Teraz jest 25 lis 2024, 07:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 kwi 2011, 11:24 
Moderator forum

Warto , to oficjalny sklep EA.

PostNapisane: 25 kwi 2011, 17:28 

Promo niedługo się kończy więc wiesz... a jak chcesz kupić to kup wersje deluxe za 45 zł będzie z dodatkami.

PostNapisane: 11 lip 2011, 20:25 
Zbanowany

Ja się przeklinam, wczoraj kupiłem sobie pudełkowego bc2, poprzedni klucz zbanowany za allegro, a dzisiaj patrze ze za to za co kupilem, moglem miec jeszce vietnama i spectact'a ;)

PostNapisane: 21 lip 2011, 13:03 

Witam ! A więc wczoraj kupiłem keya na allegro, aktywowałem na stronie EA, wszystko ładnie, pięknie :) Ściągnąłem gierkę, przez program Origin. Klikam instaluj, wyskakuje napis instaluję, 5 sekund i znowu przycisk instaluj i nic się nie dzieje. Czy ktoś ma podobny problem ? A gdy odpalam przez folder, to piszę, żebym włożył płytkę.
Wiecie, co może być nie tak ?

PostNapisane: 21 lip 2011, 13:53 
Zbanowany

Czytaj podwieszony temat. 90% a może więcej kluczy z allegro jest banowanych.

PostNapisane: 5 sie 2011, 01:23 

Siemka miałem przerwę z grą ( jakieś 2miechy ) teraz po ponownym zalogowaniu sie do gry zakceptowaniu jakiejs licencji wywala mi " klucz jest uzywany przez innego użytkownika ( został aktywowany ) . Co mam zrobic gra oryginalna , a chce zagrac HELP!!

PostNapisane: 5 sie 2011, 08:54 
Moderator forum

Kupiłeś grę na allegro? Jeżeli tak to:
viewtopic.php?f=144&t=35940

PostNapisane: 28 sie 2011, 14:30 

Witam. Otóż grałem jakiś czas w BF1942, potem w BF2, w betę BC2 i teraz w BFP4F. Naszła mnie jednak ochota na BC2, w związku z czym przewertowałem allegro i znalazłem: http://allegro.pl/battlefield-bad-compa ... 42689.html.
Zamawiał może to ktoś już? Ile faktycznie trzeba czekać na ten kod? Dostaje się go na maila, czy jak? Czy ten kod wystarczy do gry, czy potrzebny jest też dodatek Vietnam? Z góry dzięki za odpowiedzi i wybaczcie, jeśli taki wątek się już pojawił, ale nie kontaktuję dziś. :lol:

PostNapisane: 28 sie 2011, 14:55 
Zbanowany

nie kupuj z allegro, zbanują Ci ten klucz

poczytaj na forum, jest nawet specjalny temat o allegro i kluczach do BFBC2

PostNapisane: 28 sie 2011, 15:16 

Przeczytałem. Żałosne, nie stać mnie na 50zł za głupią grę płacić. ;/ Pozostaje darmowy, idiotyczny BFP4F. ;/

Tak swoją drogą to powinno być karalne, skoro te kody nie są legalne w EU. Jeszcze piszą, że na licencji ESD, *mama zabroniła mi przeklinać* oszusty. (mama nie zabroniła, bo jestem wystarczająco duży...)
Wybaczcie podwójny post, ale na przeważającej ilości for istnieje coś takiego jak funkcja scalania dwóch sąsiadujących ze sobą wiadomości wysłanych jedna po drugiej przez tego samego użytkownika. Mój błąd.

Ostatnio edytowano 28 sie 2011, 15:54 przez Sokar44, łącznie edytowano 1 raz
Scalenie postów

PostNapisane: 28 sie 2011, 17:32 

Ja w sklepach widzialem tą gre w pudelku po 29 zl....

PostNapisane: 28 sie 2011, 20:37 
Zbanowany

barszczyna napisał(a):
Przeczytałem. Żałosne, nie stać mnie na 50zł za głupią grę płacić. ;/ Pozostaje darmowy, idiotyczny BFP4F. ;/

Tak swoją drogą to powinno być karalne, skoro te kody nie są legalne w EU. Jeszcze piszą, że na licencji ESD, *mama zabroniła mi przeklinać* oszusty. (mama nie zabroniła, bo jestem wystarczająco duży...)
Wybaczcie podwójny post, ale na przeważającej ilości for istnieje coś takiego jak funkcja scalania dwóch sąsiadujących ze sobą wiadomości wysłanych jedna po drugiej przez tego samego użytkownika. Mój błąd.

