Teraz jest 29 lis 2024, 12:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 wrz 2010, 23:14 

a ja mam problem w trybie w którym teoretycznie snajpów być nie powinno a mianowicie gorączka ... kurcze nigdy tego nie zrozumiem , atakujemy na stacje a 3/4 idiotów z mojego teamu to snajpy !!! co prawda teraz już znalazłem odpowiednie serwery gdzie nie zdarzają się tacy ludzie ale na początku musiałem się sporo natrudzić z poszukiwaniem takich serwerów

btw. co oznacza "cg heroses" , spotkałem się z tym określeniem parę razy ale nigdy tego nie rozszyfrowałem

PostNapisane: 4 wrz 2010, 23:41 

No niestety, większość osób nie kuma sensu rozgrywki typu rush (gorączka), ale tego się nie uniknie, w każdej grze tak jest, że niektórzy patrzą tylko na KD Ratio, a reszta ich mało obchodzi.

CG to ta wyrzutnia, która teoretycznie jest przeciwko maszynom, ale większość jej używa przeciwko piechocie. A resztę dopisków sobie sam już odszyfruj. ;)

PostNapisane: 5 wrz 2010, 00:38 

No niestety...sa sniperzy i sniperzy...sa też zwiadowcy.
Przed chwilka koleś na G4G3 zaczął bluzgać na drużynę ze sami sniperzy i tylko tracimy tickety.
Ja na pierwszej linii z pompka albo Vintoriezem ginę próbując zdobyć m-coma a ten mi wyskakuje z kampieniem.
Rzucam pip-kulki na lewo i prawo, puszczam mortary gdzie trzeba...ale nie...ja zły kampasniajper...lubię byc mniej widoczny i kozystac z zabawek zwiadowcy a kampienie mnie nudzi...zreszta...moje
k/d wyglada jak wyglada...ale tylko dlatego ze próbuje walczyć na pierwszej linii a nie siedziec w krzakach trzesac portkami o k/d...
Z drugiej strony cholera mnie bierze tez jak w drużynie masa dzieciaków z GOLami siedzi w krzakach i ma gdzieś czy nam wysadzaja m-coma czy my nie wysadzamy...taki sniper nigdy sie nie przysłuży wygranej...
D**y nie ruszy taki gdy m-com wyje uzbrojony...nie ruszy takze zeby go uzbroic podczas ataku...bo nieststy to mocno smiertelne zadanie, nawet respnac sie na takim niemożna bo siedzi kilometry od zadymy...ehhhh...poprostu chwast...
Niestety gra jest jaka jest...coraz mniej wymaga od gracza i dzieciaki chetnie to wykorzystuja majac gdzies dobro teamu a patrza tylko na swoje k/d i płaczą nad kazdym zgonem...

PostNapisane: 5 wrz 2010, 01:11 

brt2pp napisał(a):
btw. co oznacza "cg heroses" , spotkałem się z tym określeniem parę razy ale nigdy tego nie rozszyfrowałem

Lamę, nooba, który Carla Gustava używa jak broń podstawową tak jak by karabinku z tłumikiem eng nie miał. Człowiek, który marnie posługuje się inną bronią. Strzela do piechoty, choć to broń przeciwpancerna. Jak pojawi się czołg ucieka w inne miejsce kampić i kontynuować ostrzał w stronę piechoty. Taki w starciu bezpośrednim strzeli Ci w łeb, zazwyczaj kampi w jednym miejscu dostając paczkę z ammo od szturmowca i zaczyna się prawdziwa kanonada. Jak się zbierze takich więcej to istna grzyb atomowy na mapie się robi.

