Teraz jest 19 lis 2024, 08:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 gru 2011, 21:02 

Właśnie odblokowałem moździerz. Grałem nim tylko jedną rundę, ale jakoś nic nie zniszczyłem specjalnie, bo... nic mi nie oznaczyli, więc nic nie widziałem, a gdy raz czy dwa pojawiły się czołgi na mapce, szybko znikały albo nie było zasięgu... Na Kaspianie grałem. Ogólnie jakoś moździerzem specjalnie grać nie zamierzam, chyba że czasem go użyję. Dalej będę grał wsparciem, ponieważ jakoś nie potrafię rozstać się z RKMem. A zamiast moździerza będę nosił zwykłe C4. Od czasu do czasu ruszę technika, ale to już rzadziej będę robił.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 2 gru 2011, 22:21 

Antonio_@2 napisał(a):
Na Kaspianie grałem..

Pograj na Bazaarze to zmienisz zdanie. Fragi same wpadają że aż głupio.

PostNapisane: 2 gru 2011, 22:57 

To idę na bazar. Bo na Kaspianie moździerz nie wymiata. Za duża mapa, niezbyt gęste rozmieszczenie przeciwników i nie starcza zasięgu. A na mapie Szczyt Demavendu (ta mapa może nawet zasłużyć na miano mojej ulubionej) specjalnie nie ma jak używać moździerza, bo jest tam trochę walki w tunelu...

Mój last

PostNapisane: 2 gru 2011, 23:13 

Moździerz w sumie nie jest zły, fajne są pojedynki między operatorami tego sprzętu, z obu drużyn. Zauważyłem, że czasami nie widać moździerzy przeciwnika, lub bardzo szybko znikają na mapie. Nie wiem ,czy to zależy od doświadczenia gracza na tym sprzęcie (przeważnie nie widać pułkowników), czy od innego czynnika? Ja mniej więcej znam te mapy na pamięć, więc wiem, gdzie kto może być, jak mnie ubije. Raz nawet jeden pułkownik był zdziwiony i napisał "jakim cudem mnie znalazłeś". Także może jest jakieś maskowanie, albo coś w tym stylu?

PostNapisane: 2 gru 2011, 23:18 

Nie zdążyłem pobawić się na bazarze. Połączyłem się z serwerem sekundę przed końcem rundy. A potem zrobiłem dwie rundy na Sekwanie. I zabijać się da. Trochę na wyczucie po ulicach i fragi lecą.

Mój last

PostNapisane: 2 gru 2011, 23:47 
Zbanowany

Mechanik jako podstawowa klasa,
med/wsparcie, czasami gdy wymaga tego sytuacja
recon z PDW/strzelba w lapce - czesto w rushu

PostNapisane: 2 gru 2011, 23:51 

Ja z moździerzem nie zamierzam noobić przez całą rundę. Ot, postrzelam dwie minuty, pójdę walczyć, znowu postrzelam dwie minuty i znowu pójdę walczyć...

A ktoś z was gra snajperem? Jak wrażenia z tej klasy?

Szkoda tylko, że na antenę na Kaspianie nie da się wejść z ziemi, a trzeba na niej wylądować ze spadochronem...

Mój last

PostNapisane: 7 gru 2011, 20:33 

Ja gram wszystkimi.Czasem wnerwia mnie ze goscie przechwalaja sie ze maja na bron 1000+ killi ale sztuka to grac wszystkim co nie?Co o tym myslicie?

PostNapisane: 7 gru 2011, 20:37 

Ja w zależności od sytuacji biorę inną broń. Ale ogólnie to co chwile staram się inną nabijać. Teraz przykladowo M27 IAR i UMP-45 jade

PostNapisane: 8 gru 2011, 23:30 

Gram głównie mechanikiem , G36C jest świetny :) .

PostNapisane: 9 gru 2011, 00:02 

Ja staram się grać wszystkimi. Co prawda szczególne względy ma u mnie Recon (heady z min. 350m) ale support i rkm to jest moc.