skoro głupia gra, to po co nam dupe zawracasz i sobie przy okazji

ja tez kupilem na allegro klucz, po 2 tyg zbanowali, pisalem do adminów czy jak ich nazwac, szefó allegro ze XXXXXX sprzedaje "piracką grę", przedstawilem jasno i wyraznie ze klucze dla azjatow nie sa tolerowane dla graczy w europie itp itp, oficjalne zdanie EA na ten temat i tak dalej, szefostwo allegro jest chyba ciezko myslace bo nic z tym nie zrobili i koles sprzedal 60 ze 100 kluczy. No nic, tez chyab zaczne wypalac gry na plytki, wrzucac odrazu cracka i sprzedawac na allegro po 5zł, bo jak widac nie ma na to bata.

PostNapisane: 31 sie 2011, 04:09 

Pisałem do sprzedawcy i stwierdził, że klucze te pochodzą z Polski. O_o

Nie chodziło mi o to, że BC2 to głupia gra, a o to, że są inne wydatki niż gry i zwyczajnie mi szkoda 50zł wydać na komputerową rozrywkę.

PostNapisane: 31 sie 2011, 09:41 
Zbanowany

No to jeśli Ci szkoda, to kup sobie za te 19 zł, ale potem nie przychodź z płaczem, że gra się nie uruchamia.

PostNapisane: 31 sie 2011, 14:19 

RivPolska napisał(a):
No to jeśli Ci szkoda, to kup sobie za te 19 zł, ale potem nie przychodź z płaczem, że gra się nie uruchamia.

Proszę, daruj sobie odpowiedzi typu "nie przychodź potem z płaczem". Nie jestem gówniarzem z gimnazjum, nieświadomym tego, co się dzieje. Zanim kupiłem, poszukałem info i po prostu wyrażam swoje zdziwienie faktem, że kupując coś na allegro, co jest oryginalne, może to zostać zablokowane. Kupię grę tak czy siak, tylko nie teraz. Bo teraz mam inne wydatki.

Poza tym, co niejednokrotnie było już pisane w tym i innych tematach, EA leci z graczami w ch*ja. Otóż dlaczego nie sprawdzają poprawności klucza przy instalacji/rejestracji konta? Dla mnie to jest czyste wyłudzanie pieniędzy, coś jak płatne demo: kupuje człowiek grę na allegro, bo chce mieć oryginał, instaluje, rejestruje i gra. Potem przychodzi do formata systemu i po formacie nagle puf! Okazuje się, że kupił piratę, a przecież na allegro same pozytywy były i zapewnienia, że oryginał. W dodatku grę pobiera się z oficjalnej strony, a nie jakiejś utworzonej naprędce przez sprzedawcę, mającej imitować producenta gry.
Po prostu EA daje dupy (i działa trochę jak Ubisoft, który też nie szanuje graczy, vide Assasin's Creed 2 po premierze). Wyłudza od ludzi pieniądze na kolejny zakup po zablokowaniu klucza (skoro ktoś kupił, grał, instaluje ponownie po reinstalce systemu, to będzie chciał grać znowu), tym razem po wyższej cenie. Dla mnie to czysta głupota i jakiekolwiek tłumaczenie, że tak jest dobrze nic nie da! Co mnie obchodzi, że to wina sprzedawcy? To dlaczego ten sprzedawca sprzedaje coś, co jest nielegalne i nikt nic z tym nie robi?
Albo coś jest legalne i można to zarejestrować i spokojnie na tym grać, albo jest nielegalne i nie wolno tego sprzedawać, ludzie! Proszę mi tu nie tłumaczyć w jakiej to ja ciemnocie żyję, bo wiem, że mam rację! Wiem, że istnieją prawa regionalizacji itp, wiem, szanuję to, tyle że w tej sytuacji kupujący jest często nieświadomy, że kupuje piracką wersję. W końcu, jak już wiadomo, może spokojnie grać do czasu reinstalki/aż ktoś z EA się pofatyguje zablokować. Sytuacja byłaby inna, gdyby konta na takim kluczu nie dało się zarejestrować, ale się da!

Skończyłem, dziękuję. Nie oczekuję odpowiedzi i raczej nie próbujcie zmieniać moich poglądów. Dla mnie to po prostu czyste wyłudzanie kasy. Wiem, że ten post nic nie zmieni, bo w końcu duzi nie liczą się z małymi (banda czworga itp.)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2