Teraz jest 30 sie 2025, 08:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 cze 2011, 17:43 

Andrew95 napisał(a):
Nie genialnie, Ci co grają z was dłużej, mają większe doświadczenie grają lepiej :] i się wykłócać oczywiście nie będę, bo tylko kompromitować się będę

Brawo w końcu coś rozsądnego napisałeś :mrgreen:

PostNapisane: 25 cze 2011, 18:12 

Że na BF.pl w dziale bf2 wpadają takie rodzynki jeszcze:)

Cytuj:
EA kasuje konto jeżeli, ktoś jest wysoko w rankingu, a ma nie uczciwie zdobyte pkt, a to łatwo sprawdzić.

Oczywiście, że nie. Jedyny wyjątek to serwery fast-rank gdzie za 1 killa wpada 5 rang w górę. SP nkt nie sprawdza i nie kasuje.

Cytuj:
Najpierw wysyłacie mi linki do jakiś swoich *mama zabroniła mi przeklinać* statystyk, następnie jak ja wam wysyłam z kim ja grałem, i są o wiele wyżej od was W CAŁYM ***** RANKINGU W BATTLEFILEDZIE 2,

Ranking kupke warty, gracz z 1 miejsca bedzie gorszy od gracza z 1000000 miejsca jeżeli ten 2 będzie grał tylko klanówki a 1 tylko puby :roll:

Cytuj:
, EA banuje za nieuczciwie nabijany score.
Jasne, jak ktoś jest na pozaycji 5000+ to może i nie sprawdzą, ale jak ktoś ma miejsce w pierwszej dwu setce to weryfikują??....

Nic ich to nie obchodzi.

Cytuj:
"Tak masz racje, zazdroszczę mu tego, że wchodzi na paddingowe serwery i wbija sobie tysiące pkt w ciągu 10minut, żeby pokazać innym, że ma 10000000pkt które w stopniu zerowym odzwierciedlają umiejętności;]"- tak jak pisałem nie gra na takich serwerach.

Duch święty czy wróżka?
Cytuj:
czyli mam myśleć że ranking EA jest gówno warty,

W zasadzie.. tak.

Cytuj:
wysyłający mi swoje ranki, po czym jak ja im wyśle ranki z jakimi ludźmi grałem (ponieważ piszą mi że jestem nic nie wart

A wieczory jakieś wysyłali? Swoją drogą żadnych ranków i wieczorów od innych ludzi nie widziałem w tym temacie.

Cytuj:
"To jest wykorzystanie błędu gry a to nie jest równoważne z oszustwem."- dobrze wiedzieć, skoro to nie jest oszustwo to znaczy że można to robić.

Słuchaj idiotów którzy w ta gre grają rok... W CB i ESL za glitcha szły banany. Od nas z klanu gośc wyleciał z ligi 1v1 za glitcha w kwiatku na hotelu nie mówiąc o siedzeniu w budynkach. Sposób na nieśmiertelność - juz wole grać przeciwko aimbotowi.

Cytuj:
Wytłumaczę Ci to najlepiej jak potrafię:
Na serwerach publicznych latanie ogranicza się do „Range’owania” czyli łapania odpowiedniego dystansu – wyczucie. Przeciwnicy nic nie robią poza beczką, która jest banalnie trafić.
Na dalianie, o którym wspomniałem jest zupełnie inna bajka. Jako pilot, musisz czuć swoją helkę w 100%, znać teren jak własną kieszeń, wiedzieć co gdzie jest, na co i w jakim stopniu możesz sobie pozwolić. Reagujesz odpowiednio do sytuacji, wystawiasz się przeciwnikowi na chwilę i znikasz.
Od strony gunnera wygląda to tak, że większość czasu spędzasz patrząc na spota – wiesz dzięki temu gdzie jest przeciwnik (z reguły go nie widać). Jeżeli pilot Ci wystawi, musisz wziąć poprawkę na to, że przeciwnik może się porusza, przewidzieć gdzie będzie i odpowiednio wykręcić w tamto miejsce. Mówię wykręcić, bo jeżeli widzisz przeciwnika (jest na otwartej przestrzeni) to szanse na to, że przeżyje są jak 1:100.
Ogólnie obejrzyj sobie filmiki. KLIK

