Teraz jest 23 lis 2024, 22:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1034 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 paź 2011, 20:42 

nie będę ani z Riv-em ani Thaiz0r-em dyskutował po prostu nie bawi mnie już karmienie trolli. podziwiam Thaiz0r-a który wygrzebał temat tylko po to by napisać ze ASG to "frajerstwo". Zacznijmy od podstawowego pytania, grałeś kiedyś ,że się wypowiadasz?

"dla mnie strażacy to frajerzy< biegają z sikawka na wodę i myślą ze są fajni"
nvm żałuje ze nie ma już tych ludzi co kiedyś, tylko pojawiają się jedno sezonowi myśliciele/trolle którzy myślą ze jak trochę ludzi na forum pocisną to od razu im respekt skoczy a jak nawet nie to zrobią po prostu burdel.
dziękuje, dobranoc.
Mam nadzieje koniec tematu.

wracając do meritum kto zainteresowany? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fL9Cb_5F5iI

PostNapisane: 17 paź 2011, 20:43 
Zbanowany

Sasquacz napisał(a):
Co jest złego w odejściu od kompa, co złego w logicznym pomyśleniu, co złego w przygotowywaniu się przez niektórych do służby w wojsku? (strzelanie stąd można wyjąć bo to całkiem inna bajka, ale chociażby poruszanie się po terenie, maskowanie, miłego wysłania inteligencji 10'latka w las nocą z mapą i kompasem)

Jestem w grupie rekonstrukcyjnej(którą prowadzi były oficer), airsoft na pierwszym miejscu ale także musztra, obsługa radiostacji i wiele innych rzeczy które w karierze wojskowej się przydają i ułatwiają start.

Emmm, nie powiedziałem, że to jest złe :) Mówie o osobach które robią z siebie wariorrów, bo się pobawili w wojsko. Operacja Południe 2010 - "antyterroryści SPAT" robią pokazik. Po tym podchodzą do jednostki Wojska Polskiego (rzecz jasna prawdziwej) i zaczynają dyskusję. Z tego czego dowiedziałem się od WP wyglądało to mniej więcej tak: podchodzi do nich jakiś koleś (z tego SPAT-a) i mówi:

- Panowie, ja jestem ukrytym komandosem snajperem w stopniu sierżanta i macie mi w tej chwili zasalutować.
Oni sobie myślą okej, na wszelki wypadek salutują. Po tym Pan sierżant ściąga kominiarke i na oko ma 14 lat. O to mi chodzi :)
A tak nawiasem to jaka GRH?

PostNapisane: 17 paź 2011, 20:57 

RivPolska napisał(a):
bagno napisał(a):
nie będę ani z Riv-em ani Thaiz0r-em dyskutował po prostu nie bawi mnie już karmienie trolli

Cóż, jak się nie umie składnie odpowiedzieć to nazywa się kogoś trollem. Zdanie "gra w tibie" już wykorzystane, więc może "gra w metina" :lol:

nie ogarniam Cie koleś, ale weź sobie odpal google.pl i wpisz troll internetowy i nie ciągnij tego. z góry thx.

ps.
Cytuj:
Operacja Południe 2010 - "antyterroryści SPAT" robią pokazik. Po tym podchodzą do jednostki Wojska Polskiego (rzecz jasna prawdziwej) i zaczynają dyskusję. Z tego czego dowiedziałem się od WP wyglądało to mniej więcej tak: podchodzi do nich jakiś koleś (z tego SPAT-a) i mówi:

- Panowie, ja jestem ukrytym komandosem snajperem w stopniu sierżanta i macie mi w tej chwili zasalutować.
Oni sobie myślą okej, na wszelki wypadek salutują. Po tym Pan sierżant ściąga kominiarke i na oko ma 14 lat. O to mi chodzi

bajkopisarz, panowie pokłon! drugi Tuwim (się w grobie przewraca)

Ostatnio edytowano 17 paź 2011, 21:00 przez bagno, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 paź 2011, 20:58 

bagno napisał(a):
"dla mnie strażacy to frajerzy< biegają z sikawka na wodę i myślą ze są fajni"

Nie zaczynać >:D

bagno napisał(a):
podziwiam Thaiz0r-a który wygrzebał temat tylko po to by napisać ze ASG to "frajerstwo".

