Teraz jest 22 lis 2024, 10:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sty 2011, 19:13 

diqz napisał(a):
Cześć! :D
Dopiero zaczynam i w związku z tym mam pytanie:
Na małe plansze, bez pojazdów, lepiej brać mocniejsze wybuchy pod Karola Gustawa czy amunicję magnum do UMP / SCAR-L?
Pozdrawiam :mrgreen:

miny i pistolet na strzałki

PostNapisane: 15 sty 2011, 19:22 
Zbanowany

Zdaje sie nie kumasz nic a nic, to nie poradnik typu: jak rozwalic max wrogow z cg lub rpg w trybie inf. To nie poradnik dla lamera i nooba.
Na mapkach bez tankow i heli, ucz sie grac innymi klasami, lub jak polecil Bart wez miny i strzalki, a uzywaj wiecej mozgownicy i PODSTAWOWYCH broni mecha: 9a, aksu, pp2000, ump45, xm8c, uzi, scar lub pompek oraz m1, tommygun, m14 i na koniec g3.

Btw, w tym topiku, masz przedstawiona cala gale mozliwosci mixow w klasie mech.

Serdecznie pozdrawiam.

PostNapisane: 15 sty 2011, 19:34 

Dzięki za odpowiedzi. :|

PostNapisane: 17 sty 2011, 02:23 

A ja przedstawię zgoła odmienny punkt widzenia - zabijaj jak najefektywniej, a nie jak najbardziej politycznie. Nie bój się używać AT przeciwko piechocie jeżeli to jest konieczne, a w sytuacjach skupiska kilku wrogów w jednym miejscu jest to nawet wzkazane. I nie przejmuj się opiniami innych graczy nt. twoich ulubionych broni. Wyzywanie kogoś od noobów jest tylko świadectwem niedojrzałości i nietolerancji, bo każdy ma prawo grać czym chce.

Rada Yossariana żeby grać na serwerach inf innymi klasami niż engie to kompletna bzdura. Jeżeli ktoś jest zainteresowany graniem tą klasą to właśnie powinien, bo przez to przyswaja się do SMG mechanika i ćwiczy wykorzystywanie takiej broni w różnych warunkach. Myślicie że dlaczego ludzie wolą grać CG niż podstawowym SMG? Bo nie potrafią wykorzystać potencjału tych drugich.

Musisz pamiętać, że tłumik daje ci przewagę w sytuacjach partyzantki. Przez to, że jesteś wyciszony, jesteś w stanie zabić wroga bez jego wiedzy o twojej pozycji. Innymi słowy, staraj się zachodzić przeciwników boku lub tyłu i starać się strzelać w sytuacjach kiedy ejsteś pewny że trafisz. Bieganie z SMG przez środek mapy niczym dobrym się nie skończy.

Obrazek

PostNapisane: 17 sty 2011, 03:53 
Zbanowany

Lexoo czytaj to co inni pisza z wiekszym zrozumieniem: jesli wlazi na serwa po to zeby se w trybie inf po piechociarzach powalic z cg/rpg/at to zwykly lamer (to chcesz zaszczepic w nowych graczach?), bo swoja platynke nie wystuka na tankach czy helkach lub innych opancerzonych celach, a jedynie noobic bedzie. Obrazek
Jesli chce grac na serwach inf only karabinkami mecha, prosze bardzo, z tym, ze:
BC2 to gra zespolowa, mech w inf trybie jest bardzo malo przydatny, med (podnosi+apteki), asfalt (ammo, granatnik[nie mniej skuteczny na budynki niz rury], lub c4) nawet snajper (cudokulki i c4, lub nalot) sa ciekawsza opcja. Mech = cg? cicha plujka?

Swoje nauki, rodem z ponurego zakatka ceglarzy, zachowaj dla siebie. I zastanow sie na uzyciem slow bzdura i jego znaczeniem...

