Teraz jest 2 gru 2024, 20:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 18:14 

Cytuj:
owszem poświęciłem jej moment

Jeśli robiłeś coś przez moment nie wypowiadaj się na ten temat. Nie można uzyskać obiektywnych informacji po krótkim kontakcie, w tym przypadku z grą.

Cytuj:
konkretnie w którym miejscu bo nie zauważyłem fajerwerków no chyba że twoja opinia bierze się stad że grasz na niskich ustawieniach graficznych w BF1942.

Moja karta graficzna pozwala mi na maksymalne ustawienia. Stwierdzenie "z malucha został zrobiony ferrari" dotyczyło możliwości engine Q3. Naturalnie, fajerwerków w tej grze nie zauważysz, nie zrobisz tego również w żadnej innym produkcie. Jednak w porównaniu grafiki z Battlefielda z CoD, ta pierwsza wypada przy niej blado, chociaż nie jest czymś niezwykłym.

Cytuj:
mylisz - podziwiam engine Q3 bo był to świetny engine - ale kiedyś, teraz jest zbyt ubogi do oddania pewnych zachowań.

Tak jak już wcześniej wspomniałem. Przedmiotem porównania jest gra Battlefield1942 oraz Call of Duty. W tym przyapdku nie mają znaczenia możliwości techniczne jakiegokolwiek engine graficznego. Activision zaprezentował mocno podrasowany silnik graficzny Q3, który w ogólnym efekcie wizualnym przewyższa ten z Battlefielda. A to co mozna zrobić z Battlefieldem w kolejnych odsłonach mnie nie interesuje, interesuje mnie natomiast efekt finalny, czyli to co kupujesz w sklepie.

Cytuj:
I na koniec takie pytanie skoro tak twierdzisz jaki to BF1942 jest marny jako gra to odpowiedz mi na pytanie czy grałeś w niego po sieci i jeśli tak to podaj na jakim serverze bo może się okazać ze swoje opinie piszesz w oparciu o grę single lub o grę z 2-3 kolegami po sieci co daje ci mocno ograniczone wyobrażenie o rozgrywce.

Mylisz się, nie powiedziałem iż Battlefield jest grą marną. Proponuję żebyś zaczął czytać moje wypowiedzi w tym temacie, ponieważ nie dostrzegasz głownego wątku tej dyskusji. Moim celem nie jest dyskryminacja którejkolwiek z gry. Dlaczego miałbym to robić skoro regularnie gram w Battlefielda w systemie multiplayer i posiadam jego orginalną wersję? Myślę, że roczny kontakt z tą grą pozwala mi wysnuć wnioski i komentarze szczególnie kiedy wyszła gra, z którą Battlefield pod wieloma względami nie może konkurować, choć ich tematyka dotyczy tego samego okresu historii. Moim zamierzeniem jest dojście do wspólnego wniosku, że nie otrzymaliśmy dzieła doskonałego, że jednak wyszła na rynek gra która coś sobą reprezentuje i otwiera nowe możliwości. Oczywiście posiada wiele niedoskonałości, zwykłych "buraków", ale jestem niezadowolony z faktu, że wyszedł produkt, który niewiele różni się od starego, dobrego MOHAA, a jednak bije na głowę grę, której możliwości nieprzerwanie wykorzystuję od dłuższego czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2003, 03:03 
Moderator forum

Cytuj:
Jeśli robiłeś coś przez moment nie wypowiadaj się na ten temat. Nie można uzyskać obiektywnych informacji po krótkim kontakcie, w tym przypadku z grą.

moment oznaczał skończenie trybu single więc wystarczająco długo abym mógł się wypowiadać na ten temat.

Cytuj:
Moja karta graficzna pozwala mi na maksymalne ustawienia. Stwierdzenie "z malucha został zrobiony ferrari" dotyczyło możliwości engine Q3. Naturalnie, fajerwerków w tej grze nie zauważysz, nie zrobisz tego również w żadnej innym produkcie. Jednak w porównaniu grafiki z Battlefielda z CoD, ta pierwsza wypada przy niej blado, chociaż nie jest czymś niezwykłym.

twoja subiektywna opinia co do jakości grafiki jest conajmniej chybiona bo jakkolwiek możesz znaleźć wielu którzy przyznają ci rację tak samo ja znajdę wielu którzy ci jej nie przyznają więc może ten wątek zostawmy w spokoju i niech każdy uważa tak jak mu się podoba.

