Teraz jest 26 lis 2024, 11:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lis 2011, 03:53 

Włączoną to ja miałem cały czas :)

PostNapisane: 26 lis 2011, 04:25 

Skoro usługa UPNP jest włączona, to wina może leżeć po stronie zapory antywirusowej.

ul. Iłżecka 26
02-135 Warszawa Polska

PostNapisane: 26 lis 2011, 04:37 

Zapory nie posiadam nawet ta windowsowa wylaczylem. Posiadam antywirusa nod32 antyvirus, zawsze podczas testow na wszelki wypadek go wylaczam calkowicie. Przeprowadzalem testy nawet gdy odlaczylem router zupelnie bo on tez tam w sobie jakiegos firewalla i na na kablu z modemu bezposrednio polacznym do mojego komputera i tak nie dziala. A zeby bylo jeszcze smieszniej to sprawdzalem rowniez czy to problem jest punkbustera, przegralem cala godzine w battlefielda bad company 2 na serwerze gdzie owy punkbuster jest wlaczony i problemu zadnego nie bylo. Wiec teraz problem w czym tkwi problem ;)

PostNapisane: 26 lis 2011, 13:35 

@Szefu
Po wyłączeniu tych UPnP i SSDP zrealizowałeś 2 ostatnie punkty?
"5. Exit the window and go to control panel-> Network and Internet-> Network and Sharing Centre-> Change advanced sharing settings (to the left)-> Under "network discovery" select to turn off network discovery.
6. SAVE CHANGES"

Bo jak to pominąłeś może Ci nie działać.

PostNapisane: 26 lis 2011, 13:45 

Tak wykonałem. :D Nawet support Battlefielda mi to proponował ale co zrobić jak nic nie działa.

PostNapisane: 26 lis 2011, 14:05 

Mofixil napisał(a):
Doskonale rozumiem twoje zdanie i po części je podzielam, ale nie zgadzam się z tym że DICE to lenie, źle wybrali datę, a wiadomo że pośpiech niczemu nie służy. Może tego nie widać ale zapewne ktoś tam próbuje połatać te wszystkie dziury, a ten kto zna tytuł bez błędów od dnia premiery, niech da znać.
Kochany BF2 też kosztował swoje, do teraz nie połatali niektórych błędów, kto na to marudzi? (No, prócz tych którzy nie potrafią ich wykorzystać)

Popieram powyższe.

Od bardzo, bardzo i jeszcze raz bardzo dawna, oczekiwałem i zapewne większość z Was, a szczególnie chodzi mi o te osoby, które są wierne serii od jej powstania, na BF3.

Poza naszym forum, czytałem różnego rodzaju reportaże, news'y i fora, a ogólnie wszystko gdzie moglem spodziewać się choćby najmniejszej wzmianki, przecieku, filmiku, na tematy związane z BF3. Najmniej interesowały mnie chyba jego wymagania, bo dla frajdy którą czerpałem przez dekadę z Battlefield'ów, aby grać w "nowego", byłbym w stanie wydać dużo na modernizację sprzętu, aby móc się nadal cieszyć BF'ami. W większości, były to oczywiście strony anglojęzyczne, a to ze względu na to, iż spodziewałem się że może uzyskam tam większą ilość informacji, które do nas po prostu czasami docierają z małym poślizgiem.

Nawet bez szczególnego zagłębiania się w temat, można było łatwo zauważyć, że na wszystkich (bez wyjątku) takich forach, ludzie niecierpliwili się podobnie jak ja.
Również praktycznie na wszystkich z nich, zniecierpliwieni ludzie popędzali EA, psioczyli, ponaglali, a na wielu z nich, odzywały się głosy i to nie pojedyncze, bo to były całe tłumy, aby producent wydał grę jak najszybciej, w stanie takim aby była tylko grywalna (czyt. dało się grać), a że później z czasem najwyżej się ją połata.