PostNapisane: 17 sty 2011, 04:03 

Cześć!

lexoo - dzięki za odpowiedź. Gram już troszkę lepiej i daję radę nawet z kilkoma oppami. Tłumik daje mega przewagę. Problemem staje się niestety ammo :(

Im lepiej mi idzie, tym gorzej. Mój kolega dał mi fajną radę. Jak zabiję assaulta to biorę jego zestaw, rzucam skrzynkę i znów zmieniam na mój [to samo robię z apteczkami, gdy jestem ranny]. Może to się komuś przyda, choć pewnie i tak wszyscy tu już tak robią :D

Problem zaczyna się gdy nie zabiję szturmowca, a np. medyka. Mam wtedy broń z której nie umiem strzelać i znów szybko ginę.

Chyba poćwiczę trochę grę każdą bronią, aby umieć chociaż jednego oppa zabić.

Ostatnio w ogóle nie biorę CG. Najwygodniej walczy mi się zwykłym RPG. Biorę SCAR'a z amunicją magnum oraz ACOG'a.
Tak gra mi się najlepiej, bo jestem w miarę uniwersalny.

Pozdrawiam.

Ach! Jestem ciekaw czy używacie/używaliście ACOG'a na SMG? Wiem, że to trochę głupie, ale naprawdę łatwo się wtedy zabija, nawet z bardzo daleka.

PostNapisane: 17 sty 2011, 04:21 

Cześć!

[Yossarian] - czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz?

Odpowiem na Twojego posta, choć miałęm się nie wdawać w tę dyskusję.

Cytuj:
jesli wlazi na serwa po to zeby se w trybie inf po piechociarzach powalic z cg/rpg/at to zwykly lamer (to chcesz zaszczepic w nowych graczach?)

Nie rozumiem. Sugerujesz, że nie można strzelać do piechoty z RPG? Bo? Co w tym lamerskiego?

Cytuj:
swoja platynke nie wystuka na tankach czy helkach lub innych opancerzonych celach

Chodzi o to, że zdobedę jakąś tam gwiazdkę tak? Lol! :mrgreen:
Wydawało mi się, że BF:BC2 to gra zespołowa. I ilość zdobytych punktów, odznak itd. nie ma znaczenia. Nie mniej czytając to forum dochodzę do innego zdania. Wszędzie liczy się K/D ratio i ilość punktów, a wygrana? Kogo to obchodzi!

Nikt na forum nie chwali się jak szybko wygrał, jak pomógł teamowi. Wrzucane są filmiki jak zabija 100000 osób i jak super daleko mogę strzelić.

Ewidentny fail popełnił tu DICE. Gdyby przegranie nie dostwali punktów lub wygrani mieli mnożnik x3 np. To od razu wszyscy inaczej by grali.

Cytuj:
BC2 to gra zespolowa, mech w inf trybie jest bardzo malo przydatny, med (podnosi+apteki), asfalt (ammo, granatnik[nie mniej skuteczny na budynki niz rury], lub c4) nawet snajper (cudokulki i c4, lub nalot) sa ciekawsza opcja. Mech = cg? cicha plujka?

Oczywiście, że jest mało przydatny, bo jak tylko strzeli CG to wszyscy podnoszą raban, jaki to lamer! To, że medyk podnosi kolesi [ultra przegięcie, że mają max life], snajper wali nalot którym zabija mnóstwo wrogów, assault strzela z granatnika - one shot, one kill. To to jest balance. Natomiast CG jest IMBA!

Pozdrawiam.

P.S. Niemcy byli lamerami, bo strzelali z artyleri przeciwlotniczej do czołgów i piechoty, przecierz można tylko do samolotów! Nooby.

PostNapisane: 17 sty 2011, 04:43 
Zbanowany

No widze, ze kolega dal tobie drogocenna rade... podnosic kity po innych... GENIALNE - dodam, jesli podniesiesz meda kit zamiast asfalta, postaraj sie nim pograc, w koncu on ma duzo ammo - moze ubijesz inneg mecha z zapasem rakiet...
Przeczytaj ten temat od poczatku a zobaczysz, ze twoj wspanialy uklad broni i perkow jest tu wielokrotnie walkowany, nawet z celownikami optycznymi...

