Teraz jest 24 lis 2024, 18:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 540 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lip 2010, 12:44 

Pavel proszę Cię :) ,jak ktoś nie ogarnia snajperki to powinien się skupić na grach trochę innego typu.Sznajpery ze statami 11/11 to w tej grze norma ale rodzynki są nie przeczę.A chętnie popatrzę na staty "squad play" dla wookich co krzyczą że liczy się dla nich tylko squad bo jakoś nie chcę mi się wierzyć że zamiast zapierniczać jak reszta to sobie nie odstrzeliwują tych których "zwykły szwej" może zutylizować.

P.S. Te wszystkie wypociny powyżej są do trybu HC naturalnie.

PostNapisane: 7 lip 2010, 12:47 
Zbanowany

lexoo napisał(a):
Myślisz, że mnie to nie wkurza? Też gram mechanikiem, tak jak napisałem wcześniej, zawsze staram się strzelać z smg do wroga, niezależnie od dystansu.

'Bohater CG' to obraźliwe określenie. Yoss tak nazywając ludzi pokazuje, że ma coś do tej broni (z resztą jak każdy, ale nie każdy tak to pokazuje). A że zabrakło mu argumentów przeciwko @leonkowi, to złapał za statystyki zabicia z Gustava.

EDIT:

Tak, tak, Yossku, tłumacz się teraz. Mnie to nie obchodzi.

to byl humor, swoisty, ale humor, nawet nie ironia, nie mam nic przeciw zadnej z broni, a wytykanie komu ile z czego ustrzelil to glupota, czasami zaklamanie. leksiQ z calym szacuneczkiem weX sie odcze rzepie ode mnie, skup sie na temacie.

I przyznaj sie do tk na mnie, kolezko pr0 mechu

Ostatnio edytowano 7 lip 2010, 13:11 przez [Yossarian], łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 7 lip 2010, 13:03 

Adriano47 napisał(a):
Pavel proszę Cię :)

z wielką chęcią - tylko o co ? :)

PostNapisane: 7 lip 2010, 13:16 

Adriano47 napisał(a):
A chętnie popatrzę na staty "squad play" dla wookich co krzyczą że liczy się dla nich tylko squad bo jakoś nie chcę mi się wierzyć że zamiast zapierniczać jak reszta to sobie nie odstrzeliwują tych których "zwykły szwej" może zutylizować.

Good point. Chętnie zobaczyłbym pełną rundę w wykonaniu chociażby Yossa, przewodniego snajpera tego forum; albo Ev0, jego wiernego psa obrońcy. Obydwoje ponoć świetni, chciałbym się pouczyć od najlepszych. Skoro tak często nagrywa krótkie momenty, to jest w stanie i całą rundę nagrać.

PavelZet napisał(a):
identico - jak snajper wali do mnie i tylko do mnie z mortara bo z karabinu mu się nie udaje...

Mam takie powiedzonko: gdzie recon nie może, tam mortara pośle. Oczywiście odnosi się to też do innych klas, ale zauważyłem, że częściej ginę przez ostrzał moździerzowy, a nie od karabinów snajperskich :stupid:

Obrazek

PostNapisane: 7 lip 2010, 13:18 

Cytuj:
identico - jak snajper wali do mnie i tylko do mnie z mortara bo z karabinu mu się nie udaje...

Gdzieś ty grał człowieku w Phenianie jakiś serwer postawili? :wink:

PostNapisane: 7 lip 2010, 13:18 

hmm
po krotce

To oczywiste ze nerfa powinny dostac:
-CG
-snajperki a w szczegolnosci GOL, m95 i ten automat (VSS?).
-shotguny ze slugiem
-spam granatami - ammo boxy

m60 dawno temu zostal znerfiony ale widze ze medyk ma nowe uberbronie.

Sumujac, balans gry kuleje.
Co to za gra gdy:
-biore m95 od trupa i koncze gre z wynikiem 25/0, przez 15 minut stojac w miejscu
-biore CG i po 1 strzale mam 8 fragow bo akurat dwa squady sie zrespawnowaly w 1 miejscu
-shotgun jak snajperka, a co gorsza jak trafi to nie wiadomo skad strzelal

Tak jestem hipokryta bo mam wchu i jeszcze wiecej fragow z CG. Ale to najlepsza bron na snajperow wiec co zrobic...? :roll:

Wystarczyloby zeby snajper musial trafic w glowe zeby zabic lub 2 strzaly w korpus, a nie jak teraz, gdziekolwiek trafi to trup. Tak samo z CG, zostawic jego damage na budynki/pojazdy ale obnizyc dmg na ludzi - troche to glupie, ale gra musi byc jakos zbalansowana.

