Teraz jest 19 kwi 2025, 02:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2003, 18:34 

Ja też jestem często dostepny w dzień i wrazie czego mogę kicknąć parę osób. Moje gg 506386

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 03:22 

Dzisiaj (wczoraj?) grałem na serwerze PRGK - podobało mi się ale generalnie nie grałem dłużej niż 2 minuty... Średnia ta jeszcze spadła w Berlinie :cry: Nie wiem jak w tych warunkach można się czegoś nauczyć ale generalnie zastosowałem sie do wszystkich rad, (TK, kampienie, nie zabieranie mechanikowi sprzętu koleka po samolot itp...) wszycy generalnie też tak grali choć było kilka kików. Ja nie wyleciałem i nie byłem też ostatni (grałem tylko na 3 mapach) więc się nie zniechęcam! Problem początkujących jednak pozostał... Czy ktoś może podać namiar na polski serwer gdzie grają nowicjusze? Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 03:28 
Oldboy Battlefield.pl

.pl 4web.pl-< IRS >Clan Server|30ms|212.191.204.200:14567

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 04:18 

Pastor ja Cie pamietam z serwera dzisiaj i moge Cie zrozumiec. Wchodzisz na serwer, chcesz sprobowac polatac, nie bo kolejka wymiataczy juz czeka. Wsiadasz do aa, a nad Toba stanie ktos i "wypad" bo on to robi lepiej, albo wysiadaj z czolgu, bo nie mozesz w nic trafic. Na poczatek pograj sobie na zachodnich serwerach z najnizszym pingiem EAUK (sa rozne, z roznymi mapami) i BOOMTOWN, gdzie wylaczone jest zabijanie osob z wlasnego teamu. I nawet jak przez przypadek gdzies rzucisz granat nikt Cie nie bedzie wyzywal, bo przezyje. Na tych serwerach poziom jest rozny, ale jest wiele poczatkujacych osob (zwlaszcza teraz gdy na gwiazdke otrzymali gre). Z polskich serwerow wybieraj na poczatek pl.4web IRS Clan Serwer, bo na nim gra rowniez duzo poczatkujacych zagranicznikow. Jak juz bedziesz sobie jakos radzil probuj gry na innych polskich serwerach.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 04:34 

Pastor pisz do mnie na GG 1245569 ja zawsze znajde chwilke na szkolenie slabszych skoczymy na jakiegos Euka :) :)
A na PRGK staramy(Admini) trzymac pozadek na servie :)

Moje kryteria

Kampienie - kick 8)
Tkowanie za minus 10 - Ban 8)
Zabieranie sprzetu przy naprawianiu - Ban 8)
Strzelanie do startujacego samolotu - Ban 8)

A co do wymiataczy Clone ja latam tylko jedna runde a po rundzie biegam asfaltem lub prykuje z AA lub czolgow :P

Zabawa jeste przednia gdy graja normalin ludzie pozdrawiam all 8)

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 10:05 

Kupuje se za 180 zł BF z RtR i SW(ale to nie jest pewne ze kupie)opłaca mi sie, ale nie jestem pewnien czy kupic, bo z Tego co Wy piszecie to troche strach grac na serwerach.Za 1 nieudana akcje "Kick", Zabicie przez przypadek swojego "KicK"granat nie w tą strone "KicK'Do tego jeszcze mam słabą sieć i pewnie będe miał lagi i tym bardziej mi niektóre żeczy nie będą wychodzić, to pewnie będe co chwile Kick'owany więc taka gra jest troche bez sensu zadnych fragów se nie zarobie, a jak juz zarobie to "KicK".
Qrde BF i tak kupie ale nie jestem pewnien po co mi jak na necie se nie pogram bo pewnie będe miał same Bany

Kiedyś grałem na zagranicznych serwach i przyznam tam to żadko sie bluzgali nikt nikomu nie kradł pojazdów (nawed mechanicy jechali z 2 końca mapki żeby komuś naprwić pojazd) kolejek do samolotów może nie było ale poziom gry był wysoki i była duża współpraca.
Żadko na tamtym serwie grał ktoś z klanowiczów sami freeshotery grały
Aż dziwne że nie było konfliktów

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 10:18 

Gozda zmniejsz troche avatara bo ten puł ekranu zajmuje :o

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 10:20 

no zmniejsze A taki fajny był :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 10:23 
Moderator forum

GoZda - zmień awatara, bo ten jest stanowczo za duży.

