Teraz jest 21 lip 2025, 01:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 gru 2011, 12:09 

Co do dodatkow do heli:
Jako pilot:
- flary (obowizkowo)
- maskowanie
- naprowadzana
Jako strzelec:
- termowizja (przydaje sie na piechote, kiedy niedziala zaznaczanie albo jak sie chowaja w lesie)
- TV guided albo naprowadzana P-Z (zalezy od mapy)
- maskowanie (ale to zalezy tez czy latam ze znajomym, wtedy bywa roznie i przewaznie latam jako pilot)

Flary u strzelca nie dzialaja chyba...

Dodatki do mysliwcow (wszystkich):
- radar (bez tego ani rusz, nie zastapiony kiedy przeciwnik zniknie ci z pola widzenia)
- FFAR (100x leprze niz naprowadzana P-Z na czolgi, a naprowadzanej na pojazdy powietrzne nie potrzebuje)
- flary (obowiazkowo)

PostNapisane: 12 gru 2011, 13:41 

Dla tych co nie wiedza czym latac.

z RPG

http://www.youtube.com/watch?v=FOaGhE_s ... r_embedded

i wszystko w tym temacie :)

PostNapisane: 12 gru 2011, 13:49 

Ale kozak :lol:

PostNapisane: 12 gru 2011, 13:59 

Prodii napisał(a):
Flary u strzelca nie dzialaja chyba...

Działają.

PostNapisane: 13 gru 2011, 11:46 

DRIVER napisał(a):
Dla tych co nie wiedza czym latac.

z RPG

http://www.youtube.com/watch?v=FOaGhE_s ... r_embedded

i wszystko w tym temacie :)

Fajna opcja :)

PostNapisane: 13 gru 2011, 13:35 

Obejrzałem więcej filmów tego gościa na YT i mało która taka akcja kończy się dobrze :) Ale pomysł...

PostNapisane: 23 gru 2011, 17:46 

Ktoś mi może powiedzieć jak się steruję tą TV guide missile ?
Dzięki :]

PostNapisane: 23 gru 2011, 18:25 

A ja mam takie pytanko, gdy pilot i gunner maja maskowanie to działa tylko jedno czy się sumują?

Prodii napisał(a):
- FFAR (100x leprze niz naprowadzana P-Z na czołgi, a naprowadzanej na pojazdy powietrzne nie potrzebuje)

no nie wiem jak tam po patchu ale gdy wcześniej latałem z tym shitem to pojazdu nawet unieruchomić nie moglem

Nigdy nie latałem na joyu (tylko klawa + mysz) i naprawdę rzadko zdarzy się ze ktoś mnie wymanewruje i to jest raczej różnica skilla a nie sprzętu, wiec nie piszcie ze prawdziwe latanie tylko na joyu :wink:

Pozdrawiam

PostNapisane: 23 gru 2011, 18:44 

giermen napisał(a):
A ja mam takie pytanko, gdy pilot i gunner maja maskowanie to działa tylko jedno czy się sumują?

Jako jedno

Prodii napisał(a):
- FFAR (100x leprze niz naprowadzana P-Z na czołgi, a naprowadzanej na pojazdy powietrzne nie potrzebuje)
no nie wiem jak tam po patchu ale gdy wcześniej latałem z tym shitem to pojazdu nawet unieruchomić nie moglem

W żadnym patchu nie było zmieniane i zawsze jest zajebbiste, nie wiem jak o robiłeś że disabla nie zalicza, wiadomo nie zawsze idzie, ale aa w 90% przypadków disabluje jedną serią nawet z bardzo daleka

Cytuj:
Nigdy nie latałem na joyu (tylko klawa + mysz) i naprawdę rzadko zdarzy się ze ktoś mnie wymanewruje i to jest raczej różnica skilla a nie sprzętu, wiec nie piszcie ze prawdziwe latanie tylko na joyu :wink:

Pozdrawiam

No ja zmieniam zdanie, jednak joye nie dają aż tak wiele. Nie wiedziałem że ciąg na nich nie działa + ogarnąłem pare zasad.
No i podoobno najlepszy pilot w bf lata na klawie i myszy.

@DOWN: A no tak, już zapomniałem o tym, za szybko się przyzwyczaiłem.

