Głos z krzaka napisał(a):
@Irina
Kulki nie sa tylko dla Ciebie ale dla teamu. Ilość q-spotów jest ograniczona (bodajże do 3 na raz). Bo przecież cały czas gramy TP
prawda?
A czas na arty mam zawsze wystarczy wypracować odpowiednia metodę poruszania zgraną z czasem przeładowania. Na etapach zadrzewionych i zurbanizowanych 1 combat recon w SQ to podstawa. Jedynie na Heavy Metal i Harvest CQ nie ma on nic kompletnie do roboty bo tam rządza długie lufy ortodoksów.
Dla informacji - samymi normalnymi snajpami mam wygrane ok 150 h, a Recon to moja druga klasa pod wzgledem ogólnie wygranych godzin.
Jeszcze jednen mały dodatek do poradnika
- zmiana pozycji po 2-3 fragach jest konieczna, jakikolwiek bardziej zgrany team szybko wymienia się informacjami, te z audio nawet bardzo szybko. Niektóre ekipy grają wręcz metodą futbolową obstawiając szczególnie kłopotliwych przeciwników. Dodatkowym utrudnieniem jest że mapy są już zjechane jak Europa co zawęża liczbę bezpiecznych miejscówek. No chyba że preferujesz strzały z respa lub spokojne 3-4 kille na rundę. Wyjątkiem jest opcja że spotkani wrogowie to kompletne nieogary - wtedy pozostaje tylko korzystać
@Asmo
Ta
gra niestety nie ma nic wspólnego z humanitarnym zabijaniem ( "hamstwem" to jest że jeńców nie bierzemy ). Przeciwnik, najczęściej w obronie, używa wszelkich dostępnych kombinacji.
Jeśli są jakieś problemy natury moralnej - gramy HC, najlepiej w wersji bez spotów na mapie.
Brak wallhacka, i równe szanse dla wszystkich.
A jeśli ktoś chce być naprawdę ortodoksyjny to polecam ARMA2 + ACE tam można zobaczyć jak wygląda snajperskie rzemiosło.
Każdy ma prawo do własnego zdania, Ty masz inne ja mam inne. Ja jestem ortodoksem z "długą lufą" Ty profanujesz postać RECONA. Co lepsze nie wiadomo, jednak na pewno mam większy komfort grając jak prawdziwy snajper.
Nie wiem natomiast dlaczego z góry zakładasz ze snajper nadaje sie tylko do zabijania nieogarów i nubów ? Nie raz zatrzymaliśmy atak klanu 50-tek, na bank byli w kontakcie audio a padali jak muchy. To wlasnie tacy "zgrani" robią najwiecej szumu: snmajper nubz, camper, lamer, .........
Metoda futbolowa, jest beznadziejna na dobrych snajperów, powodzenia w wykryciu takich snajperów.
Jeszcze co do zarzutu ze zdobywam 2-3 fragi na runde, mylisz sie. Często oscyluje to w ok. 20 do 1-2 dedów. A jednym tylko karabinem wyborowym mam rozegrane ok 300 godzin.