Teraz jest 26 lis 2024, 18:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zmiana jezyka
PostNapisane: 15 lis 2011, 13:18 

Nie znalazlem niestety nic na ten temat. Czy moglby mi ktos powiedziec jak zmienic z jezyka angielskiego na nasz rodzimy ?? Mialem polski, pozniej jakis patch wyszedl, albo robilem reinstall i mam po angielsku. Nie zebym mial problemy z tym jezykiem, ale jakos przyzwyczailem sie do naszego jezyka.

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:26 

W opcjach gry, jest gdzieś (nie pamiętam dokładnie w której zakładce) możliwość zmiany języka.
Nie jestem pewien (bo nie używałem) czy to działa i czy zmienia język mówiony, pisany, czy to i to, ale jestem pewien że tam coś takiego widziałem.
Jak będę w grze, to sprawdzę i dopiszę gdzie tego dokładnie szukać. Myślę, że zapewne sam nie będziesz miał problemu ze znalezieniem tego wcześniej zanim się odezwę.
Jak już mówiłem, nie jestem pewien czy o to chodzi i czy to w ogóle działa, ale spróbować zawsze można.

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:34 

A języka nie zmienia się w battlelogu? Na dole, drobną, niebieską czcionką jest zaznaczone słowo "English". Kliknij na nie i wybierz język polski.

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:58 

Hehe, myślę że jemu chodzi o język w grze a nie w battlelogu. Przecież wyraźnie napisał że robił reinstall, więc chyba o BL tu nie chodzi - pomyśl zanim napiszesz ;p.
Poza tym, poprzez BL nie da się zmienić jezyka w grze :D.

Edit.
Do FunkyKoval
Znalazłem, ale jest tylko zmiana języka głosów i nie wiem czy to Ci wystarczy. W zakładce dźwięku, ostatnia opcja (ta na samym dole).

PostNapisane: 15 lis 2011, 15:23 

A no to nie wiem. Tylko na to wpadłem :)

PostNapisane: 15 lis 2011, 17:04 

Mnie chodzi o zmiane opisow broni itd, calego menu juz w grze itd itd.
Aby cala gra byla po polsku.

PostNapisane: 15 lis 2011, 20:07 

FunkyKoval napisał(a):

wystarczy dodac ' pl ' na koncu adresu i juz.
http://battlelog.battlefield.com/bf3/gate/

PostNapisane: 15 lis 2011, 20:34 

baile napisał(a):
FunkyKoval napisał(a):

wystarczy dodac ' pl ' na koncu adresu i juz.
http://battlelog.battlefield.com/bf3/gate/

Zaraz padnę :lol: .
Przecież jemu chodzi o grę, a nie o battleloga. Pliki językowe nie znajdują się przecież w battlelogu, ani nie są od niego w żaden sposób zależne. Czy ty myślisz, że na komputerze na którym zainstalowana jest gra w wersji eng., jeśli odpalisz ją w ten sposób to gra będzie wtedy po polsku?? - nie, nie będzie :D.

Było już o tym mówione we wcześniejszych postach.

Jejku no ludzie, litości!!!!! Czytajcie ze zrozumieniem.

_____________________________________________________________________________________

Do FunkyKoval

W takim razie, nie wiem czy da się to zmienić ot tak sobie (bez reinstalki), ale można to zrobić inaczej.

Wystarczy abyś podskoczył do kogoś znajomego, kto ma BF3 zainstalowane w wersji PL i skopiował od niego pliki językowe, a później podmienił u siebie. Nie zaglądałem do folderu z grą, ale zapewne da się to zrobić przez podmianę, tak jak w przypadku każdej innej gry i ogólnie każdej aplikacji - przynajmniej tak przypuszczam. Może nawet łatwiej by było, skopiować cały folder z grą (bez szukania).

Gdybyś tak robił, to przed wklejeniem skopiowanej od kogoś gry, nie usuwaj swojego folderu z grą, tylko dodaj do nazwy np. "old"(zmień po prostu nazwę swojego folderu gry), a dopiero później wklej tamten skopiowany. Jak już okaże się że wszystko dobrze działa, to wtedy możesz usunąć stary, a jak nie to usuwasz ten nowy i przywracasz nazwę starego.

Pamiętaj że ścieżki do nowego folderu gry muszą się zgadzać, czyli: jeśli teraz ścieżka do Twojej gry jest np. taka: "D:\Origin Games\Battlefield 3", to taką samą ma mieć ten nowy folder (w tym samym miejscu musisz wkleić tą skopiowaną grę).

Mam nadzieję, że folder z profilami (ten w dokumentach) nie ma na języki żadnego wpływu i będzie ok.

Jeśli się na tym znasz i wiesz ocb, to sorki że tak tłumaczę jak pańszczyźnianemu chłopu, czyli krok po kroku, ale wiem że tutaj kupa osób ma problemy ze zrozumieniem prostych rzeczy - zresztą sam widzisz w co niektórych postach.

Tak na marginesie, to nie wiem jakim cudem zmienił Ci się język podczas patchowania. Musiałeś po prostu przez pomyłkę wybrać eng. podczas instalacji, czy reinstalacji.

Btw, najprostsze byłoby poświęcenie tych kilku minut (jeśli nie musisz nic ściągać itp.) i zainstalowanie gry na nowo - tylko nie zapomnij o wybraniu j. polskiego, podczas instalacji ;).

PostNapisane: 15 lis 2011, 21:18 

Tylko co jest ciekawe , ze przeciez ja mam polska wersje kupiona w gram.pl. To dlaczego ja mam w wersji angielskiej ?
Poszukam jakiegos pliku jezykowego na necie w zwiazku z tym. Nie chce mi sie instalowac wszystkiego na nowo. Z jezykiem nie mam problemu wiekszego, ale jakos sie do polskiego przyzwyczailem :)

EDIT
Na plycie jest plik jezykowy, zobaczymy co sie da z tym zrobic.

EDIT2
Kupa:)

PostNapisane: 15 lis 2011, 22:45 

To że gra została zakupiona w polskim sklepie, nie znaczy że jest tylko po polsku. Moja też jest niby polska bo z polskiego sklepu, ale ogólnie jest multilingual (na laptopie mam eng. a na blaszaku pl., instalowane z jednej płyty). Posiada przecież wybór języka podczas instalacji, który w przypadku wersji jednojęzykowej nie byłby potrzebny.

Nie chodziło mi o ten plik z płyty, bo tego nie da się tak zrobić, ale o skopiowanie od kogoś kto ma już zainstalowaną grę.

PostNapisane: 16 lis 2011, 12:04 

Pozostaje tylko ponowna instalacja.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2