A tu takie coś na poprawę humoru:

Battlefield Bad Company 2

1. Biega tylko z Carl Gustavem, odpalając go wszędzie, gdzie pojawi się przeciwnik;
Najczęściej w budynkach, przy czym wysadza połowę swojej drużyny;
2. Nigdy nie gra na serverach hardcore "bo dostałem 2 razy i mnie zabiło";
3. Po rozpoczęciu mapy biegnie do śmigłowca, gdy już go zdobędzie przelatuje 10 metrów w tył;
Zabijając przy tym połowę swojej drużny;
4. Strzela do ludzi z tracera, myśląc że to pistolet laserowy, po czym spamuje na chacie "NO PSZECIESZ GO TRAFIŁEM";
5. Celując w głowę z karabinu snajperskiego nigdy nie trafia headshota po czym spamuje na chacie,
Gdy ktoś mu powie o grawitacji, zacznie wyzywać wszystkich od noobów itp "BO W CSIE TAK NIE MA";
6. Kampi w krzakach przez całą rundę w jednym miejscu, po czym ma 2 zabójstwa i 20 zgonów, wyzywając wszystkich od cheaterów;
7. Kilka sekund po wejściu na server widzi napis "You have been banned by PunkbusterTM - AIMBOT" po czym spamując fora, że chciał tylko przetestować czeaty;
8. Bierze czołg, dojeżdża w okolicę objecta i go porzuca, przez co przeciwnicy otrzymują prezent w postaci owego pojazdu;
9. Nigdy nie bierze ulepszeń/specjalizacji, co owocuje kolejnym spamem na chacie "NO PSZECIESZ WALNOLEM GO 5 RAZY A ON 2 I MNIE ZABIL CHEAT !";
10. Kiedy gra medykiem, to biega i reanimuje każdego nawet po 10 razy, nie patrząc na to, że reanimowany gracz ginie 3 sekundy po tym. Bo "TO JEST 50 EKSPA";
11. Grając szturmowcem, chowa się w najróżniejszych miejscach, rzuca pod siebie ammopacka i napierdziela z granatnika we wszystkie strony;
Nie patrząc czy zabija wrogów czy sojuszników;
12. W trybie gorączki, grając po stronie broniących, najpierw próbuje rozbroić ładunek, ginąc przy tym za każdym razem od osoby, która ten ładunek podłożyła;
13. Nigdy nie korzysta z min przeciwpancernych uważa, że lepiej walić z gustava, nie zważając na to, że w czasie w którym on musi go przeładować, to przeciwnik zdąży naprawić dany pojazd;
14. Nie wie jak rzucić granat;
15. Zasiada za sterami UAV'a, unosi się ok. 5 metrów nad ziemie i go porzuca, bo "CZOŁK SIE ZRESPIL";
16. Przed patchem nie rozstawał się z M60, po patchu przeklina tą broń, że najgorsza i dla noobów, bo tak piszą na forach;
17. Próbuje zabijać ludzi na spadochronach ze strzelby;
18. Na popularnych serverach 32 slotowych, zakładają z kolegą(bądź sam) drużynę, po czym zakładają kłódkę(Bo nie chce/my noobow w drużynie) na koniec rundy zamykając tabele;
19. Zamiast wykonywać zadania, niszczy wszystkie budynki na mapie, bo "TO JEST FAJNE";

