Teraz jest 29 lis 2024, 11:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Crashe
PostNapisane: 2 lis 2011, 23:42 

siwabroda napisał(a):
Widze, ze nie tylko ja mam problemy... :/ W moim przypadku problem polega na migotaniu obrazu, gdy gre mam odpalona w trybie pelnoekranowym, ale jak tylko zmienie na tryb w oknie, to problem znika. Kolejny problem, z ktorym sie spotkalem, to crash gry po zakonczeniu rundy, w momencie gdy gra przechodzi z podliczania statystyk do wczytywania nowej mapy.

Konfiguracja sprzetowa:

System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.110622-1503)
DirectX Version: DirectX 11

Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz (4 CPUs), ~3.3GHz
Pamiec: 8192MB RAM DDR3 Kingston
Grafika: AMD Radeon (ASUS) HD EAH6850 DirectCU, 1GB GDDR5, 790MHz - sterownik Catalyst 11.10

Ja mam ten sam numer z tym " eleganckim podsumowaniem " po zakończeniu rundy, lecz natomiast wówczas jeszcze kibelek z single playerem- bo ja nie ujrzałem jeszcze kampanii ( black screen po wyborze poziomu trudności)
Łapska i cała reszta opadła mi dość znacznie! Hilfe

PostNapisane: 3 lis 2011, 01:42 

[quote="zator45"][quote="siwabroda"]Widze, ze nie tylko ja mam problemy... :/ W moim przypadku problem polega na migotaniu obrazu, gdy gre mam odpalona w trybie pelnoekranowym, ale jak tylko zmienie na tryb w oknie, to problem znika. Kolejny problem, z ktorym sie spotkalem, to crash gry po zakonczeniu rundy, w momencie gdy gra przechodzi z podliczania statystyk do wczytywania nowej mapy.

teŻ tak mialem w kilku grach DYsKOTEKA NA FULLSCREN :)np .crisis2 musialem pobrać dodatek CROSS FIRE ati CAP ...SPRUBOJ ZAINSTALOWAC SOBIE CAP4 11.9 MOZE POMOZE

WIN 7 64
INTEL CORE DUO E8400 3.0
RAM 8.00GB
ATI RADEON HD4870 X2 2GB
SOUNd X-FI ELITE PRO creative
HDD PATRIOT LNFERNO 60GB SSD

PostNapisane: 5 lis 2011, 19:03 

mnie z kolei w trakcie gry wyskakuje mycha wielka na pół ekranu wywala grę i pisze program battlefield przestał działać
sprzęt :
Procesor: Intel Core i5-2500K (Zalman CNPS10X Quiet) 4x 4.1 Ghz OC
Pamięć: GodRam DDR3 6 GB (1333) 2+4
Karta graf.: GeForce GTX460 GIGABYTE 1024MB
HDD; SAMSUNG 500GB 32MB SATAII
Zasilacz: Chieftec 850 Wat Modular

PostNapisane: 5 lis 2011, 20:14 

U mnie po zmianie na nowa grafike problem ustał. Sprobujcie poczyscic karty z kurzu

PostNapisane: 28 gru 2011, 03:20 

Cześć. Mój problem wygląda następująco - podczas gry komputer restartuje się. Specyficzne jest to, że resety mają miejsce czasem po 10 minutach gry, a czasem po 2 godzinach. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Jako że nie jestem komputerowcem zasugerowałem się innymi wątkami na forum. Często pojawiał się problem kart graficznych, a konkretniej ich temperatur. Sprawdzałem temperaturę karty przed resetem - 82-85 stopni C. Ściągnąłem program EvgaPrecision do regulacji prędkości wentylatora na karcie, ale podkręcenie nie wiele pomagało. Problem pojawia się zarówno podczas gry multi jak i sp. Podczas gry nie ma żadnych oznak braku "stabilności" sprzętu. Gra działa bez zakłóceń (od niskich do średnich ustawień). Bardzo proszę o pomoc.
Parametry mojego komputera:

System operacyjny : Windows 7 ultimate 64 bitowy
Service Pack: -
Ilość ram:4096 MB RAM
Procesor :Intel Core i5 CPU 670@ 3,47 GHz (4CPUs) ~3,5 GHz
Płyta Główna: Gigabyte P55-UD3
Karta graficzna:Nvidia Geforce GTX 285
Wersja sterowników do karty dźwiękowej: HDAUDIO.SYS WERSJA 6.01.7600.16385
Moc zasilacza : 750 (CHIEFTEC)

