Teraz jest 28 lis 2024, 06:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy patch
PostNapisane: 3 maja 2010, 16:56 

Mnie bardziej denerwuje jak mnie ktos ozywia zabierajac moja klase... Bo to, ze ktos robi tk dla reviv-u mozna jeszcze zrozumiec (trwa to 2x szybciej niz leczenie apteczka). Choc fakt, ze w nadmiarze na pewno jest frustrujace. Chyba, ze Tobie chodzilo o sytacje jak masz full hp ;)

PostNapisane: 3 maja 2010, 17:02 
Zbanowany

chodzilo mi o zasady i fair play... ja, niczego takiego nie potrafie zrozumiec, tym bardziej zaakceptowac! :lame: :reg: :stupid:
ps inaczej nie da rady/jesli nie jestes medem, a chcesz powrotu gostka.../, jak podniesc meda stuff i go reanimowac, oddajac mu swoje zabawki...

Perley napisał(a):
dobra dzisiaj zabiłem parę osób nożem i aby kogoś zabić trzeba zaatakować z pewnej odległości ( nie przy samym graczu- ta wiem już lepiej tego wymyślić nie mogli) ewentualnie w ruchu zawsze działa . A stojąc przy delikwencie możemy sobie machać do usranej śmierci i liczyć na szczęście.

miales szczescie->w kazdej pozycji i odleglosci dziala ten zafajdany paCZ ;)

Ostatnio edytowano 3 maja 2010, 18:26 przez [Yossarian], łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 3 maja 2010, 17:07 

kaczamanov napisał(a):
Mnie bardziej denerwuje jak mnie ktos ozywia zabierajac moja klase... Bo to, ze ktos robi tk dla reviv-u mozna jeszcze zrozumiec (trwa to 2x szybciej niz leczenie apteczka). Choc fakt, ze w nadmiarze na pewno jest frustrujace. Chyba, ze Tobie chodzilo o sytacje jak masz full hp ;)

To jest wkurzające w Bad Company zwykle, ale w dwójce naprawdę byłem często wdzięczny, choćbym dostał w zamian jakąś słabą pukawkę grenadiera. No ale nic nie przebije tych, którzy są medykami, podbiegają do ciebie i zabierają twoją broń, nie ożywiając cię.

PostNapisane: 3 maja 2010, 17:44 

dobra dzisiaj zabiłem parę osób nożem i aby kogoś zabić trzeba zaatakować z pewnej odległości ( nie przy samym graczu- ta wiem już lepiej tego wymyślić nie mogli) ewentualnie w ruchu zawsze działa . A stojąc przy delikwencie możemy sobie machać do usranej śmierci i liczyć na szczęście.

PostNapisane: 3 maja 2010, 20:20 

Mnie najbardziej wkurza w nowym patchu to że już nie można grać w rozdzielczości 800x600..Kiedy sobie nastawię taką w notatniku to chwilę po wejściu do gry automatycznie przerzuca na 1024x728..a to na mojego wysłużongo lapka już trochę za dużo niestety..Szkoda bo w rozdz. 800x600 na 15,4 calowym monitorze gra nie wyglądała źle a przede wszystkim chodziła płynnie.

PostNapisane: 3 maja 2010, 22:56 

[Yossarian] napisał(a):
wiecie co, bardziej niz ten paCZ wkur..... mnie medycy->moda: zabija swojego i zrob mu reviva/punkty leca, wiec tk sie oplaca, no i revivow przybywa..., od wczoraj miale takich przypadkow 3/gralem asfaltem lub inzynieram/ medyk z mojego squadu tk mnie a potej reviv/okol 25 razy<-wszyscy trzej/ zostali wywalenie z serverow-> ale co to K.... jest! :evil:

Pierwszy raz takie cos pojawilo sie chyba w Enemy Territory, gdzie zabijalo sie ledwo zipiacego kompana, zeby zaraz go postawic na nogi.

Powiedz mi drogi kolego, co jest szybsze:
a) podbiegniecie do kolesia, wyrzucenie apteczki (trwa to dosc dlugo) i odczekanie, az ona wyleczy. Pol biedy, gdy gosc jest dosc zywotny i/lub masz umiejetnosc przyspieszajaca regeneracje hp. Ale co w sytuacji, gdy koles jest prawie martwy, a umiejetnosci nie masz? Co wiecej, czesto "pacjent" szybko ucieka, zamiast czekac na regeneracje.
b) gosciu jest ledwo zywy, kulka w plecy, pada - szybko go podnosisz, ma 100%hp. Mozesz biec do nastepnego.

Pomijam fakt, ze np apteczke mozesz rzucic w jednym miejscu, a w drugim miejscu leczyc ludzi metoda "kulka w plecy i defibrylator".

Troche pomyslunku ludzie.

PostNapisane: 3 maja 2010, 23:01 

ashlon napisał(a):

Pierwszy raz takie cos pojawilo sie chyba w Enemy Territory, gdzie zabijalo sie ledwo zipiacego kompana, zeby zaraz go postawic na nogi.

Powiedz mi drogi kolego, co jest szybsze:
a) podbiegniecie do kolesia, wyrzucenie apteczki (trwa to dosc wolno) i odczekanie, az ona wyleczy. Pol biedy, gdy gosc jest dosc zywotny i/lub masz umiejetnosc przyspieszajaca regeneracje hp. Ale co w sytuacji, gdy koles jest prawie martwy, a umiejetnosci nie masz? Co wiecej, czesto "pacjent" szybko ucieka, zamiast czekac na regeneracje.
.

ale bzdura .... samo podnoszenie kogoś kto zginął od wybuchu jest debilne , a co dopiero takie motywy ... i ty uważasz że takie coś jest normalne ???

