Teraz jest 26 lut 2025, 16:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 paź 2011, 21:07 

a to jest właśnie ten error który wywala mi gdy na battlelog daje kampanie lub multi .. nawet mi sie gra nie uruchamia

Cytuj:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: bf3.exe
Wersja aplikacji: 1.0.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 4e9d3315
Nazwa modułu z błędem: bf3.exe
Wersja modułu z błędem: 1.0.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4e9d3315
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 0000ab3d
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 0a9e
Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Dodatkowe informacje 3: 0a9e
Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

PostNapisane: 30 paź 2011, 21:14 

wagery12 napisał(a):
a to jest właśnie ten error który wywala mi gdy na battlelog daje kampanie lub multi .. nawet mi sie gra nie uruchamia

Cytuj:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: bf3.exe
Wersja aplikacji: 1.0.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 4e9d3315
Nazwa modułu z błędem: bf3.exe
Wersja modułu z błędem: 1.0.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4e9d3315
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 0000ab3d
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 0a9e
Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Dodatkowe informacje 3: 0a9e
Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Miałem to samo ,pomogło usunięcie wszedzie znaczka TM zarówno jak w nazwie foldera jak i w regedit ,opisane wyżej jak zrobić

PostNapisane: 30 paź 2011, 21:17 

No tak ale jak zmieniałem nazwe z Battlefield 3TM na Battlefield 3 to nie mogłem nawet gry uruchomić ;/ bo wywalało że nie jest zainstalowana .. ale nie robiłem tego w regedit .. aha i ten trik chyba działał na beta nie ?

PostNapisane: 30 paź 2011, 21:31 

wagery12 napisał(a):
No tak ale jak zmieniałem nazwe z Battlefield 3TM na Battlefield 3 to nie mogłem nawet gry uruchomić ;/ bo wywalało że nie jest zainstalowana .. ale nie robiłem tego w regedit .. aha i ten trik chyba działał na beta nie ?

Jak czytam taką wypowiedź to mi sie niedobrze robi .... WYRAZNIE NAPISANE ZE ZMIENIC W PLIKU JAK I W REGEDIT

PostNapisane: 31 paź 2011, 00:51 

Witam,

Znowu mam problem z tą wspaniałą grą.

Obrazek

Gdy zakupiłem grę miałem ten sam problem ale zainstalowałem sterowniki do karty graficznej i wszystko było ok.
Dzisiaj grałem w kampanie bez żadnego problemu, a teraz gra kaput. Po uruchomieniu czarny ekran, a następnie wywala błąd, który jest pokazany na ss.

Pomocy ;/

PostNapisane: 31 paź 2011, 11:04 

Wiele osób, w tym ja, ma ten problem. Nic się nie da z tym zrobić, trzeba czekać na patcha. Na forach, w szczególności na eng forum Battleloga, są na ten temat dyskusje i czasami ktoś znajdzie dla siebie rozwiązanie, jednak nie ma jednego skutecznego rozwiązania dla wszystkich.

PostNapisane: 31 paź 2011, 11:54 

rebornnarsil napisał(a):
Wiele osób, w tym ja, ma ten problem. Nic się nie da z tym zrobić, trzeba czekać na patcha. Na forach, w szczególności na eng forum Battleloga, są na ten temat dyskusje i czasami ktoś znajdzie dla siebie rozwiązanie, jednak nie ma jednego skutecznego rozwiązania dla wszystkich.

próbowałeś trzy sposoby jakie zostały pokazane w tym temacie?

PostNapisane: 31 paź 2011, 13:14 

System operacyjny : vista 32-bit
Service Pack:1
Ilość ram:DDr2 2GB
Procesor :Intel core 2 quad 2,4Ghz
Karta graficzna:GeForce 8600 Gt 256Mb

Ponawiam pytanie teraz z danymi mojego kompa.
Witam ja mam dokładnie ten sam błąd też powtórnie instalowałem grę ale nic z tego nie wyszło. Instalowałem też nowe sterowniki do karty graficznej i też nic.