Żeby nie było niejasności, ja to odświeżyłem.

bagno napisał(a):
wracając do meritum kto zainteresowany? ;)
http://www.youtube.com/watch?v=fL9Cb_5F5iI

Interesująca to na pewno będzie cena, ale jakby za 800 można by wyhaczyć, mogło by być ciekawie.

RivPolska napisał(a):
A tak nawiasem to jaka GRH?

Żadne GRH (bo "H" na końcu oznacza historycznej?)
Drużyna Taktyczno-Operacyjna nie nawiązuje do tradycji żadnej z tych wyśmienitych jednostek. Stanowimy drużynę szarej piechoty, łykającej kurz po przejeździe czołgów. Nie liczy się bowiem nazwa, liczy się oddanie sprawie i umiejętności oraz duch bojowy. A na dodatek - jest to rozwiązanie w miarę tanie, jak na polskie środowisko Airsoftu. :D

RivPolska napisał(a):
Oni sobie myślą okej, na wszelki wypadek salutują. Po tym Pan sierżant ściąga kominiarke i na oko ma 14 lat.

Tyle co na flagę na mundurze, dla osoby to szanującej bym przymknął oko, takie coś powinno być karane za brak szacunku do munduru(a zarazem do ojczyzny!).
RivPolska napisał(a):
wyglądało by* to mniej więcej tak:
, 50h pracy społecznej :)
by*-moja edycja

Ale ta końcówka patriotyczna! xD

http://simunition.com/en/products/fx_marking_cartridges
Myślicie że to w Polsce może się przyjąć?

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:05 
Zbanowany

zlikwidowali pobór do woja, wiec 80% komandowsów, specjalistów od nocnej walki na kompasy w lesie nigdy nie poczuje smaku prawdziwej żołnierki, a i jaja za małe lub brak, aby do zawodowego przyjęli

prosze was, skonczcie tą napinkę

zdanie swoje podtrzymuje

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:09 

Thaiz0r napisał(a):
zlikwidowali pobór do woja, wiec 80% komandowsów, specjalistów od nocnej walki na kompasy w lesie nigdy nie poczuje smaku prawdziwej żołnierki

Pewnie, bo do Afganistanu, Iraku lecą tylko komandosi GROM'u, nikt więcej tam się nie znajduje...

Co z tego że zlikwidowali pobór? Czy dla Ciebie jedyna droga do wojska to na siłę, to że u Ciebie

Thaiz0r napisał(a):
jaja za małe lub brak, aby do zawodowego przyjęli

no szkoda że Cię taki problem dotknął, ale niektórzy mają, i żołnierzami zostają.

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:13 
Zbanowany

Nie musicie mi wierzyć, gdyż nie potrafię opowiadać ani niczego streszczać. Jak ktoś zna środowisko to niektórzy powinni wiedzieć.
Ominąłem kilka spraw (dla mnie nie mających wpływu) więc wygląda to tak a nie inaczej.
Dostanie się do wojska - dzisiaj - graniczy z cudem. Wejdźcie na wojsko-polskie.pl (forum) i tam będziecie mieć jasny obraz sytuacji.
A poza tym tak się nie napalajcie: ja też myślałem mam wrodzony talent do strzelania, przetrwania, pierwszej pomocy itd. a właściwie potem cię uświadamiają, że gówno wiesz.

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:19 

RivPolska napisał(a):
Dostanie się do wojska - dzisiaj - graniczy z cudem.

Znam sytuację, znam kilka osób które czekają w NSR na jakiś etat.
RivPolska napisał(a):
pierwszej pomocy

Pierwsza pomoc, a pierwsza pomoc na polu walki to 2 różne rzeczy, to wiem, inne priorytety, inne postępowanie.
RivPolska napisał(a):
a właściwie potem cię uświadamiają, że gówno wiesz.

Gówno wiesz ale poza tym też gównem jesteś, przecież po to idziesz do wojska żebyś z gówna był żołnierz. Bo oficjalnie wojsko jest matką która uczy wszystkiego, co umiałeś wcześniej się dla niej nie liczy, ale dla siebie jest pomocne.

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:25 
Zbanowany

Pierwsza pomoc, a pierwsza pomoc na polu walki to 2 różne rzeczy, to wiem, inne priorytety, inne postępowanie.

Siniak po kulkach :lol:
A tak właściwie to dzięki za dyskusje (no rzecz jasna bez bagna, bo oprócz stworów rodem z harrego pottera to nic tu nie wniósł) i myślę, że można uznać ją za zakończoną.

