Teraz jest 24 lis 2024, 21:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 lip 2010, 11:59 

Porady do M3A3/BMD3 , M1A2,T90R

Przeczytalem naszego kolegi poradnik i kiedys to napisalem ale nie mialem czasu wrzucic a pozniej zapomnialem :)

M3A3 jak i BMD3 sa prawie identyczne (przynajmnie tak mi sie wydaje)
Po pierwsze zawsze bierzemy dodatkowa bron a gunner najlepiej jak by wzial pancerz(jesli gramy z znajomym bo inaczej sie nie dogadasz).
Wiec jesli gramy z "ogarnietym" gunnerem i do tego mechanikiem to jestesmy nie do zniszczenia przez uav i piechote gorzej z czolgiem
wiemy rowniez ze mamy slabszy pancerz wiec zabardzo nie mamy rownej walki z czolgiem jako 1 na 1.Najlepiej zajechac czolg od tylu i byc
do tego przy jakies oslonie typu domek hala czy nawet wrak czolgu kolegi z teamu i strzelasz seria z podstawowej broni pozniej rakieta i czekasz
na jego ruch jesli koles nie zwroci uwagi na ciebie masz duze szanse na szybkie znieszczenie jesli sie odwroci to chowasz sie /Pamietaj o niszczeniu piechoty/
I taka podpowiedz strzlaj miedzy dolem a lufa czolgu nie wiem czemu ale da sie jedna rakieta zniszczyc pojazd.
Gunner zawsze moze wyskoczyc walnac z RPG / Naprawic . Jesli chodz o piechote to sprawa jest prosta strzelasz z dzialka (w domu to tez nie problem) masz zawsze
rakiete i kilka strzalow z dzialka.Jesli masz pasazerow a widzisz piechote stan bokiem zawsze ktos z boczenego karabinku moze sie postrzelac , czyli wiekasz sila razenia (ty, gunner, pasazer)
Uwazaj na UAV powinien go gunner niszczyc proboj sie ustawiac tak zeby gunner mial szanse go zciagnac.
Pamietaj ze mozesz tez niszczyc z daleka m-comy jesli przeciwnik jest za dobry i nie daje dojsc do punktu to strzelaj do niego.

W moim przypadku jak sie dorwe do M3A3 albo jego odpowiednika to piersze co zajmuje flage pozniej jade w dobre miejsce do ostrzelania wroga,
Pamietaj o odbijaniu flag bo to najwazniejsze ;D

M1A1 jak i T90R
M1A1 ma lepszy pancerz ale slabesz obrarzenia (gdzies czytalem)
T90R ma lepsze obrarzenia i moim zdaniem jest trosze miekkszy od M1 Abrams
Powiem prosto z gunerem i dodatki te same co wczesniej.
Gunner zajmuje sie piechota i naprawianiem .
Ty zajmujesz sie piechota i wszystkim co sie da zniszczyc.
Tank vs tank
Na duza odleglosc jesli nie widzi nas przeciwnik (ja strzelam z kamerki zza pojazdu) strzelasz nakladaja poprawke na odleglosc i tyle xD
Na duza odleglosc jesli widzi nas przeciwnik (tez kamerka jak wyzej) strzelasz tylko pamietaj o ruchu najlepiej jak jeszcze gunner wyskoczy po traieniu i bedzie cie naprawiac.
Na bliskie odleglosci jesli cie nie widzi proboj sie ustawic tak aby dobrze wycelowac najlepiej jak by tak w tyl (wiem wiem jak stoje bokiem? strzelaj w tylek albo pod kopulke - miedzy dolem czolgu a gora nie wiem jak to nazwac).
Na bliskie odleglosci jesli cie widzi strzal i ruch to podstawa.

Dobrze jak 1 strzal trafisz masz przewage 1 strzalu , przecietnie sa to 3,4 strzaly (w tyl chyba 1,2 zalezy od szczescia)

Ja stosuje taktyke na hama jesli jest to flaga albo m-com to wbijam sie na harda i strzelam tam gdzie mi sie wydaje ze moga byc przeciwnicy / albo niszcze m-coma (tu gunner powinien zabijam piechote a ty miedzy strzlami mozesz strzelac z karrabinku dodatkowego)
Jesli przeciwnik ma za duzo dzieci z rpg to z daleka postrzelac i ciagle w ruchu.