(HC RUSH)

PostNapisane: 7 lip 2010, 13:28 
Zbanowany

lexoo napisał(a):
Adriano47 napisał(a):
A chętnie popatrzę na staty "squad play" dla wookich co krzyczą że liczy się dla nich tylko squad bo jakoś nie chcę mi się wierzyć że zamiast zapierniczać jak reszta to sobie nie odstrzeliwują tych których "zwykły szwej" może zutylizować.

Good point. Chętnie zobaczyłbym pełną rundę w wykonaniu chociażby Yossa, przewodniego snajpera tego forum; albo Ev0, jego wiernego psa obrońcy. Obydwoje ponoć świetni, chciałbym się pouczyć od najlepszych. Skoro tak często nagrywa krótkie momenty, to jest w stanie i całą rundę nagrać.

PavelZet napisał(a):

Mam takie powiedzonko: gdzie recon nie może, tam mortara pośle. Oczywiście odnosi się to też do innych klas, ale zauważyłem, że częściej ginę przez ostrzał moździerzowy, a nie od karabinów snajperskich :stupid:

jako snajper nagrac runde przy fps ponizej 20 hahahahaahahahahahahahaahahahahhahahaahahahahaahahahahaahahahaahahahahahahaahaahahahahahahaahahahahaahaha

co z tym tk glowny pr0 mechu , przyznasz sie czy serio skirina poszukac i wstawic?

Ostatnio edytowano 7 lip 2010, 14:05 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 lip 2010, 13:33 

Nie wiem jak Wy ale ja kiedyś przez jakiś tydzien próbowałem pograć snajperem i naturalnie spotowałem kiedy tylko się dało - więcej spotowałem niż strzelałem - efekt punktowy dla squadu i drużyny był bardzo mizerny. Najwięcej i najszybciej zdobywa się tych punkciorków medykiem. Najtrudniej i najmniej właśnie snajperem (tzn reconem o specjalizacji snajpera). Wydaje mi się, że jak snajper ma 30% squadplayowych punktów w porównaniu do medyka czy asfalta to jest już naprawdę bardzo przyzwoicie.

PostNapisane: 7 lip 2010, 13:50 

Adriano47 napisał(a):
Cytuj:

Gdzieś ty grał człowieku w Phenianie jakiś serwer postawili? :wink:

nie gdzieś w Europie w tamtym miesiącu i to nie raz. Za to snajperów walących do pojedynczego celu mortar strikiem -choć za chwilę byłby jak znalazł bo reszta jego teamu właśnie szykuje się do ataku jest cała kopa. Ci sami narzekają też na CG.

Wygląda to tak np. na Isla Inocentes w obronie - siedzę sobie/biegnę gdzieś tam: psyk, psyk, psyk, psyk, psyk psyk.... i w końcu łup z mortara. To już ja - totalna lama jako snajpa dawno bym trafił z Gola. No tak ale ja nie jestem mistrzem w tym fachu jak oni więc nic tam o snajpieniu nie wiem - może tak ma być :lol:

PostNapisane: 7 lip 2010, 14:13 

origin napisał(a):

A M24 nie? :twisted:

origin napisał(a):
CG to najlepsza bron na snajperow wiec co zrobic...? :roll:

Zawodowiec z Kolegi... Ja sie zastanawiam ktora bryka jest lepsza:
Obrazek

:roll:

PostNapisane: 7 lip 2010, 14:18 

lexoo napisał(a):
Adriano47 napisał(a):
albo Ev0, jego wiernego psa obrońcy

Widze ze suka jest do wytresowania. :|

PostNapisane: 7 lip 2010, 14:19 
Zbanowany

origin napisal
hmm
po krotce

-CG
-snajperki a w szczegolnosci GOL, m95 i ten automat (VSS?) wszystkie dostaly
-shotguny ze slugiem
-spam granatami - ammo boxy

m60 dawno temu zostal znerfiony ale widze ze medyk ma nowe uberbronie.