Wobec powyższego, wcale się więc nie dziwię że jest jak jest. Od samego początku, jeszcze na długo przed pre-order'em było wiadome, że BF3 się sprzeda w masakrycznej skali.
Dodając do tego te nawoływania i naciski, głodnych nowych wrażeń potencjalnych klientów, na producentach narastała dodatkowa "presja" kolosalnych zysków, co najważniejsze jeszcze przed zamknięciem dorocznego bilansu, a to przecież odbija się pozytywnie na giełdzie, co dziś jest szczególnie ważne.

Podsumowując.
Grę wydano w takim stanie w jakim jest i każdy wie doskonale, że nie jest to produkt w pełni wartościowy zasługujący na miano finalnego.
Niestety nie jest to tylko wyłączną winą Dice czy EA, ale też trochę "naszą", czyli graczy. To że gra nie jest w pełni dopracowana, jest też w pewnym sensie następstwem naszej niecierpliwości, której teraz wszyscy ponosimy konsekwencje.

Tak czy inaczej, pomimo wielu błędów zawartych w grze i problemów z nią związanych to i tak uważam że nowy silnik jest świetny i kod samej gry jest nieźle zoptymalizowany, w porównaniu do innych gier, a szczególnie np. takiego GTA4.
Dajmy firmie trochę czasu, a jestem pewien że większość problemów zostanie w miarę szybko rozwiązanych. Rynek gier to miliardy dolarów i nie sądzę aby taki gigant pozwolił sobie na obniżenie prestiżu szczególnie w przypadku tak dochodowej serii jaką jest Battlefield.

PostNapisane: 26 lis 2011, 14:11 
Moderator forum

Podpisuję się pod Twoimi słowami. Chylę czoła i stawiam piwo za odważny i merytoryczny głos.
Brawo.

PostNapisane: 26 lis 2011, 19:14 

@EAPolska
U mnie to samo. Wciąż jestem wywalany z serwera przez PB

@szefu
Wiesz PunkBuster Punkbusterowi nierówny. Każda gra przecież ma swojego, więc to wciąż może być jego wina, tylko po prostu jest to wina konkretnego PB, dla Battlefielda 3.

PostNapisane: 26 lis 2011, 20:19 

No ja pisałem ticketa na punkbusterze dostałem taką odpowiedź:
Cytuj:
Note #3: Please delete the PB folder from the game installation, then run PBSetup and let it check for updates. Make sure you don't run PBSetup from inside the PB folder.

Czyli jednym słowem to już było sprawdzane ale zawiodło ;)

PostNapisane: 26 lis 2011, 21:47 

szefu666 napisał(a):
No ja pisałem ticketa na punkbusterze dostałem taką odpowiedź:
Cytuj:
Note #3: Please delete the PB folder from the game installation, then run PBSetup and let it check for updates. Make sure you don't run PBSetup from inside the PB folder.

Czyli jednym słowem to już było sprawdzane ale zawiodło ;)

No cóż tym razem PB zwalił się totalnie. Pamiętam jakie były problemy przy BC2, ale tam dało się łatwo temu zaradzić, a tu... tydzień od patcha i wciąż nie mogę grać.

PostNapisane: 27 lis 2011, 11:05 

Kurka fajans :/ gra śmigała jak marzenie aż do dzisiaj odrana pogram może 10-15 min i wywala mnie z komunikatem "your connection to the server timed out' pojawię się to zazwyczaj przy próbie "odrodzenia" mały zawiasik i sru z serwera :/
Czytałem ten temat ale odpowiedzi nie znalazłem na pytanie o co kaman i jak to ewentualnie rozwiązać :/

Dodam że wywala mnie w momencie jak naciskam "dołącz do gry'

Nastąpiło rozłączenie z serwerem logowania :/ taki komunikt wyskakuje :/ czy może to być przyczyna np słabego sygnału internetu?