PostNapisane: 31 paź 2011, 13:32 

melonmen napisał(a):
System operacyjny : vista 32-bit
Service Pack:1
Ilość ram:DDr2 2GB
Procesor :Intel core 2 quad 2,4Ghz
Karta graficzna:GeForce 8600 Gt 256Mb

Ponawiam pytanie teraz z danymi mojego kompa.
Witam ja mam dokładnie ten sam błąd też powtórnie instalowałem grę ale nic z tego nie wyszło. Instalowałem też nowe sterowniki do karty graficznej i też nic.

przy takiej grafice to nic nie ugrasz

PostNapisane: 31 paź 2011, 13:38 

Próbowałem wszystkiego. I dajcie już spokój z tym znaczkiem TM. Nie miałem go nigdy i go nie mam, a gra nadal crashuje.
Poprawka: znaczek był tylko w rejestrze, ale jego usunięcie, tu was zaskoczę - nic nie pomogło.

PostNapisane: 31 paź 2011, 14:21 

Mój znajomy miał taki sam błąd, wysłał mail'a z zapytaniem do supportu dostał taką odpowiedź:

Witam serdecznie,
Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts.

Proszę odinstalować aplikację Orgin. Proszę wyczyścić rejestry odpowiednim programem np. programem CCLEANER : http://www.piriform.com/ccleaner
Proszę pobrać najnowszą wersję origin z naszej strony: http://www.origin.com/pl/about

Proszę wykonać następujący przegląd systemu

1) Grę zawsze należy instalować (i grać) przy wyłączonych zbędnych procesach (również należy spróbować zmienić ustawienia lub wyłączyć programy antywirusowe oraz zapory sieciowe, często są w nich ustawione zbyt wysokie zabezpieczenia i to powoduje problemy z grą)
Jeśli posiadasz system operacyjny Windows 7, Vista, XP uruchom Menadżera zadań (Wciskając "Ctrl + Alt + Delete") w zakładce APLIKACJE, wyłącz wszystkie uruchomione aplikacje (pojedynczo), natomiast w zakładce PROCESY wyłącz wszystkie procesy, które nie są oznaczone jako SYSTEM, USŁUGA LOKALNA, USŁUGA SIECIOWA oraz procesy o nazwie Explorer.exe i TaskMgr.exe

UWAGA!: Komunikat: „OSTRZEŻENIE: Zakończenie procesu może przynieść niepożądane skutki, w tym również utratę danych i niestabilność systemu. Proces nie będzie miał szansy na zapisanie danych. Czy na pewno chcesz zakończyć?” - jest komunikatem ostrzegawczym Sytemu Windows, który jedyny informuje o ewentualnych konsekwencjach wyłączenia tego programu. Stabilność systemu (jeśli nie jest uszkodzony np. przez wirusa) może jedynie zakłócić wyłączenie procesu niezbędnego do jego funkcjonowania.

2) Jeżeli to nie pomoże, to proszę RĘCZNIE odinstalować grę razem ze wzmiankami w rejestrze i później ponownie ją zainstalować na koncie z pełnymi uprawnieniami administratorskimi oraz używając takiego folderu docelowego, jaki gra sama zaproponuje podczas instalacji. Proszę wyłączyć wszelkie napędy wirtualne oraz programy emulujące. (informacje jak to zrobić znajdzie Pan na m.in. na naszej stronie internetowej www.polska.ea.com w zakładce CENTRUM POMOCY lub na stronie www.ea.com na stronie suportu amerykańskiego - bezpośredni link http://support.ea.com/cgi-bin/ea.cfg/ph ... d=APR5xKej)

3) Proszę również pobrać ze strony producenta i zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej. Proszę również regularnie pobierać aktualizacje MS Windows.