Ja natomiast dodam od siebie: nie ma i nie bylo lepszej broni na pojazdy ladowe od min. Takze radze opanowac jedna z najprostszych czynnosci mecha: rozstawianie min. Jednoczesnie, w ten sposob inzynier staje sie bardzo wartosciowym nabytkiem w kazdym squadzie i teamie, nawet postacia wiodaca. Malo tego, miny sa swietnym srodkiem wybuchowym, niweluja budynki i wszelkie przeszkody, bronie stacjonarne a nawet mcomy. Z tym, ze, mine trzeba doniesc ulozyc samemu, i czasem zdetonowac. A to nie jest takie proste, jak odpalenie rakiety i podbicie ratio k/d... Bo nie wszyscy pamietaja, ze k/d nie swiadczy o ogarnieciu w grze.
Cg,/at/rpg oczywiscie uzywam, lecz z bolem, tam gdzie pojawiaja sie helki, w zasadzie tam gdzie sa naprawde dobrzy piloci, poniewaz stracenie ze stacjonarki (kazdego rodzaju) latajacych tankow to nie problem.

Tak, kazdy moze grac jak chce i czym chce, na szczescie ceglarze sa tak samo tepieni na serwach jak pajace ze snajperkimi, lub glnooby: ograniczeniami lub zakazami.

Na temat gry zespolowej, nie wdaje sie w polemike z tak doswiadczonymi w tej kwesti znakomitosciami jak koledzy wypowiadajacy sie przede mna...

PostNapisane: 17 sty 2011, 18:42 
Zbanowany

lexoo napisał(a):
A ja przedstawię zgoła odmienny punkt widzenia - zabijaj jak najefektywniej, a nie jak najbardziej politycznie. Nie bój się używać AT przeciwko piechocie jeżeli to jest konieczne, a w sytuacjach skupiska kilku wrogów w jednym miejscu jest to nawet wzkazane. I nie przejmuj się opiniami innych graczy nt. twoich ulubionych broni. Wyzywanie kogoś od noobów jest tylko świadectwem niedojrzałości i nietolerancji, bo każdy ma prawo grać czym chce.

Rada Yossariana żeby grać na serwerach inf innymi klasami niż engie to kompletna bzdura. Jeżeli ktoś jest zainteresowany graniem tą klasą to właśnie powinien, bo przez to przyswaja się do SMG mechanika i ćwiczy wykorzystywanie takiej broni w różnych warunkach. Myślicie że dlaczego ludzie wolą grać CG niż podstawowym SMG? Bo nie potrafią wykorzystać potencjału tych drugich.

Musisz pamiętać, że tłumik daje ci przewagę w sytuacjach partyzantki. Przez to, że jesteś wyciszony, jesteś w stanie zabić wroga bez jego wiedzy o twojej pozycji. Innymi słowy, staraj się zachodzić przeciwników boku lub tyłu i starać się strzelać w sytuacjach kiedy ejsteś pewny że trafisz. Bieganie z SMG przez środek mapy niczym dobrym się nie skończy.

Witaj

Zgadzam się z Tobą w 100%, Ty grasz inzynierem ja przewaznie RECONEM dlatego swietnie Cie rozumiem. Tak samo wyzywaja snajperów itp itd. Granie taką postacią to styl gry który lubisz, gdzie masz 100% skuteczności. Sam gdy gram inzynierem to wole wyjąc goscia RPGem z połową budynku, niz iść tam do niego ryzykując i udowadniając nie wiadomo co. Jeśli mam RPG to nie fatyguje sie isc po goscia ktory sie kampi za krzakiem, na górce czy ch wie gdzie.., tylko po prstu wale tak aby go zabiła eksplozja. Olać wszystkie docinki typu CQ-nab, snajper-nab, tank-nab, Abakan-Nab, po to zrobili te bronie aby kazdy grał tym czym mu pasuje. Jesli niepotraficie zalatwic goscia z RPG albo snajpera na górce, to nie z nim a z wami jest coś nie tak.

PostNapisane: 17 sty 2011, 18:52 
Zbanowany

Thaiz0r napisał(a):
Jesli nie potraficie zalatwic goscia z RPG albo snajpera na górce, to nie z nim a z wami jest coś nie tak.

Do zalatwienia gostka nie potrzeba broni ppanc w modzie inf only i nikt tu nie napisal, ze ma problemy z obsluga at..., a snajpy na gorkach to najczesciej lamagi, co ratio nie potrafia do 1:1 wysrubowac..., ale oczywiscie robta co chceta.

