Teraz jest 21 lip 2025, 01:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 gru 2011, 18:11 

Krex napisał(a):
Co do latania śmigłowcami, próbował ktoś podłączyć pada? Da się w ogóle przypisać funkcje do guzików na tym? A jeśli tak czy wygodnie się lata?

Ja już próbowałem podpinać pożyczonego pada i oczywiście że się da, ale jakoś u mnie za dobrze to latanie nie wychodziło.
Ogólnie rzecz ujmując latać i niszczyć cele naziemne (czołgi, ludzi) to mi się udawało, ale jak po przeciwnej stronie pojawili się dobrzy piloci jetów i helek to dałem sobie spokój z padem. Dla mnie od pada lepsza jest już klawiatura za 20zł (myszka odpada).
Myślę że to jest kwestia przyzwyczajenia i jak ktoś lubi pady, to może być mistrzem grając nimi. Ja jednak zaczynałem przygodę z grami na Atari, do którego miałem joystick i tak już mi z tym joy'em zostało.

Btw, przedwczoraj przyszedł mi X-65F. Piękna maszyna, zapach nowości, wykonanie to klasa sama w sobie, blablabla..... :D, ale na tym joy'u muszę się na nowo nauczyć grać :D. Technika którą trzeba do niego wykorzystywać, deczko różni się od tej z której korzysta się grając na zwykłych "giętych". Jak na razie, jeszcze go nie przykręciłem bo czeka mnie zmiana biurka na większe i tyle co mogłem zrobić to przykleić dwustronną taśmą do biurka, ale w miejscach które dla mnie nie są zbyt wygodne.
Jednak w Saiteku, twórcy tej zabawki nie przesadzili nazywając go Combat Control System, bo naprawdę nim jest.

PostNapisane: 4 gru 2011, 18:53 

Nauka latania (eng):

BF3 Jet School - 01: How to use a mouse effectively
http://www.youtube.com/watch?v=0H-yc6blIuw&feature=relmfu

BF3 Jet School - 02: Basic flight controls
http://www.youtube.com/watch?v=9IzYO7jYfIY&feature=relmfu

BF3 Jet School - 03: Performing an emergency landing
http://www.youtube.com/watch?v=TIkfpBLnJMM&feature=relmfu

PostNapisane: 4 gru 2011, 19:35 

sir_Paq napisał(a):
Nauka latania (eng):
BF3 Jet School - 03: Performing an emergency landing
http://www.youtube.com/watch?v=TIkfpBLnJMM&feature=relmfu

Co do lądowania to jak się już ogarnie jak to można robić nawet niezłe hardcorowe akcje ;d Szczególnie z driftowaniem, nie raz udało mi się tak całą baze na caspianie przejechać ;d

PostNapisane: 5 gru 2011, 23:30 

Ja chcie się zapytać jak dobrze manewrować w sensie ostry skręt albo beczka i jakieś nurkowanie jak użyć gazu lub hamowania .
Koleś mnie ciśnie na samej klawie a robi takie manewry, że głowa boli robi jeden manewr i siedzi mi na przysłowiowym tyłku. :)
Z góry dziękuje za pomoc.

PostNapisane: 6 gru 2011, 00:11 

Kamys napisał(a):
jak użyć gazu lub hamowania

Gaz "W", hamowanie "S" ? I tyle?
Jedyna imo wymagana wiedza to to że najostrzejsze zakręty są jak manipulujesz prędkością. Reszta to practice practice a lot. Jest sporo filmików na yt o tym, szczególnie takich dla początkujących.

PostNapisane: 6 gru 2011, 10:36 

Szakal nie zrozumiałeś mnie chodzi mi o to jaką prędkość utrzymać aby tym samym nie robić za szerokich zakrętów a zarazem nie zatrzymać się w powietrzu :)
Tam wiadomo, że manewrów i ucieczki to się nauczy przy okazji.

