Teraz jest 24 lis 2024, 20:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 lip 2010, 01:45 

Myślę, że temat może się przydać, bo każdy poleca konkretną broń, a nie mówi jaką wziąć potem, tak żeby nie było problemów z przerzuceniem się.

Do tej pory używałem snajperek w tej kolejności:
SV98->GOL->M24->M95
Wszystkimi dobijam do 1000 killi i biorę następną. No ale teraz mam dylemat, bo zostały mi SVU, ST88 i VSS.
Nie wiem, czy lepiej zacząć mi od tej szybszej (VSS), potem SVU a na końcu type 88 - czyli iść w stronę zwykłego strzelania.
Grałem wcześniej zwykłymi, więc myślałem, żeby zrobić odwrotnie - 88, do VSS, żeby jakoś płynnie przejść od normalnych strzałów. Czy od razu rzucić się na głęboką wodę z VSS. Biorę też pod uwagę ST88 w środku, żeby bardzo nie odzwyczaić się od zwykłych snajperek.
Dla mnie to ważne, bo jak mam spędzić z bronią paredziesiąt godzin, to muszę wiedzieć, że to później zaowocuje, a nie będzie przeszkadzało w dalszej grze.

Tak samo z medykiem - tą klasą praktycznie nie grałem, od której broni dobrze zacząć, która jest najgorsza w obsłudze, ale po opanowaniu jej do perfekcji, można z łatwością i przyjemnością grać innymi.

PostNapisane: 28 lip 2010, 01:51 

Luky Luke napisał(a):
Myślę, że temat może się przydać, bo każdy poleca konkretną broń, a nie mówi jaką wziąć potem, tak żeby nie było problemów z przerzuceniem się.

Do tej pory używałem snajperek w tej kolejności:
SV98->GOL->M24->M95
Wszystkimi dobijam do 1000 killi i biorę następną. No ale teraz mam dylemat, bo zostały mi SVU, ST88 i VSS.
Nie wiem, czy lepiej zacząć mi od tej szybszej (VSS), potem SVU a na końcu type 88 - czyli iść w stronę zwykłego strzelania.
Grałem wcześniej zwykłymi, więc myślałem, żeby zrobić odwrotnie - 88, do VSS, żeby jakoś płynnie przejść od normalnych strzałów. Czy od razu rzucić się na głęboką wodę z VSS. Biorę też pod uwagę ST88 w środku, żeby bardzo nie odzwyczaić się od zwykłych snajperek.
Dla mnie to ważne, bo jak mam spędzić z bronią paredziesiąt godzin, to muszę wiedzieć, że to później zaowocuje, a nie będzie przeszkadzało w dalszej grze.

Tak samo z medykiem - tą klasą praktycznie nie grałem, od której broni dobrze zacząć, która jest najgorsza w obsłudze, ale po opanowaniu jej do perfekcji, można z łatwością i przyjemnością grać innymi.

to zalezy czym wolisz grac , vss jest dobre wedlug mnie , ale type 88 tez jest dobre wiec wybor nalezy do Ciebie . Co do medyka to nie chce nic pisac bo najmniej nim gram

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 28 lip 2010, 07:46 

Mi miodnie sie gra SVU pieknie zamiata w zwarciu jak i na odleglosc.

PostNapisane: 28 lip 2010, 08:56 

Bierz VSS, na krótkie odległości jest zabójcza :D Potem bierz T88 i na końcu SWU.

PostNapisane: 28 lip 2010, 09:19 

SVU i 88 można powiedzieć że są bardziej "spokrewnione" z typowymi snajperkami wiec wybrał bym je na początek a na koniec weź VSS ( ja tak grałem ) VSS do tego stopnia polubiłem że mam na nim już ponad 3000 killi i jeśli biorę jakąkolwiek snajperkę to właśnie VSS więc tym bardziej pasuje by pomęczyć się z innymi i dopiero przejść na VSS, bardzo mocno zmienia ona taktykę gry reconem.
Dodatkowa sprawa że VSS jest teraz mocno znerfiony i trzeba oddać 3 a nawet czasem 4 celne strzały by wykończyć wroga - oczywiście na HC, nie licząc trafień między oczy.
Pociski z VSS lecą zdecydowanie wolniej na spore odległości więc trzeba brać większe poprawki na ruch ale za to na średnie i bliskie odległości popylasz jak "inżynier"

PostNapisane: 28 lip 2010, 09:28 
Zbanowany

Dla meda: mg36, dlaczego? ma wbudowany zoom, i jest 'krzyzyk' dzieki bledowi dice nawet na hc serwach jest ten 'krzyzyk' :lol: i jest to naprawde zgrabna zabawka ;) Dodatkowo pojawia sie bug i mozemy miec i krzyzyk i kropke :lol: Ale nie dlatego proponuje mg36... jest bronia dobra na bliskim i srednim dystansie!

wymienione przez przez Autora snajperki sa moim zdaniem cool na krotki i sredni dystans (x4 lub red dot) dla kogos kto zaczyna z nimi zabawe.
Smiercionosna jest vss, to cicha i elegancka smierc w rekach wookie sabotazysty. Oczywiscie sa milosnicy tej broni na sredni i dlugi dystansa-no coz... ja tak nie umiem: nie chce sie meczyc, sa inne, lepsze na dalsze odleglosci, z ktorych nie trzeba zdac doktoratu zeby trafic z 200m. Problemem jest tu ammo... Ale po jakims czasie, mozna dojsc do wprawy i przestac uzywac perka z zoomem na rzecz ammo - niezle kosi z biodra ;)
T88s, zabojcza na krotki dystans z biodra(x4 i red dot), sporo ammo i moze nie tak szybka jak vss, ale tez ma kopyto ;) Nie polecam jako snajperki! Rwie strasznie! Natomiast w zestawie sabotazysty, ciekawie sie prezentuje.
SVU, coz nie mialem z nia praktycznie zadnej stycznosci. Od siebie dodam, stosuje ja (sic!) z x4, tak jak w poprzednich 2 przypadkach znam specow od dalekiego strzelania, ja nie mama 'nerw' na takie zabawy. Natomiast jako kolejna z mozliwosci dla sabotazysty uzbrojonego w snajperke, godna polecenia.
Reasumujac recona: wymienione snajperki, najlepiej sprawdzajaj sie na krotki dystans (max sredni) w zestawie do sabotowania (c4 czasami mortar).
Oczywiscie to moje prywatne zdanie.

