Fardorn napisał(a):
Przeczytałem. Ten zasilacz, to pewnie PFC Passive i ma stały pobór prądu, więc nie wmawiaj mi, że raz zużywa tyle energii a następnie inaczej. Łącze ma akurat dość spore znaczenie, a położenie serwerów DNS mogło się zmienić w trakcie trwania umowy - nie wpływając na transfer.
Cytuj:
Producent: INCORE
Model: ATX-450 U
wymagany filtr: PFC pasywne
Fail kolego.
Boże, a linia 12V to pies? I co z tego , że ma filtr skoro na linii 12V ma pewnie około 350Watt. Napis na pudełku jest nic nie warty, zasilacz kosztuję jakieś marne grosze. Zgadnij na co przekłada się ta cena, na brak zabezpieczeń i BEZNADZIEJNĄ linie 12V. Nigdzie nie napisałem, że ma różny pobór prądu, tylko że nie jest taki jak ma napisane. Fail to popełniłeś Ty wstawiając się za nic nie wartym zasilaczem, Colorsit też ma taki filtr i co z tego? Też mi powiesz, że dzięki temu filtrowi Colorsit podoła temu komputerowi? Po za tym @JOY napisał, że ma styczność z tymi zasilaczami i wie że to padaki. Jego informacje też podważ.
Podsumowując - nie masz o tym nawet podstawowych informacji.
A co do zasilaczy od Chiefteca, OCZ i Corsaira to jak najbardziej można je polecić. Sam mam Chiefteca i jestem z niego bardzo zadowolony ponieważ mimo ostatnio ekstremalnej sytuacji zachował stabilność i nie popalił żadnych podzespołów. Chodziło o to, że wentylator się zatarł w zasilaczu co jest dość niebezpieczne. Ale szybka wymiana i jest jak najbardziej OK
.