląda obecnie).Mam nadzieje że da to do myślenia dice.

[Yossarian] napisał(a):
btw tak wlasnie spedzam czas na arice w tej fazie gry jako obronca/gdy gram jako snajper/:
spotuje, niszcze czolgi, oslaniam artyleria mcomy, staram sie/fps :stupid: / wyluskac snajperow wroga/zwlaszcza tych upierdliwych/, jestem na tyle blisko mcomow, zeby w razie czego/i to uwielbiam/ nozykiem wyciac druzynie przeciwnej chec zdobycia stacji przekaznikowej...<-no chyba jest to wlasciwe podejscie do gry, klasy, teamu?!
Poirytowany nie jestem, a spiety podczas gry, a i owszem tak.

Właściwe podejście no a jak? Problem w tym ze snajperów którym się chce ruszyć dupsko i zrobić coś dla teamu można policzyć na placach jednej ręki.Większość się opala albo ćwiczy spajanie się z krzakiem nie robiąc nic poza okazjonalnym waleniem moździerza gdzieś tam hen hen w horyzont.A nóż się frag trafi.Dlatego mnie oni tak wkurzają.

PostNapisane: 3 maja 2010, 15:16 

MW2 miało taką sprzedarz ze względu na sukces swojego poprzednika , ale jako że okazało sie "noob frendli" i rewelacyjny Iwnet do tego zero wsparcia dla grania w ligach i nastepnej części już niebedzie w top 10 sprzedarzy ( ja napewno nie kupie ) .... z BC2 chyba bedzie to samo ... ważne żeby sprzedać , a póżniej mieć wszystko w d....

PostNapisane: 3 maja 2010, 15:17 
Zbanowany

tu masz po lewej info o konsolach/ilosci graczy :lol: http://bfbcs.com/stats_pc/%5BYossarian%5D
ja tez nie potrafie przetrawic 'snajperow' co nawet zafajdanego q nie nacisna... respawnuja sie na twojej dupeńce/uzylem 'ń' ;)/ i dawaj na stojaka jak z maxima nasuwaja...

PostNapisane: 3 maja 2010, 16:08 

[Yossarian] napisał(a):
tu masz po lewej info o konsolach/ilosci graczy :lol: http://bfbcs.com/stats_pc/%5BYossarian%5D
ja tez nie potrafie przetrawic 'snajperow' co nawet zafajdanego q nie nacisna... respawnuja sie na twojej dupeńce/uzylem 'ń' ;)/ i dawaj na stojaka jak z maxima nasuwaja...

Ano prawda.Nie przypuszczałem że na stronce ze statami będzie info.Tak czy inaczej pc'towców jest najwięcej.
W życiu nie zrozumiem ludzi grających w fpsy na padzie oO.

gladky napisał(a):
MW2 miało taką sprzedarz ze względu na sukces swojego poprzednika , ale jako że okazało sie "noob frendli" i rewelacyjny Iwnet do tego zero wsparcia dla grania w ligach i nastepnej części już niebedzie w top 10 sprzedarzy ( ja napewno nie kupie ) .... z BC2 chyba bedzie to samo ... ważne żeby sprzedać , a póżniej mieć wszystko w d....

Bogu dziękuje że sam nie kupiłem tego badziewia,aczkolwiek grałem w to na tyle (chodź krótko) by sobie jakieś zdanie wyrobić(:P).
Cod 4 było wspaniałą gra choć nie na tyle by mnie przykuć dłużej niż na 100h hasania sobie gdzieś na pubie dma.Za to singla przechodziłem już 3 razy i nadal stwierdzam ze jest lepszy od tego z mw2,którego singla zrobili fabularnie niedopracowanego i na siłę spektakularnego.
Także bardzo dobra rzeczą było wydanie narzędzi moderskich dzięki którym powstały pam i promode.Cóż osobiście dostałbym orgazmu gdyby coś takiego powstało do bc2,było by to prawdopodobnie sporym kopniakiem na rozpęd dla sceny i dla mnie zresztą tez.
Niestety czegoś takiego nie będzie.
Wracając do patchy dice powinno się uczyć od iw robienia ich.Z czasem usunęli masę błędów a i dodali kilka mapek.Żadnych drastycznych zmian ani mieszania w gameplay'u.

Taka mała ciekawostka:
Jedna z rzeczy w obecnym patchu szczególnie rzuciła mi się w oczy.Nie tyle jeśli chodzi o jakiś dramatyczny poziom zmian a zwyczajnie o oczywistość tego usprawnienia.
To wyszukiwarka a konkretnie filtr hc/norm.
Ciekawe czemu na coś takiego nie wpadli od razu jak dodali to już w patchu do cod4 na długo przed premierą bc2?
Siedzieli w piwnicy gdzie więzili ich talibowie? Dostali od mamy szlaban na "komputra"? Zastanawiające tak samo jak głupie.

PostNapisane: 3 maja 2010, 16:18 
Zbanowany

wiecie co, bardziej niz ten paCZ wkur..... mnie medycy->moda: zabija swojego i zrob mu reviva/punkty leca, wiec tk sie oplaca, no i revivow przybywa..., od wczoraj miale takich przypadkow 3/gralem asfaltem lub inzynieram/ medyk z mojego squadu tk mnie a potem reviv/okol 25 razy<-wszyscy trzej/ zostali wywalenie z serverow-> ale co to K.... jest! :evil:

Ostatnio edytowano 3 maja 2010, 23:20 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2