Zaczynaj od ktorej popadnie, wszystkie roznia sie miedzy soba, a od snajperek z prawdziwego zdarzenia jak m24, gola, m95 czy SV98 w szczegolnosci :lol:
Wybierz raz jedna raz druga... Testuj.

PostNapisane: 28 lip 2010, 10:39 

żeś oświecony,to nie jest krzyżyk tylko laser i w ostatnim patchu dodali go na hardcore,było tam jak wół napisane
Jak dla mnie MG36 jest najlepsze,bierzesz dodatkowe ammo i jedziesz

PostNapisane: 28 lip 2010, 10:48 
Zbanowany

viewtopic.php?f=106&t=33581&start=105
[Yossarian] napisał(a):
mg36 ma powalone celowniki na softach i hc:
Obrazek hc
Obrazek soft

Ogolnie hc jest zrypany, to jakis sofcik... No chyba, ze sie uzywa czegos innego niz snajperki...
m24+magnum = 1shot kill, przynajmniej do 150m... a noz to wciaz komedia.
Natomiast spam granatnikowo-karolowy to istny quake...

Tja i lagi na serwach gdzie ping jest (na przegladarce) ponizej 20...

Bug ten wystepuje na obu rodzajach serwow krzyzyk + zoom wbudowany w mg36. Dodatkowe ammo, raczej nie jest przydatne masz 3 x 100 kuleczek :D lepiej miec granata wiecej, czy szybciej biegac :D czy co tam mozna za tego perka pobrac...

PostNapisane: 28 lip 2010, 12:05 

Cytuj:
to zalezy czym wolisz grac , vss jest dobre wedlug mnie , ale type 88 tez jest dobre wiec wybor nalezy do Ciebie .

Żadną z tych snajperek jeszcze nie grałem. Ramka dzięki najpierw pomęczę się z ST88 i SVU, a na deser VSS.
Yossarian na pewno bede używał x4 i dodatkowej ammo :)
A co do medyka to w ogóle nie gram na hardcore, więc na zwykłym trybie gry sprawdzi się może jeszcze jakaś inna?

PostNapisane: 28 lip 2010, 12:24 

Ja gram na sofcie i jeśli chodzi o najlepsze bronie medyka, to polecam XM8 do zabijania na średnim i trochę dalszym dystansie bo jest najlepsza pod tym względem ze wszystkich, nawet od M60. Oczywiście musisz załapać jak z niej strzelać i jeśli to zrobisz to nie ma mocnych. :wink: Kuleje za to w bardzo bliskim kontakcie i większość pojedynków ze szturmowcami jest przegrana, (przynajmniej w moim przypadku), dlatego wcześniej wspomniana M60 wydaje się lepszym rozwiązaniem ze względu na jej różnorodność. :P Wcześniej jak wbijałem każdą do pierwszej złotej gwiazdki to dobrze grało się też PKM'em. Jeśli miałbym zrobić subiektywny ranking to: 1-M60/XM8; 2-PKM; 3-M249; 4-MG36; 5-Type88; 6-MG3.

VSS jest ciężka w obsłudze jeśli nie grasz na hardcore, dlatego jak już wbijesz platynę w M95 to może wypróbuj każdą do 100 zabić a potem się zdecyduj z którą będzie Ci lepiej biegać na początku. Vintoreza zostaw najlepiej na koniec. :wink:

PostNapisane: 28 lip 2010, 13:16 

A ja polecam MG3, na krotki dystans jest zabójcza, a na dalszym też daje rade, a to wszystko przez szybkostrzelność, jedyny minus to ammo, które obłędnie szybko tracisz. MG36 jak dla mnie ma dziwny red dot i nie mogę się do niego przyzwyczaić, jeszcze polecam XM8 dobra broń na każdy dystans, no może na bliski trochę kuleje.

PostNapisane: 28 lip 2010, 13:29 

a wedlug mnie kazda bron medyka jest dobra ! i nie klocic sie zemna bo nie zmienie zdania ;p

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 28 lip 2010, 13:50 

a cos daje jesli np. zabije jakas bronia 1000graczy?

PostNapisane: 28 lip 2010, 14:04 

platynowa gwiazdka +10000 pkt ;)

PostNapisane: 28 lip 2010, 14:15 

Luky Luke napisał(a):
Yossarian na pewno bede używał x4 i dodatkowej ammo :)

Nie wiem jak chcesz to połączyć razem ale zarówno celowniki jak i dodatkowa amunicja są w tej samej kolumnie perków i można wybrać tylko jeden z nich chyba, że o czymś nie wiem? :P

qrator napisał(a):
a cos daje jesli np. zabije jakas bronia 1000graczy?

Oprócz obycia się z nią i wzrostu własnego skilla, nie zyskujesz nic więcej poza dodatkowymi 10k punktów. :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2