... bo ja jestem z lekka zawiedziony
Przynajmniej tą mapą dostępną na razie - czyli Operation Metro. Niby fajna, najpierw trochę przestrzeni, później ciasnota korytarzy, ale trzeci sektor burzy wszystko. Jak dla mnie paskudny - subiektywne odczucie, no trudno
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
.
Przeszkadza mi mała przejrzystość w grze. Niby fajnie, że nie jest tak cukierkowo jak w BC2, ale mam problemy z wyłanianiem elementów "istotnych" z tła (nie wiem jak to opisać, może ktoś odczuł coś podobnego i pomoże).
Spawn menu jest całkowicie skopane! Już tęsknię za tym z BC2. To tutaj jest nieprzejrzyste i widzę wyraźny przerost formy nad treścią. Wybieranie broni i dodatków do niej baaaardzo nieintuicyjne i zbyt czasochłonne. Nie ma podglądu na listę broni sąsiadujących z aktualnie wybraną, przez co nie znając ich kolejności, zamiast wybrać "jedną na prawo", przesuwa się całą listę w lewo. Tfu. W BC2 można w 3 sekundy zmienić klasę, broń i wszystkie dodatki i wracać na pole walki. Spawn menu z BF3 mówię NIE!
Podoba mi się natomiast, że żołnierze nie są już tak pancerni jak w normalnym trybie w BC2. Teraz trzeba trochę mniej kulek wpakować w delikwenta (albo mi się wydaje). Mam wrażenie, że to jest tak pośrodku pomiędzy BC2 w trybie hardcore, a normalnym.
Pozdro.