[Yossarian] napisał(a):
adivxv napisał(a):
[Yossarian] ale ty pieprzysz bzdury z ta wspaniałą grafiką na konsolowe. Jak nie wiesz to się głupio nie udzielaj.
Pisze o tym co widzialem - dokladniej gralem. Poprostu grafa na konsoli jest plynniejsza, bez inwestycji w karte procek cooler plyte itp itd.
Dodam jeszcze od siebie, ze skalniam sie do zakupu konsoli, w miejsce zakupu nowego peceta...
Ale Ty to porównujesz własnie do swojego starego kompa na którym to fps-y Ci spadaja do 20 czy nawet mniej i pewnie grasz na low.
Swoją droga nie wiem o co wszystkim chodzi z tym mega wypasionym sprzetem koniecznym do płynnej rozgrywki w BC2. Yossarian chciałes komputer za 2k z monitorem to prosze :
AMD Athlon II X2 245 @3,5 215 zł
ASRock M3A770DE 220 z
GoodRam 2x2GB 1600MHz 370 zł
Radeon HD4850 512MB max 270 na alledrogo
Samsung 500GB 16MB 179 zł
BeQuiet PurePower L7 430W 199 zł
BenQ G2220HD TN - 499 zł
Razem : 1952 ( bez obudowy, klawy i myszki bo to każdy w domu ma ).
Taki oto mam konfig i w BC2 wszystko mam na high + AA4. Po wgraniu mapy i dołączeniu do gry przez 10-15s mam 16-20 fpsów ale po tej chwili wskakuje na 35-45 i juz ponizej tej wartosci nie spada. Nawet podczas grubej rozwałki na mapach 32 sloty nigdy nie zdazylo mi sie miec ponizej 30fps-ów. Tak wiec jak widać można mieć tani komputer i grac w BC2. Trzeba pokombinować ze sterami, troche sie powk*^%$ć ale da sie.
Ale temat jest o wyższości PC nad konsolami ( lub odwrotnie ) wiec dorzucę swoje 3 grosze aby nie było offtopa.
Otóż dla mnie PC zawsze będzie górą z prostej przyczyny.
Bo jest taniej. A dlaczego? ano dlatego ze na konsoli nie sciągne sobie .rar-a nie wypakuje i nie zagram w to co ściągnąłem. Nie nawołuje do piractwa ale jakie sa realia każdy wie i nie mówcie ze każda gre w swoim życiu kupiliście w sklepie. Tyczy to sie również filmów, muzyki, programów etc. Na konsoli nie odpale sobie Gimpa i nie zrobie grafiki. Nie zrobie excela do pracy czy prezentacji.
Fajnie byłoby mieć PC i konsole ale mnie na to nie stać i z tej prostej przyczyny PC jest dla mnie górą. Tak do gier jak i na co dzień. ( no i na PC grafa lepsza
)