To już przesadzasz w 2 strone, od patcha 1.41 gdzie zmniejszyli zasięg rakiet, przewaznie heli idzie zobaczyć, a w 1.5 gdzie jest czarny celownik to już jest bajka. Nie widziałem ani razu na filmiku dośc ciekawej praktyki gdzie na daliane w starszych wersjach gry gunnerzy używali minimapki - dla ogarniających, wiadomo w jakim celu ;)

Cytuj:
no to, kurde, jak to w końcu jest z tymi serwami? Raz piszecie że jest ta współpraca (współpraca w sensie jakość gry, że są debile itp. nie chodzi tylko o współprace, chodzi o jakość tak jak pisałem gry, o to czy są w niej debile itd) a raz że nie warto grać na serwach...

Współpraca jest, jak masz klan/team z ludźmi którzy troche już pograli nie tylko na pubach - tacy wiedzą co i jak robić dzięki czemu gra z nimi to przyjemność.

Cytuj:
Polecam Ci zacząć grać na polskich serwerach. Gdy zaczniesz dominować serwery publiczne, zacznij grać w jakichś małych ligach i właśnie na takich 'dalianopodobnych' serwerach. Oczywiście, jeśli chcesz iść tak daleko. Mi starczy gra na publikach raz na kilka miesięcy. Swoją najbliższą przyszłość związałem z inną grą

.CQ ostał się ino jeden i niestety freq. jest dość marna :(

Edit:

Dobre jest też chwalenie się z kim to się grało, kogo się widziało w akcji:> Ludzie nie posrajcie się z tego powodu, że na was zrzucił bomby Eddie, mcmt, Zeqtr, Rabbit, Dacek (który się wypiął na bf2 :( ) - jak i reszta, jedynie Eddiego nawalającego sniperem czasem widuje.
Po za tym niektórzy z was wymieniają cheaterów jako powód orgazmu... :lol:

O widzę, że Grubber przeglada temat, zapewne mu przykro, że nikt nie napisał "O a kiedyś jak grałem to zabił mnie Grubber z końca Karkanda 1 strzałem a ja byłem na fladzie przy hotelu, no jak?" Więc by Ci nie było smutno to ja to napisze.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Ostatnio edytowano 25 cze 2011, 18:42 przez M@TH3V, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 25 cze 2011, 18:40 

"EA kasuje konto jeżeli, ktoś jest wysoko w rankingu, a ma nie uczciwie zdobyte pkt, a to łatwo sprawdzić." - dobra przyznam się, to wymyślałem.

Anususa słuchać nie będę już :]

Jeżeli ranking EA jest gówno warty to znaczy że we wszystkich grach EA i nie tylko również jest on gówno warty :].

dobra, ale ta gra jest stworzona nie tylko żeby grać na mapce Dalian_2_v_2 tylko na innych mapach. Z resztą preferuję serwery z większą ilością osób, no minimum 20.

A czemu tak wgl jest tylko jeden polski serwer (przynajmniej tylko tyle mi skanuje gra) i zawsze na jednej mapie!?

Ja tylko pokazuje z kim miałem przyjemność grać, żebyście sobie nie myśleli że jestem nic nie wart.

"Polecam Ci zacząć grać na polskich serwerach. Gdy zaczniesz dominować serwery publiczne, zacznij grać w jakichś małych ligach i właśnie na takich 'dalianopodobnych' serwerach. Oczywiście, jeśli chcesz iść tak daleko. Mi starczy gra na publikach raz na kilka miesięcy. Swoją najbliższą przyszłość związałem z inną grą :)" problem w tym że tak jak pisałem wcześniej. Mi znajduje tylko 1 serw, na jednej mapie bez lotnictwa.

"Brawo w końcu coś rozsądnego napisałeś :mrgreen:" - tylko na to Cię stać?

