Heh, Il-2 powinien juz byc od samego poczatku w BFie - nie wiem czemu ograniczyli sie tylko do Stukasa dla Niemcow (i Val dla Japoncow). A co do screenow i nowego sprzetu:
- Ketenkrad (lub Ketenkraftrad) wyglada na troche przyduzy... i oczywiscie musi byc uzbrojony w MG (co akurat ma malo wspolnego ze stanem faktycznym)...
- Daimler Dingo - to ten angielski samochod pancerny - na screenach wyglada OK
- Sexton - samobiezna armato-haubica 25-cio funtowa kal. 87.63mm - to jest ten "podrasowany Priest" ze screena nr 4 z Caen.
A co do Secret Weapons:
-
Flettner Fl 282 Kolibri - to ten niemiecki helikopter... W zasadzie jedna z wersji Fl 282
Drugi screen jest dla mnie bardzo drazniacy, bo nie bylo zadneg takiego pojazdu - w takiej konfiguracji jaka tu zaprezentowano...
- Krupp Protze Kfz. 69 6x4 to chyba ta ciezarowka na drugim planie, ale ten Nebelwerfer "na pace" to czysta fantazja (lub szalenstwo)... do tego w Afryce. Jakby koniecznie chcieli zrobic ruchomego Nebelwerfera, to maja... pojazd sWS z zamontowanym Panzerwerferem, walczyl w 1944 na froncie wschodnim i zachodnim.
- Kadlub Pz. IV - to widac. Co smieszy, to Schuerzeny (boczne plyty pancerza), ktore byly absolutna rzadkoscia w Afryce i raz pojawily sie na Pz. IV G, ale nigdy na sprzecie innym niz czolg. Inna sprawa, ze nie za bradzo wiem jaka konfiguracje "czworki" ma przedstawiac ow pojazd - moze to byc namiastka pojazdu p-lot.

- choc w to watpie, a moze to byc takze, i na to bym stawial, pojazd inzynieryjny - Bergepanzer IV - ruchomy warsztat naprawczy. Ale znajac SWoWW2, to moze byc pojazd do minowania drogi, wystrzeliwania fajerwerkow, czy wypuszczania rakiet V2 upchanych kolo kierowcy lub mini Goliatow sterowanych radiem wypelnionych 300kg ladunku wybuchowego.
- Jeep z kaemem - w zasadzie nic ciekawego
- na czwartym screenie chyba cos jest na lewo od zurawia...