Cytuj:
A to co mozna zrobić z Battlefieldem w kolejnych odsłonach mnie nie interesuje, interesuje mnie natomiast efekt finalny, czyli to co kupujesz w sklepie.

nie przypominam sobie żebym gdzieś napisał o przyszłości i modach do BF

sam sobie przeczysz najpierw piszesz
Cytuj:
nie otrzymaliśmy dzieła doskonałego, że jednak wyszła na rynek gra która coś sobą reprezentuje i otwiera nowe możliwości.

po czym stwierdzasz
Cytuj:
który niewiele różni się od starego, dobrego MOHAA

więc zdecyduj się jest odkrywcza czy jest tylko wtórna.

i na koniec dodam że CoD poraża mnie swoją wtórnością bo wszystkie chwyty zastosowane w tej grze były juz i RTCW, MOHAA oraz ET. Stąd moja polemika na ten temat. Ponieważ i tak ta dyskusja nie ma sensu więc zakończmy ją przekonani że każdy z nas ma rację.

Do zobaczenia na polach bitew.

Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2003, 03:23 
Oldboy Battlefield.pl

Max twoja wypowiedz moge skomentowac tylko tak:
Obrazek
:twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 00:25 

Cytuj:
moment oznaczał skończenie trybu single więc wystarczająco długo abym mógł się wypowiadać na ten temat.

Jeśli będziesz się wypowiadał następnym razem na konkretny temat sprecyzuj swoją wypowiedź. Tak na marginesie, oszukujesz się twierdząc, że Call of Duty przechodzi się w moment. Oczywiście wielu zarzuci mi zajmowanie się szczególami. Przytoczyłem twoją wypowiedź, aby uświadomić medzy innymi tobie, iż nie wiesz o czym piszesz, a co zdecydowanie ważniejsze, jesteś niereformowalny ( przytaczane już wcześniej charakterystyczne dla zagorzałych fanów konkretnego produktu "klepki na oczach"). To nie ma nic wspólnego z obroną własnego stanowiska.

Cytuj:
nie przypominam sobie żebym gdzieś napisał o przyszłości i modach do BF.

Kolejny raz odkryłem, że nie masz pojęcia o tym co piszesz. Wcześniej zaznaczyłeś : "COD ma tak stary engine ze chodzi na każdym kompie a ze malucha na ferrari nie przerobisz więc też wyłażą w COD smutne pozostałości po Q3 wraz z jego ograniczeniami." Źle zrozumiałeś postawioną przeze mnie tezę. Twoją wypowiedź rozumiem w ten sposób, iż silnik graficzny Q3 jest niereformowalny czego zaprzeczeniem jest właśnie Call of Duty. Wnioskuję, iż z engine zaprezentowanego w Battlefieldzie można zrobić coś więcej w stosunku do takowego z Q3. Ja stwierdziłem, iż to nie ma żadnego znaczenia. Intersuje mnie tylko efekt finalny, czyli to co kupujesz w sklepie, efekty ewentualnych zmian będę podziwiał w przyszłości.

Cytuj:
sam sobie przeczysz najpierw piszesz:
"nie otrzymaliśmy dzieła doskonałego, że jednak wyszła na rynek gra która coś sobą reprezentuje i otwiera nowe możliwości."
po czym stwierdzasz
"który niewiele różni się od starego, dobrego MOHAA"
więc zdecyduj się jest odkrywcza czy jest tylko wtórna.