Pozdrawiam.

P.S teraz się ze mnie uśmiejecie, ale mam pytanie. Co to są te "wieczory" o których piszą niektórzy?

PostNapisane: 25 cze 2011, 18:47 

Cytuj:
A czemu tak wgl jest tylko jeden polski serwer (przynajmniej tylko tyle mi skanuje gra) i zawsze na jednej mapie!?

BF2.exe->servers->search->.pl

Wyskoczy 6 serwerów na dzień dzisiejszy z czego 3 rankingowe. 1 CQ, 2 inf. http://www.bf2players.net/index.php#result

Cytuj:
Ja tylko pokazuje z kim miałem przyjemność grać, żebyście sobie nie myśleli że jestem nic nie wart.

To z kim pijesz nie oznacza jaką masz mocną głowę :roll:

Cytuj:
Co to są te "wieczory" o których piszą niektórzy?

Wieczór to przeciwieństwo ranka.

PostNapisane: 25 cze 2011, 18:54 

M@TH3V napisał(a):
Cytuj:
Wytłumaczę Ci to najlepiej jak potrafię:
Na serwerach publicznych latanie ogranicza się do „Range’owania” czyli łapania odpowiedniego dystansu – wyczucie. Przeciwnicy nic nie robią poza beczką, która jest banalnie trafić.
Na dalianie, o którym wspomniałem jest zupełnie inna bajka. Jako pilot, musisz czuć swoją helkę w 100%, znać teren jak własną kieszeń, wiedzieć co gdzie jest, na co i w jakim stopniu możesz sobie pozwolić. Reagujesz odpowiednio do sytuacji, wystawiasz się przeciwnikowi na chwilę i znikasz.
Od strony gunnera wygląda to tak, że większość czasu spędzasz patrząc na spota – wiesz dzięki temu gdzie jest przeciwnik (z reguły go nie widać). Jeżeli pilot Ci wystawi, musisz wziąć poprawkę na to, że przeciwnik może się porusza, przewidzieć gdzie będzie i odpowiednio wykręcić w tamto miejsce. Mówię wykręcić, bo jeżeli widzisz przeciwnika (jest na otwartej przestrzeni) to szanse na to, że przeżyje są jak 1:100.
Ogólnie obejrzyj sobie filmiki. KLIK

To już przesadzasz w 2 strone, od patcha 1.41 gdzie zmniejszyli zasięg rakiet, przewaznie heli idzie zobaczyć, a w 1.5 gdzie jest czarny celownik to już jest bajka. Nie widziałem ani razu na filmiku dośc ciekawej praktyki gdzie na daliane w starszych wersjach gry gunnerzy używali minimapki - dla ogarniających, wiadomo w jakim celu ;)

Widzisz, nie latasz helką to nie zrozumiałeś o co mi chodzi :)

Miałem na myśli to, że podczas gry na Dalian 2v2 z reguły Ciebie i przeciwnika dzieli budnek/drzewo/silos/słup etc - czasem i kombinacja tych rzeczy :) Chodzi o to, żeby wykręcić w ten sposób, żeby minąć wszystkie te rzeczy, celując jednocześnie w miejsce gdzie przeciwnik będzie (trzeba przewidzieć zachowanie) za kilka sekund***.

Inaczej się patrzy na filmiki 2v2 jeżeli miałeś z tym styczność, a inaczej jeżeli nie. To co na nich widzisz, to obserwacja spota (na minimapce głownie) i strzał.
To co ja opisałem to cała procedura, jak się powinno grać. Natomiast w rzeczywistości jedna i druga strona dąży do tego, żeby oblecieć przeciwnika, sprawić żeby się odsłonił, przewidzieć i wystawić gunnerowi tak, żeby miał możliwość oddania strzału w miejsce gdzie jest przeciwnik. Tych czynników jest naprawdę tak dużo, że ciężko to wszystko opisać xD

