Teraz jest 1 gru 2024, 12:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 paź 2011, 12:40 

Witam.

Przesyłam swoje nagranie z błędem, może ktoś mi powie co i jak zrobić, by gra normalnie działała, bez takich przycięć. Wiem że jakiś niemiec miał ten problem i jest podobny filmik w necie, ale tam też nie uzyskał odpowiedzi, może ktoś coś powie?

Bład gry uniemożliwia mi kontynuowanie misji. Miał ktoś taki i poradził sobie? Dodam że reinstallacja wszystkiego (origin i BF3) nic nie daje, tak samo sprawdzenie spójności plików (ta opcja podobna do tego co w steam jest). :/

Gram na takim sprzęcie Athlon X2 250 3.0 @ 4.0GHz; GeForce 8800GTS 320mb, 4gb ram DDR3. Gra normalnie działa (25-35fps) na średnich ustawieniach w rozdzielczości 1280 x 1024, przy 1024x768 można niektóre ustawienia wrzucić na wysokie. To tak jakby ktoś pytał czy mu gra ruszy na starszym sprzęcie. Ustawienia zmniejszone specjalnie do filmiku, by był płynny, gdyż fraps drastycznie obcina FPS podczas nagrania. W multi pogram dopiero po zmianie grafiki na mocniejszą ;)

Dodam że system stawiałem przedwczoraj, specjalnie na premierę gry i w sumie nic nie instalowałem, co mogłoby kolidować z jej działaniem (sprawdziłem spis tego, co może powodować błędy w grze)... O co może chodzić?...

PostNapisane: 27 paź 2011, 15:22 
Oldboy Battlefield.pl

gdzie to nagranie?

PostNapisane: 27 paź 2011, 15:35 

http://www.youtube.com/watch?v=1x0mkPt_kvA zapomniałem wstawić.

PostNapisane: 28 paź 2011, 18:36 

Jak w temacie, przejezdzamy samochodami przez tunel, wychodzimy podbiegamy do cysterny wala z RPG i biegne za 2 kolesiami, podbiegam do nich a oni kucaja przy ulicy zamiast biedz w lewo i po schodach do gory i dalej, sam nie moge przejsc bo probowalem. oni sobie tam kucaja i tyle, ominalem cos po drodze czy tu jakis blad wystapil?

prosze o porade

PostNapisane: 29 paź 2011, 14:24 

Hej.

tez mam w tej misji, tylko umnie chodzi o otwarciem drzwi w budynku do jakiego sie wchodzi po sturmie i rozwaleniu 2 km'ow...budynek zwiedza ze mna jeden kompan..pierwsze drzwi trzeba otworzyc klikajac kilka razy "E"...natomiast drugie nie mam pojecia jak..podchodze do nich i nic...moj kompan natomiast czai sie na poczatku korytarza za jakaś szafą i niechce podejsc do drzwi...powtarzalem misje dwa razy i ciagle to samo...;/

Pzdr.

PostNapisane: 29 paź 2011, 20:16 

ROZWIĄZANIE !!!!!!!!!

Zauważyliście że tam jest tylko dwóch kolesi a nie trzech . Chodzi o to , aby w momencie wstania po wybuchu samochodu ( przez rpg ) iść za TRZEMA KOMPANAMI , a nie dwoma lub od razu . Gdy pójdziecie za trzema kompanami misja będzie iść dalej . Też miałem ten problem i gwarantuje , że to działa . A więc muszą być wszyscy trzej tam przed wami , jak podejdziesz to jeden z nich powie aby wziąśc ich z flanki

Co do drugiego problemu , musisz od nowa misje wziąśc i gdy wejdziesz do tego budynku , powinni być w nim montess i ten drugi , musisz iść za dwoma kolesiami

PostNapisane: 30 paź 2011, 12:11 

ticker napisał(a):
Hej.

tez mam w tej misji, tylko umnie chodzi o otwarciem drzwi w budynku do jakiego sie wchodzi po sturmie i rozwaleniu 2 km'ow...budynek zwiedza ze mna jeden kompan..pierwsze drzwi trzeba otworzyc klikajac kilka razy "E"...natomiast drugie nie mam pojecia jak..podchodze do nich i nic...moj kompan natomiast czai sie na poczatku korytarza za jakaś szafą i niechce podejsc do drzwi...powtarzalem misje dwa razy i ciagle to samo...;/

Pzdr.

dokładnie przed 5 sekundami udało mi się rozwiązać problem. Standardowo Montes'a nie ma. Jest tylko 1 kompan. Należy kilka razy strzelić w tego co jest z nami i nagle pojawia nam się drugi. Wtedy można kontynuować misję.