Jesli zostales namierzony to max do tylu i uciekasz / kryjesz sie - wystarczy ze pocisk trafi w kosz ten zielony xD (jesli masz duzo hp?) , lub wyskakujesz (jesli nie masz na tyle hp?)

Ja stostuje jeszcze jedna taktyke (nie zawsze z dobrymi skutkami) jesli stoi kolomnie koles z M3A3/BMD3 i dobrze mu idzie jesli widze ze cos leci w jego strone proboje przyjac to na klate (zawsze moge wiecej dostac niz on :))

Teraz do TANKOW i ehmm tych pojazdow wyzej
Jesli macie nalot to jesli nikt nie stoi za wami max w tyl i modlicie sie zeby nie zebrac , jesli nie da sie do tylu to max klikasz literke "W" .
Bo nie ma to jak wyskoczyc z calego nowego Tanka z powodu nalotu .
Pamietaj tez o sluchaniu... Jesli slyszysz pik pik to lepiej wiej (E) bo to c4 ktos podlozyl i masz wieksze szanse zeby uciec niz przezyc w pojezdzie
Nie zastawiaj celu innym w pojazdach, Bo to nie grzeczne ;)

A i uwazaj przy eksperymentowaniu , mozesz sie zawiesic na jakies skale ,drzewie z lufa skierowana jedynie w droge i w mur :)

Edit dla [Yossarian]
Na panamie sie fajnie gra tankiem lecz jest trudniej niz na np pustyni , a tym bachaczem czy jak mu tam bylo mozna piechote tak cisnac ze szok .
PS. uwazaj na miny w wodzie albo jedz od tylca (bez podtekstow) xD zawsze jak dobrze i sprawnie pojedziesz to bedziesz 1 za b jesli jestes "Amerykancem"
Mozna robic tez ostrzal "pomocniczy" w tedy mozesz byc sam ale musisz byc mechem stajsz gdzies na uboczu i sobie strzelasz z BMD3 albo jego odminnika.
Jest tez opcja troszke szalona wpadlem na nia ostatnio bierzey recona nalotem swiadamy to BMD3 albo do tanka i rzucamy pod siebie albo w przed siebie "kuleczke" i robimy nalot np. na przeciwnika w tanku wtedy wskakujemy do pojazdu i zaczynamy ostrzal . Efekt ? Na pustyni mialem taka sytuacje i polecial tank , quad i razem ok 5 osob .

Aha PAMIETAJCIE ZE RPG LECI STRASZNIE WOLNO (czasem zdarze wyjsc z pokoju zrobic kawe i odechac a pocisk nie trafi mnie no gorzej jak jest dart to wtedy sie chowac )

PS. http://www.youtube.com/watch?v=-kkP2gZH2fg pamietaj ze to gra to jest zabawa xD
link znaleziony

JESLI ADMIN CHCE ZEEDYTOWAC ALBO DODAC COS OD SIEBIE DAJE WOLNA REKE
xD

INFORMACJE CZERPALEM Z WLASNYCH ROZWAZAN I DOSWIADCZEN (czlowkiek sie uczy na bledach)

Ostatnio edytowano 20 lip 2010, 23:30 przez frozenB, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 19 lip 2010, 12:56 
Zbanowany

Prosił bym jeszcze o jakiś szczegółowy opis, jak walczyć z quad + c4, jesli można, to byłbym really happy.

PS:
Poradnik w miarę rzeczowy. "+" się należy.

PostNapisane: 20 lip 2010, 08:43 

hmm c4 i quad ? nigdy nie probowalem xD

PostNapisane: 20 lip 2010, 09:53 

Ładujesz na quada c4 rozpędzasz się w kierunku tanka w ostatniej chwili zeskakujesz i BOOM! Czołgu nie ma :D A poradnik całkiem spoko jest, może zacznę więcej czołgiem jeździć.