Sumujac, balans gry kuleje.
Co to za gra gdy:
-biore m95 od trupa i koncze gre z wynikiem 25/0, przez 15 minut stojac w miejscu
prosze zrob tak, stojac w miejscu ustrzel tak ad hoc na pierwszym lepszym serwie 25, to jedna runda dzisiaj zrobiona, z m24 Obrazek Obrazek
-biore CG i po 1 strzale mam 8 fragow bo akurat dwa squady sie zrespawnowaly w 1 miejscu
to sie zgadza podobnie jak mortarem sie zdarzy (ale 3 to juz naprawde duzo, 8 to s-f )
-shotgun jak snajperka, a co gorsza jak trafi to nie wiadomo skad strzelal
fakt

Tak jestem hipokryta bo mam wchu i jeszcze wiecej fragow z CG. Ale to najlepsza bron na snajperow wiec co zrobic...? :roll:
2 x fakt, ze nie tylko przeciw snajpom, ale przeciw piechocie to najlepsza bron... latwiej fraga sciagnac niz tanka

Wystarczyloby zeby snajper musial trafic w glowe zeby zabic lub 2 strzaly w korpus, a nie jak teraz, gdziekolwiek trafi to trup.
Jedynie perk z ammo magnum pozwala na zabicie 1 strzalem i to praktycznie tylko na hc, tak jest po ostatnich modyfikacjach
Tak samo z CG, zostawic jego damage na budynki/pojazdy ale obnizyc dmg na ludzi - troche to glupie, ale gra musi byc jakos zbalansowana.
zgadzam sie

(HC RUSH)[/quote]

a propos vss, biegam z tym ostatnio i szlag mnie trafia gdy mechy z plujakmi strzelaja do mnie szybciej (ich pociski dolatuja szybciej) niz moje... I tak jak napisal Ramka kilka pociskow na hc kladzie gostka... na sofcie mozesz i magazynek wywalic w plecy widzac trafienia i nic, mech z usmiechem na ustach posadzi ciebie na d. z cg, ot taka to gra :lol: .

Ostatnio edytowano 7 lip 2010, 14:38 przez [Yossarian], łącznie edytowano 8 razy

PostNapisane: 7 lip 2010, 14:24 

Ta znerfować VSSa - oby nie, wtedy już wcale nie zobaczę snajpera w tzw pierwszej linii

PostNapisane: 7 lip 2010, 14:25 

origin napisał(a):
hmm
po krotce

-CG
.................. itd

Origin chyba nie masz najmniejszego pojęcia o VSS i nerfie jaki dostał w ostatnim patchu
Na chwile obecną ta broń został tak znerfiona że by zabić kogoś (nie trafiając w głowę) to trzeba posłać 3/4 pociski w trybie HC. Więc nie pisz że na ta broń potrzebny jeszcze dodatkowy nerf bo wtedy do takiej akcji kwalifikowały by się wszystkie bronie dostępne w BFBC2 nawet.

Wiem bo gram tą bronią od dłuższego czasu, przed jak i po patchu a takie nieprzemyślane wypowiedzi wprowadzają w błąd. VSS na chwilę obecną jest równy o ile nie gorszy od przeciętnej broni inżyniera i na 100% gorszy od np. MG3 który ma 200 naboi a VSS tylko 30.
Na chwilę obecna by grać z VSS trzeba mieć "zacięcie" bo nie masz w zanadrzu CG z którego możesz przypieprzyć i wyciąć stado napierających przeciwników.

Edit:

Cytuj:

Ubawiłeś mnie do łez :)

Łącznie masz na CG około 50% killi co ja na samym VSS od wejścia patcha ( obstawiam że te moje 50% to właśnie ci co celują w snajperów zapominając o takim jednym co biega z VSS nie obawiając się że trzeba oddać kilka strzałów na jeden zgon przeciwnika lub strzelać prosto w czerep)

* chyba że staty jakie przeglądam to nie Twoje - wtedy sorr poprawię

Ostatnio edytowano 7 lip 2010, 14:56 przez Ramka, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 lip 2010, 14:37 

Yossariam to cziter :twisted:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 540 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2