Kolejny raz potwierdziłeś swoją nieumiejętność analizowania czyiś słów.
Twierdząć, iż Call of Duty niewiele różni się od starego dobrego MOHAA, nie chciałem powiedzieć, że są tymi samymi grami. Moja opinia jest mocno naciągana, gdyż każdy przeciętny gracz zauważy oczywiste różnice. Jednak przez jak to zaznaczyłeś "moment", który poświęciłeś tej grze nie zauważyłeś pewnych oczywistych dla wielu faktów. Jeśli przeszedłeś już do analizowania i przytaczania moich słow powinieneś zastanowić się nad moim wnioskiem, iż Call of Duty "prezentuje nowy trend", o którego wadze dla mojej osoby i mam nadzieję przyszłości gier wspomniałem już wcześniej.

Cytuj:
i na koniec dodam że CoD poraża mnie swoją wtórnością bo wszystkie chwyty zastosowane w tej grze były juz i RTCW, MOHAA oraz ET. Stąd moja polemika na ten temat. Ponieważ i tak ta dyskusja nie ma sensu więc zakończmy ją przekonani że każdy z nas ma rację.

Kolejny raz zabrakło ci trzeźwej oceny sytuacji, o czym zaznaczyłem wyżej. Jeśli nie zauważyłeś ewentualnej wagi wpłynięcia tej gry na rynek gier komputerowych, rzeczywiście powinienem zakończyć ten temat, który sam zacząłem.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 00:32 
Oldboy Battlefield.pl

taaa a tak wlasciwie to poco sie tu tak produkujesz?
gralem w COD po necie... i to dosc dlugo - wszystkie mapy kilka razy i powiem tak ze jak juz 256x musialem znieniac kierunek ataku bo respawn sie przesunol... mi sie juz poprostu odechcialo... a inne tryby gry,,, o matko... i to deptanie szczurow, te aimboty...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 01:16 

Jesli moge wtracic slowko COD singla przeszedlem calego (krotki i latwy)
multi jest marne slowem grywalnoscia do BF sie nie umywa
grafika w COD jest ladniutka i co z tego

Podsumowujac: ideal gry to BF z grafa i enginem COD :roll:
jesli to mozliwe :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 01:30 

Mi ta dyskusja przypomina gadkę bachorów które nie mogą zrozumieć że ktoś ma inne zdanie. Night Max gdzie on napisał że nie podoba mu się BF? Napisał tylko że BF i CoD to dwie wspaniałe gry i że mu się podobają. Zabijesz go za to?

BF ma klimat w MP? Heh jaki znowu klimat? No dobra może przez pierwszy rok. Potem FFA jest nudne jak falki z olejem. Ja już nie gram praktycznie w BF FFA. Wole klanówki, ale w klanówce każdy ma swoją role więc wprowadza to mały element SP.

Zresztą kiedyś była wspaniała gra SP która nadal żyje choć tak naprawdę umarła. FreeSpace o tak...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 05:07 
Moderator forum

Do Dowódcy_Pawła:

Cytuj:
Napisał tylko że BF i CoD to dwie wspaniałe gry i że mu się podobają. Zabijesz go za to?

drogi kolego jakbyś czytał ze zrozumieniem to może bys zrozumiał że nie prowadzimy tu dyskusji na Twoim poziomie więc może naucz się czytać ze zrozumieniam a potem wtrącaj swoje trzy grosze. Pozwolę sobie się zacytować.

Cytuj:
Ponieważ i tak ta dyskusja nie ma sensu więc zakończmy ją przekonani że każdy z nas ma rację.

Do zobaczenia na polach bitew.

Nie zauważyłem tutaj wrogości. Więc weź sobie relanium i przestań być nadpobudliwy.

Do Scorpiona:
zaczynam widzieć u ciebie niepokojący trend zaczynasz się przyczepiać do mnie a nie do różnic i wyższości gier - daruj sobie bo to do niczego nie doprowadzi a po mnie i tak spływa - jak juz napisałem zakończyłem temat CoD bo mnie nudzi i granie w nią i rozmowa o niej - wszystko co miałem do powiedzenia na temat tego gniota już powiedziałem.

