Teraz jest 2 lis 2024, 04:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 gru 2010, 01:25 

Witam..
Zalogowałem się specjalnie z tej okazji. Otóż dostałem global bana od pb. Nie mam pojęcia dlaczego i za co , ale dostałem. Lekko się zdenerwowałem ,bo tego samego dnia rano grałem normalnie. Pisałem najpierw na live chacie EA z konsultantem ,który odesłał mnie na evenballance. Przed napisaniem wiadomości , sprawdziłem czy jestem na pbbans ,ale mnie tam nie ma. To jest śmieszne ,bo dostałem global bana , a nie ma mnie na stronie pbbans. Napsiałem do supportu PB , odpisali w ciągu 24 godzin taką wiadomość.. "[color=#BF4000] Note #3: The supplied GUID has been associated with hacking or interfering with the normal operation of our PunkBuster software and has therefore been compromised resulting in a global ban from PunkBuster enabled game servers. We have no way of knowing who was actually playing with this GUID at the time the violation was triggered. We also have no way to know if the violation was triggered on your specific computer. Our system does not collect personal information and furthermore we have no way to attach a cheat/hack violation to a specific person. This ban will not be lifted as then the person who did trigger the violation would again be able to join PunkBuster Servers using this GUID.
To be clear: we are not saying that you cheated as we have no way to know who triggered the violation. If it is certain that no one playing on your computer ever had a cheat/hack violation triggered by PunkBuster, then your GUID (cdkey and/or game account password) has been stolen by or leaked to someone who has used it on a different computer to trigger the violation. We do not have the means to help you find out who is responsible for compromising your GUID.[/color]" Wkurzony tą wiadomością , napisałem do nich jeszcze raz , uwzględniając to ,że nie ma mnie na liście banów w pb. Odpisali dokładnie to samo. Jeszcze raz wszedłem na livechat EA ,konsultant odpisał ,że po ich stronie wszystko gra , nie mam żadnego bana , i nic w tym kierunku nie mogą zrobić. Mam pisać do PB Support ,i tu zwracam się o pomoc ,bo spodziewam się ,że cokolwiek napisze , odpiszą mi tą samą wiadomość ;) Z góry dzięki za pomoc

PostNapisane: 6 gru 2010, 09:04 
Moderator forum

Podaj nazwę żołnierza z BC2

PostNapisane: 6 gru 2010, 11:18 

Dostajesz odpowiedzi z automatu....
Tak jak napisał Sokar podaj nazwe żołnierza.

Kilka dni temu PB miał taką akcję że pobanował kilkaset osób bo im się coś pokopało ale w teorii niby już wszystkich odbanowali, a może jednak nie?

PostNapisane: 6 gru 2010, 12:33 
Moderator forum

To konto wg PBBans jest czyste ... ale czy należy do Ciebie ??
Obrazek

PostNapisane: 6 gru 2010, 14:57 

Tak ,to dokładnie moje konto. :). Jest pisane z dużych KUCHARCHUCK , ale to chyba nie ma znaczenia. To co moge zrobić w takiej sytuacji ?? Podam jeszcze GUID : e5205d77. Tego także nie wyszukuje na pbbans

PostNapisane: 6 gru 2010, 22:51 
Moderator forum

Mi pokazuje że konto jest czyste

PostNapisane: 6 gru 2010, 23:27 

Bo jest czyste, ale evenballance nie krzepi się do pomocy ;/ To screen z gry Obrazek

PostNapisane: 7 gru 2010, 13:35 

Sądze że tutaj możesz nie znaleść odpowiedzi na twoją kwestie, jak znasz ang to zajrzyj na oficjalną stronę PB i tam zadaj to pytanie. Jakbyś rozwiązał sprawę daj nam znać bo może się komuś przydać.

EA Ci nie pomoże bo będą odsyłać do PB.

PostNapisane: 7 gru 2010, 19:23 

Ehh ;/ Nie życze wam takich sporów , jak ja mam z evenballance. Napisałem do nich 3 wiadomości , na 2 odpisali automatem , a w 3 napisali ,ze nie mają nic do powiedzenia w tej sprawie. Bez żadnych wytłumaczeń ,dlaczego tak się stało itd. Wkurzyłem się ,kupiłem nowy klucz , wpisałem go w starym koncie (pb dało mi bana na klucz) bo nie chciałem stracić tego wszystkiego ,co zdobyłem. Myślałem ,że sobie pogram ,ale nie , i tak mam bana. Jestem wkurzony teraz ,wydałem następne 50 zł ,które tak naprawde wywaliłem w błoto ;/
Napisałem następną wiadomość do evenballance ,tym razem dokładnie opisałem sytuacje, odpisał żebym podał mu dokładną wiadomość ,jaką mam w grze... Teraz czekam na odpowiedź, jak znowu walnie taką samą wiadomość z automatu jak w 2 poprzednie ,to nie ręcze za siebie

Dostałem odpowiedź na mają czwartą wiadomośc od evenballance ,oczywiście odesłał to autoam.
Szczerze? Mam dość tej sytuacji, evenballance ma mnie w dupie ,nie interesuje ich to ,że wydałem ciężko zarobione pieniądze na drugi klucz ,żeby grać normalnie. Pogodziłem się ,że nie odbanują mi starego klucza ,ale tym razem im nie dam im spokoju. Naprawde frustruje mnie to ,że dostaje odpowiedzi od bota ,nie wiem wogóle ,czy ktoś czyta moje zgłoszenia. To jak traktują klienta ,woła o pomste do nieba. Dziwne ,bo bana dostałem po wydaniu nowego patcha ,nigdy nie miałem żadnych problemów z punkbusterem ,aż nagle odrazu dostaje global bana. Ich system musiał popełnić błąd. Gdybym widział chociaż jakieś starania z ich strony , zajęcie się moją sprawą, ale nie , oni wolą odesłać mi szablonową wiadomość ,żeby jak najszybciej się mnie pozbyć. Mają mi to udowodnić ,jeśli nie mają na to żadnych dowodów ,żądam tego ,żeby przywrócili moje konto do poprzedniego stanu. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł ,co moge zrobić w tej sytuacji , niech napisze w tym wątku. Ten system naprawde jest taki prymitywny ,że odpisuje tylko bot?

Piospi EDIT: Na przyszłość edytuj posty!

PostNapisane: 8 gru 2010, 12:27 

Czyli mam rozumieć że kupowałeś klucze z internetu(allegro) więc co się dziwisz że Ci je blokują, banują, następnym razem kup grę a nie klucze. viewtopic.php?f=108&t=35940

PostNapisane: 8 gru 2010, 14:45 

Crawler80 trochę chyba w temacie nie siedzisz...... jakby mu zblokowali klucz to by się do gry nie zalogował.

PostNapisane: 9 gru 2010, 00:34 

Moja historia skończyła się tak ,że kupiłem nowy klucz, który , jak wcześniej napisałem ,też nie działał . Po wytłumaczeniu całej sytuacji na livechacie EA ,dali mi nowy klucz ,i darmowy speact za niedogonienia ;) Niestety ,musze zaczynać od początku

PostNapisane: 9 gru 2010, 14:31 

Omg na prawdę ten pb to żenada i to do kwadratu,jest ban ale nie ma go w mbl lol a ludzie z pb czeski film nikt nic nie wie,na jakiej zasadzie oni łapią cziterów?chybił trafił? :roll:

PostNapisane: 9 gru 2010, 17:17 

ludzie ?? ;) Na forum odpisują ludzie , w supporcie odpowiada tylko i wyłącznie BOT ;/

Strefa czasowa: UTC + 2