PostNapisane: 28 gru 2011, 10:26 

zygol_thc_pl napisał(a):
musialem pobrać dodatek CROSS FIRE ati CAP ...SPRUBOJ ZAINSTALOWAC SOBIE CAP4 11.9 MOZE POMOZE
11.9 jak jest już 11.12 i CAP1, siedzisz cały czas na starych driverach ?
Edit: nie zauważyłem daty napisania postu, sorry :)

PostNapisane: 27 sty 2012, 20:45 

Witajcie! Mam pytanie... Czy u Was także dalej występuje problem z crashami gry? Ja gram od 2 dni i niestety na multi gra przestaje działać na zakończenie po 1-2 rundach. W singlu jest jeszcze gorzej, doszedłem w misji Łamacz Mieczy do budynku (po tym, jak z dachu osłanialiśmy kolegów) i w nim zawsze w tym samym miejscu gra mi się wysypyuje. Czy jestem odosobnionym przypadkiem czy ktoś także ma coś podobnego?

PostNapisane: 1 lut 2012, 20:59 

wczesniej opisywalem ze mam nastepujacy problem:

odpalanie gry raczej bez problemow, ale crshe zaczynaja sie jak odpalam misje lbu jak juz sie odpali gr misja zaraz przy pierwszym lub drugim miejscu "kontrolnym" (zapisywanie) , ekran sie zamraza lub wywala czarny ekran i wychodzi do windowsa!. A moze ustawienia grafiki? w grze? sam juz niewiem , TEMPERATURY GRZANIE W NORMIE WSZYSTKO OKEJ.(pokazuje mi tez cos takiego:

Nazwa aplikacji powodującej błąd: bf3.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x4e9d3315
Nazwa modułu powodującego błąd: atkdx11disp.dll, wersja: 7.14.10.305, sygnatura czasowa: 0x4bc6f989
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x00012dac
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0xca4
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cc9593b8c6938f
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\GRY\OriginGames\Battlefield 3\bf3.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\atkdx11disp.dll
Identyfikator raportu: 70a097a6-0187-11e1-9e29-000b0d0602e4

HELP me prosze jak ktos ma konkretny i wlasciwy pomysl na rozwiazanie problemu!

OCZYWISCIE MAM ORGINALNA LIMITOWANA WERSJA GRY.

NIC! ZUPELNIE NIE POMAGALO NIC z rzeczy coscie sugerowali na forum a jak pomoglo to najwyzej na pare minut i znowu to samo ale dziwne sie cos stalo dzis A MIANOWICIE ZAINSTALOWALEM sterowniki 295.51 nvidia beta wczesniejsze zmiany sterownikow nie pomagaly a tu dzis zaskoczka gra sie niewiesza nic a nic coprawda krotko gralem ale potestuje dluzej i dam znac ale wczesniej niemoglem grac dluzej niz 5minut.

MOZE KTOS? COS TEZ TAKIEGO PRZYUWAZYL PO ZMIANIE NA TE STERY.

POZDRO

Win7 64bit
295.73
http://www.youtube.com/watch?v=a31tvabui5w

PostNapisane: 10 lut 2012, 12:57 

A miał ktoś może taki problem, że po zmianie karty graficznej gra zaczęła się sypać?Miałem nvidię gt 520 1gb a wstawiłem teraz asusa cuda gts 250.Stery zmieniłem na najnowsze to zaczęło mulić.Obecnie zainstalowałem starsze w wersji 285.38 i grafikę ustawiłem na auto.Gra chodzi płynnie ale czasem zdarza się tak, że pokazuje mi się pulpit a gra jest niby włączona i schowana na pasku zadań.Klikając na jej ikonę na pasku nie dzieje się kompletnie nic i pozostaje tylko ctrl+alt+del.Jakieś sugestie?

Amd phenom x4 840
asus cuda gts 250 512 mb
4 gb ram ddr3 1333mhz
hdd hitachi 1tb
zasilacz 420W

PostNapisane: 10 lut 2012, 15:14 
Zbanowany

up@
tylko nie mów że kupiłeś karte z 512mb by zagrać w BF3 ??
zasilacz 420W ??

i ty sie jeszcze dziwisz że gra Ci sie wysypuje ??

