Sokar44 napisał(a):
Tia, czy Ty wiesz o czym piszesz ??
Zasadniczo, tak. W sumie jednak przesadziłem z częstotliwością w phenomie.
Sokar44 napisał(a):
Tak, do komputerów typu Media center
Co nie przeszkadza w stosowaniu ich w budżetowych kompach do gier u fanboyów intela D:.
Sokar44 napisał(a):
Kupisz lepsza kartę to procek nie obsłuży Ci jej mocy ... Same gigaherce nie stanowią o mocy procesora ... Po za tym BF3 wyraźnie preferuje 4 i więcej rdzeni . Spójrz na BC2 .
No to tak, Phenom II x4 ma 4 jądra i 4 wątki. i3 2100 ma 2 jądra działające mniej więcej na poziomie 3-4 w phenomie i 4 wątki.
W praktyce zdatność procesora do gier zależy też od tego ile rdzeni będzie chapała gra. A mówiąc że ma lepszą wydajność w grach miałem na myśli całokształcik czyli wszystkie gierki
. Dalej cierpię na chroniczny misunderstanding :<.
Ale fakt walka i3 vs Phenomy może być ciekawa. i3 bo i5 to już byt wysoka półka D:.
Sokar44 napisał(a):
Obawiam się że próbując grać na i3 w Battlefield 3 będziesz mocno zawiedziony procesorem
Nawet mając HD 6990 czy GTX 590 na pokładzie
Raczej nie będzie. Bardziej zawiodę się ja z moim Phenomem II 720 i GTXem 470
.
I tak total BTW:
Phenomy są już mocno przestarzałe, teraz na horyzoncie są procesorki IB (Ivy bridge) czyli chyba SB z lepszą kartą graficzną. AMD idzie w ilość i wypuszcza Bulldozery z 8 rdzeniami, które według testów są dalej słabsze od i7... Ale może ja coś źle wyczytałem
.
I znowu o temacie o/:
Dalej twierdzę że możesz spokojnie grać w BF3. Ja w alphie chapałem po minimum 35 fpsów niezależnie od sytuacji na alphowym high na 3 rdzeniowym procesorze
.
Pewnie dostanę w twarz za łamanie NDA D:.