Teraz jest 27 lis 2024, 23:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lut 2011, 16:30 

rozwiązaniem na twoją bolączkę jest zróżnicowanie klas na różnych mapach tak jak w FH

PostNapisane: 27 lut 2011, 17:13 
Zbanowany

hkloss o czym ty piszesz? Masz pojecie o bfie, o serii?
Spodziewasz sie rozwiazania rodem z fh w bf3? to juz s-f, jesli uwazasz, ze ea nie dajac narzedzi do budowy modow, zaczerpnie od konkurencji...
poza tym - jak to sobie wyobrazasz - ograniczenia klas na mapy? jedynie wlasciciele serwerow bede mogli ograniczac klasy/broni - tak jak w bc2 - dice/ea przyzwolily na to, po dosc dlugim czasie w bc2 - nie wierze, aby same to zrobily - natomiast pozostawia wolna reke adm... - mam nadzieje...

polecam nieco zaznajomic sie z tematem bf3
http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-3/

PostNapisane: 27 lut 2011, 17:50 

czołganie może być dobrym rozwiązaniem, o ile nie zrobią z tego BC2.
Muszą być wielkie mapki, i klasa snipera powinna być wyważona.

Medyk nie powinien reanimować, tuż przed wrogiem, albo siedzieć za kątem, gdy wszyscy obrywają, a potem ich reanimować, gdy wróg dalej tam jest. (czego bywam ofiarą dość często.)
Takie rzeczy można w bardzo łatwy i przyjemny sposób ominąć. 5 sekund po reanimacji, gdy nasz towarzysz zginie z rąk (karabinu :lol: ) wroga po prostu odejmujemy np. 50 punktów. (bo tyle jest za reanimacje)

To tylko teoria, ale myślę że problem reanimacji powinien zniknąć.

Na camperów w bazie na razie jest tylko 1 sposób... Sniper cop :D
Taki żart... Nie mam pojęcia jak zwalczać camperów.

PostNapisane: 27 lut 2011, 18:04 

MilkyWayPL napisał(a):
Medyk nie powinien reanimować, tuż przed wrogiem, albo siedzieć za kątem, gdy wszyscy obrywają, a potem ich reanimować, gdy wróg dalej tam jest. (czego bywam ofiarą dość często.)
Takie rzeczy można w bardzo łatwy i przyjemny sposób ominąć. 5 sekund po reanimacji, gdy nasz towarzysz zginie z rąk (karabinu :lol: ) wroga po prostu odejmujemy np. 50 punktów. (bo tyle jest za reanimacje)

To już lepiej zrobić że nie można reanimować tej samej osoby przez jakiś tam czas, albo dać większy cd na defibrylator :P
MilkyWayPL napisał(a):
Na camperów w bazie na razie jest tylko 1 sposób... Sniper cop :D
Taki żart... Nie mam pojęcia jak zwalczać camperów.

A tak na serio - Przeszkadzali wam oni w bf2? Bo mi wcale.

PostNapisane: 27 lut 2011, 18:12 

Albo po prostu po hedszocie, nie można reanimować, a normalnie, tylko raz.

PostNapisane: 27 lut 2011, 19:06 
Zbanowany

Jesli spodziewacie sie czego zupelnie innego od bc2 w bf3 to raczej sie mylicie (IMHO - sprzedaz musi byc wysoka zeby bf3 byl rekordowa gra - pod kazdym wzgledem).

Otworzcie oczyma wyobrazni widoczek:
mapa miejska - duza (np karkand z bf2) - kilku snajperow na wysokich budynakch lezy na topie i nasuwa do was - w sumie nie wiadomo z ktorej strony - wokol niego rozlozony 'kleje' - tyle, ze takich specow jest 80% na mapie.

podobnie na mapkach poza miejskich...

