Teraz jest 16 kwi 2025, 06:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lis 2011, 15:05 

Satyr napisał(a):
Co ci da skala? Wyliczysz sobie prawdopodobieństwo bana? Na wielu aukcjach wyraźnie jest napisane jak zmienić język z Rus na Pl, już samo to powinno dać do myślenia. Niewiedza nie zwalnia z kary. Powinni banowac ile sie da^^.

Skoro ktoś się już posługuje stwierdzeniami ,to powinien je rzetelnie udokumentować .Sprawa zmiany RU na PL ,skoro da rade ,to dlaczego nie skorzystać ?.Kara za co ,za to że na prawdę ktoś nie wiedział ,że istnieje możliwość dostania bana ?,proszę ciebie ..,powinni banować ludzi ,którzy ukradli grę ,a nie ludzi ,którzy wydali swoje zarobione pieniądze ,w tym momencie twoja wypowiedź "banować ile się da " chyba jest nie na miejscu

PostNapisane: 2 lis 2011, 15:16 

grifcio napisał(a):
Kara za co ,za to że na prawdę ktoś nie wiedział ,że istnieje możliwość dostania bana ?,proszę ciebie ..,powinni banować ludzi ,którzy ukradli grę ,a nie ludzi ,którzy wydali swoje zarobione pieniądze ,w tym momencie twoja wypowiedź "banować ile się da " chyba jest nie na miejscu

W prawie obowiązuje takie piękne stwierdzenie - "Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności" lub „Ignorantia iuris nocet”, czyli nieznajomość prawa szkodzi.

A ci co kupili za 70 zł z nierekomendowanego źródła, kiedy gra w myśl producenta powinna kosztowac około 130 zł i wolo ją kupic tylko w wytypowanych punktach to nie kradzież .... żenada ...

"BANOWAĆ ile się da" ... to stwierdzenie jak najbardziej na miejscu.

PostNapisane: 2 lis 2011, 15:20 

Żeby daleko nie szukać. Kupisz sprzęt używany na bazarze, potem okaże się ze to był paser. Kare i tak poniesiesz. Wiem ze trochę oderwane od tematu ale mniej więcej o to chodzi. Nie ma co płakać, prawo jest prawo i nikt nie lubi być w plecy.
EA konta gościowi na Allegro zablokować nie może. Zbanuje Tobie, a Ty rozliczaj się z Allegro. Proste jak budowa cepa.

PostNapisane: 2 lis 2011, 15:23 

Satyr napisał(a):
Żeby daleko nie szukać. Kupisz sprzęt używany na bazarze, potem okaże się ze to był paser. Kare i tak poniesiesz.

Haha ... i słowa wypowiedziane przez policjanta na komisariacie "Nieznajomość prawa szkodzi ... Chłopcze" ... skąd ja to znam :D

Ale DVD było piękne ... szkoda, że mi je zabrali ... cała impreza kosztowała mnie 220 DVD + 1500 grzywny .... ale bym miał sprzęt za to ... kino domowe :)

PostNapisane: 2 lis 2011, 16:30 

Witam, wszystkich forumowiczów.

Przeczytałem cały temat i niestety również stałem się posiadaczem rosyjskiego kluczu, lecz niestety całkiem nie świadomie. Zakupiłem klucz za 84 zł jako edycja limitowana 2 dni przed premierą. Trochę późno ale cóż. Wróciłem do domu w dzień premiery lecz kluczu nadal nie było (niby automat to miał być). Napisałem do sprzedawcy i o 18 odpisał, że producent zawiódł z wysyłką i będzie opóźnienie. Zażądałem zwrotu pieniędzy i za parę minut wszystko już było. Byłem bardzo zły z tego powodu, ponieważ ta edycja mi przepadła. No dobra. Nie ma co się martwić. Może uda mi się zagrać jutro jak kupię klucz jeszcze dziś i włączę ściąganie na noc. Na allegro pojawiły się już jakieś Ruskie oferty które mnie nie interesowały. Trafiłem na ofertę za 80 zł. Nic nie było wspomnianym o Ruskim kluczu. Pomyślałem, że wydam te 20 zł drożej niż za Ruską wersję i zakupię normalną wersję bez obaw. Chciałem też kupić klucz bez pośrednio z Origin ale mój kolega mówił, że trzeba kupić przez paypal a jako, że nie mam tam konta a przesyłka pieniędzy na to konto trochę trwa to darowałem sobie. Do tego dochodziły jakieś awarie z kluczami na origin to już dodatkowo sobie to darowałem. Tak więc kupiłem klucz na wspomnianej już aukcji. Klucz doszedł po godzinie (awarie z automatem...) i poleciałem od razu go wklepać. Awaria z origin nadal trwała ale mimo bardzo wolnego zarejestrowania klucza po 30 minutach udało mi się to zrobić. Nagle patrzę i co? Ruska wersja. No ale cóż. Była 22 a musiałem jutro wcześnie wstać to zostawiłem ściąganie na noc. W między czasie jak już wychodziłem to dotarł do mnie e-mail jak zmienić język.

