Teraz jest 25 lis 2024, 13:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 maja 2010, 23:03 

potwierdzam. też właśnie odkryłem możliwości PP-2000. Tylko strasznie szybko schodzi amunicja i trzeba się dopraszać bez przerwy.

PostNapisane: 16 maja 2010, 01:48 

Male odejscie od tematu, ktore juz pewnie bylo walkowane milion razy...sorka za powtorke ;P

To sie robi coraz bardziej irytujace, gdy zostaje sie zabitym 15 raz przez tego samego goscia z Gustava :/
BTW na ktorej randze Mechanior dostaje naboje do karabinka ?? Bo tak do 30-35 rangi to chyba tylko rakiety ma w ekwip.
A jak jedzie APC czy Bradley to ups nagle rakiet nie ma...

PostNapisane: 16 maja 2010, 08:39 

Masz rację.Grałem wczoraj na jednym z polskich serwerów HC i jeden kolega do znudzenia bił z gustawa np jestem może od niego 5m no to seria z pm-a ale był szybszy bo rura na plecach już gotowa :stupid:
i tak kilka razy Pan" Deflock" był gotowy eliminować wrogów tylko i wyłącznie rurką :D

PostNapisane: 16 maja 2010, 10:41 

Narzekacie na rurkę... Ja to reconem najczęściej zabijam właśnie takich inżynierów którzy wbiegają na górkę próbując strzelić z Gustava. Ona słaba na pojazdy jest, pakujcie się do Bradleya bądź innego ciężkiego sprzętu i pan z rurką wam dużo nie zrobi. Szczególnie jak macie V armor, V reload. A drugi błąd to pewnie szturmujecie atakującego przeciwnika i pakujecie się w rakietki, które nie powiem są miodne na grupy rushującego mięsa. A i do uzbrojonego ładunku się nieźle nadają. :mrgreen:

PostNapisane: 16 maja 2010, 12:37 

Sasek gorzej jest ze prawie zawsze jest sytuacja ze ty jeden Bradley'em a Carl'ow mnostwo jak komarów cie podgryzaja az wkoncu jeden cie znokautuje :) Najlepszy sposob wedlug mnie na 1v1 z rurka w srednim lub krotkim dystansie to biec do przodu na przeciwnika, najtrudniej mu wtedy trafic w podloge przed nami. A na pocieszenie pozostaje fakt ze Ci co nalogowo wala z rurek sa zwykle naprawde "suck" jesli chodzi o standardowa bron.

PostNapisane: 16 maja 2010, 15:28 

Słyszałem, że najsilniejszą bronią na pojazdy jest RPG. A moim zdaniem lepiej sprawuje się M136 AT4. Dlaczego? Bo można tak "pokierować" rakietą, żeby trafiła w lepszą część pojazdu. Stojąc z przodu trafiamy w bok, stojąc z boku trafiamy w tył. Tylko, gdy stoimy z tyłu pojazdu, RPG jest nie do przebicia. Poza tym M136 AT4 ma chyba krótszy czas przeładowania, niż RPG.
Co do carl-gustawowców rzeczywiście jest to plaga. Ale każda klasa ma coś przepakowanego. Najgorsi są szturmowcy, którzy strzelają wyłącznie z m79. Inżynierowi można jeszcze wybaczyć, ale szturmowiec ma przecież bardzo dobre karabiny. Ostatnio spotkałem typowego "granatnikowego" szturmowca (Ja byłem medykiem z 0 amunicji schowanym za jakimiś skrzynkami). Strzelił do mnie 2x granatnikiem, rzucił 2 granaty. Ja ledwo żywy myślę sobie, że to koniec. Nie mam czym strzelać, rozwalił mi osłony, wyciągnie karabin/ręczniaka i dobije, 1 strzał i padam. A gdzie tam. Zamiast wyciągnąć ten karabin, rzucił sobie skrzynkę z amunicją i ładuje kolejnego granata. Podbiegłem i zabiłem biedaka nożem.
A najlepsi są tacy, co rzucą sobie skrzynkę z amunicją, usiądą na niej i bez przerwy strzelają na oślep z m79.
Sry za mały offtop o szturmowcu :)

PostNapisane: 16 maja 2010, 17:25 

jeżeli chodzi o walkę z ludźmi z Gustavem, ja zawsze zaczynam strzelać do takiego z pp-2000 nawet jak rakieta juz leci i zazwyczaj obaj giniemy.

PostNapisane: 16 maja 2010, 20:25 

m79? A to ci nowina....

Obrazek

PostNapisane: 16 maja 2010, 21:28 

M79: http://pl.wikipedia.org/wiki/Granatnik_M79
Czyżbym przeoczył jakiś update?

Ostatnio edytowano 16 maja 2010, 21:40 przez Cyrith, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 16 maja 2010, 21:35 

Swoją drogą broń ciekawa jako zastępstwo dla Carl Gustava. Nie marudzilibyście już, że pocisk leci po prostej i zawsze trafia.

PostNapisane: 16 maja 2010, 21:52 

Sasek napisał(a):
Swoją drogą broń ciekawa jako zastępstwo dla Carl Gustava. Nie marudzilibyście już, że pocisk leci po prostej i zawsze trafia.

Według mnie nawet łatwiej trafić pociskiem lecącym po paraboli niż w linii prostej. Może dlatego, że nie trzeba dokładnie celować, wystarczy obrać odpowiedni kąt, by trafić w odległości max 2m :)

PostNapisane: 16 maja 2010, 23:24 

Oj 40mm. Pomyliło mi się z m79 z Soldata (swoją drogą tam jest podobnie, ludzie biegają z granatnikami i zabijają wszystkich jednym strzałem, a reszta woła "m79 noobs!" ). Ale chyba wszyscy wiedzą, o co chodzi.

PostNapisane: 17 maja 2010, 09:24 

W Battlefieldzie jest m79?

EDIT: Nie skojazylem ze Soldat to nazwa gry a nie klasy ;)

PostNapisane: 17 maja 2010, 22:12 

Cytuj:
A na pocieszenie pozostaje fakt ze Ci co nalogowo wala z rurek sa zwykle naprawde "suck" jesli chodzi o standardowa bron.

Skąd takie spostrzeżenie? od kilkudziesięciu godzin gram nałogowo rurką, bo wcześniej myślałem że mechanik jest beee. Jednak jest całkiem fajny...
to "suck" dla "standardowej" broni to troszku nie łapię.
-AEK-971
-9A-91
-PKM
-M24..itp, czyli o to chodzi? Bo chyba te są właśnie standardowe.
i co to ma do rzeczy?

PostNapisane: 17 maja 2010, 22:54 

Nie zrozumiales. Standardowa bronia kazdej klasy jest to, co trzyma ona w lapach po odrodzeniu sie. Dla:
- assaulta - karabin automatyczny
- medyka - LKM
- mechanika - pistolet maszynowy
- snajpera - karabin wyborowy.

Dla kazdej z klas bronia boczna sa pistolety, bronia dodatkowa - wyrzutnie rakiet, granatniki, c4 i mortar.

Standardowa bronia dla mechanika jest, jak juz wspomnialem, pistolet maszynowy. W calym poscie chodzilo o to, ze wiekszosc graczy korzystajacych wylacznie lub przewaznie z Carl Gustava jest dosc slabych w poslugiwaniu sie PM.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2