RivPolska napisał(a):
No to jeśli Ci szkoda, to kup sobie za te 19 zł, ale potem nie przychodź z płaczem, że gra się nie uruchamia.
Proszę, daruj sobie odpowiedzi typu "nie przychodź potem z płaczem". Nie jestem gówniarzem z gimnazjum, nieświadomym tego, co się dzieje. Zanim kupiłem, poszukałem info i po prostu wyrażam swoje zdziwienie faktem, że kupując coś na allegro, co jest oryginalne, może to zostać zablokowane. Kupię grę tak czy siak, tylko nie teraz. Bo teraz mam inne wydatki.
Poza tym, co niejednokrotnie było już pisane w tym i innych tematach, EA leci z graczami w ch*ja. Otóż dlaczego nie sprawdzają poprawności klucza przy instalacji/rejestracji konta? Dla mnie to jest czyste wyłudzanie pieniędzy, coś jak płatne demo: kupuje człowiek grę na allegro, bo chce mieć oryginał, instaluje, rejestruje i gra. Potem przychodzi do formata systemu i po formacie nagle puf! Okazuje się, że kupił piratę, a przecież na allegro same pozytywy były i zapewnienia, że oryginał. W dodatku grę pobiera się z oficjalnej strony, a nie jakiejś utworzonej naprędce przez sprzedawcę, mającej imitować producenta gry.
Po prostu EA daje dupy (i działa trochę jak Ubisoft, który też nie szanuje graczy, vide Assasin's Creed 2 po premierze). Wyłudza od ludzi pieniądze na kolejny zakup po zablokowaniu klucza (skoro ktoś kupił, grał, instaluje ponownie po reinstalce systemu, to będzie chciał grać znowu), tym razem po wyższej cenie. Dla mnie to czysta głupota i jakiekolwiek tłumaczenie, że tak jest dobrze nic nie da! Co mnie obchodzi, że to wina sprzedawcy? To dlaczego ten sprzedawca sprzedaje coś, co jest nielegalne i nikt nic z tym nie robi?
Albo coś jest legalne i można to zarejestrować i spokojnie na tym grać, albo jest nielegalne i nie wolno tego sprzedawać, ludzie! Proszę mi tu nie tłumaczyć w jakiej to ja ciemnocie żyję, bo wiem, że mam rację! Wiem, że istnieją prawa regionalizacji itp, wiem, szanuję to, tyle że w tej sytuacji kupujący jest często nieświadomy, że kupuje piracką wersję. W końcu, jak już wiadomo, może spokojnie grać do czasu reinstalki/aż ktoś z EA się pofatyguje zablokować. Sytuacja byłaby inna, gdyby konta na takim kluczu nie dało się zarejestrować, ale się da!
Skończyłem, dziękuję. Nie oczekuję odpowiedzi i raczej nie próbujcie zmieniać moich poglądów. Dla mnie to po prostu czyste wyłudzanie kasy. Wiem, że ten post nic nie zmieni, bo w końcu duzi nie liczą się z małymi (banda czworga itp.)