Cytuj:
moment oznaczał skończenie trybu single więc wystarczająco długo abym mógł się wypowiadać na ten temat.
Jeśli będziesz się wypowiadał następnym razem na konkretny temat sprecyzuj swoją wypowiedź. Tak na marginesie, oszukujesz się twierdząc, że Call of Duty przechodzi się w moment. Oczywiście wielu zarzuci mi zajmowanie się szczególami. Przytoczyłem twoją wypowiedź, aby uświadomić medzy innymi tobie, iż nie wiesz o czym piszesz, a co zdecydowanie ważniejsze, jesteś niereformowalny ( przytaczane już wcześniej charakterystyczne dla zagorzałych fanów konkretnego produktu "klepki na oczach"). To nie ma nic wspólnego z obroną własnego stanowiska.
Cytuj:
nie przypominam sobie żebym gdzieś napisał o przyszłości i modach do BF.
Kolejny raz odkryłem, że nie masz pojęcia o tym co piszesz. Wcześniej zaznaczyłeś : "COD ma tak stary engine ze chodzi na każdym kompie a ze malucha na ferrari nie przerobisz więc też wyłażą w COD smutne pozostałości po Q3 wraz z jego ograniczeniami." Źle zrozumiałeś postawioną przeze mnie tezę. Twoją wypowiedź rozumiem w ten sposób, iż silnik graficzny Q3 jest niereformowalny czego zaprzeczeniem jest właśnie Call of Duty. Wnioskuję, iż z engine zaprezentowanego w Battlefieldzie można zrobić coś więcej w stosunku do takowego z Q3. Ja stwierdziłem, iż to nie ma żadnego znaczenia. Intersuje mnie tylko efekt finalny, czyli to co kupujesz w sklepie, efekty ewentualnych zmian będę podziwiał w przyszłości.
Cytuj:
sam sobie przeczysz najpierw piszesz:
"nie otrzymaliśmy dzieła doskonałego, że jednak wyszła na rynek gra która coś sobą reprezentuje i otwiera nowe możliwości."
po czym stwierdzasz
"który niewiele różni się od starego, dobrego MOHAA"
więc zdecyduj się jest odkrywcza czy jest tylko wtórna.
Kolejny raz potwierdziłeś swoją nieumiejętność analizowania czyiś słów.
Twierdząć, iż Call of Duty niewiele różni się od starego dobrego MOHAA, nie chciałem powiedzieć, że są tymi samymi grami. Moja opinia jest mocno naciągana, gdyż każdy przeciętny gracz zauważy oczywiste różnice. Jednak przez jak to zaznaczyłeś "moment", który poświęciłeś tej grze nie zauważyłeś pewnych oczywistych dla wielu faktów. Jeśli przeszedłeś już do analizowania i przytaczania moich słow powinieneś zastanowić się nad moim wnioskiem, iż Call of Duty "prezentuje nowy trend", o którego wadze dla mojej osoby i mam nadzieję przyszłości gier wspomniałem już wcześniej.
Cytuj:
i na koniec dodam że CoD poraża mnie swoją wtórnością bo wszystkie chwyty zastosowane w tej grze były juz i RTCW, MOHAA oraz ET. Stąd moja polemika na ten temat. Ponieważ i tak ta dyskusja nie ma sensu więc zakończmy ją przekonani że każdy z nas ma rację.
Kolejny raz zabrakło ci trzeźwej oceny sytuacji, o czym zaznaczyłem wyżej. Jeśli nie zauważyłeś ewentualnej wagi wpłynięcia tej gry na rynek gier komputerowych, rzeczywiście powinienem zakończyć ten temat, który sam zacząłem.