Teraz jest 25 lis 2024, 15:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lip 2010, 08:55 

Też trochę latałem z ump i jest całkiem ok. Problem się robi na większy dystans i gdy nie masz ogarniętych asfaltów. Zresztą i tak sam się obsługuję ;) jak mam mało ammo ubijam asfalta i full ammo :)

PostNapisane: 1 lip 2010, 09:18 

Krinkov - ma odrzut jak karabin szturmowy (zawsze miał większy niż inne automaty ale teraz to już przegięcie)
UZI -nie wiem - jeżeli zwiększyli celność na odległość to jest ok bo poprzedni było tragicznie IMO
UMP - dziwne ale jakoś łatwiej tym zabić niż wcześniej.

Reszta raczej taka sama jak przed patchem - choć mam wrażenie że XM8 - ma ciut większy odrzut (to była moja ulubiona broń choć ostatnio grałem Krinkovem).

Problemem sa nie zmiany w broniach inżyniera ( może za wyjątkiem znerfionego totalnie Krinkova) - tylko obecny balans broni. Medycy i asfalci mają teraz tak duzy dmg i poprawioną celność, że inżynier z automatem rzadko kiedy im podskoczy. Wydaje mi śię że stad tylu wczoraj inżynierów spamujacych z CG. Taki łabędzi śpiew tej klasy.

Czuję, ze trzeba się będzie przebranżowić bo CG-spam mnie nie bawi.

PostNapisane: 1 lip 2010, 09:44 

Oj bez przesady. E zasadzie każdy PM mechanika nadaje się znakomicie do bezp. Starcia w szczególności. Gustawa używam głównie do "otwierania "budynków. Kwestia nauczyć się każdym z nich poprawnie strzelać na różne dystanse

PostNapisane: 1 lip 2010, 09:54 

Zależy na jakiego przeciwnika trafisz - ja wczoraj grałem na kilku serwerach i praktycznie na każdym grasowało stado małp ( tzn asfaltów i medyków) zabijających tak łatwo i często jak nigdy dotychczas. A małp bo skakali jak małpy.

Zazwyczaj mój PM nie potrafił się nawet rozpędzić jak już było po mnie - nawet w sytuacji kiedy przeciwnik musiał się odwrócić.

PostNapisane: 1 lip 2010, 10:25 

Rzeczywiście - medycy z MG36 lub PKM i szturmowcy z AN-94 są nie do pokonania :( Mechanicy nie są już tak "szanowani" na serwerach ( zwłaszcza HC ) . Wg Mnie przed patchem K XM8 mechanika był nie do pokonania na obu trybach , ale gdy zwiększyli rozrzut , a polepszyli inne klasy to mechanik powoli znika wśród nich . Aby temu zapobiec ludzie grają CG co niszczy zabawę :(

Ostatnio edytowano 1 lip 2010, 10:26 przez mattikomPL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 lip 2010, 10:26 

Od jakiegoś czasu pm-ami już nie gram więc według was engom zostało G3 i ewentualnie strzelby?

P.S. Nie obraził bym się gdyby kiedyś w przyszłości dali nam np.P90 (poczuło by się klimat Stargate Atlantis :) )

PostNapisane: 1 lip 2010, 10:32 
Zbanowany

A ja mam odczucie, za moje mg36 (szczegolnie na softach) nie ma szans przeciw pukawkom innych klas. Kilkakrotnie zmienialem klase na mecha i... cg! To wymiata wszystko...
Nistety powrot do jaskin... mam wrazenie, ze nie umiem juz w to pykac... Grajac medem przeciw kilku nie-malpom z plujkami (ump45, pp2000) i cg po kd 0:8, wyszedlem z serwa...
Kolejna wazna sprawa jest komunikacja w grze i ogarniajacy team. Na np nelsonie mech nie ma co robic oprocz cgowania piechoty... A jest tam ich od zatrzesienia...