PostNapisane: 10 lut 2012, 15:44 

Kartę wziąłem do kolegi bo on nową sobie kupił :wink: Niby powinien ten zasilacz uciągnąć bo karta maksymalny pobór ma 150 W.Każda inna gra chodzi idealnie tylko BF3 i NFS The Run mają ścinki :x

PostNapisane: 10 lut 2012, 16:11 
Zbanowany

\"tylko BF3 i NFS The Run mają ścinki\"

to te z tych bardziej wymagających jak na te czasy więc się nie dziw że Ci ścina. Będzie ścinać i nic na to nie poradzisz. Każda następna gra napotka problemy jesli nie zmienisz sprzętu.
napisz coś wiecej o tym zasilaczu.
założę sie że to jakiś gniot do 100zł.

PostNapisane: 10 lut 2012, 17:26 

DevastatorPL napisał(a):
\"tylko BF3 i NFS The Run mają ścinki\"

to te z tych bardziej wymagających jak na te czasy więc się nie dziw że Ci ścina. Będzie ścinać i nic na to nie poradzisz. Każda następna gra napotka problemy jesli nie zmienisz sprzętu.
napisz coś wiecej o tym zasilaczu.
założę sie że to jakiś gniot do 100zł.

wkoncu ten sam silnik :)

PostNapisane: 10 lut 2012, 20:37 
Moderator forum

irekigor napisał(a):
Kartę wziąłem do kolegi bo on nową sobie kupił :wink: Niby powinien ten zasilacz uciągnąć bo karta maksymalny pobór ma 150 W.Każda inna gra chodzi idealnie tylko BF3 i NFS The Run mają ścinki :x

Primo
Oznaczenie 420W oznacza że zasilacz może przez krótki czas dawać stabilnie takie zasilanie. W tanich konstrukcjach ilość Watów często jest tylko pobożnym życzeniem producenta i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Secundo
W niefirmowych zasilaczach takie próby osiągnięcia (krótkotrwałego) stabilnego zasilania jest niemal niemożliwe i spowoduje że kiepskiej jakości kondensatory moga spowodować usmażenie połowy komponentów komputera.

Terio
Dlatego w firmowych konstrukcjach stosuje się certyfikaty.
http://www.thomas-krenn.com/pl/wiki/Certyfikat_80_plus

Konkludując
Słaby zasilacz nie da odpowiedniej mocy karcie czy procesorowi bo po prostu nie da rady.

PostNapisane: 15 lut 2012, 16:45 

U mnie moi mili tez występuja crashe..... czasami jest tak że pogram 5 minut i koniec a czasami ciukam na spokojnie - 2h !!

Objawia sie to tym że staje ekran i dosłownie nic nie da sie zrobić poza CTR + ALT +DEL i wyłaczyć grę...

próbowałem zmienić taktowanie wg sugestii innych nic to nie daje .....

Mój komputer ma parametry w skrócie - bo o tym tu najczęściej mówicie:

GeForce GT 550 M - gigowy - stery nie te najnowsze - te ciut starsze - na nich najdłużej gra śmiga i jest najmniej problemów
Procek: Intel I7 (1,7 albo 1,9 - w domu musiał bym sprawdzić dokładnie bo piszę z pracy)
System: winda 7 64 bity
8Gb ram

Poczatkowo myślałem że wina lezy w temperaturze karty, ponieważ gram na lapku Dell, ale to nie to.... - temperatura 73 stopnie - MAX - więcej nie skacze..... Nie tnie gra nawet na najwyższych ustawieniach, najmniejszych przycinek nie ma, wszystko działa super aż cudnie oglądac widoczki z wiezy na budowie w jednej z lokacji :D (przy ustawieniach najniższych temperatura nie przekracza 69 stopni) - miesci sie to we wszelakich normach...

Próbowałem grać nawet na najniższych ustawieniach i tak na prawde nic to nie zmienia... czasem występuja crashe. Wgrywałem różne programy które monitorowały temperaturę karty dla potwierdzenia i wszystkie pokazują to samo....

Wg. mnie trzeba czekać na jakiś lepszy ster nvidii lub na pacha z EA.... to wina softu, wg. mnie

Ma ktoś jakieś pomysły, sugestie co tu jeszcze badać???

dodam że nie pojawiła sie gra przez ostanie pół roku w którą grałem i cokolwiek takiego by sie działo... komp śmiga jak trzeba....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2