MK napisał(a):
(...)kilka dni temu na serwerach co chwila banowało kogoś za aimbota 50116,podczas kilkunastu minut gry na polskim serwie kilku poleciało za to
Hola, hola. Pisanie, że "podczas kilkunastu minut gry na polskim serwie kilku poleciało za to" to lekka przesada bo komunikaty które są wyświetlane podczas gry z komunikatem o banie od PB dotyczą wszystkich serwerów BC, a nie tego konkretnego na którym akurat gramy.
Opierając się na informacjach znalezionych na stronie
PBBans to do tej pory zbanowano niecałe 3000 graczy z tego 1400 w ciągu ostatnich 30 dni i 29 w ciągu ostatniej doby. Biorąc pod uwagę ilość sprzedanych kopii na całym świecie okazuje się że odsetek
wykrytych hacków jest doprawdy znikoma. Najczęściej wykrywanym hackiem jest AIMBOT #50116 którego dość łatwo zobaczyć (przytaczane jako przykład filmiki w tym wątku to właśnie AIMBOTY). Teraz pytanie do Was: Jak często widzicie kogoś takiego jak było widać na filmikach? Ja się nie spotkałem ,aczkolwiek podejrzewam, że grałem z kimś takim tylko nie zwróciłem uwagi. Nie uważacie, że gdyby było ich (cziterów przebrzydłych) tyle ile uważacie że jest to na każdym serwerze było by 2-3 w ciągu rundy. Wtedy raczej trudno by nie zwrócić uwagi na takie rzeczy.
Czy nie jest trochę tak że własne porażki (każdemu zdarza się gorsza runda czy nawet dzień) zwalacie na hacki? Każdego gracza który ma rundę z K/D wyższym niż 4.0 posądzacie o wspomagacze? Mnie się też zdarzały rundy które wywoływały oskarżenia o to, że latam z Wallhackiem czy Aimbotem, ale tak po prawdzie to nie była tylko moja zasługa. Przeważnie Ci co mnie wyzywali na czacie leźli jak owce na rzeź prosto pod moją lufę. W takich wypadkach dziękowałem im za pomoc w zdobyciu
Nemesis Pin i grałem dalej. Nie będę oszukiwał i przyznam że mnie też się zdarzały wypadki kiedy miałem ratio poniżej 0.5 ale co zrobić, bywa i tak.
Reasumując mogę powiedzieć tylko tyle, że ludzie którzy oszukują w grach on-line są i będą jeszcze pewnie długo ale nie jest to skala tak ogromna (przynajmniej w BF.BC) jak niektórzy sugerują.