PostNapisane: 1 lip 2010, 10:48 

Offtop on

Adriano47 napisał(a):
P.S. Nie obraził bym się gdyby kiedyś w przyszłości dali nam np.P90 (poczuło by się klimat Stargate Atlantis :) )

W ogóle SG - łącznie z ostatnimi sezonami SG1. Też chciałbym to mieć.

Ale wtedy asfalci dostaliby staffy
A medycy działka energetyczne Jaffa

naturalnie dla zachowania właściwego balansu gry :lol:

Offtop off

PostNapisane: 1 lip 2010, 11:21 

[Yossarian] napisał(a):
A ja mam odczucie, za moje mg36 (szczegolnie na softach) nie ma szans przeciw pukawkom innych klas. Kilkakrotnie zmienialem klase na mecha i... cg! To wymiata wszystko...
Nistety powrot do jaskin... mam wrazenie, ze nie umiem juz w to pykac... Grajac medem przeciw kilku nie-malpom z plujkami (ump45, pp2000) i cg po kd 0:8, wyszedlem z serwa...
Kolejna wazna sprawa jest komunikacja w grze i ogarniajacy team. Na np nelsonie mech nie ma co robic oprocz cgowania piechoty... A jest tam ich od zatrzesienia...

Zauważ, że mechanicy mają broń z tłumikiem. Dwóch flankujących mechów może wyrżnąć drużynę przeciwnika zanim ci się skapną skąd padały strzały, do tego ogarnięty snajper ze snajpa z tłumikiem i mcomy, te po lewej stronie atakujących, wszystkie zdobyte. Gdyby nie te tłumiki grałbym inną klasą...

ps: Grałeś praktycznie samym snajperem wcześniej, teraz zmieniasz klasę na medyka i dostajesz baty, więc co się dziwisz że masz takie k/d jak nie wiesz jak grać (tu bez obrazy - po prostu myślę że jakbyś od miecha trzepał medykiem i zapodał taką wypowiedz nie miałbym żadnych obiekcji )

p90- no fajnie by było jakby dodali tą broń, mi też się kojarzy ze stargatami, szkoda ze najnowsza seria jest taka biedna....

PostNapisane: 1 lip 2010, 14:05 

Ja bym po prostu ograniczył trochę zasięg rażenia CG, tak aby był tylko trochę większy od RPG i zwiększył celność UMP i AKSa. Bo bez celowniczka x4 te bronie to słabizna w porównaniu z medykiem i szturmowcem. Medyka znowu przesadzili...

PostNapisane: 1 lip 2010, 14:57 

co wy mówicie, medyka można bez problemu rozwalić, to właśnie medykom mija spora chwila zanim zacznie ogóle strzelać.

PostNapisane: 1 lip 2010, 18:01 

winus napisał(a):
co wy mówicie, medyka można bez problemu rozwalić, to właśnie medykom mija spora chwila zanim zacznie ogóle strzelać.

Nie zgodzę się. Po tym jak polepszyli po tym patchu MG3 to jest masakra. Nigdy tym nie grałem, ale po opinii kumpla jak zobaczyłem jak to wymiata to na 1 podejściu z celowniczkiem x4 odrazu pierwszy brąz i pierwsze srebro w 1 rundzie, prawie 50 się z niej uklepało. Masakra teraz z tym jest.

PostNapisane: 1 lip 2010, 18:44 

ale mi chodzi o cas reakcji, te ciezkie karabiny medyka nie zaczynaja strzelac od razu po naciśnięciu spustu.

PostNapisane: 1 lip 2010, 18:55 

robalxp napisał(a):
p90- no fajnie by było jakby dodali tą broń, mi też się kojarzy ze stargatami, szkoda ze najnowsza seria jest taka biedna....

Ej, no nie jest tak źle. W 2 połowie 1 sezonu się zaczęło coś dziać ;)

PostNapisane: 3 lip 2010, 14:45 

kurcze pograłem mechanikiem na nowych patchu i jest gorzej, mniejsze szanse w bezpośrednim starciu :/ nie ma bata na gości z mg3, pkm, an-94 ... szybciej się ginie nie zdąży pukawka nawet się rozpędzić a już się leży ... Dwa miechy czekania na syf ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2