PostNapisane: 5 wrz 2010, 13:03 

Delirca to ja zwracalem wtedy uwage nie tylko tobie, ale pozostalym. G4G3 to server HC, wiec rzucanie pip-kulek nic nie daje oprocz wydobywajacego sie dzwieku i pkt za "dostrzezenie" kiedy przeciwnik ginie. To nie jest tak jak w normalnej grze ze na minimapie widac przeciwnika, a takze na mapie z tym czerwonym znacznikiem. Bardziej przysluzylbys sie teamowi biorac szturmowca, mechanika badz medyka. Wszystkie te klasy maja bronie mocniejsze niz twoj zwiadowca z shotgunem alba innym shitem. Nie trawie tez gosci, ktorzy ma pale leca i chca uzbroic mcoma, a sa to tez czesto snpierzy, ktorzy w walce na bliski kontakt maja marne szanse. A nawet jak dobiegna do mcoma to jakisz sniper sciagnie ich z daleka. W tej grze liczy sie taktyka i atak trzeba odpowiednio przygotowac, a nie leciec na pale i zabierac tickety druzynie. Obroncy maja nieskonczona ilosci, a atakujacy juz nie. Pozytkiem dla druzyny jest taki gosciu z 0-13? Najwazniejsze zeby byc coraz blizej celu ataku i przewazniej zawsze to ja zdobywal teren w swojej druzynie. Jak ja zginie to nie moge zaczac przewaznie gdzie blisko bazy wroga tylko na respie, bo reszta nieogarow leci wprost na pale w strone mcoma pod ogien krzyzowy. Ta gra powinna byc od 20 lat i jakoś powinni to egzekwowac.

Nie zgadze sie z tym zeuzywanie wyrzutni rakiet przeciwko piechocie jest noobowskie. Sam uzywam cg i jest niezastapione do likwidacji przeciwnikow w celach trudno dostepnych, albo likwidacji caly grupek wroga. Oczywiscie niszcze tez mnostwo, heli, czolgow, wozow opancerzonych, lodzi itp. Jednak jak wyskoczy na mnie 4 wrogow to zwykla bronia nie zdaze zabic wszystkich nie ginac przy tym. A CG wszyscy padna, a ja pobiegne dalej :) Albo cwaniaki co na Arice siedza wysoko w oknach, albo sniperzy w latarni na Valparaiso albo uzytkownicy ckmow, ktore swietnie sie rozwala gustavem. Wiec nie mowcie ze nooby graja tylko cg bo zapewne jest to spowodowane wasza irytacja, ze czesto konczy ta bron wasze kampienie. A platynki mam juz G3, M24, SW, Vintorez, P XM8, M416, 9A-91, K XM8,M9 , MP-443, UZI niedlugo SCAR- L, M60 wiec nie tylko CG tutaj jest grane. Liczy sie przede wszystkim skutecznosc i zwyciestwo.

PostNapisane: 5 wrz 2010, 13:31 

Wiesz... CG albo RPG vs człowiek można użyć w niektórych sytuacjach takich jak np. przewaga liczebna wroga czy koleś siedzi w oknie i tylko głowa mu wystaje. Ale noobskie jest jak podbiega do Ciebie na 3m i wtedy wali z CG (a było 1 na 1 -.-)

PostNapisane: 5 wrz 2010, 14:38 

Shadoww85 napisał(a):
Delirca to ja zwracalem wtedy uwage nie tylko tobie, ale pozostalym. G4G3 to server HC, wiec rzucanie pip-kulek nic nie daje oprocz wydobywajacego sie dzwieku i pkt za "dostrzezenie" kiedy przeciwnik ginie. To nie jest tak jak w normalnej grze ze na minimapie widac przeciwnika, a takze na mapie z tym czerwonym znacznikiem. Bardziej przysluzylbys sie teamowi biorac szturmowca, mechanika badz medyka. Wszystkie te klasy maja bronie mocniejsze niz twoj zwiadowca z shotgunem alba innym shitem.

Hehe człowieku radze ci troche pograc z tymi "shitowymi" shotgunami zanim sie wypowiadasz na temat.Shotgun z odpowiednimi perkami w rekach ogarnietego gracza to naprawde smiercionosna bron.1 strzal 1 kill i to nie tylko na HC ale i na SC.Uwielbiam grac z shotgunem jako zwiadowca/sabotazysta i wierz mi ze taki build jest bardzo przydatny druzynie,Zamiata sie nim droge do mcoma az milo :D .Poza tym na HC o ile mi dobrze wiadomo po rzuceniu cud kulki na duzej mapie pozycje wrogow sa zaznaczane.

PostNapisane: 5 wrz 2010, 16:40 

Nie są bo nie masz mapy ;) Ale pika więc wiesz, że gdzieś obok jest wróg.