Jeżeli chodzi o minimapkę - większość, jak nie wszyscy gracze 2v2 korzystają z mapki, która masz w standardowych ustawieniach pod literką "m". Na pewnym poziomie, latasz jako pilot na kamerze 3d z włączoną mapka. Widać wtedy jednocześnie przeciwnika normalnie jak i na spocie - podwójna przewaga =)
Na yt tego nie widzisz, bo 99% to filmiki gunnerów - skrócone ujęcia, gdzie liczy się tylko ładne wykręcenie i frag =) Poza tym widać, że ludzie tego używają, nawet na moim filmiku się chyba nagrało :P

***czas lotu TVki, gdyż przed strzałem widzisz spota.

PostNapisane: 25 cze 2011, 19:15 

Andrew95 napisał(a):
problem w tym że tak jak pisałem wcześniej. Mi znajduje tylko 1 serw, na jednej mapie bez lotnictwa.

No, przed chwilą wbiłem zagrać kilka rundek i faktycznie mało tych serwerów. Pewnie przez przejęcie gamesneta. Jeszcze z rok czy dwa lata temu było ich z 10, może nawet z 15. Szkoda, że wszyscy siedzą na wilku z 20 slotami na mapie 64 T_T

Dobra, lecę na WoE dispellować profesorem~!

PostNapisane: 25 cze 2011, 20:16 

Dobra no więc pierwsza gra na Dalianie odbyta :D

Początek: kiepsko. Oczywiście przeze mnie. Grałem z jakimś obcokrajowce, i gracze ostro musieli się wkurzyć, akurat był tam Anusus, i wytłumaczył mi jak zacząć grę.

Spierdoliłem mu 2 porządne akcje. Naprawdę, db namierzył zawaliłem. Trudno. Ale kilka pozostałych akcji, nie miałem szans trafić, bojeszcze do taktyki się nie przyzwyczaiłem, że tutaj potrzeba jest również korzystanie z minipaki (nie to że nie korzystam ogólnie) ale nie że aż tak to pomaga :]. Nie przyzwyczajony również jestem do tego, że tu trzeba wystrzelić rakietę, i przewidywać kiedy,i i gdzie będzie przeciwnik, po to, że jak zobaczę helkę to żeby zaznaczyć i żeby driver widział drugą helkę i z kolei on się db ustawił:D No, i jeszcze jedno porządne wrażanie, z internetem 700kb/s nie ma szans mówić o jakiejkolwiek grze, dowód?:

http://wstaw.org/w/yHL/

Z takim pingiem, nie ma mowy o grze, na dodatek mało kto mi uwierzy, bo taki ping mam jak ktoś leci, albo w tych momentach kiedy strzelam, WTEDY taki ping mam:D a jak np. jest w miejscu mój driver, to niski jest. Mam pecha, bo akurat do TV trzeba mieć neta bez lagów :((( no, ok może lekkie lagi, a nie to co ja mam z tym netem. Muszę kupić lepszego neta...

Pozdrawiam.

PostNapisane: 25 cze 2011, 21:01 

Cytuj:
Widzisz, nie latasz helką to nie zrozumiałeś o co mi chodzi :)

Miałem na myśli to, że podczas gry na Dalian 2v2 z reguły Ciebie i przeciwnika dzieli budnek/drzewo/silos/słup etc - czasem i kombinacja tych rzeczy :) Chodzi o to, żeby wykręcić w ten sposób, żeby minąć wszystkie te rzeczy, celując jednocześnie w miejsce gdzie przeciwnik będzie (trzeba przewidzieć zachowanie) za kilka sekund***.

Na pubach mam wylatane moze z 70h, ale 1 na 1, 2 na 2 też przelatałem jak jeszcze grałem w PRGK, swoje po dupie od Balbina dostałem więc dobrze wiem o co chodzi. Jak o wiele wiele wiekszy zasieg TV miała to tych kombinacji można było robić więcej, więc to Ty chyba nie zrozumiałeś co miałem na mysli. No i z heli więcej miałem wspólnego jednak w sparach/meczach niz 1,2v1,2

Z minipamką i Dalianem o co innego chodzi, i w innym celu dawniej(przed patchem 1.5) sie jej używało.

