Teraz jest 1 lis 2024, 08:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 maja 2010, 03:37 

Po padnięciu windy ciąg dalszy problemów
Po zainstalowaniu gry i włączeniu jej gra poprosiła o klucz który podałem ale okazało się ze jest on używany przez "innego" gracza.
Tak więc ściągłem ea download manager wpisałem mój login, hasło i ten sam klucz po czym program mi oznajmił ze aktywowałem klucz do bc2.
Uruchomiłem grę za pośrednictwem eadm lecz gra ciągle chciała żebym podał klucz, okazał on być używany przez "innego gracza" :/
Wiec dezaktywowałem klucz w eadm a później także o dziwo w samej grze(gra oznajmiła ze to wielki sukces i teraz mam z powrotem 10 autoryzacji)
Ale w grze ciągle pokazuje mi komunikat ze klucz jest juz używany ale co jakiś czas mimo ze nie mogę go aktywować, da się go dezaktywować :/ paranoja

Co jest grane?!
mam wersje pudelkowa

PostNapisane: 22 maja 2010, 04:43 
Zbanowany

Na Twoim miejscu usunąłbym pliki rejestru gry, tyle że nie wiem gdzie dokładnie się one znajdują. Najprawdopodobniej chodzi o HKEY_LOCAL_MACHINE\BCD00000000 ale nie jestem tego pewien.

PostNapisane: 22 maja 2010, 12:21 

Gdy próbuje wpisać kod po logowaniu i wyskakuje ze jest on używany mogę o dziwo później go dezaktywaować.
Lecz mimo dezaktywacji dalej jest on uzywany:/

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 246b0.html

PostNapisane: 23 maja 2010, 02:35 
Zbanowany

spróbuj skaswać rejestr HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\Electronic Arts\Battlefield Bad Company 2\ergc

PostNapisane: 23 maja 2010, 09:45 

Nie mam takich wpisów ani z twojego pierwszego posta ani z drugiego

nie ma ścieżki ...\Electronic Arts\Electronic Arts\..

jest ...\Electronic Arts\Battlefield Bad Company 2 ale ergc nie ma

PostNapisane: 23 maja 2010, 10:45 

Podobna sytuacje miałem dzisiaj podczas instalacji Left 4 Dead wpisałem mój cd kay, a steam oświadczył że nie trzeba wpisywać już klucza, wystarczy się zalogować do steama !!!

Skoro w Bc2 klucz jest przypisywany do konta EA, to po jakiego ch^&% chcą żebym go wpisywał jeszcze raz skoro na moim koncie na które się udaje mi zalogować jest już przypisany mój klucz!!!

PostNapisane: 26 maja 2010, 21:26 

Ja miałem taki sam problem z BF2 okazało się że trzeba zarejestrować klucz na angielskiej stronie EA.
Mi to pomogło :D

PostNapisane: 23 gru 2010, 13:25 

Cześć. Mam konto EA mam na nim gry Battlefield 2142, Battlefield 2 Complete Edition, Battlefield Bad Company 2, SPORE oraz władce pierścieni. Na to konto mam zarejestrowane jeszcze dodatek do BFBC2 czyli Vietnam mam też uaktywnione Spectac czyli ogólnie wszystko co jest dostępne do BFBC2. Ale Battlefield Bad Company 2 podstawkę czyli surową grę bez żadnych dodatków kupiłem na allegro a dokładniej kupiłem klucz. Jeśli bym teoretycznie dostał bana na BFBC2 to czy po ponownym kupieniu BFBC2 ale już w pudełku i orginalną i po zarejestrowaniu na to samo konto nie dostane ponownie ban. Pomysł na wątek napadł mnie po przeczytaniu tego wątka viewtopic.php?f=108&t=35980. Tam Sokar44 na pytanie
Cytuj:
Kupilem klucz na allegro (tak wiem jest na forum na ten temat), ktory zostal zablokowany. Na szczescie sprzedajacy zwrocil pieniadze. Ale teraz rodzi się pytanie jak kupie klucz w oficjalnym kanale dystrybucji, to czy moge tego klucza uzyc do tego samego konta. Troche szkoda byloby zaczynac od nowa
odpowiedział tak
Cytuj:
Tak, oczywiście możesz użyć nowego klucza do tego samego konta.
. Wiec proszę o szczegółową odpowiedzi jeśli to nie sprawia problemu. Za wszelką cenę chciałbym zatrzymać to konto ale teraz na orginalnym CD-Keyu. Bo wiem że źle zrobiłem kupując na allegro i należy mi się ban. Ale z drugiej strony Battlefield jest najlępszą grą FPS na świecie. Wiem co mówię bo mam najnowszego COD-a a on jest taki se. Więc jeszcze raz proszę o odpowiedzi. Sory że się tak rozpisałem

PostNapisane: 23 gru 2010, 15:27 

Z tego co ja się orientuje, to nie dostajesz bana na konto za użycie nieodpowiedniego klucza a po prostu EA go blokuje i tyle, więc zapewne po kupieniu gry i wpisaniu klucza będziesz mógł grać na starym koncie, ale nie jestem znawcą tematu, więc reki nie dam odciąć :P

PostNapisane: 23 gru 2010, 15:40 

Sokar44 zna sie na tym proszę odpowiedzi z twojej strony

PostNapisane: 23 gru 2010, 18:50 

ja tak miałem i nic mi się teraz nie dzieje po kupieniu wersji pudełkowej od kilku miesięcy

PostNapisane: 23 gru 2010, 23:19 
Moderator forum

EA banuje klucz gry a nie konto.
Natomiast sam nie wiem co z dodatkami (Vietnam czy Spectact), wg mojej prywatnej opinii powinny być przypisane do konta ale jak jest naprawdę , naprawdę nie wiem.

PostNapisane: 24 gru 2010, 09:08 

Dzięki Sokar44

PostNapisane: 24 gru 2010, 12:41 

Miałem to samo konta nie banują po kupieniu pudełkowej wersji wszystko OK!! :mrgreen:

PostNapisane: 24 gru 2010, 14:50 

dzięki
jakbyście coś znależli dotyczące co sie dzieje po takiej operacji z dodatkami to napiszcie tutaj

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2