BTW: zastanawiam sie: wszyscy placza jak to 'snajpy' kampia w bc2 - i, nagle: uwazacie, ze czolganie/lezenie sie moze pomoc w spadku liczby 'pr0snajperow.org'?
Snajperzy nie sa moja bolaczka - smiac mi sie chce z waszych dywagacji... To wy placzecie na forum o snajpach i o ich kampieniu etc - a teraz zmiana 'orientacji' taaa, jak sie poloza to nie beda kampic i szybciej dopelzna do flagi/mcoma...

i naprawde polecam forum bf3, gdzie mozecie przesledzic losy przyszloscie gry, ba! Nawet na nie wplynac!

http://www.ea.com/battlefield3

@down: niestety nie przesadzam... w istocie odnosimy sie do bc2 a nie bf2 majac na mysli to co tam zastaniemy w bf3 - bo mechanika gry, bedzie zblizona wlasnie do bc2 (frostbite 2.0)... i tak wlasnie tam jest placz na snajpow-kampow, jak i wszelkiej masci medow czy CeGlarzy, n00btuberow z gl40, a teraz to towarzystwo, bedzie moglo sie lepiej schowac... polozyc sie :lol:

Ostatnio edytowano 27 lut 2011, 19:35 przez [Yossarian], łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 27 lut 2011, 19:22 

[Yossarian] napisał(a):
BTW: zastanawiam sie: wszyscy placza jak to 'snajpy' kampia w bc2 - i, nagle: uwazacie, ze czolganie/lezenie sie moze pomoc w spadku liczby 'pr0snajperow.org'?
Snajperzy nie sa moja bolaczka - smiac mi sie chce z waszych dywagacji... To wy placzecie na forum o snajpach i o ich kampieniu etc - a teraz zmiana 'orientacji' taaa, jak sie poloza to nie beda kampic i szybciej dopelzna do flagi/mcoma...

Przesadzasz
Kto tu płacze o snajperach i ich kampieniu? Kto napisał, że jak sie położą to nie będą kampić? Nie wiem może na podforum BC2 sie użalają, w poprzednich częściach jakoś nie było z nimi problemów. Byle by nie ściągali na strzała w korpus i bedzię git :D
EDIT:
Wsumie jeśli to będzie kolejny BC2 to przyznaje ci racje co do leżenia i możliwości oddania strzału, chociaż wtedy wątpie, że sie zaopatrze w oryginał.

PostNapisane: 27 lut 2011, 21:05 

[Yossarian] napisał(a):
Jesli spodziewacie sie czego zupelnie innego od bc2 w bf3 to raczej sie mylicie (IMHO - sprzedaz musi byc wysoka zeby bf3 byl rekordowa gra - pod kazdym wzgledem).

No nie wiem, nawet przed premierą bc2 słyszałem że bf3 ma być kontynuacją bf2, w sumie właśnie na to się nastawiałem - że kupie sobie jakąś tam gre bfo podobną czekając na trójkę ;P

Nie było nawet przypadkiem oficialnego newsa o tym? (Gdzieś to czytałem ale dawno i nie pamiętam gdzie :P)

########
Rozumiem, że nie wiadomo jeszcze za bardzo nic o trybach? Może to Rush i jest fajne jednak kompletnie nie dla mnie. Wolałbym stary dobry conquest taki jak w bf2 (Chociaż z bc2 też bym przeżył).

########
A tak btw. Skoro będziemy mogli taszczyć rannych kolegów, to znaczy że zwiększą jakoś mocno czas "bycia rannym"? Bo to chyba nie opłacalne będzie zanieść kogoś za mur czy gdzieś skoro i tak po paru s umrze? :P

PostNapisane: 27 lut 2011, 21:13 

To już można gdybać nad kampanią ;p

http://enterbf3.com/images/iraq.jpg

PostNapisane: 27 lut 2011, 22:21 
Zbanowany

@up:
to fake - zrobiony przez kogos chcacego wskrzesic mapke (w zasadzie serie mapek - w tym i nocnych walk) Al Basrhas (Irak) moda Desert Combat do bf42, jak i z kilku modow bf2...
Obrazek
Choc jest tu widoczna - raczej zatoka perska - a przy niej bashras...
Obrazek

po doglebnej analizie - to chyba jednak bashras:
Obrazek
poniewaz bardzo to przypomina mape miejscowasci przegladanej przez zolnierzy w kwaterze - lub droge do niej...