PostNapisane: 27 lis 2011, 15:23 

MrM napisał(a):
Witam towarzyszy niedoli, wklejam sposób który u mnie zadziałał!!!
Cytat:
"Here goes:
1. Press: Windows-button (the one between lAlt and lCtrl) + R, a window should pop up.
2. Write: "services.msc" (without the ") then press enter.
3. In the list of services, scroll down to "UPnP Device Host", click it and press "Stop service".
4. Now do the same thing but with the service "SSDP Discovery".
5. Exit the window and go to control panel-> Network and Internet-> Network and Sharing Centre-> Change advanced sharing settings (to the left)-> Under "network discovery" select to turn off network discovery.
6. SAVE CHANGES"

Kiedy zastosujecie tą metodę istnieje duże prawdopodobieństwo że wam zadziała. Próbowałem KAŻDEGO sposobu z przeinstalowywaniem, naprawianiem gry, manualną instalacją PB, dopiero ten sposób zadziałał.

Link do tematu: http://www.enterbf3.com/topic/3933-conn ... em-solved/

Sposób opracowany oczywiście nie przeze mnie, ale pierwszy i jedyny który naprawił mój problem z grą: "Game got disconnected..."

Wykonałem te kroki na razie gram 5 min i nie wywala :)

Edit: gówno nic nie pomogło :/ wracam do poprzednich ustawień :/
Nie znam sie zupełnie na kopmuterach proszę mi napisać czy to wpłynie w jakiś sposób na pracę komputera i internetu :) jak coś zwaliłem to mi moja przyszła żona zrobi kuku :)

PostNapisane: 27 lis 2011, 16:10 

Witam.
Mam pewien problem z graniem na multi, jednak nie jest to spowodowane pb, chyba. Ogólnie po jakieś minucie grania, gra mi się freezuje i jedyne co moge zrobić to alt+ctr+delete -,-.
Sprzęt powinien mi starczyć (w singlu gram na ustawieniach ultra i jeszcze ani razu mi się nie zawiesiło) :
System: Windows vista home basic 32bit, service pack 2
Procesor : AMD Phenom(tm) II X4 960T 3,00 GHz
Pamięć Ram: 4 Gb DDR3
Karta graficzna: AMD Radeon HD 6800
Internet: 7 Mb niby mam wifi, ale to chyba nie powinno zbytnio obniżać połączenia.

Muszę czekać na kolejną łatkę do bf'a, czy jest jakaś nadzieja dla mnie ( przed patchem działo mi się to samo, ale aktualizowałem Pb i już grałem normalnie. Jednak po ściągnięciu ostatniego patcha znowu powróciły problemy.) ?

Ostatnio edytowano 27 lis 2011, 16:13 przez mlodybfh, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 27 lis 2011, 16:12 

mlodybfh napisał(a):
Witam.
Mam pewien problem z graniem na multi, jednak nie jest to spowodowane pb, chyba. Ogólnie po jakieś minucie grania, gra mi się freezuje i jedyne co moge zrobić to alt+ctr+delete -,-.
Sprzęt powinien mi starczyć (w singlu gram na ustawieniach ultra i jeszcze ani razu mi się nie zawiesiło) :
System: Windows vista home basic 32bit, service pack 2
Procesor : AMD Phenom(tm) II X4 960T 3,00 GHz
Pamięć Ram: 4 Gb DDR3
Karta graficzna: AMD Radeon HD 6800
Internet: 7 Mb niby mam wifi, ale to chyba nie powinno zbytnio obniżać połączenia.

Muszę czekać na kolejną łatkę do bf'a, czy jest jakaś nadzieja dla mnie ?

Również mam fifirifi i grałem cały tydzień bez problemu a dziś....guzik :/ co jakiś czas mnie wywala

PostNapisane: 27 lis 2011, 21:03 

A właśnie. Czy wszyscy ci, których rozłącza przez PB, używają routera?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2