kaczamanov napisał(a):
A miales moze mozliwosc porownania ze sluchawkami Creative'a HS 1000? Czy rzeczywiscie ten efekt jest duzo lepszy od tego w zwyklych sluchawkach stereofonicznych? Bo zapomnialem dodac ze chodzi mi o sluchawki z mikrofonem - chociaz przy "slyszalnej" roznicy najwyzej doplace te pare dyszke za wolnostojacy mike.
Nie znam słuchawek Creative ale mam słuchawki Grado SR-80, to sprzęt wyższej półki audio, niektórzy piszą, że audiofilski. Grywałem na nich ale pozycjonowanie dźwięku, szczególnie przód-tył w grach było dużo gorsze (w końcu to tylko stereo - lewo/prawo) niż w słuchawkach Zelmana. Zelmany nie dość, że precyzyjnie pokazują przód tył, to jeszcze potrafią góra-dół. Serio. To nie ściema. Z drugiej strony Zelmany to kompletna kupa jeśli chciałbyś słuchać na nich muzyki. Dźwięk mają pudełkowy i grają "środkiem". Jednak w grach (jeśli szukasz dobrego pozycjonowania dźwięku) kompletnie to nie przeszkadza.
Ale jak pisałem. BC2 ma niezbyt dobrze zrobiony dźwięk 3D. Arma 2 to mistrzostwo w tym względzie.
Jednak jeśli szukasz naprawdę dobrego odwzorowania 3D to tylko głośniki 5.1. Słuchawki to pewien kompromis. Lepsze niż słuchawki stereo ale gorsze niż głośniki 5.1