Podsumowując dlaczego mi się nie podoba:
-nie rajcują mnie drogie gry do singla
-kopia MOH:AA
-debilność rozwiązań technicznych (powiązana ze starym enginem)
-brak jakiegokolwiek urozmaicenia rozgrywki

Peace i do zobaczenia na polach bitew.

dla mnie temat uważam za zamknięty.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 07:43 

Mnie tam sie Call of Duty podobał, szkoda tylko że krótki :evil: , no ale nei ma co się smucić bo niedługo nowy Medal of Honor :twisted:
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 14:31 

[quote="Okota"]taaa a tak wlasciwie to poco sie tu tak produkujesz?[quote]

Jeśli nie potrafisz zrozumieć, dlaczego prowadziłem dyskusję z [Night]Maxem to w jakim celu włączasz się do rozmowy? Moim zamierzeniem nie było narzucenie jakichkolwiek racji, ale uświadomienie temu graczowi pewnych faktów, których nie zrozumiał. A twoja opinia nie ma dla mnie żadnego znaczenia tak jak wszelkie inne, które do mnie adresujesz, więc daruj sobie Okota.

Do Dowódcy_Pawła:
Cieszę się, że zauważyłeś pewne oczywiste i istotne fakty, mimo iż jesteś zapalonym graczem Battlefielda, nie straciłeś obiektywizmu przy ocenie nawet, być może, bliskiemu Twojej osobie produktu. Według mnie tylko taki stosunek do sprawy pozwala produkować co raz to lepsze gry zmierzające, mam nadzieję, w kierunku o którym pisałem wcześniej.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 15:32 

Night teraz ty na mnie napadasz wiesz? ;) Scorpion wyraził się jasno że w jego przekonaniu CoD i BF to dwie najlepsze gry. Nie mówie że duskusja wasza jest zła ale ty zaczołeś robić ze Scorpiona wroga klasowego tylko dlatego że lubi CoD.

Scorpion BF nie jest doskonały. Jak np. olewanie od strony EA problemu z dźwiękiem. Nie ma także realizmu. Miła gra przez rok niemal zaspakajająca potrzeby ale w końcu sie nudzi. Teraz tylko czekam na FH 0.6. Call of Duty lubie bo chociarz wiem że napewno kiedyś się znudzi tak samo jak BF to jednak gracz musi w coś grać. CoD napewno przyniesie mi wiele miłych chwil w MP i SP co wypełni luke między klanówkami :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 17:46 
Moderator forum

Cytuj:
ale ty zaczołeś robić ze Scorpiona wroga klasowego tylko dlatego że lubi CoD

konkretnie w którym miejscu ?

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 19:09 

...moze tutuaj?... :)
[Night]MaX napisał(a):
[...]drogi kolego jakbyś czytał ze zrozumieniem to może bys zrozumiał że nie prowadzimy tu dyskusji na Twoim poziomie więc może naucz się czytać ze zrozumieniam a potem wtrącaj swoje trzy grosze. [...]
weź sobie relanium i przestań być nadpobudliwy.[...]

Pzdr,
Pre100

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 19:55 

Ja piernicze po co znowu odkurzacie stare tematy :( to już gdzieś było to po pierwsze, po drugie Scorpion jak ci się CoD tak wypasiście podoba to możesz się tym podzielić na forum CoD, zresztą i tak nas nie przekonasz do CoD więc po co głupie polemizowanie w tej sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2003, 20:03 

Pre100 napisał(a):
...moze tutuaj?... :)
[Night]MaX napisał(a):
[...]drogi kolego jakbyś czytał ze zrozumieniem to może bys zrozumiał że nie prowadzimy tu dyskusji na Twoim poziomie więc może naucz się czytać ze zrozumieniam a potem wtrącaj swoje trzy grosze. [...]
weź sobie relanium i przestań być nadpobudliwy.[...]

Pzdr,
Pre100

Pre100 on to napisał do Dowódcy_Pawła, nie do mnie 8)

Wchodząc na te Forum moim zamierzeniem nie było wzniecanie awantur, lecz rozwijanie sceny graczy Battlefielda, jeśli mamy utrzymać ją w czystości temat powinien być już zamknięty, więc zróbmy to.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2