Jak widzicie juz dużo nerwów straciłem. Teraz dochodzi stres, że mój klucza za nie długo może zostać zbanowany. Oczywiście piszcie mi dalej, że było trzeba kupić klucz przez origin ale ja zawsze klucze kupowałem przez allegro i problemu nie było. To mój pierwszy taki przypadek. Do sprzedawcy już pisałem i on mnie zapewnia, że klucz jest w porządku i nie mają podstaw do banu. Już niech nawet ten klucz za miesiąc zbanują, koleś mi powinien kasę oddać bo z nim rozmawiałem ale problem jest w tym, że stracę osiągnięcia i inne pierdoły :(

PostNapisane: 2 lis 2011, 17:44 

Na aukcji nie bylo napisane ze to RUS wersja?

PostNapisane: 2 lis 2011, 18:13 

Tak. Informacja o tym, że jest to wersja Rosyjska została dodana dzień później. Teraz kolesiowi nic zrobić nie mogę. Klucz użyty a banu nie dostałem. Kłócić się z nim mogę jak ban rzeczywiście będzie bo mnie o niczym nie uprzedził. Tak czy siak następnym razem będę wiedział by poczekać te kilka dni dłużej a kupić coś o co nie będę musiał się martwić.

PostNapisane: 2 lis 2011, 18:27 
Moderator forum

Bany się zaczną sypać , to tylko kwestia czasu. Spójrzcie jak to wyglądało w przypadku BC2 .

PostNapisane: 2 lis 2011, 19:09 

Sokar44 napisał(a):
Bany się zaczną sypać , to tylko kwestia czasu. Spójrzcie jak to wyglądało w przypadku BC2 .

Znajomy gra po dzień dzisiejszy

PostNapisane: 2 lis 2011, 19:17 

grifcio napisał(a):
Satyr napisał(a):
Co ci da skala? Wyliczysz sobie prawdopodobieństwo bana? Na wielu aukcjach wyraźnie jest napisane jak zmienić język z Rus na Pl, już samo to powinno dać do myślenia. Niewiedza nie zwalnia z kary. Powinni banowac ile sie da^^.

Skoro ktoś się już posługuje stwierdzeniami ,to powinien je rzetelnie udokumentować .Sprawa zmiany RU na PL ,skoro da rade ,to dlaczego nie skorzystać ?.Kara za co ,za to że na prawdę ktoś nie wiedział ,że istnieje możliwość dostania bana ?,proszę ciebie ..,powinni banować ludzi ,którzy ukradli grę ,a nie ludzi ,którzy wydali swoje zarobione pieniądze ,w tym momencie twoja wypowiedź "banować ile się da " chyba jest nie na miejscu

Drogi Kolego ja tobie nic udowadniał nie będę, nie mam zamiaru również prześladować i wytykać na forach posiadaczy kluczy zakupionych na allegro bo nie w tym rzecz. Sprawa wygląda tak: Największe Polskie sklepy Online już od dnia premiery cisną EA o bany, ja jako sprzedawca niewielkiego sklepu również. To teraz wyobraź sobie Te wszystkie ogromne sklepy Polskie plus maluchy takie jak ja w ilości kilkudziesięciu albo set ;) i co zrobi EA? Jak myślisz?

Jeśli macie gwarancje Sprzedawcy to super to świadczy dobrze o Nim, ale co jeśli Was oleje jak zwrócicie się o pomoc do niego?
Nikt tu nikogo nie straszy, włącznie tylko myślenie podczas zakupów.

PostNapisane: 2 lis 2011, 19:58 
Moderator forum

grifcio napisał(a):

Powiedz to im. Twój znajomy miał szczęście ale ilu z kupujących tego szczęścia mieć nie będzie ?

PostNapisane: 2 lis 2011, 20:18 

Sokar44 napisał(a):
grifcio napisał(a):

Powiedz to im. Twój znajomy miał szczęście ale ilu z kupujących tego szczęścia mieć nie będzie ?

Powiem tak za dużo ludzi tam nie widzę ,poza tym zobacz ile zostało kluczy sprzedany ,a ilu ludzi zbanowanych (czsami z ich głupoty )

PostNapisane: 2 lis 2011, 20:46 
Moderator forum

Dziennie usuwaliśmy po kilka wątków. Zresztą , róbcie co chcecie . Wasze pieniądze .

My ostrzegaliśmy.

PS Za trzy tygodnie zobaczycie ile się pojawi postów "... Kupiłem na Allegro ..."

PostNapisane: 2 lis 2011, 21:38 
Moderator forum

Sokar44 napisał(a):
Dziennie usuwaliśmy po kilka wątków. Zresztą , róbcie co chcecie . Wasze pieniądze .

My ostrzegaliśmy.

PS Za trzy tygodnie zobaczycie ile się pojawi postów "... Kupiłem na Allegro ..."

I tym przemiłym akcentem zamykam temat.

Tytuł: BF3 PYTANIA
PostNapisane: 13 lis 2011, 13:32 

Witam
da się tak żeby odinstawloać przez Origin i móc zainstlowac gre bez ponownego sciagania. Bo zwalilem spolszczenie i gra mi sie nie chce uruchomic wkurzylem sie i wywalilem i sciagam jeszcze raz.

Ostatnio edytowano 13 lis 2011, 13:54 przez otomarcin, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2