Teraz jest 19 kwi 2025, 01:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 14:42 

Pegasus bridge wygląda jak gówno...

Ech. zobaczymy...

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 15:37 

A ma ktoś może linka do screena Iła 2 Szturmowika ?

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 17:34 

Heh, Il-2 powinien juz byc od samego poczatku w BFie - nie wiem czemu ograniczyli sie tylko do Stukasa dla Niemcow (i Val dla Japoncow). A co do screenow i nowego sprzetu:
- Ketenkrad (lub Ketenkraftrad) wyglada na troche przyduzy... i oczywiscie musi byc uzbrojony w MG (co akurat ma malo wspolnego ze stanem faktycznym)...
- Daimler Dingo - to ten angielski samochod pancerny - na screenach wyglada OK
- Sexton - samobiezna armato-haubica 25-cio funtowa kal. 87.63mm - to jest ten "podrasowany Priest" ze screena nr 4 z Caen.

A co do Secret Weapons:
- Flettner Fl 282 Kolibri - to ten niemiecki helikopter... W zasadzie jedna z wersji Fl 282
Drugi screen jest dla mnie bardzo drazniacy, bo nie bylo zadneg takiego pojazdu - w takiej konfiguracji jaka tu zaprezentowano...
- Krupp Protze Kfz. 69 6x4 to chyba ta ciezarowka na drugim planie, ale ten Nebelwerfer "na pace" to czysta fantazja (lub szalenstwo)... do tego w Afryce. Jakby koniecznie chcieli zrobic ruchomego Nebelwerfera, to maja... pojazd sWS z zamontowanym Panzerwerferem, walczyl w 1944 na froncie wschodnim i zachodnim.
- Kadlub Pz. IV - to widac. Co smieszy, to Schuerzeny (boczne plyty pancerza), ktore byly absolutna rzadkoscia w Afryce i raz pojawily sie na Pz. IV G, ale nigdy na sprzecie innym niz czolg. Inna sprawa, ze nie za bradzo wiem jaka konfiguracje "czworki" ma przedstawiac ow pojazd - moze to byc namiastka pojazdu p-lot. ;) - choc w to watpie, a moze to byc takze, i na to bym stawial, pojazd inzynieryjny - Bergepanzer IV - ruchomy warsztat naprawczy. Ale znajac SWoWW2, to moze byc pojazd do minowania drogi, wystrzeliwania fajerwerkow, czy wypuszczania rakiet V2 upchanych kolo kierowcy lub mini Goliatow sterowanych radiem wypelnionych 300kg ladunku wybuchowego.
- Jeep z kaemem - w zasadzie nic ciekawego :P
- na czwartym screenie chyba cos jest na lewo od zurawia...

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 17:59 

Mnie tam bardziej interesuje to, co dzierzy w reku ten wojak na tym niewyraznym obrazku z Sextonem (czyzby jakas nowa bron strzelecka,a moze to Bren przeniesiony z Secret Weapons)?

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 18:46 

Mam winowajce! Nie jest to z pewnoscia Bren, bo wystawalby mu u gory magazynek (tak jak w tym japonskim badziewiu). Zadziwiajace jest to, ze informacje o tym karabinie maszynowym znalazlem na stronach poswieconych armii amerykanskiej, a nie brytyjskiej. Jest to Johnson M1941 MG.
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 19:02 

mi ta braoń się kojarzy z Stg 44

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 19:31 

Szturmowa giwere trzyma gosc w pierwszej osobie, ten na screenie z Sextonem, a Johnsona, najwidoczniej, brytolscy assaulci - biegnacy kolo Sextona i siedzacy/stojacy w Daimlerze.

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 20:38 
Moderator forum

Kal-El napisał(a):
- punkbuster'a - program przeciw lolqa

"i wyjdzie szydło z worka" :lol:

Kal-El napisał(a):
- ił 2 sturmowik :shock: na kharkovie i kursku

Nie dziwi nic. Naziemni allianci pod każda postacią, w spotkaniu wprawnego pilota Stukasa nie mają do tej pory szans.

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 20:44 

Wozu napisał(a):
Heh, Il-2 powinien juz byc od samego poczatku w BFie - nie wiem czemu ograniczyli sie tylko do Stukasa dla Niemcow (i Val dla Japoncow).

Zawtóruję tu pytaniu XENY - ciekawe jak będzie z oddaniem realizmu. IL-2 powinien być mocno niewrażliwy na ogień AA, ale za to spadać od jednej serii z Messerchmidta.
Wozu napisał(a):
A co do Secret Weapons:
- Flettner Fl 282 Kolibri - to ten niemiecki helikopter... W zasadzie jedna z wersji Fl 282

Kontrowersyjny wybór, mam wrażenie. Znowu pojawią się gromady misiów twierdzących, że Niemcy wynaleźli helikopter.
Skoro pokazali takie badziewie jak Flettner, to dlaczego nie dodali amerykańskiego Sikorsky R-4, który powstał wcześniej i z punktu widzenia wspóczesnych rozwiązań był niemal normalnym helikopterem, a nie jakąś paralotnią z silnikiem od Volkswagena?

===Tomy===[PL] napisał(a):
Kal-El napisał(a):
- ił 2 sturmowik :shock: na kharkovie i kursku

Nie dziwi nic. Naziemni allianci pod każda postacią, w spotkaniu wprawnego pilota Stukasa nie mają do tej pory szans.

Bo Ju87 był o wiele lepszym samolotem. IL-2 miał tylko dwa mocne punkty - niewrażliwość na ogień małokalibrowej artylerii przeciwlotniczej, oraz udźwig pozwalający na przenoszenie bomb kasetowych, które były zaje*iście skuteczne. Uderzenie bombowe pojedynczej B-17 przy bombie kasetowej PTAB wypada po prostu śmiesznie. Przy czym oczywiście jestem pewien, że nie wprowadzą tego do gry. *sniff*

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 22:15 

Wozu napisał(a):
Mam winowajce! Nie jest to z pewnoscia Bren, bo wystawalby mu u gory magazynek (tak jak w tym japonskim badziewiu). Zadziwiajace jest to, ze informacje o tym karabinie maszynowym znalazlem na stronach poswieconych armii amerykanskiej, a nie brytyjskiej. Jest to Johnson M1941 MG.
Obrazek
rzeczywiscie, ale palnalem z tym brenem :oops: jak moglem zapomniec o tym magazynku,a swoja droga, to skad wiesz, ze to napewno ta bron ?

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2003, 23:14 

Maciejek -> to popatrz na druga fotke z Caen - chlop trzyma bron tak jak Thompsona, a na lufie jest taki zajefajny celownik... ktorego prozno szukac na innych karabinach maszynowych z tego okresu :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2003, 04:28 

Nareszcie!!!

http://www.planetbattlefield.com/image. ... 122103.jpg

Trzeba bylo czekac az do 1.6 zeby zrobili glosowanie tak jak w Wolfensteinie. % dennych TKów bedzie szybko spadal z serwera.

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2003, 04:40 

idz spać Clone , prosze cie.. pozno jest:P

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2003, 04:54 

Pepsee napisał(a):
idz spać Clone , prosze cie.. pozno jest:P

IDĘ TATO!!! DOBRANOC.

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2003, 04:55 

no , ja tez... co tak tu będe sam siedział

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2