Teraz jest 28 lis 2024, 14:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 maja 2010, 19:41 

@gabcio - niezauwazylem twojego posta wczesniej. ale jedno pytanie: naprawde sadzisz ze mozna wnioskowac COKOLWIEK na podstawie komunikatora, z ktorego kozysta 23000 graczy BC2, jesli jesli tylko na bfbcs.com zarejestrowanych jest 1,270,000 graczy PC, 1,070,000 graczy xbox, i 983,000 graczy ps - a jak wiadomo wieeele osob poprostu niewie ze takie strony istnieja... wiec jak ma sie spadajaca popularnosc wsrod 23,000, do np.: 3,300,000? :shock:

sam niekozystam z xfire... :wink:

PostNapisane: 6 maja 2010, 19:57 

Moja opinia na temat nowego Bf jest taka:

Szczerze to z niecierpliwieniem czekałem na kupno( pewnie jak wielu z nas :) ) Niestety gra mnie troche zawiodła.
Jestem przyzwyczajony do Bf 2 gdzie są ogromne mapy i 2 razy więcej ludu niż w BC2. I mi troche brakuje tego rozmachu (samoloty, heli, pojazdy jeżdżące po całej mapie) kryjówki w miejscach które odkrywasz po 0,5 roku grania a nie jak w BC2 gdzie po 2 tyg max miesiąc grania znasz mape na pamięć. Po za tym trochę się nudze może dlatego że nikt z moich znajomych nie gra w nowego Bf.

Wg mnie rozczarowałem sie dlatego że środki przekazu zrobily z tej gry 10/10 a wyszlo 8/10
(tak jak z Avatarem)

Przynajmniej taka jest moja opinie :)

Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam

PostNapisane: 6 maja 2010, 20:02 

T chyba lepiej że cały czas mapa cię zaskakuje niż...

PostNapisane: 6 maja 2010, 21:42 

W BC2 mapy częściej zaskakują niż w BF2. Po prostu budynku burzą się losowo :) Dziś na przykład trafiłem na kryjówkę w zniszczonym budynku, z widokiem tylko na jedną stronę - idealnie na flagę. A że byłem reconem... :)
Poza tym, skoro sam piszesz, że znajomi grają w BF2, to poznaj kogoś na serwerze. Zawsze fajniej jak spotka się jakiegoś znajomego, albo najlepiej w 4 stworzy drużynę na kilka rund :)

PostNapisane: 6 maja 2010, 23:32 

Panowie nie odbierzcie mnie zle....ale wiekszosc z was zarejestrowala sie pod koniec 2009 a z poczatkiem 2010r. na forum i zaczynacie przygode z battlefieldem..lecz jednak tych starszych graczy ktorzy cisna przynajmniej od bf2 znajacy klimaty tej serii jest troche wiecej no i okazuje sie ze bf1942,bf2,bf2142>bc2 dla nas osobiscie ,jak zauwazam spadek popularonosci bc2??
-mniej ludzi na serwerach
-mala ilosc gatherow na ESL
-niska frekwencja klanow w CB w drabince CQ jak i SR
-cybersport ktory mial byc oblegany przez to ze sa nagrody pieniezne(ale jakos nie odczuwam zeby byl szal)...w tej 2 edycji widac ze mniej klanow przystopilo i zadnych nowych nie sadze zeby zakonczylo sie to lanem ze wzgledu na male zainteresowanie chodziaz mozna zgarnac kase
-LAN ktory ma sie odbyc w Bialymstoku,nie slysze zeby byl wielki szal jak to bylo w przypadku Time To Play w Poznaniu oraz LAN w Warszawie..wtedy sie o tym mowilo,bylo glosno,ludzie na forach robili tematy kto skad jedzie,z kim sie zabrac,jak z noclegami...byla podjarka a teraz..cisza
-statystyki na xf..wiem ze nie bierzecie tego pod uwage...ale co to znaczy? ze teraz ludzie mniej uzywaja xf czy bc2? chyba logiczniejsze ze mniej osob w to gra
-top 100 graczy,nie widze zeby nabierali w godziny w takim tempie w jakim to bylo na poczatku..daje sie odczuc taki pulap do ktorego dochodza...i przestaja grac

