Porady do M3A3/BMD3 , M1A2,T90R
Przeczytalem naszego kolegi poradnik i kiedys to napisalem ale nie mialem czasu wrzucic a pozniej zapomnialem
M3A3 jak i BMD3 sa prawie identyczne (przynajmnie tak mi sie wydaje)
Po pierwsze zawsze bierzemy dodatkowa bron a gunner najlepiej jak by wzial pancerz(jesli gramy z znajomym bo inaczej sie nie dogadasz).
Wiec jesli gramy z "ogarnietym" gunnerem i do tego mechanikiem to jestesmy nie do zniszczenia przez uav i piechote gorzej z czolgiem
wiemy rowniez ze mamy slabszy pancerz wiec zabardzo nie mamy rownej walki z czolgiem jako 1 na 1.Najlepiej zajechac czolg od tylu i byc
do tego przy jakies oslonie typu domek hala czy nawet wrak czolgu kolegi z teamu i strzelasz seria z podstawowej broni pozniej rakieta i czekasz
na jego ruch jesli koles nie zwroci uwagi na ciebie masz duze szanse na szybkie znieszczenie jesli sie odwroci to chowasz sie /Pamietaj o niszczeniu piechoty/
I taka podpowiedz strzlaj miedzy dolem a lufa czolgu nie wiem czemu ale da sie jedna rakieta zniszczyc pojazd.
Gunner zawsze moze wyskoczyc walnac z RPG / Naprawic . Jesli chodz o piechote to sprawa jest prosta strzelasz z dzialka (w domu to tez nie problem) masz zawsze
rakiete i kilka strzalow z dzialka.Jesli masz pasazerow a widzisz piechote stan bokiem zawsze ktos z boczenego karabinku moze sie postrzelac , czyli wiekasz sila razenia (ty, gunner, pasazer)
Uwazaj na UAV powinien go gunner niszczyc proboj sie ustawiac tak zeby gunner mial szanse go zciagnac.
Pamietaj ze mozesz tez niszczyc z daleka m-comy jesli przeciwnik jest za dobry i nie daje dojsc do punktu to strzelaj do niego.
W moim przypadku jak sie dorwe do M3A3 albo jego odpowiednika to piersze co zajmuje flage pozniej jade w dobre miejsce do ostrzelania wroga,
Pamietaj o odbijaniu flag bo to najwazniejsze ;D
M1A1 jak i T90R
M1A1 ma lepszy pancerz ale slabesz obrarzenia (gdzies czytalem)
T90R ma lepsze obrarzenia i moim zdaniem jest trosze miekkszy od M1 Abrams
Powiem prosto z gunerem i dodatki te same co wczesniej.
Gunner zajmuje sie piechota i naprawianiem .
Ty zajmujesz sie piechota i wszystkim co sie da zniszczyc.
Tank vs tank
Na duza odleglosc jesli nie widzi nas przeciwnik (ja strzelam z kamerki zza pojazdu) strzelasz nakladaja poprawke na odleglosc i tyle xD
Na duza odleglosc jesli widzi nas przeciwnik (tez kamerka jak wyzej) strzelasz tylko pamietaj o ruchu najlepiej jak jeszcze gunner wyskoczy po traieniu i bedzie cie naprawiac.
Na bliskie odleglosci jesli cie nie widzi proboj sie ustawic tak aby dobrze wycelowac najlepiej jak by tak w tyl (wiem wiem jak stoje bokiem? strzelaj w tylek albo pod kopulke - miedzy dolem czolgu a gora nie wiem jak to nazwac).
Na bliskie odleglosci jesli cie widzi strzal i ruch to podstawa.
Dobrze jak 1 strzal trafisz masz przewage 1 strzalu , przecietnie sa to 3,4 strzaly (w tyl chyba 1,2 zalezy od szczescia)
Ja stosuje taktyke na hama jesli jest to flaga albo m-com to wbijam sie na harda i strzelam tam gdzie mi sie wydaje ze moga byc przeciwnicy / albo niszcze m-coma (tu gunner powinien zabijam piechote a ty miedzy strzlami mozesz strzelac z karrabinku dodatkowego)
Jesli przeciwnik ma za duzo dzieci z rpg to z daleka postrzelac i ciagle w ruchu.
Jesli zostales namierzony to max do tylu i uciekasz / kryjesz sie - wystarczy ze pocisk trafi w kosz ten zielony xD (jesli masz duzo hp?) , lub wyskakujesz (jesli nie masz na tyle hp?)
Ja stostuje jeszcze jedna taktyke (nie zawsze z dobrymi skutkami) jesli stoi kolomnie koles z M3A3/BMD3 i dobrze mu idzie jesli widze ze cos leci w jego strone proboje przyjac to na klate (zawsze moge wiecej dostac niz on
)
Teraz do TANKOW i ehmm tych pojazdow wyzej
Jesli macie nalot to jesli nikt nie stoi za wami max w tyl i modlicie sie zeby nie zebrac , jesli nie da sie do tylu to max klikasz literke "W" .
Bo nie ma to jak wyskoczyc z calego nowego Tanka z powodu nalotu .
Pamietaj tez o sluchaniu... Jesli slyszysz pik pik to lepiej wiej (E) bo to c4 ktos podlozyl i masz wieksze szanse zeby uciec niz przezyc w pojezdzie
Nie zastawiaj celu innym w pojazdach, Bo to nie grzeczne
A i uwazaj przy eksperymentowaniu , mozesz sie zawiesic na jakies skale ,drzewie z lufa skierowana jedynie w droge i w mur
Edit dla [Yossarian]
Na panamie sie fajnie gra tankiem lecz jest trudniej niz na np pustyni , a tym bachaczem czy jak mu tam bylo mozna piechote tak cisnac ze szok .
PS. uwazaj na miny w wodzie albo jedz od tylca (bez podtekstow) xD zawsze jak dobrze i sprawnie pojedziesz to bedziesz 1 za b jesli jestes "Amerykancem"
Mozna robic tez ostrzal "pomocniczy" w tedy mozesz byc sam ale musisz byc mechem stajsz gdzies na uboczu i sobie strzelasz z BMD3 albo jego odminnika.
Jest tez opcja troszke szalona wpadlem na nia ostatnio bierzey recona nalotem swiadamy to BMD3 albo do tanka i rzucamy pod siebie albo w przed siebie "kuleczke" i robimy nalot np. na przeciwnika w tanku wtedy wskakujemy do pojazdu i zaczynamy ostrzal . Efekt ? Na pustyni mialem taka sytuacje i polecial tank , quad i razem ok 5 osob .
Aha PAMIETAJCIE ZE RPG LECI STRASZNIE WOLNO (czasem zdarze wyjsc z pokoju zrobic kawe i odechac a pocisk nie trafi mnie no gorzej jak jest dart to wtedy sie chowac )
PS.
http://www.youtube.com/watch?v=-kkP2gZH2fg pamietaj ze to gra to jest zabawa xD
link znaleziony
JESLI ADMIN CHCE ZEEDYTOWAC ALBO DODAC COS OD SIEBIE DAJE WOLNA REKE xD
INFORMACJE CZERPALEM Z WLASNYCH ROZWAZAN I DOSWIADCZEN (czlowkiek sie uczy na bledach)