4) Również inne programy mogą zakłócać poprawne działanie gry:
Komputer, aby gra działała prawidłowo powinien być wolny od wirusów oraz programów typu spyware oraz adware. (np. darmowy antywirus: http://www.free-av.com/ , darmowe narzędzie do usuwania ad-ware: http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php , darmowy program do usuwania spyware: http://www.safer-networking.org/pl/mirrors/index.html )
Proszę również przeskanować rejestr systemu Windows programem do porządkowania rejestru np. http://www.eusing.com/Download/EFRCSetup.exe

5) Upewnij się dokładnie, że Twój system spełnia minimalne wymagania gry. podane w plikuu "Przeczytaj" na płycie z grą.
O ile to nie rozwiąże problemu proszę dołączyć do kolejnego maila plik dxdiag,. Poniżej zamieszczam instrukcję jak go wygenerować:

ref:00DEIO80.500E1A4ss:ref

PostNapisane: 4 lis 2011, 20:32 

Witam.
Więc mam następujący problem, próboje uruchomić bfa'a włącza się origin i pisze " błąd z konfiguracją gry, zainstaluj grę ponownie"
żeby nie było, instałowałem ją już 3 razy, co zajeło mi dużo czasu, nie daje żadnych efektów
mam wina viste 32bity sp2
karte graf geforca 9600gt

@ps
origin i battlelog działa bezproblemowo
prosze o szybką odpowiedz.

PostNapisane: 4 lis 2011, 23:27 

Witam,

Otóż kupiłem dziś Battlefield 3. Zainstalowałem, wszystko krok po kroku wykonałem.
Gdy próbuje się połączyć z jakimś serwerem polskim (i nie tylko polskim, próbowałem na wielu innych) to piszę cały czas
że połącza się z serwerem. Rozumiem 2 minuty ale z 20 minut, bez przesady. Ale ok czekałem 20 minut aż w końcu pokaże mi napis
Playing. Ogólnie zaznaczyłem że po skończeniu ładowania gry , gra się sama uruchomi , czemu się nie uruchamia nie mam pojęcia.
Ale mniejsza z tym. Naciskam wtedy grę z paska i wyskakuje mi takie coś http://s2.img.pl/Z89fM9K.png

Ani tego ruszyć ani nic . Czekałem z tym oknem 30 minut żeby się wgrało jakoś. Nic zawiesił się i musiałem Menadżerem urządzeń wyłączać.
Próbowałem tak wiele razy i dalej nic.

Ustawiłem grafikę na low, rozdzielczość też na najmniejszą dalej te błędy wychodzą i nie mam jak się połączyć z serwerem.
Wyłączyłem zaporę dalej nic.

Moje parametry komputera:

Procesor: Intel Core 2 DUO E7500 @ 2.93Ghz
Pamięć RAM: 4 GB
System: Windows 64-bitowy
Karta graficzna: ASUS EAH5770

Sterowniki zaktualizowałem. Directx mam 11.

Proszę o pomoc, ponieważ kupiłem grę i zaczynam tego żałować.
Jeżeli jest jakiś problem ze sprzętem, że np. stary itp. to proszę mi napisać od razu
jaki byłby najlepszy na tą grę.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi.

PostNapisane: 4 lis 2011, 23:38 

Może podaj to GPU.
A czy na ten błąd nie skarży się 90% społeczności BF3? Ta gra wyszła tydzień temu, prezentuje poziom niższy niż beta, dajmy leniwcom z DICE zmusić grę do działania, leniwcom z EA dajmy czas na ogarnięcie serwerów i wtedy będzie można narzekać na wszechobecne błędy, gdyż jak wspominałem, gra prezentuje poziom niższy niż beta.

PostNapisane: 4 lis 2011, 23:42 

Czyli nie tylko ja mam ten problem tak ?
Widzę że ludzie grają na serwerach więc im gra działa. Mi się nawet multiplayer uruchomić nie chce.
Gra oczywiście oryginalna.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2