OT
Możesz mi dać linka do twoich statystyk (może być na PW), bo jestem ciekaw jak ma się amator taki jak ja, co po pracy pyka dla odstresowania wobec" klanowicza". Nie będę ich komentował na forum (chyba, że będziesz chciał abym wyraził własne, krótkie zdanie). Lailonn napisał(a):
Cytuj:
Mapy w dodatku są uboższe względem podstawki, zarówno pod względem technicznym, mechaniki gry, możliwości prowadzenia rozgrywki
A ja prosiłem o konkretne przykłady tego uproszczenia, bo mechanika gry(sprawdź co to pojęcie oznacza) nie została w żaden sposób zmieniona. Jedyne co się zmieniło, to dodano 'klimatyczne ziarno" filtr graficzny powodujący, że gra wygląda jak "staroć" co oczywiście może komuś się nie podobać. Od biedy również ograniczono możliwości taktyczne, bo mapy są an tyle wąskie, że często dochodzi do statycznych starć gdzie żadna ze stron nie jest w stanie przepchnąć drugiej. Nie jest to jednak żadne uproszczenie a jedynie taka specyfika map. Ma być dynamicznie i widowiskowo. Obejrzyj/poczytaj coś o Wietnamie a zobaczysz, że tam sposób prowadzenia walk odbiegał od tego co znamy z Afganistanu np. Dlatego jednym się to spodoba a drugim nie. Tylko, że tacy jak Ty, to malkontenci, którzy "psioczą, że Need For Speed jest mało realistyczny" - może zajarzysz.
Cytuj:
Kwestia ilości pojazdów
Dodatek nastawiony jest na krótkodystansową i dynamiczną walkę - EOT
Cytuj:
jakości tekstur, wielkości map
j/w + ewidentnie stylizowanie gry na "staroć" czego chyba tylko Ty nie pojmujesz. Chcesz fotorealistyczną dżunglę to sobie odpal Crysisa czy tam Far Cry'a
Cytuj:
tylko bardzo starej architektury konsol i pojawienie się więcej złomu zabiło by frame rate
Aleś geniuszu odkrył, że PC jest dużo mocniejszy niż konsole. Pewnie to, że mają Dx9 a my Dx11 nie było żadną poszlaką...Pod jak dużym kamieniem siedziałeś, że przegapiłeś współczesną tendencję do tworzenia silników skalowalnych pod różne platformy. NIE MA ŻADNEJ przeszkody technicznej na drodze do latania 100 samolotami w FB2. jeśli zrobią ten silnik dobrze, to my sobie polatamy i 1000 F16 a konsole po prostu zostaną obcięte do 2 i TYLE. Co więcej FB był tworzony specjalnie pod konsole a dopiero potem przerabiany pod PC. FB2 jest tworzony równolegle dla każdej platformy.
Jakież to doświadczenie informatyczne pozwala Ci gadać głupoty o ograniczeniach NIEISTNIEJĄCEGO jeszcze silnika? Wiedźmin został oparty na silniku NWN a mimo to pod każdym względem technicznym bije go na głowę. Dlatego, że SILNIK gry a SILNIK graficzny to 2 zupełnie różne rzeczy. Dlatego każda platforma może dostać zupełnie co innego i pozostaje czekać na premierę BF3 aby to ocenić.
Jedyną osobą piszącą cały czas o realizmie jesteś ty, dodając w dyskusje "Armę", a teraz jeszcze NFS
Aby nie rozwadniać dyskusji przykładowe fakty, ale nie moje:
Cytuj:
Odrzut broni wydaje się być wyraźnie zmniejszony*
Cytuj:
Małe mapy - jasne, są małe z określonego powodu, czyli żeby dać pole do popisu piechocie. I to jest fajne, ale przydałaby się choć jedna większa, bardziej otwarta mapa z naciskiem na pojazdy. Po kilka czołgów na stronę, więcej śmigłowców, jakieś stacjonarne gniazda kaemów czy coś. Battlefield to gra z pojazdami *
Cytuj:
Na dobrą sprawę wystarcza, aby obrońcy ograniczyli się do spamu granatami;Podobne zastrzeżenie można mieć do Podboju. Tutaj, z wyjątkiem mapy Dolina Phu Bai, gra zazwyczaj ogranicza się do sprintu w kierunku środkowej bazy. Jej zajęcie na pełnym serwerze niemalże automatycznie oznacza zwycięstwo;Do tego ze dwie większe mapy... Ech, marzenia.*
Cytuj:
nowe mapy praktycznie bez pojazdów*
Ograniczeniem jest sprzętowe ze względu na konsole i ich bebechy, a ty swoją wyobraźnią
Do tej pory żaden większy producent nie zdecydował się na tworzenie całkowicie dwóch rożnych wersji pod tym samym tytułem, bo to są zbyt duże koszty oraz marketingowo szkodzi sprzedaży konsolowej wersji. Poczekamy, zobaczymy.
Sterowniki NV, optymalizacja, grafika robi takie artefakty, błąd przy instalacji, czy bardzo szybka wegetacja i erozja?
http://vimeo.com/18169804http://www.youtube.com/watch?v=IJcC6tXoeVIhttp://www.youtube.com/watch?v=RWYguIt-1zQWszystko max, AAx1,AFx16,HB/SY OFF
*Cytaty z kliku portali recenzujących dodatek (google do spr. z jakich). Wytykają wady, czy malkontenci? Podstawka podoba mi się dużo bardziej, więc jak to nazwiesz?
Ps.
Mam nadzieje, że nie traktujesz zbyt poważnie tej dyskusji, to tylko gra z dodatkiem. Wesołych Świąt.