Ostatnio edytowano 24 gru 2011, 13:23 przez szakal0x, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 24 gru 2011, 00:34 

Rakiety ffar zostały lekko zmienione w ostatnim patchu tj. lecą jakby poniżej celownika, inaczej niż poprzednio. Kwestia przyzwyczajenia. Klawiaturą i myszką można wymiatać, kluczem do sukcesu jest opanowanie najbardziej ciasnego skrętu w dogfighcie, po prostu skill.
To nie to samo co różnica w symulatorach ścigania między klawiaturą a kierownicą, przynajmniej nie w tej grze

PostNapisane: 26 gru 2011, 19:38 

Pobawiłem się trochę ffar i mam parę uwag
1. trzeba wiedzieć gdzie jest wrogi pojazd, bez spotu miedzy budynkami bywa ciężko
2. Wysłanie tych 12 rakiet zajmuje dużo czasu, nie zawsze się udaje wystrzelić wszystkie, nie mówiąc już o dobijaniu z działka
3. Ogarnięty przeciwnik zakręci kolko i powodzenia ^^

Ja jednak zostaje przy naprowadzanej, sam szukasz sobie celu, przeciwnik bez dymu praktycznie nie ma szans na unikniecie pocisku, do tego zostaje nam dużo czasu na dobijanie z działka, no ale... jak kto woli, być może po wyrobieniu odpowiedniego skilla z ffarem gra się lepiej, ale ja liczę bardziej na wygodę ^^

Pozdrawiam

PostNapisane: 27 gru 2011, 15:22 

Na początku miałem podobne zdanie, ale trzeba się pomęczyć chwilkę, wyuczyć celowania ffar i będzie na prawdę lepiej. Naprowadzany pocisk ma coś koło 2x mniejszy dmg i do tego dłużej się ładuje. Przy sprzyjających warunkach gdy odpowiednio wcześnie zobaczy się wrogi czołg można wystrzelić nawet 2x14 ffar

PostNapisane: 27 gru 2011, 15:54 

giermen napisał(a):
1. trzeba wiedzieć gdzie jest wrogi pojazd, bez spotu miedzy budynkami bywa ciężko
2. Wysłanie tych 12 rakiet zajmuje dużo czasu, nie zawsze się udaje wystrzelić wszystkie, nie mówiąc już o dobijaniu z działka
3. Ogarnięty przeciwnik zakręci kolko i powodzenia ^^

Ja jednak zostaje przy naprowadzanej, sam szukasz sobie celu, przeciwnik bez dymu praktycznie nie ma szans na unikniecie pocisku, do tego zostaje nam dużo czasu na dobijanie z działka, no ale... jak kto woli, być może po wyrobieniu odpowiedniego skilla z ffarem gra się lepiej, ale ja liczę bardziej na wygodę ^^

Pozdrawiam

1. Wow, to na prawdę taki problem? Jak nie grasz na 8 slotowych to zawsze jakiś wrogi pojazd jest spotnięty, a jak nie jest to co za problem q wdusić? Ja nigdy nie musiałem męczyć się jakoś szczególnie żeby znaleźć wrogów.
2. No jak się strzela będąc 10m od celu to wiadomo... Na pewno w tym wypadku są lepsze od naprowadzanej ponieważ je możesz strzelać z końca mapy - a naprowadzana ma zasięg afaik prawie taki sam jak działko pokładowe, więc nawet nie zdążysz działkiem pół serii wystrzelić już będziesz musiał odlatywać.
3. Lol, wut?

Jak ja się bawiłem naprowadzaną to 90% pojazdów posiadało dym, może teraz inne unlocki sobie nabrali...

Jak dla mnie pod każdym względem ffar jest wygodniejsze, jak lecisz z włączoną naprowadzajką to nic nie można ogarnąć prawie co się dzieje w powietrzu ;p

PostNapisane: 27 gru 2011, 17:13 

Co do Helki to flary już nic nie pomogą na namierzenie laserowe wiec trzeba brać zakłócanie ECM.Odkąd trzeba zrobić 5 namierzeń laserowych w B2K ,snajpy zaczęli rozstawić soflam. A wtedy jeden Jav i po helce.Co do jet-ów to f-18 i Su-37 są ok ,ale ten f35 to niech sobie..... Celownik jak na Amidze 500.

PostNapisane: 28 gru 2011, 14:25 

szakal0x napisał(a):

FFAR'ami można też niszczyć piechotę, na przykład podkładających czy rozbrajających MCOM, można też komuś zawalić budynek na głowę. Poza tym działają przygwożdżająco (strasznie mnie to rozprasza jak spada na mnie grad rakiet). Aha... no i żeby namierzyć jakiś pojazd z P-Z trzeba lecieć nisko. A z FFAR spadasz powoli z wysoka, spuszczając na ziemie raz po raz grad rakiet i serie z działka na przemian.

P.S.
Gościu daje fajne porady odnośnie jetów. W tym akurat filmiku wyraża swoją opinie na temat F-35 i zgadzam się z nim w pełni. Z przydatnych rzeczy jakich się od niego nauczyłem to unikanie rakiet bez użycia flar...
http://www.youtube.com/watch?v=4TBtg6s0 ... ature=plcp

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2