Teraz jest 25 lis 2024, 08:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lis 2011, 18:33 

U mnie jeśli procesor nie daje rady lub się przegrzewa, to praktycznie klatki w każdej innej grze spadają do 2 FP/S
Tutaj tak się nie dzieje, więc raczej nie ma mowy o przegrzewaniu procka! Poza tym gdy procek się przegrzewa to autoamtycznie mam zwiekszone obroty wiatraka na procku i zasilaczu a tak sie nie dzieje...
Aktualizacja windowsa (315mb), o której pisałem wcześniej niestety nie przyniosla rezultatu, still the same!

PostNapisane: 12 lis 2011, 16:04 

Zrobiłem tak jak żelazo, znalazłem jakąś starą kartę dźwiękowa na usb, podpiąłem i zagrałem 5-6 map bez crasha, a gdy grałem z właczonym realtekiem to crash co 5min.

PostNapisane: 12 lis 2011, 16:31 

No ja w poniedzialek zamawiam karte dzwiekowa na usb za 3zł i dam znać czy dalej problem występuje ;D

PostNapisane: 12 lis 2011, 16:57 

na pewno będzie działac bo sie realtek żre z punkbusterem :P ja teraz cały czas gram i zero zwiechy kompa :D

PostNapisane: 13 lis 2011, 10:46 

ROZWIĄZANIE! U mnie pomogło! Z wymianą karty na chwilę się wstrzymajcie! Poniżej zamieszczam rozwiązanie dla Win7 64bit
Dodatkowo zmieniłem w panelu Realteka czestotliwosc dzwieku z 24bit na 16bit / jakość DVD (i teraz w sumie nie wiem, co pomoglo, ale wazne ze dziala:))

The problem is in Realtek driver and PB for some reason, i have no idea why this is happening, but the old solution still works.

It is only related to users who run on Windows 7 64-bit, and have a Realtek soundcard.

1. Download pbsetup.zip.
Unpack it onto your Desktop, or anywhere else you like.
Go to step 2.

2. Go to C:\Users\<username>\AppData\Local\PunkBuster\BF3\pb\ and delete all files from there.
Then go to D:\Games\Battlefield 3\ and remove the \pb\ folder.
Go to step 3.

3. Go to C:\Windows\SysWOW64\ and locate PnkBstrA.exe and PnkBstrB.exe.
Set compartibility mode to Windows XP SP3, and check the "run as admin" box. Do it for both files.
Go to step 4.

4. Run pbsetup.exe, add you game and update it.
Go to step 5.

5. Open PowerShell (run as admin!), and type cd c:\windows\system32 [Enter] sfc /scannow. (You need to run the 64-bit version, but if it does not work go with 32-bit)
Reboot when completed, then go to step 6.

6. Open the PoweShell again and type cd c:\windows\syswow64 [Enter] sfc /scannow (You need to run the 32-bit version this time).
Go to step 7. (tego kroku nie robiłem)

7. Kill the lag spikes! (loweres your ping, safe to change). (tego kroku nie robiłem)
Reboot.

8. Play the game, if you will keep getting hardlocks, try to install the latest realtek driver, set sound quality to 16 khz, and reboot.

The best fail-proof solution is to disable the onboard sound and get a PCI/PCIe sound card, this will work for everybody and will make you free from going through these steps.

UPD:
Make sure you have the latest Realtek drivers installed and reset them to default settings.

UPD2:
If you still keep getting hardlocks (pc freezes, with Brrrrrr sound), try to Uninstall PB using pbsvc.exe, Reboot, Install PB, reboot again, then take steps 1-2-3-4 and reboot.

PostNapisane: 13 lis 2011, 15:39 

U mnie to pomogło tylko na chwile, pograłem z ok. godzinę i dalej to samo.

PostNapisane: 13 lis 2011, 16:16 

Ja to robiłem za czasow BC2, nic mi nie dawało.
A pozatym najwyzej strace 3zł xD

PostNapisane: 13 lis 2011, 18:29 

Skąd mam ściągnąć plik?

PostNapisane: 13 lis 2011, 19:07 
Moderator forum

ze strony evenbalance

PostNapisane: 13 lis 2011, 20:11 

No, no. Zagrałem 3 rundy i zdarzyła się zawiecha, ale troszkę inna. Możliwe, że pomogło.
PS. Dodajcie mnie do friend :D
tom8b

PostNapisane: 18 lis 2011, 16:17 

Właśnie doszła karta na USB(durna poczta ...)
Zaraz sprawdze czy nadal występują zwiechy

//edit
Gram juz 2 godziny i żadnych problemów.

PostNapisane: 19 lis 2011, 14:23 

Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć gdzie w biosie na płycie gigabyte p55a-ud4 znajdę kartę dźwiękową by ją wyłączyć bo ja nie znalazłem może coś przeoczyłem a chciałem sprawdzić to rozwiązanie z kartą a nie wiem czy wyłączenie z poziomu windowsa coś da.

Wystarczyło jednak wyłączyć z poziomu windowsa i działa nie zacina czyli ten realtek nieźle miesza, no to teraz trzeba kupić jakąś kartę dźwiękową tylko pytanie jaką, na pewno creativa tylko czy byle jaką czy może coś z wyższej półki. Sam osobiście miałem we wcześniejszym kompie Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i nie narzekałem wbrew pozorom co piszą o niej w opiniach i na takiej samej teraz testowałem ale zastanawiam się też nad Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer co byście doradzili może całkiem coś innego i dobrego i nie drogiego byle by z creativa.

PostNapisane: 19 lis 2011, 17:21 

Z creativa to niewiem ale karta na USB zdaje egzamin w 100%.
Tania a jakość dźwięku lepsza ;]

PostNapisane: 19 lis 2011, 21:35 

nurek-saper napisał(a):
Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć gdzie w biosie na płycie gigabyte p55a-ud4 znajdę kartę dźwiękową by ją wyłączyć bo ja nie znalazłem może coś przeoczyłem a chciałem sprawdzić to rozwiązanie z kartą a nie wiem czy wyłączenie z poziomu windowsa coś da.

Wystarczyło jednak wyłączyć z poziomu windowsa i działa nie zacina czyli ten realtek nieźle miesza, no to teraz trzeba kupić jakąś kartę dźwiękową tylko pytanie jaką, na pewno creativa tylko czy byle jaką czy może coś z wyższej półki. Sam osobiście miałem we wcześniejszym kompie Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i nie narzekałem wbrew pozorom co piszą o niej w opiniach i na takiej samej teraz testowałem ale zastanawiam się też nad Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer co byście doradzili może całkiem coś innego i dobrego i nie drogiego byle by z creativa.

Nie musisz koniecznie z wyższej półki brać jeśli chodzi o creative'a, ale jak napisałeś od creativa są dobre, ale zwykła na usb też jest dobra i przynajmniej nie ma zwiechy :D

PostNapisane: 19 lis 2011, 22:04 

Dokonałem zakupu Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer używkę oby to był trafny wybór niby recenzje są dobre, jakoś usb-ki mnie nie przekonały oglądałem porównywałem i jakoś tak padło na tamtą poza tym nie bardzo ciekawi mnie wizja kolejnej rzeczy wystającej mi z kompa czy to z tyłu czy to z przodu(pewnie zaraz posypią się gromy :) )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2