prawda jest taka ze bad company 2 to tytul ktory na sile zostal przeciagniety z konsoli na PC i nie to ze gra jest konsolowa to zostal zabity klimat serii battlefieldow,w trybie:cq zamiast glownym celem byc flagi to sa fragi,SR to jakas porazka dla mnie osobiscie,glupi wyscig z IW zeby zrobic gre COD-podobna i wiele innych mankamentow,mapy sa waskie,flagi ustawione jedna za druga,brak samolotow,helka nie jest tak mocna jak powinna byc...tak naprawde sprzetow co bylo w bf2 to tutaj jest garstka...i wiele wiele innych rzeczy

szakal0x napisał(a):
W bfa nie gram już od ponad miesiąca, i jak na razie nie wydaje mi się żebym w najbliższej przyszłości w to grał. Gra taka fajna ale i tak mnie znudziła ;p A myślałem że będę grać w to z pół roku non stop ^^

Mimo "zajebistości" tej gry coś w tym chyba jest bo wielu osobom które znam bc2 po prostu się znudził ;/

nie ma elementow arcadowki...zauwaz ze wszyzstkie budynki byly sraczkowatego koloru w innych bfach..nie dalo sie do nich wejsc,kampic w nich..nie licze wyjatkow,druga sprawa byla taka ze byla przyjemnosc z fragowania bo na jednym magazynku jak ci wylecialo 4 gosci to mogles w przeciagu nawet 1 sek. zdobyc 4 fragi...to bylo wlasnie skillowe..takie gry jak quake,cs,cod maja ten klimat...bf2,1942 i 2142 tez to mialy...byl fun..teraz tego nie ma,druga sprawa grafika slycniutka nie znaczy ze gra bedzie miodna...crysis taki ladny...a jednak tez nie byl tak popularny,nie wiem czy sie zgodzisz ale najlepsze gry to te takie proste,bez zbednej ilosci grafy-traw,drzew,mgiel itd...wyskakujesz..widzsz 2 typow..dajesz fire..ciagniesz myszka w dol zeby opanowac recoila...padaja jak muchy a ty cieszysz sie jak bob ze ladnie zfragowales 2 typow 5 kulami......tego tu nie ma a wlasnie to wciagalo najbardziej

PostNapisane: 7 maja 2010, 00:15 

gabcio napisał(a):
mapy sa waskie,flagi ustawione jedna za druga,brak samolotow,helka nie jest tak mocna jak powinna byc...tak naprawde sprzetow co bylo w bf2 to tutaj jest garstka...i wiele wiele innych rzeczy

Masz rację z mapami, sprzętem itp. ale zdaje się, że gramy w serię Bad company, a nie kolejnego BF'a.
Poczekaj jak będą zapowiedzi BF3, to wszystkim ślinka pocieknie.
Mam wrażenie, że DICE ogranicza pewne możliwości w BC2 bardzo celowo, żeby sprzedaż kolejnej gry była jeszcze większa. Wiedząc, że BF3 będzie tak dobry jak BF2 z "kółkiem", samolotami, wielkimi mapami, SL'ami i pięcioma klasami jak Pan Bóg przykazał, a do tego wybuchy i walące się ściany z BC2... 8)
Nie kupisz takiej gry?
No ja już nabieram smaka... :lol:

Zdaje się, że BC2 to taka przygrywka. Oby tak było :twisted:

PostNapisane: 7 maja 2010, 02:46 

BATTLEFIELD: Bad Company 2 tak pisze na pudelku z gra...to co?? to nie jest battlefield? myslisz ze slinka poleci?? ja mysle ze znowu najpierw pokaza trailery z konsoli a pozniej wydadza na PC...jak wiadomo konsolowe tytuly przynosza wiecej $$$ takze nie liczylbym juz na dobre gry na PC,raczej sie trzeba pogodzic z tymi gniotami ktore sa wydawane,kiedys liczyl sie gracz PC,teraz licza sie $ z konsolek

PostNapisane: 7 maja 2010, 09:11 

Gry pisane od podszewki na pieca zniknęły już bezpowrotnie.