PostNapisane: 5 wrz 2010, 18:36 

Adriano47 napisał(a):
Nie no bez przesady ;) jak na razie to spotkałem tylko kilku graczy którzy potrafią grać snajperką ,reszta bez obrazy ale zdecydowanie za dużo Toma Berengera się naoglądała :roll:

a kto to ? xD ale jest duzo dzieci ktore graja zle z vss i jak mnie zabija teki koles to dostaje czegos xD

PostNapisane: 5 wrz 2010, 20:24 

Jak z VSS'em to tylko rushowanie... Jak widze, żę koleś bierze VSS i idzie gdzieś campić to mam ochotę gościa rozstrzelać i to kilkaset razy (dosłownie :D).

PostNapisane: 5 wrz 2010, 23:07 

Krex napisał(a):

Nie ma? Ohh to w takim razie ja mam jakąś inną wersje gry i po kliknięciu 'm' pojawia mi się mapa na której są zaznaczone osoby biegające w pobliży "cud kulki"
Poza tym to pikanie jest lepsze niż samo zaznaczanie jak grasz snajperem i masz oko w celowniku ponieważ słyszysz, że ktoś idzie...

PostNapisane: 5 wrz 2010, 23:17 

Severius5 napisał(a):
Krex napisał(a):

Nie ma? Ohh to w takim razie ja mam jakąś inną wersje gry i po kliknięciu 'm' pojawia mi się mapa na której są zaznaczone osoby biegające w pobliży "cud kulki"
Poza tym to pikanie jest lepsze niż samo zaznaczanie jak grasz snajperem i masz oko w celowniku ponieważ słyszysz, że ktoś idzie...

Mu pewnie chodzi o serwer Hardcore

PostNapisane: 6 wrz 2010, 00:06 

Na HC "duża" mapka też działa.

PostNapisane: 6 wrz 2010, 00:58 

Co do Zwiadowcy i Gorączki, ostatnio właśnie miałem taki przypadek że cała moja drużyna (byliśmy atakującymi) oprócz może 3 osób byli zwiadowcami... no ale nie zauważyłem tego i próbuję zdobyć tego mcoma, ale wiadomo, sam nic nie zdziałam i się zastanawiam dlaczego do cholery od 10 minut stoimy w miejscu a ticety się kończą, wtedy spostrzegłem na genialnych snajpów którzy mieli po 20 śmierci po 5 killów ale nie wpadli na pomysł żeby zmienić klasę i pomóc w ataku, albo chociaż pospotowac wrogów, jak widzę coś takieg to krew dosłownie mnie zalewa i żałuję że nie mam aktualnie mikrofonu ;D

A co do CG to ostatnio jakoś mniej ich jest, bynajmniej ja ich w ogóle nie spotykam, a jakieś 2 tygodnie temu/tydzień to co drugiego zgona miałem z CG -.^

PostNapisane: 6 wrz 2010, 16:56 

pzldz napisał(a):
Co do Zwiadowcy i Gorączki, ostatnio właśnie miałem taki przypadek że cała moja drużyna (byliśmy atakującymi) oprócz może 3 osób byli zwiadowcami... no ale nie zauważyłem tego i próbuję zdobyć tego mcoma, ale wiadomo, sam nic nie zdziałam i się zastanawiam dlaczego do cholery od 10 minut stoimy w miejscu a ticety się kończą, wtedy spostrzegłem na genialnych snajpów którzy mieli po 20 śmierci po 5 killów ale nie wpadli na pomysł żeby zmienić klasę i pomóc w ataku, albo chociaż pospotowac wrogów

Potencjał klasy recon jest chyba największy i niektórzy wydają się o tym nie wiedzieć.Zarówno na krótki jak i długi dystans ma czym strzelać do tego c4 bądź mortar+ kula spotula i pkt same lecą :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2