PostNapisane: 20 lip 2010, 10:10 
Zbanowany

Dobrze byloby, temat zamknac :twisted:
dac mozliwosc edycji autorowi, i przeniesc dyskusje do tematu np: porady do... - dyskusja, skad autor czerpalby informacje do wlasnie edytowania poradnika :D

PostNapisane: 20 lip 2010, 14:06 
Zbanowany

Kod:
Ładujesz na quada c4 rozpędzasz się w kierunku tanka w ostatniej chwili zeskakujesz i BOOM! Czołgu nie ma  A poradnik całkiem spoko jest, może zacznę więcej czołgiem jeździć.

Mi chodziło o to, jak unikać takich sytuacji jadąc czołgiem ?... bo tyle to chyba większość wie, że od tyłu się kloca bierze i nie ma mocnych -> platyna puka do nas sama.

PostNapisane: 20 lip 2010, 15:22 

Imo trza mieć oczy do okoła głowy albo mieć ogarniętego gunnera, który rozwali quada zanim ten dojedzie. Innej opcji chyba nie ma :D

PostNapisane: 20 lip 2010, 16:36 

na atakamie taki quad do ciebie nie dojedzie , no chyba ze Ty ( przyklad ) wjedziesz czolgiem miedzy dwa budynki i bedziesz kampil no to Twoj problem , ale granie czolgiem wedlug mnie polega na graniu na otwartej przestrzeni

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 20 lip 2010, 16:39 
Zbanowany

a co z panama? nie grac czolgiem, czy zamowic nalot dywanowy przed wyjazdem z bazy? :D

PostNapisane: 20 lip 2010, 16:59 

kukaTS napisał(a):
na atakamie taki quad do ciebie nie dojedzie , no chyba ze Ty ( przyklad ) wjedziesz czolgiem miedzy dwa budynki i bedziesz kampil no to Twoj problem , ale granie czolgiem wedlug mnie polega na graniu na otwartej przestrzeni

Przyczepienie darta to nie problem na otwartej przestrzeni i raza jakieś rpg poleci, a że otwarta przestrzeń to na pewno trafi... Więc takie siedzenie na otwartej przestrzeni non stop też nie za dobre. Imo czołgiem musisz się przemieszczać po całej mapie i otwarte i zamknięte przestrzenie. No... chyba, że grasz z noobkami ^^

PostNapisane: 20 lip 2010, 16:59 

wedlug mnie nalot dywanowy , ale ja podalem tylko przyklad o atakamie ;p ale jezdze czolgiem mysle ze nie pierwszy dzien ( platyna od wczoraj :twisted: ) i nikt we mnie quadem nie wjechal ;p

@up: wyprzedziles mnie , co do tych rpg to wiadomo , czolg jest dosc latwo rozwalic , ale taki mechanik strzelajacy z rpg jest bardzo widoczny ( za bardzo ) i jak gram to zawsze go ktos jako pierwszego zabije

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 20 lip 2010, 17:15 

Jednak czasami można natrafić na noobków martwiących się tylko o k/d i nie zajmą się ściągnięciem enga. Chyba, że masz ogarniętego gunnera to masz przewagę. A dobry eng przyczepi darta i schowa się gdzieś będzie namierzonego rpg wystrzeliwał w powietrze i zmieniał pozycję. Takiego już będzie ciężej ściągnąć (wiem bo sam tak robiłem i natrafiłem na kilku takich ;))

PostNapisane: 20 lip 2010, 21:41 

Strategia jest prosta, na ciasnych mapach. Wystarczy mieć dobrą komunikacje z gunnerem. On obserwuje boki i tył i bierze specjalizacje czujników ruchu wokół pojazdu, ty bierzesz przód i Alternate weapon fire. Wtedy czołg praktycznie zmienia się w fortece.

PostNapisane: 20 lip 2010, 21:52 

ale posiadanie dobrego gunnera graniczy z cudem ;p niektorzy to bedac gunnerem na heli nie umieja zabic

PostNapisane: 20 lip 2010, 23:32 

kukaTS napisał(a):
ale posiadanie dobrego gunnera graniczy z cudem ;p niektorzy to bedac gunnerem na heli nie umieja zabic

od czego sa ci pro ktorzy po zniszczeniu (smierci) czekaja na ciebie juz jako gunerzy. Mialem taki przypadek pare razy przy konczeniu gry podziekowalismy sobie za mila rozgrywke :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2