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:28 
Zbanowany

Sasquacz napisał(a):
RivPolska napisał(a):
Dostanie się do wojska - dzisiaj - graniczy z cudem.

Znam sytuację, znam kilka osób które czekają w NSR na jakiś etat.
RivPolska napisał(a):
pierwszej pomocy

RivPolska napisał(a):
a właściwie potem cię uświadamiają, że gówno wiesz.

Gówno wiesz ale poza tym też gównem jesteś, przecież po to idziesz do wojska żebyś z gówna był żołnierz. Bo oficjalnie wojsko jest matką która uczy wszystkiego, co umiałeś wcześniej się dla niej nie liczy, ale dla siebie jest pomocne.

Obrazek

koles po pierwsze, zwiększ masę,

po drugie, dałes sie sprowokowac i sie rzucasz jak pchła na łańcuchu

po trzecie, nie obrazaj innych userów, co to za teksty z gównami

po czwarte, masz niezle wyprany mózg, chyba kompania trepów cie stratowała jak byłes mały,

ogarnij, każdy ma prawo do własnego zdania chcesz to je olej, ale nie pluj jadem...niczym elektorat platformy obywatelskiej

Ostatnio edytowano 17 paź 2011, 21:36 przez Thaiz0r, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:31 

Obrazek

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:39 

RivPolska napisał(a):
Siniak po kulkach

Nie chodziło mi tu o różnice między airsoftową, a zwykłą, tylko o bojową - podczas walki (takiej prawdziwej). :P

@Thaiz0r
Obrazkiem pokazujesz że jesteś trolem, prowadzimy dyskusję.

Thaiz0r napisał(a):
ogarnij, każdy ma prawo do własnego zdania chcesz to je olej

Każdy ma prawo do dyskusji jak to napisał Riv kilka postów wcześniej. ;>

Tekst o gównie jest moim rozwinięciem jego myśli nt. szkolenia w wojsku.

bagno napisał(a):
Zacznijmy od podstawowego pytania, grałeś kiedyś ,że się wypowiadasz?

Pewnie mama mu nie pozwala :(

RivPolska napisał(a):
myślę, że można uznać ją za zakończoną.
Chyba wszystko wyjaśnione, chyba że niewinny kolega thaizor zacznie się rzucać.

PostNapisane: 17 paź 2011, 21:43 
Zbanowany

Sasquacz napisał(a):
RivPolska napisał(a):
Siniak po kulkach

Nie chodziło mi tu o różnice między airsoftową, a zwykłą, tylko o bojową - podczas walki (takiej prawdziwej). :P

@Thaiz0r
Obrazkiem pokazujesz że jesteś trolem, prowadzimy dyskusję.

Thaiz0r napisał(a):
ogarnij, każdy ma prawo do własnego zdania chcesz to je olej

Każdy ma prawo do dyskusji jak to napisał Riv kilka postów wcześniej. ;>

Tekst o gównie jest moim rozwinięciem jego myśli nt. szkolenia w wojsku.

RivPolska napisał(a):
myślę, że można uznać ją za zakończoną.
Chyba wszystko wyjaśnione, chyba że niewinny kolega thaizor zacznie się rzucać.

nie wiem o co ci chodzi, ale wiem ze kubek melisy lub inne prochy by ci sie przydały,
a moze nazarles sie tych chinskich lizaczkow i ci sie ADHD udzielilo

masz racje, prowadzimy dyskusje, wiec nie przeklinaj, nawet uzywajac pseudocenzury, zero szacunku dla takich co przeklinaja, tym bardziej ze sa elitarnymi komandosami z replikami pod pachą !

PostNapisane: 17 paź 2011, 22:04 

Cytuj:
A poza tym tak się nie napalajcie: ja też myślałem mam wrodzony talent do strzelania, przetrwania, pierwszej pomocy itd. a właściwie potem cię uświadamiają, że gówno wiesz.

nikt poza tobą się tu z tym nie obnosił, wiec nie wiem skąd te wnioski.

PostNapisane: 17 paź 2011, 22:05 
Zbanowany

bagno napisał(a):
Cytuj:

nikt poza tobą się tu z tym nie obnosił, wiec nie wiem skąd te wnioski.

Zapewniam Cię, że znam kilkanaście osób które podobnie myślały, lecz starałem się niczego nie uogólniać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1034 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2