Wtedy - byloby wrecz wspaniale - jedna z moich ulubionych map - znow w grze!

Polecam filmik - jeszcze raz - od 1:14
http://www.youtube.com/watch?v=jb-mzhCT ... ture=feedu

edit:
http://www.gameinformer.com/b/features/ ... genre.aspx

PostNapisane: 27 lut 2011, 23:43 
Redaktor Battlefield.pl

[Yossarian] napisał(a):

Otworzcie oczyma wyobrazni widoczek:
mapa miejska - duza (np karkand z bf2) - kilku snajperow na wysokich budynakch lezy na topie i nasuwa do was - w sumie nie wiadomo z ktorej strony - wokol niego rozlozony 'kleje' - tyle, ze takich specow jest 80% na mapie.

podobnie na mapkach poza miejskich...

W BF2 w takiej sytuacji snajper jest zazwyczaj jedynie free fragiem, nie rozumiem, dlaczego miało by być teraz inaczej. Snajperami gra góra 30% osób ( w dwójce).
Na mapach "poza miejskich" nawet psy z kulawą nogą nie biorą snajpy, bo mogą sobie w pancerz czołgów postrzelać co najwyżej.
[Yossarian] napisał(a):

Kto, gdzie i na co płacze? Nie czaję O.o
[Yossarian] napisał(a):

i naprawde polecam forum bf3, gdzie mozecie przesledzic losy przyszloscie gry, ba! Nawet na nie wplynac!

http://www.ea.com/battlefield3

Po części tak, ale nie oszukujmy się, BF3, który wyjdzie jesienią tego roku, jest na dzisiaj zrobiony w 90%. Wystarczy spojrzeć na "gameplayowy trailer" - widać na nim dużo finalnych tekstur, całych fragmentów misji, itp. Niektóre wycinki z tego trailera znalazły się w skanach Gameinformera sprzed ok. 2 tygodni, a więc trailer był ukończony pewnie jeszcze w zeszłym roku, bo przygotowanie i drukowanie magazynu trwa swoje. A dźwięki, tekstury i animacje widoczne na filmiku musiały być zrobione JESZCZE wcześniej. Teraz to możemy wpływać jedynie na ilość magazynków w M16, ale nie jakieś kluczowe rzeczy.
[Yossarian] napisał(a):
@down: niestety nie przesadzam... w istocie odnosimy sie do bc2 a nie bf2 majac na mysli to co tam zastaniemy w bf3 - bo mechanika gry, bedzie zblizona wlasnie do bc2 (frostbite 2.0)... i tak wlasnie tam jest placz na snajpow-kampow, jak i wszelkiej masci medow czy CeGlarzy, n00btuberow z gl40, a teraz to towarzystwo, bedzie moglo sie lepiej schowac... polozyc sie :lol:

Lipny pogląd. Mechanika gry nie ma nic do tego, czy w BF3 będzie frostbite, refractor czy lithtech. Na to się składa mnóstwo drobnych elementów, które IMO zostały spartolone w BC2. Mówię tu o takich rzeczach, jak prędkość poruszania się, celność broni, ułożenie systemu "kamień-papier-nożyce" wśród klas i broni itd. Takie rzeczy sprawiają właśnie, że w BF2 nikt nie kuca za skrzynką czekając na przeciwnika, a w BC2 zdarza ( i opłaca) się to często.
Ribel95 napisał(a):
Nie grałem nigdy w BF2 nie znam się na mapach.Ale prezentuje się nieźle i to przesuwania ciała jeśli to zrobią było by cudnie ^^

Nie wiadomo, czy będzie to także w trybie multiplayer. Ciężko mi wyobrazić sobie jakieś sensowne wykorzystanie tego w multi, mając na uwadze 15-sekundowy spawn

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 28 lut 2011, 00:14 
Zbanowany

Na bf3, nie patrz przez pryzmat bf2, tylko przez bc2 - ile osob gra aktywnie w bf2 a ile w bc2 - i jak wielu z obecnych graczy bc2 - gralo kiedys w bf2, bf:v lub bf42?
Sygnalizuje to co raczej nas spotka - a nie to co nam sie wymarzy...