PostNapisane: 30 paź 2011, 17:24 

Mam problem gdyż ta misja się ładuje leci filmik i nagle się gra wyłącza, jakieś pomysły, męcze się już z tym od początku premiery bo chce przejść kampanie :(

PostNapisane: 30 paź 2011, 20:11 

Piotr19953 napisał(a):
ROZWIĄZANIE !!!!!!!!!

Zauważyliście że tam jest tylko dwóch kolesi a nie trzech . Chodzi o to , aby w momencie wstania po wybuchu samochodu ( przez rpg ) iść za TRZEMA KOMPANAMI , a nie dwoma lub od razu . Gdy pójdziecie za trzema kompanami misja będzie iść dalej . Też miałem ten problem i gwarantuje , że to działa . A więc muszą być wszyscy trzej tam przed wami , jak podejdziesz to jeden z nich powie aby wziąśc ich z flanki

Co do drugiego problemu , musisz od nowa misje wziąśc i gdy wejdziesz do tego budynku , powinni być w nim montess i ten drugi , musisz iść za dwoma kolesiami

Niestety, ja wciąż mam "pod mostem" tylko dwóch i za żadne skarby świata nie mogę się doczekać trzeciego. Próbowałem chyba wszystkiego - trzeciego jakoś wypchnąć, nic. Strzelałem do nich, nic. Rety, co za gra, żeby takie bugi były, masakra. Jak jeszcze dzień się pomęczę z tym jednym pieprzonym mostem i mi się nie odblokuje, to oddam grę do sklepu, no bo po co mi tak, w którą nie mogę grać. A swoja drogą jak można tak nie przetestować gry?

PostNapisane: 30 paź 2011, 20:23 

To witaj w klubie.
Jedyne rozwiązanie to powtórzyć misje lub wczytać ostatni zapis i iść z wszystkimi koleśami,
Ale pocieszę Cię tak krótkiej i "zbagowanej " kampani
Jeszcze nie widziałem.
A szkoda bo miejscami jest bardzo widowiskowa. :omg:

PostNapisane: 31 paź 2011, 08:46 

Jak to powiedział Grek Zorba "Jaka piętna katastrofa", no bo chyba tylko tak można nazwać Battlefield 3 :omg:

PostNapisane: 31 paź 2011, 13:25 

nie możliwe , że tylko dwóch idzie ... jak to wybuchnie i wstaje blackburn to czekasz w miejscu , powinni trzej isć ;/

PostNapisane: 31 paź 2011, 16:16 

Ha, "a łyżka na to, niemożliwe". Mówię ci, jeden stoi po lewej stronie cysterny i strzela.
A dwu pozostałych pod mostem kuca. Słowo. I nic się nie dzieje, krzyczą tylko żebym się ruszył.
A jak podejdę, to już mnie nie wołają tylko kucają i nic.

PostNapisane: 31 paź 2011, 19:24 

Piotr19953 napisał(a):
nie możliwe , że tylko dwóch idzie ... jak to wybuchnie i wstaje blackburn to czekasz w miejscu , powinni trzej isć ;/

Piotrze, zdradź mi na jakich ustawieniach gry Ty grasz. Może to ma jakieś znaczenie dla tej zbugowanej gierki. Ja już tracę cierpliwość. Cały czas zachowują się tak
samo, wybuch, ja padam, oni we dwóch lecą pod most, a jeden na tyle cysterny, po lewej jej stronie cały czas ostrzeliwuje most i nie rusza się z miejsca.
Cholera, co za uparte bydle. A może ja coś robię nie tak. Dałoby radę żebyś nagrał krótki filmik jak u Ciebie się gra zachowuje? Sam ten fragment od wybuchu
do podejścia pod most do trzech kompanów.

PostNapisane: 1 lis 2011, 21:42 

ok , ja gram na takich ustawieniach jakie mi komputer ustawił , o ile dobrze pamiętam to wszystko na "wysokie" tylko tekstury na niskie , 16X filtrowanie czy coś , anty aliasing 4 lub 8 , rozmycie wlaczane , opuzniony anty-a wlaczony. Ale raczej to nie ma żadnego wpływu na to , taki bła w grze , bf sie nie postarał z kampanią . Co do filmiku to spróbuje go zrobić , jutro lub w piątek (02-11-2011 lub 04-11-2011 ) . Trzymaj sie , na razie graj w multi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2