PostNapisane: 3 maja 2010, 23:19 
Zbanowany

[quote="ashlon]Troche pomyslunku ludzie.[/quote]

no wlasnie->pisalem o umyslnym zabijaniu zeby sobie revivow nabic... czytaj uwazniej... :lol: :roll:

edit: http://badcompanytwo.com/news-tidbits/bc2-field-of-view-guide/

PostNapisane: 4 maja 2010, 08:33 

ashlon napisał(a):
w drugim miejscu leczyc ludzi metoda "kulka w plecy i defibrylator".
Troche pomyslunku ludzie.

Czasami aż chce mi się poprzegryzać kable od internetu tym, co takie debilne rzeczy wymyślają; "leczyć na metodę kulka w plecy".
Czy ktoś wymyślił coś głupszego? :evil:

...trochę pomyślunku...

PostNapisane: 4 maja 2010, 09:21 

A jak wygląda sprawa z ticketami w takim przypadku? Jeżeli jesteśmy stroną atakującą w Gorączce to jak stracimy członka zespołu to spada jeden ticket z puli co nas przybliża do porażki. Czy w przypadku TK też to ma miejsce? Jeżeli tak to w takim razie taki sprytny med robi wszystkim niedźwiedzią przysługę.

PostNapisane: 4 maja 2010, 11:34 

Niestety takie rzeczy zaczynają się zdarzać coraz częściej że medyk zabija gracza z własnej drużyny i podnosi go ponownie, jeśli to jest sporadycznie to " jeszcze ujdzie" ale ostatnio trafiłem na idiotę co na gorączce zaczął tak notorycznie wybijać swoich i podnosić. Najpierw zaobserwowałem że zabił przy mnie naszego snajpera z zespołu i tak z 3 razy. Wiec posłałem mu kulkę po czym podniosłem go, myślałem ze kolesiowi przeszkadza że ktoś kampi ale ten idiota zaczął strzelać do mnie i mnie podniecić, nie zawsze mu się to udało ale po paru min takiej przepychanki w końcu zmieniłem stronę na obrońce. Po jakimś czasie okazało się ten że debil atakował dalej swoich i na serwie zostało 3atakujących i z 7 w obronie.
Reasumując:
Wyszedłem z serwera bo to była jedna wielka porażka
Jeden koleś potrafił rozwalić rozgrywkę nastu gracza i do tego jeszcze zaliczyć szpilkę za najlepszego gracza wybijając zamiast wrogów to swoich graczy.

Nawet nie ma sposobu na tępienie takich graczy bo PB ich za to nie zbanuje a liczenie na interwencje EA to strata czasu.

Cytuj:
A jak wygląda sprawa z ticketami w takim przypadku? Jeżeli jesteśmy stroną atakującą w Gorączce to jak stracimy członka zespołu to spada jeden ticket z puli co nas przybliża do porażki. Czy w przypadku TK też to ma miejsce? Jeżeli tak to w takim razie taki sprytny med robi wszystkim niedźwiedzią przysługę.

Tak właśnie jest że kazdy zgon to jeden ticket do tyłu.

PostNapisane: 4 maja 2010, 13:59 

Ale revive, to ticket do przodu.

PostNapisane: 4 maja 2010, 14:30 

Wlasnie moim zdaniem powinno byc tak, ze zgon zalicza do statystyk dopiero jak sie odradzasz (czyli giniesz, mija te kilkanascie sekund i dopiero nowe zycie), a nie tak jak jest teraz, ze jestes w jednej akcji podnoszony 5 razy i 5 razy giniesz od jakiegos granatu czy innego gustava, tak naprawde bez mozliwosci obrony. Niby nie gra sie dla statystyk, ale wkurza mnie to :).

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:08 
Zbanowany

off topic->sry ;)
kocham takich debili:
http://www.abload.de/img/bfbc2game2010-05-0315-2o4e.jpg http://www.abload.de/img/bfbc2game2010-05-0315-tqe6.jpg
[Yossarian] napisał(a):
wiecie co, bardziej niz ten paCZ wkur..... mnie medycy->nowa moda: zabij swojego i zrob mu reviva/punkty leca, wiec tk sie oplaca, no i revivow przybywa..., od wczoraj mialem takich przypadkow 3/gralem asfaltem lub inzynieram/ medyk z mojego squadu tk mnie a potem reviv/okol 25 razy<-wszyscy trzej/ zostali wywalenie z serverow-> ale co to K.... jest! :evil:

na screenach jeden z 'medykow' z postu powyzej...

Mondello napisał(a):
zdefibrylatorowanym(zapiszcie sobie nowe slowo)

Mondello a nie: zdefibrylowanym? :lol: <-serio nie jestem pewnien :mrgreen:

Ostatnio edytowano 4 maja 2010, 16:35 przez [Yossarian], łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:10 

kaczamanov napisał(a):
Wlasnie moim zdaniem powinno byc tak, ze zgon zalicza do statystyk dopiero jak sie odradzasz (czyli giniesz, mija te kilkanascie sekund i dopiero nowe zycie)

Innymi słowy, tak samo jak w BF2. To faktycznie wkurza, że nalicza się za każdy 'upadek na glebę'. Często żądny punktów medyk odradza cię, gdy dookoła jest 10 wrogów. Ginie i medyk, i ty. Na dodatek masz 2 kolejne zgony na tabelce.

Obrazek

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2