Wydoroslej Dominiko i nie udawaj, ze nie ma placzu o bezuzyteczne kampienie pr0snajpow...

I przypominam jedno: kampienie wszystkimi klasami w bc2 to norma - a przeciez duza ilosc graczy wywodzi sie jednak z bf2 i bf42...

BTW:
Nie wiem skad bierzesz 30% grajacych jako snajperow?

edit:
Mam 'szczescie' grywac czesto z ponad 50% snajpow na strone - czasami jestem jedynym w squadzie, nie uzywajacym klasy recon w wydaniu - 'snajper' - nie wiedzacymi jak uzyc cudokulki...
Serwery hc - to najczesciej wylegarnia pr0-talentow, z ratio ponizej 1:1...

Ostatnio edytowano 28 lut 2011, 00:42 przez [Yossarian], łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 28 lut 2011, 00:22 

Cytuj:
BTW:
Nie wiem skad bierzesz 30% grajacych jako snajperow?

Obawiam się, że na niektórych mapkach jest ich o wiele więcej.
Jednak zazwyczaj jest ok 3 snajperów na drużynę.

PostNapisane: 28 lut 2011, 01:40 

[Yossarian] napisał(a):
Na bf3, nie patrz przez pryzmat bf2, tylko przez bc2
A to niby dlaczego? Sami developerzy przyznali że to będzie kontynuacja BF2 i ja właśnie przez pryzmat bf2 patrze i będę patrzył. A że ten sam silnik to co? Wyjdzie gra/beta/demo zagram to ocenię, jak zrobią kopię BC2 to po prostu nie kupię i tyle.
[Yossarian] napisał(a):
ile osob gra aktywnie w bf2 a ile w bc2 - i jak wielu z obecnych graczy bc2 - gralo kiedys w bf2, bf:v lub bf42?
No ale co to ma do rzeczy? A porównywanie aktywnych graczy w grach które dzieli 5 lat jest bez sensu, wiadomo że w nowszej produkcji będzie ich więcej. Choć BF2 radzi sobie mimo upływu lat nadzwyczaj dobrze.
[Yossarian] napisał(a):
Jeszcze trochę i wróżbitę macieja wygryziesz z biznesu :lol:
[Yossarian] napisał(a):
Wydoroslej Dominiko i nie udawaj, ze nie ma placzu o bezuzyteczne kampienie pr0snajpow...
I przypominam jedno: kampienie wszystkimi klasami w bc2 to norma - a przeciez duza ilosc graczy wywodzi sie jednak z bf2 i bf42...
Ja tam widzę że od kilku postów to Ty płaczesz bo gracze płaczą że ludzie kampią i kółko się zamyka. Nie jesteś wcale lepszy od nich.

Ostatnio edytowano 28 lut 2011, 02:00 przez NoAim, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 28 lut 2011, 01:41 
Redaktor Battlefield.pl

[Yossarian] napisał(a):
Na bf3, nie patrz przez pryzmat bf2, tylko przez bc2 - ile osob gra aktywnie w bf2 a ile w bc2 - i jak wielu z obecnych graczy bc2 - gralo kiedys w bf2, bf:v lub bf42?

Głupotą jest patrzenie przez pryzmaty na grę, której się nie widziało na oczy, a zwłaszcza przewidując jej gameplay na podstawie użytego silnika. Przeczytaj mojego poprzedniego posta z 10 razy, to może zauważysz, że ja tego nie robię.

W kwestii snajperów to uczciwie nie wiem, ile osób na nich płacze, bo nie zaglądam na dział BC2 często ( nie gram w bc2 dużo). Na pewno dużo płaczesz na nich Ty, bo różne wersje wyrażenia "pr0 snajpy z ratio 1:1 najwyżej" widziałem w Twoich postach już dziesiątki chyba razy.
Te 30% czy ile tam napisałem dotyczyło oczywiście BF2, nie BC2. Snajper jest dużo bardziej skuteczniejszy w Bad Company niż BF2, napisałem już dlaczego.
Rozglądaj się za innymi osobami, które potrzebują wydorośleć. Podpowiedź: niedaleko

I'm as cold as the cold wind blows

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2