Cytuj:
No, przed chwilą wbiłem zagrać kilka rundek i faktycznie mało tych serwerów. Pewnie przez przejęcie gamesneta.

Raczej przez to, że jest mniej klanów które mogły by wykupić serwer.

PostNapisane: 25 cze 2011, 21:56 

M@TH3V napisał(a):
więc to Ty chyba nie zrozumiałeś co miałem na mysli
(...)
Z minipamką i Dalianem o co innego chodzi, i w innym celu dawniej(przed patchem 1.5) sie jej używało.

Zapytam inaczej, kiedy ostatnio grałeś 2v2? Albo jak długo miałeś styczność z helką? Tak się składa, że ja cały czas gram i wydaje mi się że mogę mieć trochę większe pojęcie o tym niż ty =)

PostNapisane: 26 cze 2011, 03:08 

M@TH3V napisał(a):
O widzę, że Grubber przeglada temat, zapewne mu przykro, że nikt nie napisał "O a kiedyś jak grałem to zabił mnie Grubber z końca Karkanda 1 strzałem a ja byłem na fladzie przy hotelu, no jak?" Więc by Ci nie było smutno to ja to napisze.

Taa szczególnie że temat jest o grze na CQ. Jako że nie mam specjalnego doświadczenia w helce i mam słabe statystyki (raptem 200 k pkt) to wole się nie odzywać, ale tak czy siak Andrew mnie rozweselił :D

PostNapisane: 26 cze 2011, 14:56 

Mam talent nie:D?

PostNapisane: 26 cze 2011, 15:04 

Jak cholera.. Ty zamiast się bawić na forum, weź się za treningi..

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 27 cze 2011, 16:31 

"Ech... to jest aż śmieszne ^^" :

"Polecam Ci zacząć grać na polskich serwerach. Gdy zaczniesz dominować serwery publiczne, zacznij grać w jakichś małych ligach i właśnie na takich 'dalianopodobnych' serwerach. Oczywiście, jeśli chcesz iść tak daleko. Mi starczy gra na publikach raz na kilka miesięcy. Swoją najbliższą przyszłość związałem z inną grą :)".

Dzięki, po wczorajszej partii jakoś nie palę się do gry na polskich serwerach :]

Screen ze wczoraj:

http://imageshack.us/f/843/granapolskimserwie.png/

A co mnie za to spotkało:

http://imageshack.us/photo/my-images/15/gosowanie.png/

Na szczęście tylko 3 osoby kliknęły "page up", przepraszam, za co mnie chcieli usunąć?

Ok, 2 razy zrobiłem baserape, tzn. raz ubiłem startującego helikopa, a drugi raz tak samo, i dostałem kicka. Po za tym nie było żadnych nadlatywań nad bazę wroga i zabijanie wrogów, żadnych przekleństw ani nic, co mogło by się kończyć usunięciem mnie z serwera.

Po za tym różnica jest nie mała... miałem db drivera, ha, jest drugi na liście.Oczywiście obcokrajowiec, i tylko fajne co na nim było ( na tym serwie), to to że raz komendant wysłał nam zaopatrzenie.

He, w sumie i tak miałem farta, bo z moim netem 700kb/s cud, odpowiednia pora sprawiły że grałem z niskim pingiem, i nie miałem lagów.

Tyle co do polskiego serwera.

Pozdrawiam....

PostNapisane: 27 cze 2011, 17:49 

Cytuj:
http://imageshack.us/photo/my-images/15/gosowanie.png/

Nie dziwię się. Za ten nick to powinieneś na polskich serwerach dostać bana z automatu...

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 27 cze 2011, 18:05 

Musisz być super lamą skoro pierwszy raz spotkałeś się z votem bez powodu. Co do tych twych wspaniałych serverów zachodnich to powiem ci tyle że ze 2 dni temu dostałem 2 bany od adminów w przeciągu jakiś 20 minut co na PL się raczej nie zdarza, ale w końcu to ty jesteś ten dobry a my lamy i debile z PL serverów xD

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2