O widze, że jusz zmieniłeś. Znam ten ból - ja na początku tesz miałem za duży i dostałem OPRDL.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 10:38 

no w sumie to on nie był aż taki duzy. 3 dni szukałem jakiegoś fajnego avatara(czy jakoś tak)i wieżcie mi po 3 dniach szukania ten był najmniejszy. A bardzo chciałem mieć Supre widoczną

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 11:07 

To jak na większości serwerów co chwile KicK'ują to są jakieś serwery w polsce na których mozna se spokojnie pograć wiedząc że nikt nie będzie bluzgał innych i strzelał po plerach??

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 11:16 

Pastor, nie przejmuj się, każdy to przechodził (a na pewno każdy kto podłączył się do grania później niż w momencie premiery). Nie denerwuj się, wypracuj sobie jakieś własne taktyki i absolutnie, ale to absolutnie nie przejmuj się, jak ktoś się na Ciebie złości. Napisz spokojnie "uczę się", a jak zostaniesz zbluzgany i tak, daj mi znać. Rozpocząłem wczoraj kampanię walki z chamstwem na serwerze, bo się towarzystwo troszeczkę rozbrykało ostatnimi czasy.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 11:20 

Sam jestem początkującym graczem i mam parę uwag do panów "klanowców ".
Na zagranicznych serwach nigdy mi sie nie zdażyl kick czy ban. Nawet za TK (niechcący, co prawda). Zaraz się wklika "sry mate" czy "np", żadnego chamstwa. Na polskich klanowych serwerach gra jest z wami zajebista. Np. PRGK-42 grałem wszyscy robili na mnie kilim, ale nauczyłem się dzięki temu trochę lepiej poruszać i wyciągnąć kilka wniosków. Szkoda, że admin pozwolil mi grać tylko jedną kolejkę.
Panowie jesteście The Best, ale pozwólcie grać też innym, uczcie, tolerujcie wpadki, pomagajcie. A gra stanie sie jeszcze bardziej pasjonująca.

PS. Pastor : Przeczytaj sobie przyklejone na forum zasady gacza fair play. Znajdziesz tam zbiór zasad, którymi powinieneś kierować się w grze.
Zacznij grać najpierw na zagranicznych servach. Gra jest chaotyczna, bez składu i ładu, ale można poćwiczyć.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 11:27 

powiedzmy sobie jasno : do cwiczenia znajomosci mapy i skilla tudziez roznej rodzaju broni jest tryb single. nie mozna miec pretensji o to ze starych wyjadaczy moze złościć czyjaś GŁUPIA nieporadnosc i zjeby w prajm-tajmie na dobrym serwerze.

z drugiej strony nikt nigdy nie powinien źle traktować początkujących, gra FFA to nie klanowka, kazdy ma takie umiejtnosci jakie ma i ma prawo z nimi grac - grunt zeby chcieć :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 11:47 

Pastor kilka uwag ode mnie. Ja na scenie bf'a jestem bardzo krótko i dobrze pamiętam jak stawiałem pierwsze kroki. Po pierwsze proponuję nie wyszukiwać (zakładać) jakichś serwerów tylko dla początkujących, a rzucać się od razu na głęboką wodę. Czyli korzystać z najbardziej popularnych serwerów. Nic tak nie podnosi umiejętności jak obserwowanie najlepszych, najbardziej doświadczonych graczy. Zresztą jest dobrym wskaźnikiem czy wasz skill oraz umiejętności taktyczne wzrastają. Przykładowo macie gracza, który zabija was w każdym spotkaniu. Pewnego dnia okazuje sie, że wygrywacie już 20% spotkań. Później 40% itd. itd. Kolejna sprawa. Jeżeli popełniacie dużo błędów, przypadkowo robicie dużo głupot i TK to najlepiej na początku wybrać serwery zagraniczne, tam was nikt specjalnie nie zapamięta, nie objedzie na forum :) Później jak już trochę opanujesz podstawowe zasady gry, wpaść na serwery polskie. Tu jest bardziej swojskie i wesołe towarzystwo :) Gdzie nabywać umiejętności? Skilla oraz umiejętności przeżycia przede wszystkim na catchgamers (Stalin/Berlin). Na żadnych innych mapach nie dochodzi częściej do bezpośredniego starcia niż na powyższych. Pojawia się tu też sporo bardzo dobrych graczy i można zobaczyć jak walczą. Do walki czołgów znaleźć sobie serwer, w którym lata na około Aberdeen. Jest taki, nie mam pod ręką ASE, więc nie podam dokładnie nazwy. Do latania El Alamein lub Coral Sea, jest dużo serwerów, na których grane są te mapy. I ćwiczyć, obserwować, ćwiczyć.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2