PostNapisane: 6 gru 2011, 10:49 

Z mojego doświadczenia wynika, że najciaśniejsze zakręty robi się przy najmniejszej prędkości, ja zamykam całkowicie przepustnicę w joyu (mocno zwalnia ale się nie rozbija)

PostNapisane: 6 gru 2011, 13:44 

Najciaśniejsze robisz zwalniając i przyspieszając na zmianę, jak już zwolnisz do tych około 200 to bardzo wolno zakręca.

PostNapisane: 6 gru 2011, 14:59 

Kamys napisał(a):
Szakal nie zrozumiałeś mnie chodzi mi o to jaką prędkość utrzymać aby tym samym nie robić za szerokich zakrętów a zarazem nie zatrzymać się w powietrzu :)
Tam wiadomo, że manewrów i ucieczki to się nauczy przy okazji.

To tu masz odpowiedz:
Capaarzo napisał(a):
Najciaśniejsze robisz zwalniając i przyspieszając na zmianę, jak już zwolnisz do tych około 200 to bardzo
wolno zakręca.

A jak bardzo zwalniac/przyspieszac to juz kwestia praktyki.

fan11 napisał(a):
Z mojego doświadczenia wynika, że najciaśniejsze zakręty robi się przy najmniejszej prędkości, ja zamykam całkowicie przepustnicę w joyu (mocno zwalnia ale się nie rozbija)

Ale przy zbyt malej predkosci przeciez jest jeszcze gorzej skrecac wiec nie wiem jak ty robisz cokolwiek na takich ;o

PostNapisane: 6 gru 2011, 18:54 

Podczas skręcania z hamowaniem jest taki pewien moment, kiedy obraz zaczyna się szybciej przesuwać. W tym momencie trzeba puścić "S" i zacząć wciskać z odpowiednią częstotliwością tak, aby utrzymać ten szybciej przesuwający się obraz. Jest to wg mnie najostrzejszy możliwy skręt. Zwalnianie bardziej powoduje ponownie powolne przesuwanie się obrazu i dodatkowo przeciwnik zbliża się do nas i łatwiej mu wycelować z działka. Najważniejsze to uchwycić moment gdy przesuwający obraz przyspiesza i utrzymać ten stan odpowiednim dawkowaniem hamulca.

PostNapisane: 10 gru 2011, 18:14 

Dołączę się do tematu.
Jakie dodatki polecacie do heli?
U mnie flary, naprowadzana, i laser.
Jako gunner TV, flary (naprawdę można się zdziwić jak często można trafić na kogoś, kto ich w ogóle nie używa i w zastępstwie nie ma nic i schodzi po 5 sekundach) i dodatkowa naprawa (oj przydaje się często).

PostNapisane: 11 gru 2011, 06:50 

Niestety mój joy poległ, ale jak wróci z naprawy to sprawdzę, wydaje mi się (ale nie mam jak sprawdzić) że przy maksymalnie zamkniętej przepustnicy miałem coś około 300

PostNapisane: 11 gru 2011, 17:22 

Ja grałem 4 lata na LOGITECH EXTREME 3D PRO i dzisiaj zamówiłem drugi bo stary posmarowałem Wurthem saBesto bo skrzypiał stary a głupi :D

PostNapisane: 11 gru 2011, 20:43 

Mój LOGITECH EXTREME 3D PRO jest za mało czuły .Żeby skręcić muszę dać pełne wychylenie joya a i wtedy dość mozolnie skręca.Na klawie skręca aż miło , uniki te sprawy.Próbowałem kalibrować tym dziwnym programem co dostałem z nim ale to jakaś lipa.Ma ktoś jakiś sprawdzony trick? Co do helki to jest fajny patent.Trzeba wystartować tym zwiadowczym ale wyposażyć się w Laser i kierowaną P-Z i zacząć polowanie na obce helki.Flary nie mylą lasera (nieraz) ale jeden strzał i helka leży.

PostNapisane: 11 gru 2011, 21:54 

żeby wyposażyć się w laser, trzeba najpierw nastukać sporo punktów na tym śmigłowcu bez lasera :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2