nie wiem czy było to już opisane na forum, ale latając UAV znalazłem 2 ciekawe bugi (wydaje mi się, że to są bugi
):
1.Podwójna premia za uszkodzenie mcoma rakietą - nie wiem od czego to zależy, ale chyba od wydanego własnoręcznie rozkazu ataku - 2x 50 + 2x 10 jedną rakietą. Czasem mi to działa, a czasem nie, a chciałbym się dowiedzieć jak robić to ze stuprocentową skutecznością
No i czy faktycznie zadaje podwójne obrażenia.
2.Zniszczenie mcoma - kilka razy zdarzyło mi się, że jak moja drużyna zaplantowała mcoma (nie było tam c4 ani min), ja nadal waliłem w niego rakietami, żeby troszkę punktów uciułać
W momencie kiedy mcom już ma wybuchnąć trafiłem w niego następną rakietą i dostałem 250 za zniszczenie mcoma
Uderzyłem w niego w sumie 2-3 razy, więc powinien jeszcze stać, wcześniej też nie był uszkodzony. Raz nawet trafiłem, kiedy mcom już wybuchł (sekundy po wybuchu) i też dostałem 250.
No i jeszcze pytanie, w które miejsce czołgu najlepiej celować patrząc "z góry", żeby go zniszczyć za jednym strzałem (czołg nówka bez obrażeń)?
a)wieżyczka (centralnie z góry)?
b)powierzchnia z tyłu za "wieżyczką"
c)tył czołgu
d)bok czołgu
najtrudniej chyba wykonać c, bo ciężko się połapać skąd nadleci rakieta, no i trudno ja tak "płasko ułożyć"