[Yossarian] - lol, aż się zdziwiłem jak przeczytałem że nie interesujesz się e-sportem bo w sumie gadasz podobnie jak ci "clan games only".
Ja także nie lubię zabaw klanowych, gdzie aby wyeksponować skilla, ludzie ogarniczają gry (imo robiąc z nich dema - patrz cod4 mods). Wolę jak wszystko jest dozwolone (W sumie za to zapłaciłem - więc wynocha z zasadami), chyba NIGDY w żadnej grze tak na prawdę nie przeszkadzały mi "n00bskie" bronie/gadżety. Co z tego że z nich zginę parę razy, jak się umie grać to i się noobów umie omijać/zwalczać, na każda noobska rzecz jest sposób (Tu znowu przykład z cod4 - perki martydoom i last stand - w obu przypadkach cieszę się że wróg ich używa bo łatwiej mi go zabić/uniknąć perka).
Co do tematu (żeby nie było ot takiego); Chciałbym właśnie żeby bf3 nie był grą gdzie ludzie przezywają innych za każdym prawie razem kiedy ktoś użyje jakiejś "ciekawszej na swój sposób" broni. Aż byłem zdziwiony w bc2 jak można tak wiele rzeczy będących częścią gry nazywać noobskimi - wymieniać nie będę no ale dużo jest chyba każdy wie ;p
I tu znowu chciałbym nawiązać do bf2 gdzie przez całą moją kariere w tej grze, dopiero w późniejszym okresie słyszałem o 1-2 broniach że są n00bskie (Bodajże unlocki - g36c i coś jeszcze - nie pamiętam już) ale to też były szczególne przypadki.
No ale jestem świadom że w dużej części jest to jest wina graczy a nie samej gry - ale nadzieje na "stare, dobre czasy na pubach" będę miał i tak
tl;dr - i dont give a fuck, będę i tak grał czym chce i robił co chce.
##########
Jescze mam inną kwestie. Ogarnełem ostatnio swoje staty z battlefielda 2 i w porównaniu do bc2 wyglądają tak:
Cytuj:
Bad company 2
-Czas gry 124h
-Liczba zabić 10,227
Battlefield 2
-Czas gry 262h
-Liczba zabić 10,101
I dlaczego tak jest? I jak będzie w bf3?
Po prostu chodzi mi o to że bc2 jest za łatwy, o wiele za łatwo zabić, same pojazdy przeważnie gwarantują k/d 5+ na większości map, prawie każdy aspekt związany z punktacją został imo uproszczony. W battlefield 2 w pojeździe praktycznie nigdy nie czułem się bezpieczny a tutaj psss... I czy to samo nas czeka w bf3?
No ja tego nie chce, imo taka bardziej wymagająca rozgrywka jest fajniejsza.
ps: A co do wymagających gier nie prawdą jest że nie wychodzą już, przykładem może być brink.
ps2: tak nudzi mi się, i lubię bzdury pisac. ^^