Btw to ma byc poradnik a pierd*lnik. Wrocmy do tematu.

@down:
mnie nie przeszkadza ani snajper ani ceglarz, troche blach takim orlom sie uzbieralo... chodzi o to, zeby nie wpajac komus kto zaczyna lamersko-noobowskich nawykow, niszczacych teamplay. Jesli radzic to z glowa a nie poprzez pryzmat k/d i nawijac o grze zespolowej.

Ostatnio edytowano 17 sty 2011, 20:54 przez [Yossarian], łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 17 sty 2011, 20:47 

Oboje macie po trochę racji :mrgreen:
Jednego denerwuje snajper innego inżynier... Panowie-po co to komu.

Jedno jest pewne, miny są najbardziej efektowne w BC2 :twisted: pomijając mapy z heli. Broń-każdy ma swój typ, tutaj nie ma co się rozpisywać.

PostNapisane: 17 sty 2011, 22:17 

ee.... widzę widły i pochodnie :twisted: , a część narzekaczy ma platynę CG zdobytą oczywiście„tylko” na pojazdach :lol: .
Mechanik + rura jest rozwiązaniem wielu problemów nawet na mapach inf only. Likwidacja zasłoniętych kamperów, exterminacja grup medyków siedzących na stosie apteczek oraz deratyzacja kontenerów opanowanych przez plagę asfaltów. Konkretnych miejscówek podawać nie muszę bo starzy gracze chyba je znają, a nowym nie odbieram radości samodzielnego odkrywania. Można wpaść samobójczo 1vs4 (najlepiej z nożem i gołą klatą :lol: ) lub wrzucić Karola i …..problem solved.
Co do reszty nowe duże mapy w Rush i CQ umożliwiają wreszcie wykorzystanie potencjału M 14, M1, G3 + miny/AT 4. Wreszcie czuć tam różnice miedzy smg, a pełnowymiarowymi karabinami.
Podsumowując - najlepsza klasa z najbogatszym wachlarzem sprzętu, będąca prawdziwym „królem lasu” na wielu lokalizacjach.

PostNapisane: 19 sty 2011, 13:24 

Zdziwiłem się, że bronie mechanika są bardzo dobre. Zawsze sądziłem, że gra mechanikiem to shit, a tu się okazało, że można nieźkle wymiatać. Rozwalać pojazdy, rozwalać wrogów, budynki i inne tego typu duperele.

PostNapisane: 19 sty 2011, 13:50 

Zeneq14 napisał(a):
Zdziwiłem się, że bronie mechanika są bardzo dobre. Zawsze sądziłem, że gra mechanikiem to shit,

To jeden ze stereotypów w tej grze do tego cholernie błędny.Na krótki dystans 9A91,SCAR i UMP mają ogromną moc obalającą a jeżeli dołożymy do tego umiejętność wykorzystania min bądź wyrzutni rakiet to eng jest Królem Gór i basta.Pkt wskakują jak oszalałe tylko trzeba wiedzieć co się robi a nie Gustaw na ramię i "AGOŃ" za matuszkę Rosję.

PostNapisane: 19 sty 2011, 16:21 

Początkującym minerom polecam korzystanie z dodatku SPECACT którego głównym atutem nie są mazy na pukawkach, czy ubranka z kolekcji DICE Winter 2010, a dodatkowe sloty na gotowe zestawy. W pierwszym wcieleniu rozstawiamy miny perkowane dodatkowymi wybuchami/ilością, następnie po zgonie stajemy się klasycznym engie, podczas gdy nasze placki spokojnie czekają na „ szybkich i wściekłych”. Potem w zależności od rozwoju sytuacji i ilości zbiorów przełączamy się wygodnie miedzy pierwszą a drugą kombinacją.

:D OT podanie do antyCG Inkwizycji
Proszę nie potępiajci dobrej broni z powodu kilku idiotów. Będę bronił CeGlarzy tak jak broniłem snajperów w innym topicu. Blokada jakichkolwiek klas/broni prowadzi do innych patologii i zubożenia jakości rozgrywki.
Często na serwerach z ograniczeniami gracze bezczelnie wykorzystują miejsca w których ubić może ich tylko Gustav, bo 40mmGL po patchu nie daje rady.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2