PostNapisane: 7 maja 2010, 10:32 

to wina micro$oftu i sony...musialy sie wpieprzyc nintendo i sedze z swoimi maszynami...tylko na ich konsole jest parcie i masa gier...zeby nie to dalej PC bylo by maszyna ktora sie liczy na rynku gier...ale tak nie jest i juz nie bedzie,mozna tylko liczyc ze jeszcze takie firmy jak Blizard wydadza dobrego SC2 i Diablo 3,bo raczej na dobrego bfa juz bym nie liczyl

PostNapisane: 7 maja 2010, 11:05 

@gabcio -

"padaja jak muchy a ty cieszysz sie jak bob ze ladnie zfragowales 2 typow 5 kulami......tego tu nie ma a wlasnie to wciagalo najbardziej" :lol: i wlasnie dlatego taki fajny jest BC2 - a zniecheca podejscie osob takich jak ty - zapewne latasz z 40mm, CG albo m60 - bo latwo fragowac, i tak jak opisales mozna skasowac kilka osob 5kulami... ale to Gra, a nie film o "uniwersalnym zolnierzu". jest o wiele ciezej trafic niz w poprzednich bf... a to co ty opisales: wracaj do BF2, albo CS - bo w tego typu grach odnajdujesz sie.

malo ludzi na serwerach? ile jest serwerow? z tego co widze to dla PC ponad 16.000... ja najczesciej mam problem ze niemoge dostac sie na serwer! (wiec moze zaznacz podczas wyszukiwania, zeby nieszukal pustych... przestaniesz nazekac!! ).

malo klanow? cybersport itp? zwioles pod uwage, ze przez to ze nie ma gry na lanie, trzeba laczyc sie przez net i niemozna samamu postawic serwera w domu - wszyscy musza miec orginal? z tego co pamietam, w 2007r. mialem zgloszenie do naprawy sieci osiedlowej - padl roter. pojechalem, przyjzalem sie sprawie - ponad setka graczy Bf2 grala za posrednictwem osiedlowej sieci na wlasnym serwerku - jak sadzisz, ilu z nich mialo orginal? bo ja nieznalalem ani jednego - wiec tak, gra byla popularniejsza...
a jak wydaje kase na gre, ktora wciegnela mnie na 130h prawie ze non stol, a teraz troche mi przeszlo przez graczy ktozy przyszli z CS`a i COD`a i lansuja tamtejszy typ rozgrywki - to oznacza ze gra jest mniej interesujaca? czy gracze z ktorymi mam grac zachowuja sie jak w grach, ktorych nigdy nietrawilem....?

mniejsze mapy, mniej sprzetu itp... jakiego masz kompa? bo ja na podkreconym quadzie, 6gb ramu, i gtx260 core 216 mam ledwo stabilne 40klatek... wyobrazasz sobie w tym momencie, mapy wielkosci tych z BF2? gdzie wszystko mozna zniszczyc? cos mi sie wydaje ze gra miala by 20klatek w 1024x768 przy niskich detalach - niewspominajac o potrzebnej przepustowosci. jaka miala by wtedy popularnosc?

a skoro maja juz silnik, wiedza ze gracze w BF3 chca tego co w BF2 + wszystko co dobre w BC2 - wydadza zapewne swietna gre - ale za rok, kiedy gtx480 nie bedzie kosztowal 2300zl, a icore z 6gb i plyta 2000zl - bo np. Ja nie wydal bym 5-6tysiecy na nowego kompa, tylko po to zeby pograc w nowa gre!!!

i znowu staty w xfire - niekozystalem, nie kozystam i nie bede kozystal - czemu? bo nie bede instalowac dodatkowych programow do komunikacji! a z znajomym grajac w bf2 gadalismy na konferecji przez tlen! (ostatnio gralem w bc2 gadajac z kumplem przez skypa :wink: ).

jasne, sa rzeczy na ktore mozna nazekac w BC2 - jednak glownie to stabilnosc, 40mm/cg/m60 i male mapy - jednak cos za cos...