PostNapisane: 9 gru 2011, 00:11 

$c(o)rn78 napisał(a):
Pograj na Bazaarze to zmienisz zdanie. Fragi same wpadają że aż głupio.

Metro na początku (rush) , Przeprawa przez Sekwanę i Szczyt Demawendu to samo ;).

Osobiście teraz najwięcej Supportem, RPK-74 owni ;)

PostNapisane: 9 gru 2011, 01:43 
Zbanowany

Po paczu-psuju przeszedlem na wsparciaka:
bieganie druzynowe (lub inny perk w zaleznosci od potrzeb), m249, holo, c4, m1911 z latarka - IMO super zestaw!

I rzucamy te skrzyneczki! A tanki - wiadomo kostkami!!!

HINT: jak tank ma opancerzenie, to i 3 kostki nie wystarcza zeby ubic zaloge - czesto zdaza wyskoczyc, miejcie oczy szeroko otwarte^^

PostNapisane: 9 gru 2011, 11:18 

[Yossarian] napisał(a):
Po paczu-psuju przeszedlem na wsparciaka: bieganie druzynowe (lub inny perk w zaleznosci od potrzeb)

Wsparcie to wg. mnie najbardziej uniwersalna i śmiercionośna klasa w Bf3:
- najmocniejsze karabiny (taki m27 to celność i moc szturmiaka + 46 pestek w magazynku, nie mówiąc już o typowych LMG (M240B czy M249 z powiększonym magazynkiem :shock: ).
- nie trzeba brać perka amunicja drużynowa, który w vanilii jest niezbędny (na hc nie gram to nie wiem, pewnie nie jest aż tak ważny), bo są skrzyneczki. Polecam Osłonę Drużynową, w starciu twarzą w twarz z jednym lub grupka wrogów naprawdę pomaga.
- C4 - cud miód na czołgi i inne jeżdżące paskudztwa :D, jasne ktoś napisze, że trzeba podejść i łatwo przy tym zginąć. Otóż dużo prościej jest zniszczyć czołg C4 niż Rpg/SMAW. Podbiegasz kleisz plastik (2 na autko, 3 na pancerniaka), zmykasz na 5 metrów i dup, zostaje kupa śmiecia a cała akcja trwa kilkanaście sekund. Wyrzutnią, zanim się takiego bydlaka zniszczy to się trzeba ostro nabiegać, nastrzelać i nachować po chaszczach żeby nas nie ubił a jeszcze jak mech jest w środku i naprawia to porażka, trwa to wieczność. Jasne, że wszystko zależy od wyszkolenia załogi czołgu - raz jest łatwo, raz trudno.
- moździerz :? - to wiadomo masakra, rozkładasz na spawnie takiego np. Bazaaru, otwierasz browarek, odpalasz fajkę i liczysz fragi, raz na czas ubijasz moździerz wroga.
Pograłem trochę supportem z m27iar (rączka, tłumik, PKA-3,4x) + c4 + osłona drużynowa i jest to bardzo dobry zestaw.

Po paczu latam asfaltem z An-94 (cięzka lufa, bipod, PKA) tylko 2-strzałowy burst i muszę powiedzieć, że to jest moc :twisted: . Nie trzeba używać rączki bo recoil poziomy przy burst nie istnieje. Celne to jak snajpa, na średni a nawet dalszy dystans dwie kulki walą jednocześnie w jedno miejsce, pięknie. Jeszcze jak rozstawisz na bipodzie to walisz jak na strzelnicy. Myślałem, że gorzej będzie w zwarciu ale nic z tego, dwie szybkie serie i po ptokach, nawet nie przełączam na automat. Polecam wypróbować, bardzo mało graczy korzysta z tej broni bo przed paczem była za słaba, teraz niejeden się do Antka przekona.

PostNapisane: 9 gru 2011, 12:13 

Zależy od mapy, oraz rodzaju rozgrywki.
Metodą prób i błędów dojdziesz która klasa i do czego jest dla Ciebie najlepsza.

Każdy gracz jest indywidualny, więc musisz sam sobie opracować taktykę, owszem możesz także korzystać z rad kolegów i wybrać najlepszą dla Siebie.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2