PostNapisane: 7 maja 2010, 13:07 

z czym latam?? uwierz gralem w uS^ w 2142 potem w [MISS] w bf2 teraz w eXavs i naprawde bieganie z osranymi unlockami to nie dla mnie...od poczatku jestem przyzwyczajony do podstawowych broni bo to podstawa na klanowkach,nie jestem pub hero i naprawde jak sie 4 banie robi z aka w bf2 w ciagu 1-2 sec. to jest przyjemne uczucie...tego brakuje w bc2,nie jest to tylko moja jedyna urojona opinia....duzo osob ktore znam i graja w te gre odkad pamietam mowi to samo ze gra jest no skillowa

Okruch napisał(a):
@gabcio -

a skoro maja juz silnik, wiedza ze gracze w BF3 chca tego co w BF2 + wszystko co dobre w BC2 -

i znowu staty w xfire - niekozystalem, nie kozystam i nie bede kozystal - czemu? bo nie bede instalowac dodatkowych programow do komunikacji! a z znajomym grajac w bf2 gadalismy na konferecji przez tlen! (ostatnio gralem w bc2 gadajac z kumplem przez skypa :wink: ).

1. jak zrobia bf3 na wzor bc2 to bedzie ten sam shit.
2. nie koRZystam raz piszesz razem raz osobno i za kazdym razem z bledem...nie zebym sie czepial ale zapamietaj poprawna nazwe,szkoda sie wjeba** gdzies na urzedowym papierze

oczywiscie bez spinek,poprostu wiem jakie sa opinie w sprawie bc2 aktywnych graczy sceny bf2 tylko ze oni nie odwiedzaja forum i nie wypowiadaja sie zbyt czesto,bo zeby to robili bylby nawal podobnych odpowiedzi jak moje i same flejmy by sie posypaly...

a i tak btw. szakal mowi to samo...gra nudzi i jego znajomi maja ten sam poglad...trzeba w koncu powiedziec...DICE wydalo gre ktora jest fajna..ale nie pochlania na dlugi okres

PostNapisane: 7 maja 2010, 14:05 

W sumie jak sie gra dłuższy czas w Bc2 to nudzi :)
Jest na to dobry sposób, jak ci się nudzi przez 1 tydzień graj w inną gierke a potem wróć do battlefielda i mówie ci wciągnie cie na 1 tydzien a po tym tygodniu zrób to samo :)

PostNapisane: 7 maja 2010, 14:21 

kolego -

po pierwsze to co zacytowales, przeczytaj raz jeszcze - (podpowiem) "wiedza ze gracze w BF3 chca tego co w BF2 + wszystko co dobre w BC2" - juz ok?

po drugie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysortografia - fajnie ze trapi cie moja pisownia, a nie to co napislaem.

Pozdrawiam.

Ps. @Vergal - ja tak zrobilem z Conviction, po przejsciu polowy wrocilem do BC2 :)

PostNapisane: 7 maja 2010, 18:07 

".nie zebym sie czepial ale zapamietaj poprawna nazwe,szkoda sie wjeba** gdzies na urzedowym papierze" no daj juz spokoj napisalem ze nie chodzi o czepianie,no ok..masz dysklekcje to cie usprawiedliwia..nie chce zebys pomyslal o mnie osrany znawca ortografi itd. ale poprostu taki jestem ze zwracam uwage i nie gniewam sie sam jezeli popelnie blad a ktos pokaze i powie mi: stary nie pisz tak bo to nie poprawnie....inaczej jak ktos ci dosrywa...kup slownik jeb** matole itd. bez urazy kolego

PostNapisane: 7 maja 2010, 18:09 

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2